Затопляне на тавана на лоджията - препоръки



Често, с оглед на липсата на пространство в жилищните помещения на апартаментите, собствениците напускат лоджията отворени с цел да приспособят своето пространство по някакъв полезен начин. Понякога такъв балкон се превръща в малка стая, където не само можете да съхранявате нещата, но и да го използвате като хол.
как да изолирате тавана на лоджия
Както знаете, най-значителната загуба на топъл въздух на апартамента е през балкона, така че ако искате да спестите пари, неговата изолация трябва да бъде ключова задача. Освен това е необходимо да се постави изолаторът не само на пода и стените на балкона, но и на тавана. След това ще бъде точно как да изолирате тавана на лоджията и какви инструменти ще са необходими за това.

Изисква се за изолация на материалите на балкона

Подреждайки изолацията на тавана на лоджията със собствените си ръце, в процеса на полагане на нагревателя ще са ви необходими следните серии материали:
  • Метални окачвания, служещи като място за фиксиране на профили;
  • Алуминиеви профили, необходими за фиксиране на окончателното покритие;
  • комплект от дюбели за плочи и винтове за самозатягане;
  • достатъчно количество пенополистирол за таван изолация на балкона в 2 слоя;
  • двустранна сканчова лента
изолация на тавана на лоджията
  • лепило на базата на полиуретан;
  • ключ за строителството;
  • Пяна за монтаж, която действа като уплътнител. Най-добре е тази пяна, която не съдържа толуен, да се използва като вещество, което унищожава целостта на експандирания полистирол;
  • влагоустойчив гипсокартон;
  • рулетка, тренировка, дръжка и канцеларски нож;
  • материал за довършителни работи - варови разтвори, бои на водна основа, тапети, плочки и др.
  • отколкото да изолира тавана на лоджия
    При вземането на решение как правилно да се извърши изолацията на тавана на лоджията, трябва да се има предвид, че полагането както на обикновена, така и на пенеста пяна от полистирол ще се извърши на два слоя. Освен това, преди да започне инсталацията, не само качественото остъкляване на балкона, но и обработката на самите изолационни прозорци, в противен случай цялата работа ще бъде направена напразно.

    Подготовка на повърхността на терасата таван за изолация

    Преди да инсталирате изолацията на тавана на лоджията, е необходимо да подготвите повърхността на тавана (по-подробно: "Таванът на лоджията със собствените си ръце - уют и уют"). Таванът трябва да бъде напълно почистена от предходната покритие, както и замърсяването и възможните вредни микроорганизми (гъби, плесен). Днес, почти всеки магазин за хардуер има обхват на някои фунгицидно средство, което се препоръчва за лечение на повърхността.
    Няма особена нужда от справяне с изравняването на тавана, тъй като работата включва полагане на два слоя изолация. Освен това инсталирането на крайния декоративен материал напълно подхожда на всички видими недостатъци.
    как да изолирате тавана на лоджията със собствените си ръце
    За да се извърши по-качествена изолация на тавана на лоджия, е необходимо да се направят маркировки върху повърхността му, предназначени за закрепване на металните окачвания, тъй като комплектът включва отвори, предназначени за закрепване. Закрепването на окачванията трябва да се извършва при спазване на еднакво разстояние една спрямо друга, тъй като те ще служат като място за закрепване на профилите, изпълнени от метал.
    Възможно е също така да маркирате тавана с размерите на експандираните полистиренови листове, така че инсталационната работа да бъде значително опростена (да се чете:От какво и как да се направи таван на балкона").
    Как да изолирате лоджията, подробна видео инструкция:

