Фондация за дървена къща

Всички, дори и най-надеждните и трайни дървени къщи, рано или късно, трябва да извършват големи ремонти. Има случаи, когато в изграждането на ново съоръжение, особено на етапа на основаването, са направени много технически грешки. В този случай, с течение на времето, трябва да не само ремонти, но и мащабни реставрационни работи.

Ако фондацията е погрешна, с други думи фондацията, това ще окаже значително влияние върху прозореца и вратите, ще има и пукнатина в стените. Когато се появи някой от тези признаци, е необходимо да предприемете незабавни действия. Един от най-рационалните методи в такива случаи е да се замени базата. За целта е необходимо да се обърне специално внимание на тези аспекти:

  • за да се замени "основата за дървена къща" сама по себе си, ще е необходимо да се закупят специални инструменти в тяхната цялост;
  • когато старата основа е разрушена, ще е необходимо да се създаде нова, по-солидна и затова се нуждаете от съвет от специалисти;
  • също е много важно да бъдете убедени, че къщата ще може да работи повече от една година.

Какво може да засегне основата на дървена къща

Какво може да засегне основата на дървена къща

Основата е значително засегната от почвата, която може да се промени през годините. Земята под основата може да се разхлаби и натоварването може да окаже силно влияние върху основата, която понякога надхвърля допустимите норми. Общият товар може да се увеличи поради близостта на селскостопански сгради. Това може да доведе до изкривявания и потъване на основната сграда, тъй като при тежко тегло почвата утаява. Понякога е необходимо да се променят основите поради измиване на почвата, неправилно потупване с вода. Извисяването на подземните води също влияе. Но, въпреки това, основният фактор е намаляването на здравината на материалите, използвани за направата на основата. Това може да се случи чрез лошо избрани материали, неправилно определяне на дълбочината на замръзване.

Дървените къщи се считат за лесни за изграждане в сравнение с други, независимо от това трябва да се обърне специално внимание на избора на фондацията. Какво трябва да бъде основата за дървена къща?

Избор на основата

Избор на основата

Необходимо е да се знае, че основата под дървената къща се заменя след приключване на цялата подготвителна работа. На първо място е избран проектът за новата база.

Има няколко типа фондации, които ще разгледаме.

панделка

панделка

Този тип фондация е най-популярна. Структурата на лентата предпазва сградите от земни асансьори през зимата. Използвайте този вид дори и в райони, където има големи параметри на замръзване на почвите. През зимата сграда с такава функция може равномерно да се издига, а през пролетта - капка. Направете такава основа до дълбочина от 0,5 - 0,7 метра. Всичко зависи от параметрите на почвите. Пясъкът в този пролом отнема 20-40 сантиметра. Тя е добре подплатена и в бъдеще тя се превръща в основата за стоманобетон.

Основа на колоните

Основа на колоните

Такава функция се прави за малки къщи, които се използват в определен сезон. също така, колонна основа използван под ваната. Преди да започнете работа по изграждането на този тип фондация, е необходимо да проучите добре местното основание. Не е подходящ за слаби почви. Каква е тази основа?

Това е конструкция, която се състои от колони, са изработени от стоманобетон, тухли, камъни.



Те се монтират на разстояние 2 метра един от друг в местата, където се пресичат стените, както и под носещите стени. Свържете колоните в една цялостна структура, издърпайте флакона - долната корона на къщата, която се обработва със състав, който може да повдигне и предпази от влага и топлинни загуби. Въпреки, че тази причина е икономична и бързо направена, няма да ви даде възможност да построите сутерен в тази къща и е много чувствителен към товари.

Натрупана основа

Натрупана основа

Напоследък този тип фондация се използва все повече и повече, въпреки че е популярна в Америка в продължение на много десетилетия. Тази рамка е добре адаптирана към нашите условия на строителство, икономична, надеждна и бързо извършена. Основата на пилота има два вида: винт и остър.

Завийте основи важи за всички дървени сгради. Те са най-ефективни за нестабилни почви и неравномерни участъци. Основите на винтовете са изработени от стоманени пилоти, които имат дъно на винт. Те са завити в земята. Можете да направите това сами, без да използвате каквото и да е оборудване. В повечето случаи тези носещи единици могат да издържат на товар от 4 до 8 тона.

Скучна основа. Такива купчини са изработени от азбесто-циментови тръби, вътре с подсилваща клетка. Тръбата поема целия товар. Този тип фундамент може да се използва за създаване на двуетажни къщи.

Потъване на фондацията

Потъване на фондацията

Понижението може да бъде временно или прогресивно. За да се определи кой, е необходимо да поставите специални сигнали. Те могат да бъдат мазилка, хартия или можете да използвате само лента от шпакловка. С тяхна помощ можете да определите дали е необходимо да ремонтирате основата на дървена къща.

Какво оборудване е необходимо, за да се поправи основата на стара дървена къща

За да извършите ремонта на основата, трябва да имате мощни крикове, клинове, бомбардировач и скрап.

За да направите поддръжка, трябва да имате дървени трупи, дъски, тухли.

Как да направите асансьор

Когато приключи подготвителната работа, ще бъдат инсталирани жаковете. Те се разпределят по периметъра по дълги стени. Необходимо е да се разбере, че е невъзможно да се съберат основи и да се сложат самите патрули. В близост до всеки жак трябва да има човек. В даден момент можете да вдигате повече от 2 сантиметра. Ако има пропуски, трябва да използвате поддръжка. За да не се променя дизайна, трябва да сте изключително внимателни и точни.

Сменете основата

Старата основа може да бъде почистена само след като къщата е била повдигната и добре фиксирана. Не е нужно да изхвърляте стари вещи - те могат да бъдат полезни за употреба. Когато разкомплектоването се извърши - изкопайте изкопа под формата на буква П. За да се укрепи нова основа, това ще отнеме две седмици. След това тя е покрита с дъски и прави за време тухли или дървени подпори. След това се прави замяна от другата страна на къщата. Когато всичко се втвърди, те правят тест за сила. След завършване на всички работи, къщата се спуска бавно и едновременно от всички страни. Сега замяната на фондацията е завършена.

Замяната на основата в старата дървена къща на пръв поглед не представлява никакви затруднения. Но това не е съвсем вярно. Тази работа трябва да се вземат на сериозно, защото ако нещо се обърка или изборът на фондация няма да съвпадне състава на терен, на почвата, на очакваното натоварване, сградата може да даде една пукнатина, да стане изкривена или изобщо - колапс. В тази статия анализирахме няколко типа фондации, тяхното качество и приложение. Важно е да запомните, че едно лице не може самостоятелно да замени земята, да се нуждае от помощ и не може да направи без специално оборудване и консултации със специалисти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на камината от капитана и извършване на работата сами, полезни съветиРемонт на камината от капитана и извършване на работата сами, полезни съвети
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Фондация UshpФондация Ushp
Фондация TisseФондация Tisse
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Основи въз основа на купчиниОснови въз основа на купчини
Тухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построиТухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построи
Фондация под къща от дървоФондация под къща от дърво
Фондация за двуетажна къщаФондация за двуетажна къща
» » Фондация за дървена къща
© 2021 BggeHat.com