Какво е по-добре да изолирате балкона и балкона?

Днес ще говорим как да изберем нагревател за балкона. Докато повечето топлоизолационни материали имат практически идентични характеристики, съществуват значителни разлики в тяхната цена, дебелина и лекота на работа с тях. Естествено е по-добре да изберете нещо, което ще струва евтино, но ще даде отличен ефект. Като цяло започваме.

Защо се нуждаем от нагревател?

Затоплянето на стаята е едно нещо, а да се купуват материали за балкон изолация Вече е друг. Всекидневната, изолирана отвън, ще се затопли най-малко с 5 градуса, докато вече няма да има влага и гъбички.

Но балконите и лоджиите са изолирани по две причини:

  1. Това пространство ще бъде използвано като продължение на стаята.
  2. Тук можете да подредите килера зеленчуци, да излезете тук за такава удобна разходка и също така да изсъхвате нормално.

Така че за първия вариант се нуждаете от цялостна изолация, включително съществуващите стени, както и от пода и тавана. За втория вариант можете само да затоплите парапета.

Как и какво да изолирате балкона, за да разширите пространството на апартамента

В случая, когато разрушената един от носещи стени (в цялата ширина на балкона или част от него), препоръчваме да се направи на подово отопление на балкон, по инфрачервена връзка, но е възможно и нормално електрическо и използва по периметъра на балкон изолационни материали с голяма дебелина и висока топлопроводимост на.

За това как да проведете постепенен процес на затопляне, вижте съответните секции.

Как и какво да изолирате обикновен балкон?

За затоплянето на балкона или лоджията, които ще останат в техните граници, препоръчвам да използвате същите материали, но можете да спестите малко по тяхната дебелина.

Но не ви съветвам да скъсате придружаващите материали. Съответствието с технологията е гаранция за добър краен резултат, което ще ни позволи да затоплим пространството.

Коя изолация е по-добра?

Материали за изолация могат да бъдат разделени на

  • ролка,
  • листни,
  • течност.

Въпреки че това разделяне е условно, например, базалтовите плочи имат няколко степени на твърдост и могат да бъдат, както ролкови материали, така и плоча за затопляне.

Това, всъщност, всички съществуващи изолационни материали

Това, всъщност, всички съществуващи изолационни материали

Сега ще се опитам да говоря за всички видове нагреватели и тогава ще разберем какво ще бъде по-добре.

стъклопласт

В детството ми се наричаше стъклена вата. Тя беше мека, но после ръцете й бяха надраскани. Тази собственост остана с нея дори след смяната на секса (тя е той). Освен това, фибростъкло

  • има добра изолация на шума,
  • не е лошо, дори и много, то запазва топлината,
  • има висока устойчивост към различни вредни ефекти.

В структурата е еластична, влакната имат много кухини. Един недостатък, ако стъклопластът е намокрен и оставен на слънце, ще изсъхне. Затова заключаваме: затоплянето на балкона е подходящо, но този нагревател ще трябва незабавно да покрие нещо.

Минерална вата

Това е изолация на ролката, която е направена от базалтови съединения. С други думи, това е модернизиран материал от разнообразна стъклена вата. Свойства на базалтова (минерална) вълна:

  • ниска топлопроводимост,
  • способността да издържат на високи температури,
  • невъзпламеним,
  • не отделя летливи съединения, поради което се счита за абсолютно безвреден за хората.

Лесно е да затоплите парапета на балкона или лоджията, както и пода. Но за таваните не се вписва.

стиропор



Не много отдавна научих, че чуждестранната дума "полистиролова пяна" е нашата соведупски стиропор. Принципът на неговото създаване се основава на вътрешното запазване на въздуха (следователно, има толкова много кухини в него), които се държат от голям брой взаимосвързани топки.

Написа и той беше изненадан. По някакъв начин не беше ясно. Е, като цяло, обикновена пластмасова се превърна в пяна въздух и сега може да се използва за топлоизолация, например стените, тавана, на балкон парапета и пода, както и балконите.

