Отопление на ток Оценка на разходите и разходи

Устройството за отопление на собствена къща или друг подобен обект от недвижимо имущество е просто от жизненоважно значение. В противен случай може да се смята за паметник - на кого и какво, това е по избор на създателя му. Решаването на проблема с осигуряването на къща с отопление може да бъде направено по различни начини и един от тях е да се отоплява на базата на ключ.
отопление до ключ
Монтирането на отопление е доста скъпо

Как мога да нагрявам?

За да се реализира такъв проект като отоплително устройство, се практикуват няколко различни подхода:

  • създаване на отопление до ключ, когато всички работи се извършват от организация на трета страна, включително проектиране, доставка на материали и оборудване, инсталиране на системата;
  • работа в дома.

Изборът как да се извършва отопление на вилата - на базата на ключ или самостоятелно, - всеки прави сам. При вземането на такова решение обаче трябва да се претеглят всички възможности. Фактът, че отопление на домовете е цяло сложна структура, и въпреки че в момента се разработва много методи и техники наистина труд, значително опростява задачата, нейното създаване независим ще изисква от вас много усилия и много време.

оценка за отопление на частна къща
Отоплителният кръг трябва да отчита всички елементи

В същото време, ако вашият избор е отопление на селски къщи на ключ, това изисква само значителни финансови разходи. В този случай основната трудност ще бъде как да се намери надежден изпълнител и да се определят разходите за извършване на работата. Като правило оценката за отоплението на частна къща включва цялата работа, която се извършва - проектиране, закупуване на оборудване и инсталиране.

Какво трябва да се има предвид при избора на отоплителна система

Първоначално е необходимо да се определи избора на котела, неговия тип, мощност и вид използвано гориво. Всички тези характеристики пряко влияят върху цената на котела. Радиатори, тръби и други задължителни качества - всички вземат предвид оценката за отопление. На техния избор трябва да се обърне необходимото внимание.

Голямото, макар и не решаващо, влияние върху определянето на разходите за извършване на работа има избор кой вид отоплителна система да бъде. Това е от коя от известните схеми - еднотръбна или двутръбна, с принудителна или естествена циркулация, отворена или затворена, предпочитате, ще зависи от това колко разходи за отопление. Това е схемата на инсталиране и начинът на циркулация, които определят необходимия брой тръби и техните параметри, по-специално налягането, при което те трябва да работят.

Като правило, при проектирането на отопление на базата на "до ключ", се извършват проектни работи и при тяхното изпълнение трябва да се извършат поне две задължителни изчисления:

  • Хидравлика, която позволява да се определи диаметърът на тръбите и вида на помпата;
  • топлинна техника, определяне на параметрите на системата, възможни топлинни загуби и избор на оборудване за определени изисквания.


Има програми, които помагат при проектирането на отоплителната система, в която е изграден калкулатор за отопление на частна къща. Такава програма може да бъде от голяма полза, ако решите да извършите отопление сама. В допълнение, за изчисления можете да използвате онлайн отоплителния калкулатор - това е доста широко разпространено обслужване и безплатно. Въпреки това, често е невъзможно да се извършат необходимите изчисления от разстояние, защото Необходимо е да се познават специфичните характеристики на къщата, отделни стаи и много други характеристики.

отопление до ключ
Прозорец за изчисляване на отоплителната система

Разбира се, ако собственикът използва отоплителния калкулатор, тези функции са добре известни на него, но представител на трета страна ще трябва да пътува до обекта и да инспектира къщата, за да изясни необходимите нюанси.

Разходи за инсталационни услуги

Точно така, че никой не може да каже колко ще ви струва да създадете отоплителна система. И това дори не е в характеристиките, които са описани по-горе. Ако можех да кажа, това беше технически, необходими условия за осигуряване на качествено отопление на къщата. В много организации частните майстори имат различно ценообразуване за инсталирането на отопление и те зависят от местоположението на организацията, в Москва цените са еднакви, в други саратовски.

отопление на селска къща на ключ
Монтажът на инженерни мрежи е 20 от общите разходи на къщата

Във всеки случай тя може да бъде цитирана като пример за приблизителна оценка за отопление, която трябва да бъде отразена в него:

  • изчисляване и проектиране на системата;
  • инсталиране на отопление (в съответствие с избраната схема и типа циркулация на топлоносителя);
  • монтаж на бойлер и отоплителни акумулатори;
  • уплътнение (отворено или скрито) на необходимите тръбопроводи;
  • автоматичен контрол на отоплителната система (ако е възможно).

Тези работи могат да бъдат взети като извадка от бюджета за отопление, която трябва да съдържа безпроблемно и какво трябва да се ръководи при обсъждането на условията и разходите за получаване на "до ключ" отоплителна система.

Като се има предвид, че цените на творби на отопление, които предлагат различни организации могат да варират значително, а общата стойност на работата надвишава десет, а понякога и повече от сто хиляди, трябва да се вземат при избора на изпълнители, както и оборудването им с инструмент много внимателно ,

Действията ви трябва изцяло да отговарят на общоприетата процедура при сключване на договор с трета организация и постоянно наблюдение на качеството и съдържанието на извършената работа. В този случай можете да се надявате на отоплителна система на точното качество.

домашно отопление калкулатор
Проектирането и инсталирането на отоплителни системи се препоръчва да се доверят на професионалисти

Един от вариантите, които предоставят къща с автономна отоплителна система до ключ, ще прехвърли поръчката за нейното производство на трета страна организация. В този случай ще се отървете от много караници, ще получите правилно проектирана и работеща система за отопление, но разходите за неговото създаване ще бъдат доста големи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Възможност за електрическо отопление на селски къщиВъзможност за електрическо отопление на селски къщи
Отопление на вилатаОтопление на вилата
Монтаж на отоплителни системиМонтаж на отоплителни системи
Геотермално отопление у домаГеотермално отопление у дома
Отоплително оборудванеОтоплително оборудване
Как да направите отопление в къщата?Как да направите отопление в къщата?
Монтаж на отопление на къщатаМонтаж на отопление на къщата
Как да направите отопление, монтаж и монтажКак да направите отопление, монтаж и монтаж
Байпас в отоплителната системаБайпас в отоплителната система
Отоплително оборудване за апартамент как да изберемОтоплително оборудване за апартамент как да изберем
» » Отопление на ток Оценка на разходите и разходи
© 2021 BggeHat.com