    Монтаж на топлоизолация на тавана на балкона

    Не знаейки какво да изолирате тавана на лоджията, най-добре е да изберете полистиролова пяна. Сред неговите положителни характеристики - леко тегло, което значително улеснява инсталацията работи, както и доста достъпни. Дебелината на листовете от този материал може да варира от 20 до 120 милиметра. Изборът на необходимата дебелина трябва да зависи преди всичко от климатичните условия на даден район. Това означава, че по-тежкият климат изисква използването на по-дебел топлоизолационен слой.
    как да направите таван изолация изолация
    Заедно с основния слой изолация се полага и придружаващият слой, представен от пенополистиролова пяна. Дебелината му се различава от стандартния материал и е приблизително 20-30 сантиметра. Този слой играе ролята не само на допълнителна изолация, но и на бариера срещу пара. Отсъствието на такъв слой може да доведе до образуването на конденз на тавана, което от своя страна е изпълнено с постепенното унищожаване на всички топлоизолации и образуването на вредни микроорганизми на повърхността.
    Алгоритъмът на действията, свързани с това как да се изолира таван върху лоджия, е както следва:
    1. Първо, като първи слой се изисква да се постави пенополистиролова пяна, чието затваряне трябва да се извърши с помощта на лепило на базата на полиуретан. За да се придаде допълнителна якост на закрепването, възможно е да се постави дюбел тип плоча.
    2. Получените шевове трябва да бъдат запечатани с лепилна лента, съдържаща метал.
    3. Предварително нарязаните листове стиропор с правилния размер се поставят върху топлинноотразяващия слой. За окачването на метала не се намесвайте, те могат да бъдат леко наклонени в различни посоки (да се чете:Топлоизолация на тавана с експандиран полистирол").
    4. Поставете пяната върху повърхността на тавана по същия принцип като пенополистирола, т.е. с лепило и дюбели. Важно е да се гарантира, че листовете от материали лежат плътно една до друга.
    как и какво да изолира тавана на лоджията
  • С помощта на монтажна пяна е необходимо да се залепят получените свързвания между материалните елементи и в областта на алуминиевите окачвания. Това трябва да се подчертае поотделно, тъй като всяко, дори и най-невидимо незначително задълбочаване, може да има много негативен ефект върху качеството на изолирания нагревател.
  • В края на полагането на първия топлоизолационен слой, вторият трябва да бъде монтиран по същия принцип. Въпреки това при леки климатични условия инсталирането на втория слой не може да се извърши.
  • След това следвайте довършителните работи. Металните профили трябва да бъдат закрепени към монтираните окачвания. Тази щайга ще даде възможност да се оборудва балкон таван с абсолютно всякакви материали. Подобна метална рамка освен това може да осигури надеждна изолационна подложка.
  • След като завършите инсталирането на профилите, трябва да започнете да полагате материала за финала. Най-популярният днес е сухата стена и чаршафите. Този материал е много лесен за инсталиране, освен това той може да бъде напълно положен на тавана със собствена ръка, без да се използва външна помощ. Гипсокартон също дава на собствениците широко поле за изразяване на идеята за декорация. Външната му страна може да бъде покрита с материали от много различен спектър: боя, варовик, тапет и др.
  • изолация на тавана на съвета за лога
    Ако желаете, вместо гипсокартон можете да използвате по-плътен материал като подплата от дърво. Въпреки това, той има тенденция да преминава през парите, така че е необходимо да се подреди слой топлоизолация върху него.
    Както става ясно, да се затопли тавана на балкона е напълно възможно, и лично, и ако имате някакви въпроси, за да получат съвет и да видят снимка на проби вече монтиран бойлер, винаги е възможно да има представители на фирми и компании, занимаващи се професионално с вътрешна украса.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Затоплянето на тавана на балкона създава комфортЗатоплянето на тавана на балкона създава комфорт
    Павел на лоджия или балкон със собствените си ръцеПавел на лоджия или балкон със собствените си ръце
    Затоплянето на пода върху лоджията ви гарантира уют и комфортЗатоплянето на пода върху лоджията ви гарантира уют и комфорт
    Какво е по-добре да изолирате балкона и балкона?Какво е по-добре да изолирате балкона и балкона?
    Как да изолирате пода на балкон или лоджия?Как да изолирате пода на балкон или лоджия?
    Какво и как да изолирате пода на балкона възможни опции и материалиКакво и как да изолирате пода на балкона възможни опции и материали
    Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?
    Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкцииЗатоплянето на тавана минивизира подробните инструкции
    От какво и как да се направи таван на балконаОт какво и как да се направи таван на балкона
    Отопление на балконаОтопление на балкона
    » » Затопляне на тавана на лоджията - препоръки
    © 2021 BggeHat.com