Базалтови изолационни характеристики и прегледи за нагреватели от базалт

Изолация на базалт - характеристики и ревюта за нагреватели от базалт 1Базалтовите нагреватели се получават в резултат на участие в производството на иновативни строителни технологии. В същото време не е необходимо да се използват синтетични добавки. Базалтова изолация

характеристиките на практика не се променят през целия им живот.

По-рано беше забелязано, че по време на изригването на вулкана силен вятър носи лава и се превръща в един вид вълнени пакети. Принципът на получаване на базалтични нагреватели е сходен. Каменната вата образува влакна, които имат уникални характеристики.

Базалт е екологичен продукт, поради това всички производители на изолационни материали от базалт казват, че самият топлоизолатор има абсолютна екологична съвместимост. Като свързващ елемент се използват фенол-формалдехидни смоли. Но не се страхувайте, че изолацията на базалт (ревютата са на нашия сайт) ще даде феноли по време на работа. По време на производството на изолация от каменна вата фенолът напълно неутрализира.

Обхват на изолацията на базалт

Нагревател, базиран на базалтов материал, може да се използва във всички строителни конструкции. Минерална вата е подходящ дори и на място, където други топлоизолатори са напълно безполезни.

Обхват на изолацията на базалт:

  • Каютите и другите конструкции на корабите;
  • помещения, където преобладава висока влажност (вани, сауни);
  • вентилирани шарнирни фасади ("мокри" конструкции);
  • тръбопроводи, чиято повърхност може да достигне температура 120-1000 ° C;
  • Сандвич панели и стени, изработени от ламинирана зидария;
  • използване на плочи като бариера срещу пожар (по време на пожар с помощта на базалтови топлоизолатори е възможно да се защитят сградните конструкции и вентилационните тръби).

Изолация на базалт - характеристики и мнения за нагреватели от базалт 2

Използването на твърди базалтови топлоизолатори се извършва на местата, където се очаква голямо натоварване при монтаж или експлоатация. Двуслоен термоизолатор е най-подходящ за използване във вентилирани фасади. В тези материали всеки слой се различава в различни плътности. На стената е поставен по-свободен слой. Вторият слой, който е с висока плътност, се намира навън, където ще има вентилация.

При изграждането на къща се използва и базалтова изолация, чиито характеристики и свойства са най-подходящи за този тип конструкция.

С помощта на този материал изолира фасади, Стените, покривите, преградите и различните тавани.

Изолация на базалт - характеристики и ревюта за нагреватели от базалт 3

Технически характеристики на базалтови топлоизолатори

Ефективен топлоизолатор е широко използван. Пресованите пластини се изрязват лесно до желаната форма и се настройват на всяка нестандартна конструкция. Изолация на базалт - характеристики и свойства на материала:

  • hydrophoby


Базалтовият материал има свойство отблъскващо водата. Благодарение на тази изолация е подходящ за използване в помещения, в които нивото на влажност е много високо (плувни басейни, бани, парни бани и др.).

  • противопожарна защита

Нагревателят показва отлична устойчивост на възможни пожари. Тъй като материалът е направен от планински вулканични скали и самите производствени технологии са предназначени да произвеждат невъзпламеним продукт, базалтовата вълна може да издържи на много високи температури (до 1000 ° C).

Благодарение на това свойство базовите плочи се използват за топлоизолация на тръбопроводи, разположени в близост до източници на повишена температура.

  • звукоизолация

Базалтовият материал много добре изгасва звуковите колебания, поради това, което често се използва при изграждането на различни прегради в стаите.

  • Устойчивост на химични и биологични съединения

Изолация на базалт - характеристики и мнения за нагреватели от базалт 4

Каменната вата е химически пасивно вещество, поради това, че не реагира с метали, не е изложена на мухъл и гъбични инфекции. Поради тази пасивност по време на дълъг експлоатационен живот плочите се използват широко за затопляне на конструкции и комуникации за технически цели.

  • Високо ниво на паропропускливост

Топлоизолаторът преминава много добре през влакнестата си структура водна пара, която се събира на закрито. Високото ниво на паропропускливост насърчава оптимално удобния микроклимат в къщата.

  • сила

Случайността на подреждането на влакната на материала определя неговата якост. Дори при тежки натоварвания и деформации, базалтовият нагревател, чиито прегледи могат да кажат много, запазва оригиналната си форма.

Този индикатор директно зависи от плътността на топлоизолатора, следователно стабилна стабилност на формата и такава конструкция се счита за залог за надеждна топлоизолация.

При закупуване на базалтова изолация е необходимо да се консултирате с продавача. Най-доброто за някои видове работа може да не е подходящо за други хора.

Изолация на базалт - характеристики и ревюта за нагреватели от базалт 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове нагреватели и техните характеристики как да изберем подходящия топлоизолационен материал?Видове нагреватели и техните характеристики как да изберем подходящия топлоизолационен материал?
Как да изберем най-добрата изолация за подаКак да изберем най-добрата изолация за пода
Най-екологична изолация за дървена къщаНай-екологична изолация за дървена къща
Типове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за домаТипове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за дома
Изолация на урса технически характеристики на изолацията на къщатаИзолация на урса технически характеристики на изолацията на къщата
Топлоизолационни корундни прегледи и спецификации на топлоизолационната бояТоплоизолационни корундни прегледи и спецификации на топлоизолационната боя
Нагреватели Polinor, Ecover, IsoSoft, Bassful, Polypom отпывы и характеристики утеплителейНагреватели Polinor, Ecover, IsoSoft, Bassful, Polypom отпывы и характеристики утеплителей
Спецификации на топлообменника и прегледи на собствениците на домаСпецификации на топлообменника и прегледи на собствениците на дома
Изолационни нагревателни ревюта и спецификации на изолациятаИзолационни нагревателни ревюта и спецификации на изолацията
Техниката на топлоизолацията специфицира листова топлоизолацияТехниката на топлоизолацията специфицира листова топлоизолация
» » Базалтови изолационни характеристики и прегледи за нагреватели от базалт
© 2021 BggeHat.com