характеристики на пяната:

  • идеално запазва топлината,
  • на практика той не гори,
  • могат да издържат на високи натоварвания на компресията,
  • устойчив на алкали.

Екструдиран полистирол

Това е нагревател на ново поколение. Като отличен топлоизолационен материал, той има подобрени свойства

  • водоустойчивост,
  • ниска топлопроводимост,
  • висока якост.

Тази дебелина на изолацията от 3 сантиметра в нейните свойства може да се приравни с дебелина на пяната 10 сантиметра. Полистиролът има различни имена. Ето няколко от тях: isoplax, timplex. Сред средствата за висококачествена изолация, той несъмнено е най-добрият или един от тях.

Производителите обичат да задоволяват своите потребители с различна цветова гама от екструдирани материали за изолация. Един условен недостатък е, че такъв нагревател е по-скъп.

Това е важно! По-лесно е да работите с него на моменти, тъй като той не бодлива или рушат. Периодът на нейното действие е по-висок. Наред с други неща, те могат да изолират балкона и да не го затварят за известно време. Екструдираните полистиролови материали са напълно безразлични към атмосферните явления.

Penoizol

Тези фини мрежести полимерни материали априори, посочени от производителя, както е не само средство за затопляне, но също така и звукоизолация. Аз не знам как е необходимо изолационни стени лоджия, но полимер изолация на 10 cm има същите изолационни свойства като дебелината на зида (внимание) от 2,5 метра. Ето го!

Какво друго е присъщо за него:

  • една от най-ниските термични проводимост,
  • висока шумоизолация (материалите се използват дори в автомобили, когато се бори с прекомерен шум),
  • изключителна крепост.

И, разбира се, висока цена. Можете да работите с този материал, когато е необходимо да изолирате парапета и пода на балкона или балкона. За стени и тавани тя няма да работи, тъй като се предлага в течна форма. За да я запълнете, трябва да имате ясни граници, т.е. рамка, където може да се излива пеноизолът.

Изолация с изолация от пяна

Изолация с изолация от пяна

Като нагревател за балкон, той е по-скоро рядкост. Защото за пълния процес на изолация се изисква специална инсталация, която да служи на пеноизол. Ето защо е по-добре да обърнете внимание на нещо друго, не по-малко топло.

Полиуретанова пяна

Този нагревател също е един вид пяна. Безспорен плюс при проникване в пукнатини, разширяване и замъгляване. С други думи, за най-пълната изолация на такива материали са незаменими, но за балкон или балкон е доста трудно да се направи поради липсата на специална инсталация. За да го купите, за да изолирате подовете на лоджията веднъж, не е рентабилен.

И въпреки това свойствата на полиуретанова пяна:

  • запазването на неговите характеристики при голяма температурна разлика,
  • много ниска топлопроводимост,
  • добра хидроизолация,
  • отлична звукова изолация,
  • пълна нетоксичност.

данни

Посочих най-известните материали за изолацията на стени, тавани, подове. Може да се види, че всички имат много сходни характеристики. Разликата в цената и дебелината на материалите. Не ми харесва да налагам моето мнение, но когато съм помолен да кажа кое е по-добре да купя нагревател за балкон или лоджия, ще бъда честен: всеки.

Моля, обърнете внимание! Затоплянето на една и съща тераса с успех е възможно и най-евтиният материал. Ето защо, каква изолация трябва да взема? Този, за който има достатъчно пари.

Единственото нещо, което ви съветвам да мислите за дебелината. Пенелопещите за стени ще добавят обем към тях, ако не се притесняват, защо не? Е, да се харчат за скъпа изолация е необходимо, когато балкон (лоджия) ще бъде продължение на стените на стаята.

Това е всичко за днес. Успех!

видео

Затопляне и завършване на лоджията - всичко това на стъпки

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирате пода на балкон или лоджия?Как да изолирате пода на балкон или лоджия?
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?
Препоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksomПрепоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksom
Отопление на балконаОтопление на балкона
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
» » Какво е по-добре да изолирате балкона и балкона?
© 2021 BggeHat.com