Покривна изолация какво да избера?

производители

Изборът на най-добрата изолация за покрива трябва да се фокусира върху материали с висока топлоизолация при ниско тегло. В края на краищата структурата на ребрата не "приветства" ненужното "претоварване".

Самият материал трябва да бъде "дълъг черен дроб" в условията на температурни сезонни колебания, поддържане на температурна експанзия, с ниска абсорбция на влага и в същото време с ниска горимост. И още ... Нагревателят трябва да играе ролята на звукоизолиращо устройство.

Запознат с всички топлоизолационни материали пяна пластмаса като нагревател за покрива - не е идеална опция. Той се "страхува" от високите температури (слънцето грее добре на покрива през лятото), но не си струва да говорим за шумоизолация (това, разбира се, е относително)!

Оптимална изолация за покрива са минералните вати, които са разделени на две големи групи:

  • изработени от базалт, съдържащ скала;
  • получени на основата на фибростъкло.

В допълнение към различните точки на топене, технологията за производство на минерална вата от стъкло (400 OC) и базалтови скали (1100 OS) е една и съща. Приготвен в необходимите пропорции, сместа от сурови материали се топи до течно състояние. След това се подава към центробежни ролки, въртящи се при висока скорост, в резултат на което се "разпръскват" тънки влакна, които се поемат от въздушния поток и в следващия етап се смесват със свързващия компонент. Освен това се получава "килим" от получените влакна, които се образуват на специални машини и полимеризират в камерите за термична обработка.

Тези процеси определят физическите и механичните свойства на минералната вата.

След това подрязване, опаковане, транспортиране ... и полагане на обекта.

Минералните вълни се образуват под формата на плочи или под формата на ролки.

Сред производителите на топлоизолационни минерални материали са такива компании, Rockwool, Isover, Knauf Insulation и TechnoNICOL. Техните високо звучащи имена стават популярни общи имена на материали.

Изовер (Izover)

Изовер - представител на топлоизолационни материали, който придоби огромна популярност. Основното му "призвание" е да повиши топлоизолационните свойства на сградите, по-специално покривите им. Използването на Isover е директен начин за спестяване на топлина.

Isover е сравнително евтина изолация за покрива.

Какви други предимства на този материал могат да бъдат наречени?

Нека да започнем с основната работа за много щастливи "майстори", които изграждат вашата къща - Isover има достъпна цена с високо качество, екологична чистота, значителни топлоизолационни свойства, "дълголетие" и лесен за инсталиране.

The Isover ще запази топлината под покрива на вашата къща!

The Isover ще запази топлината под покрива на вашата къща!

Rockwool (Rockwool)

Rockwool (Rockwool) - необходим помощник в енергоспестяването при отопление. Сградата трябва да бъде топла и в същото време "икономична" - това са задължителните параметри на модерен строителен проект. Организацията на изолацията на сградата не зависи до голяма степен от изолацията на покрива й.

Отлична изолация за покривната "рокля" - каменна вата, произведена от неорганични минерални суровини.

Предимства: незапалимост и естественост на суровините. Параметрите отговарят на най-високия клас на пожарна безопасност А1.

Минералната скална "ролкова вълна" издържа на температура над 1000 ° C, което заедно с топлоизолацията позволява създаването на огнеустойчива бариера в стените и покрива на сградата.

И това не е всичко! Благодарение на своята "влакнестност" Rockwool - памучната вата има отлични звукоизолиращи (звукопоглъщащи) свойства.

Отличен топлоизолатор Rockwool



Отличен топлоизолатор Rockwool

Knauf Insulation

Кнауф - е най-големият производител на строителни материали, използвани за вътрешно и екстериорно декориране на помещения. Особено внимание заслужава техните топлоизолационни материали.

Това е минерална вата на база базалтови влакна, притежаваща всички положителни качества, изброени по-горе. Материалите на Knauf имат висока пропускливост на пара, ниска абсорбция на влага, устойчивост на биологични и химични ефекти.

