Проектиране на ветроустойчива къща

Проектиране на ветроустойчива къщаЗа съжаление, през последните години климатът на планетата се промени. И, метеорологични условия в някои региони на Русия и Украйна се влошат - Силни ветрове и бури вече не са от обикновената явление и се срещат по-често. Да не говорим за факта, че всички планински и крайбрежни райони са обект на силни ветрове и бури. И този фактор трябва да се вземе предвид при проектирането и изграждането на къща.

Всъщност, пълното спокойствие в природата се случва рядко. Нормалната скорост на вятъра е 3-7 м / сек. При скорост м 20 м / може вече да се появяват незначителни външни повреди при 30 м / сек - може да доведе до сериозно увреждане и счупване на електропроводи, а на 40-50 м / сек - провал до покрив колапс. Невъзможно е напълно да се защити къщата от ураганните ветрове. Проектът обаче може да бъде определят определена граница на безопасност, което ще увеличи стабилността на сградата на вибрации и удар. Важно е да не само изграждането на стените, но и тяхната изолация, както и защитата на вентилационни системи от замърсяване.

Най-важният момент е изборът на обекта. Една къща на нестабилна земя няма да бъде силна дори и в райони със слаби ветрове, а при голям товар на вятъра тази опция е изпълнена с проблеми. За да се построи къща в тази област са най-подходящите почви с едър пясък, скалисти и глинести почви с ниско ниво на подпочвените води. В някои случаи може да се наложи дори изсушаване, но най-добре е сушата да се купува от самото начало.



Ако искате да купите масивна дъска в Москва - посетете сайта poldlyadoma.ru. Само там има качествена масивна дъска на разумни цени.

От гледна точка на увеличаване на силата на конструкцията на сградата е най-добрият проект избор, което от гледна точка на квадрат или правоъгълник твърде удължена, тъй като повече от дължината на стената, толкова по-висока загуба на топлина. Също така, в области, където има често духат силни ветрове, се препоръчва да се откаже от части като еркери или декоративни балкони, тъй като те са изложени предимно за унищожаване по време на ураганите. Простотата и стегнатост - изискванията, които се прилагат не само към една и съща "прозорец", но също така да покрива - толкова по-лесно ще бъде формата си по-добре. Най-добрият вариант е дву- или четири-наклонен покрив. Специалистите също така отбелязват, че една едноетажна къща ще бъде по-устойчива на вятърни товари от двуетажна къща. Ако все пак се налага на втория етаж, по-добре е да го направи таван, тъй като в този случай две от външните стени ще бъдат на покрива пистите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Snip 20405-91 отопление, вентилация, климатизацияSnip 20405-91 отопление, вентилация, климатизация
Чертежи на покриваЧертежи на покрива
Вятърни генератори силата на природата в услуга на човекаВятърни генератори силата на природата в услуга на човека
Разположението на покрива на къщатаРазположението на покрива на къщата
Сглобяеми къщи плюсове и минуси, нови собственици обратна връзкаСглобяеми къщи плюсове и минуси, нови собственици обратна връзка
Канадска къща технология печеливша строителствоКанадска къща технология печеливша строителство
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Тен покрив повече, отколкото можете да разберетеТен покрив повече, отколкото можете да разберете
Самооправка на бетонни конструкцииСамооправка на бетонни конструкции
Проектът на къщата с перспектива за завършванеПроектът на къщата с перспектива за завършване
» » Проектиране на ветроустойчива къща
© 2021 BggeHat.com