Защо имаме нужда и как да изградим основата за фондацията?

Мазето е част от мазето, издаващо се от земята, на която се издига къща, плевня, ограда или друга конструкция. Сутерената на основата е малко по-широка от самата конструкция. Именно поради тази причина може да се запази утайката и да се депони лед, което оказва неблагоприятно влияние както върху основата, така и върху самата къща.

Метален изходящ поток за основа

Метален изходящ поток за основа

Решете този проблем, като настроите шумовете на основата. Те ще позволят да се затвори сградата от вредните ефекти на влагата, да се изпълни декоративната роля и да се даде завършена гледка към сградата.

Материали за отлив

Ебб за опората може да бъде изработена от различни материали - пластмаса, метал или бетон. Стъклените метални отливки, на свой ред, могат да бъдат направени от неръждаема или поцинкована стомана, мед или алуминий.

Ebb цокъл основа от метал, изискват защита от корозия и механични повреди - за това, което трябва да бъде тяхната повърхност покрита с цинк или затваряне на багрилото. Предлаганият асортимент на строителния пазар е доста голям, така че си струва да се проучат всички предимства и недостатъци на тези или тези приливи и отливи за фондацията:

  1. Бетонните отливки се използват по правило за затваряне на основите на масивни огради. В случай на изграждане на къща от тяхното използване е по-добре да се въздържат. Бетонът, сам по себе си, не е достатъчно дълъг, изглежда върху основата на къщата, особено дървен, не е естетически приятен. Освен това теглото на бетонната плоча за оттичане е доста впечатляващо, което усложнява монтажа на конструкцията. Малко вероятно е да направите монтаж на бетонна конструкция със собствените си ръце (поне сами).
  2. Говорейки за изтичането на пластмаси, заслужава да се отбележи ниската цена на материала, лекотата на монтаж и декоративната привлекателност. Въпреки това е много трудно да ги наречем практични и издръжливи в условията на монтаж върху фундамент. Пластмасовите удари не понасят температурните разлики и екстремните атмосферни условия, присъщи на нашия климат. За това, на пластмаса, е лесно да се направи пукнатина от най-малкия механичен удар, включително градушка или, да речем, удар с нещо тежко.
  3. Метал - най-използваният и най-практичен материал, когато е необходимо да се направи прилив на основата. От всички материали, предлагани на строителния пазар, металът е най-трайният и издръжлив, освен че практически не е изложен на климатични или механични влияния след монтажа му.

Поцинкована основа за основа на дървена къща

Поцинкована основа за основа на дървена къща

Монтирането на отливка на основа от мед или алуминий е отлично решение, тъй като цветните метали не се подлагат на корозия, поради което не изискват допълнително покритие. Тези материали имат само един недостатък - тяхната цена. Продуктите от цветни метали са много скъпи и не са достъпни за всички.

Оптималната възможност за съотношението цена и качество са мазетата, изработени от галванично или боядисано желязо. Този материал е достатъчно силен, не се страхува от механични и климатични влияния, но струва много по-малко от мед или алуминий.



Монтирането на метални и пластмасови отливки е много проста, за да можете лесно да го направите сами.

Какво трябва да обърнете внимание при избора на изтичане на фондацията?

Преди да отидем до магазина хардуер за приливите и отливите, е необходимо да се измери ширината на основната плоскост на фундамента, а към тях се прибавят най-малко 50 mm, така че водата тече на приливи, не е измил основите на къщата.

Ако основата на сградата има нестандартни форми или завои, можете да поръчате производство на опашки за индивидуални измервания.

Основите на основата са направени не само от различни материали, но и в различни цветове. Ето защо, когато избирате материал, е необходимо да излезете от цвета и стила, в който е направена къщата ви. В този случай те ще изпълняват не само защитна, но и декоративна роля.

Как да направите прилив на основата на фондацията със собствените си ръце?

Ако искате да спестите пари и да си позволите да прекарате малко повече време, можете да направите сами отлив за смолата, със собствените си ръце. За да направите това, ще ви трябва:

  • метални листове;
  • ножици за метал;
  • чук;
  • българският;
  • инструменти за закрепване на приливите (дюбели-пирони, самонарезни винтове, отвертка, свредла)

Пластмасов изходящ поток за основа

Пластмасов изходящ поток за основа

Убедени в наличието на необходимите материали и инструменти, ние започваме да работим:

  1. Измерете ширината на основата, добавете 3-4 см към завоите отгоре (за закрепване към стената) и отдолу (за огъване към основата).
  2. Изрежете метала в ленти с подходяща ширина.
  3. Прикрепете металните ленти към основата.
  4. С помощта на чук и дървена дъска направете завои, потупвайте горната част на листа срещу стената на къщата, дъното - към основата.
  5. Закрепете предпазния кожух с винтове за самобръсначка или гвоздеи за нокти.

Осъществяването на отклонението с вашите ръце ще им даде форма, която съвпада с всички декоративни изпъкналости на вашата къща.

Самостоятелно сглобяване на отклонението за основата (видео)

Монтиране на отливката за винкела със собствените си ръце

Монтажът на леене върху основата се извършва след завършване на цялата работа с основата, но преди да се премести към облицовката на стената. Това, че рефлуксът е установен правилно и в по-нататъшния висок клас изпълнява функциите, които са необходими:

  1. Уверете се, че горната линия на мазето на основата е равна и няма отклонения от нивото. За това е най-добре да използвате нивото. Ако откриете нередности или склонове на основата - те трябва да бъдат изравнени с циментова замазка.
  2. Подгответе склонове за монтаж на отливки с наклон най-малко 15. Склоновете се отстраняват от циментов разтвор с мистрия.
  3. Ebbs може да бъде прикрепен или директно към стената, или към релсите, към които ще бъде фиксирана стена в бъдеще. По-добре е да се започне монтирането на основите на основата към стената, като се направи плитка рязане (до 1 см) в камъка с помощта на българин на нивото. Това ще гарантира плътно прилягане на къщата и надеждно ще предпази основата от навлизане на вода.
  4. Монтирането на отклонението и потокът към стената се извършва с помощта на ноктите. Ако се направят монтиране на водачите, препоръчително е да използвате самонарезни винтове.
  5. Приливът се инсталира в сутерена на основата под наклона, така че да излиза малко по-навътре от нивото на покрива.
  6. При инсталиране на отлив, обърнете специално внимание на ъгъла на къщата. Тук материалът също трябва да се впише плътно в самата сграда.
  7. Ебб за смолата има две завои. С помощта на горната част се закрепва близо до стената на къщата, а другата страна се огъва около сутерена на мазето и се прикрепя към нея. Поради това, приливът поема утайките и ги отвежда от сградата, като по този начин защитава основата на сградата от влага и разрушения.
  8. След като инсталирате обшивките на основата на всички фуги трябва да бъдат запечатани, а след това - не бързай да се излива, и ако е необходимо - да се затвори останалият разтвор празнина отново.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Керемида основаКеремида основа
Как да изберем правилния металКак да изберем правилния метал
Видове оградиВидове огради
Видове покривиВидове покриви
Затворена лятна кухня от поликарбонат и тухлаЗатворена лятна кухня от поликарбонат и тухла
Ограда от предимствата на инсталацията на велпапеОграда от предимствата на инсталацията на велпапе
Защита на метала от корозияЗащита на метала от корозия
» » Защо имаме нужда и как да изградим основата за фондацията?
© 2021 BggeHat.com