Топлоизолация Knauf

Топлоизолация Knauf

Естествена изолация Knauf

Естествена изолация Knauf

Technonikol

Technonikol - Друга популярна изолационна "марка", предлагаща на "експанзиите" на качествените топлоизолационни материали на строителния пазар. Производственият капацитет на фирмата (37 предприятия) е разпределен на територията на Русия, Украйна, Чехия, Литва, Беларус.

Корпорация "Термоникол" - притежава собствена търговска мрежа и представителства в 35 страни. Това са съвременни технологии в производството на листова и ролкова изолация за покриви и стени.

Roklayt 1200x600x100 мм (плътност 30 кг / м3)

Мат ламелар: За. - 2600-12000 мм Ш - 1200 мм, Т. - 20-100 мм

Мат ламелар: За. - 2600-12000 мм Ш - 1200 мм, Т. - 20-100 мм

Някои характеристики на избора на изолация за покрива

За сгради с индивидуална употреба, ако е построена дълго време и "за себе си", използвайте минерална вата от рок вълна от Rockwool.

Изграждането на търговски сгради се съпровожда главно от изолацията на покривната стъклена вата, понеже е поне два пъти по-евтина.

Обърнете внимание! На жилищни или просто посещавани от мансардите помещения се препоръчва да се постави защитен филм от "ветрогенератора". Тя ще защити човешката дихателна система от фибростъкло, летейки във въздушни течения от течения.

Дебелината на топлоизолационното покритие трябва да се изчисли правилно. Тъй като малката дебелина на изолацията, както и неспазването на правилата за монтиране на минерална вата и пароизолация на покрива водят до омокряне поради кондензация и замръзване на покривните конструкции.

Огнено покритие върху

Огнено покритие върху "изолирания" таван

Поради неправилно откраднати изолационни материали в дебелината на "покрив пай" образува студени мостове, които след известно време води до появата на влага и мухъл. И тук нищо не обвинява покривната покривка - няма нищо общо с това! Причината е по-ниска, под нея ...

Кондензира върху повърхността на бариера срещу пара

Кондензира върху повърхността на бариера срещу пара

Затоплянето с минерална вата задължително изисква използването на парно бариерен печат - специален полиетиленов филм, подсилен с мрежа. Свръзките между фолиото трябва да бъдат залепени със специални залепващи ленти.

Важно! Ако не направите висококачествена бартерна бариера, то през зимата топъл въздух ще проникне в слоя топлоизолация. И когато дойде в контакт със студените повърхности, водната пара, съдържаща се в топъл въздух, ще се кондензира върху тях, което ще доведе до блокиране и появата на влага.

Последици от неправилна бариера срещу пара

Последици от неправилна бариера срещу пара

Добре организираната работа и избраната изолация за покрива плюс парната бариера на покрива на къщата е гаранция за дълго "сухо" съществуване в нея.

Видео: Покривна изолация

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на тавана от вътрешните инструкцииЗатопляне на тавана от вътрешните инструкции
Екструдиран пенополистиролЕкструдиран пенополистирол
Как да направим изолацията на покрива с полиуретанова пяна?Как да направим изолацията на покрива с полиуретанова пяна?
Видове изолация за покрива и техните характеристикиВидове изолация за покрива и техните характеристики
Как да изберем най-добрата изолация за подаКак да изберем най-добрата изолация за пода
Нагревател урсаНагревател урса
Техниката на топлоизолацията специфицира листова топлоизолацияТехниката на топлоизолацията специфицира листова топлоизолация
Нагревател Knauf технически характеристики на нагревателНагревател Knauf технически характеристики на нагревател
Топлоизолация ТехноникаТоплоизолация Техноника
Типове нагреватели и техните характеристикиТипове нагреватели и техните характеристики
» » Покривна изолация какво да избера?
© 2021 BggeHat.com