Затопляне на тавана от вътрешните инструкции

Решението да се направи таванско помещение изисква сериозна промяна на "под покрива" пространство - необходимо е да се направи изолация на тавана отвътре със собствени ръце или с помощта на специалисти.

Ще разберем защо е необходимо да се извърши качествена изолация на тавана.

Класическото таванско помещение се състои от минимум две наклонени наклони на покрива и две вертикални лагери. (Ако използвате счупен покрив - шест повърхности.)

Под покрива има пространство с триъгълна секция. Острите ъгли могат да бъдат "отрязани" с преградни стени, оборудвани с скрити шкафове или складови помещения за всички прибори, които не са от първостепенна важност.

Площта на контакт между тавана и външния свят е по-голяма от зоната на контакт с улицата на всяка друга стая в къщата. Поради това трябва да се обърне дължимото внимание на изолацията на тавана.

Така че, отново си спомняме курса на физика - топъл въздух се издига. Това означава, че той ще отиде до тавана и без присъствието на така наречените "топлина възглавница" правилното изолация на подпокривното пространство Вашата отоплителна система ще се затопли въздуха на улицата и, против вас, за парите си.

Малко история!

Раждането на думата "таван" е исторически свързано с името на Франсоа Мансарт - френският архитект. Първоначално тези помещения служат като убежище за слугите или бедните. По-късно те са "избрани" за себе си от художници, художници, музиканти.

Днес посоките за използване на тавана са много - спалня, офис, детска стая за игри, стая за домашно кино, стая за гости. Най-просто - "таванска стаичка" - последното убежище на стари, непотърсени днес нещата вече няма нужда са, но все пак е жалко да изхвърлите, или просто не са сезонни шейни паркинг, ски, и така нататък ..

За да започнете да изолирате тавана отвътре със собствените си ръце, трябва да разберете основните нюанси на този технологичен процес

Какъв материал да избера като нагревател?

Днес ние можем да "изчезне" в различни строителни материали: пяна, минерална вата, експандиран полистирол, стъкло, стъкло пяна ... Добави към този списък естествени материали: дървесен чипс, хартия, слама.

При избора на топлоизолационен материал е необходимо да се вземат предвид четири основни параметъра:

  • коефициент на топлопроводимост на материала;
  • устойчивост на влага на материала;
  • запалимост на материала;
  • безопасността на околната среда на материала.
Коефициент на топлопроводимост

Коефициент на топлопроводимост

К-т на топлопроводимостта

Изберете материал с ниска топлопроводимост, ниска запалимост и висока устойчивост на влага.

Нека да се занимаваме с два основни типа топлоизолационни материали за изолация на тавана: минерална вата или стъклена вата и пяна.

Изборът на минерална вата като нагревател може да бъде диктуван от основното му предимство - относително ниска цена. Практиката показва, че с течение на времето топлоизолационните свойства на този материал се влошават значително - той може да се слее или да събере голямо количество влага. За висококачествена изолация на повърхността са необходими няколко слоя от такава памучна вата и е необходимо да се използват парни пластове и хидроизолации.

стиропор



Пенопластът също е достъпен материал за изолация на таваните. Той е "безразличен" към въздействието на влагата и в същото време може да се похвали с добри параметри на топлоизолацията.

Оптималната селекция не е пяна, а пенополистирол с екструзионна пяна с нисък коефициент на топлопроводимост (0,05 W / m * K).

Привържениците на екологични материали могат да отхвърлят този метод на затопляне, желаейки да използват гранулирана хартия, слама или стълби от морски растения и тръстика. При високи стойности на топлинната проводимост тези материали също имат известни инсталационни и експлоатационни недостатъци.

Сандвич покрив

Сандвич покрив

Ще анализираме "слоестата" покривна кейка в таванската стая, когато се използва като топлоизолационен материал - минерална вата:

  1. Метална керемида
  2. решетка
  3. Контролна решетка
  4. хидроизолация
  5. Рафтери и изолация
  6. Пароизолация
  7. Решетка клетка
  8. гипскартон

За предпазване на нагревателя от влагания кондензат, който се събира от вътрешната страна на метала и за "дишане" на изолацията, е необходим слой паропропусклива хидроизолация. Хидроизолационният филм е прикрепен директно към гредите.

Структурни изисквания:

  • Разстояние между съседните греди до 1,2 м;
  • Височината на провисването на хидроизолационния филм е не повече от 2 см;
  • Липса на контакт на филм с нагревател;
  • На филма отгоре е прикрепен към монитора, а върху него е поставен калъфа.

Филмът за бариери срещу пара предотвратява навлизането на пари в помещението в топлоизолационния слой.

Изисквания за инсталиране:

  • Той е фиксиран от вътрешността на нагревателя;
  • Смесите са залепени с лепяща лента;
  • От дъното са приковани ламелите, които ще бъдат закрепени директно към тавана на помещението (гипсокартон).
  • Между филм за бариери срещу пара и таван гипсокартон е задължително да има празнина.

Изолацията, разбира се, изолира топлината в помещението от външната среда и също играе ролята на звукоизолация. Той е инсталиран между гредите. Препоръчителната минимална дебелина на изолационния слой е 150 mm.

За инсталирането на топлоизолация в тавана на тавана, тази последователност от действия се използва предимно.

Външен етап:

  1. Полагане на хидроизолационния филм върху гредите и фиксирането му със скоби или нокти. Филмът на филма е положен перпендикулярно на покривния наклон, започвайки от стрехите. Всяко следващо платно се полага с припокриване от 100 мм. Необходимо е да се наблюдава малък огън (до 10 мм), за да се компенсира температурното разширение на материала.
  2. Закрепване на блока върху хидроизолационния филм по рампата.
  3. Монтирането на щайгата - е направено върху решетката, перпендикулярна на ребрата. Размерът (височината) на прътите на управляващото устройство е избран така, че разстоянието между хидроизолационния филм и покривния материал да е не по-малко от 20 мм.
  4. Закрепване на покрива.

Това е важно и интересно! Според твърденията, направени от производителите на хидроизолационни материали, такова покритие, при отсъствие на покрив, може да издържи на натоварване от дъжд без загуба на хидроизолационни свойства в продължение на няколко дни.

Вътрешен етап (след завършване на монтажа на покривен материал):

  1. Укрепване на изолацията между гредите с отчитане на пролуката между хидроизолационния филм и изолационната плоча (1,5-2,5 cm);

Моля, обърнете внимание! Разстоянието между гредите (дори при монтиране на ребрата) за предпочитане е избрано равно на (леко) ширината на изолационния материал на плочата. Това ще премахне ненужните фуги между плочите, което намалява риска от замръзване на покрива. Рафтери също могат да се превърнат в "мост на студа" поради по-висока топлопроводимост. Ако е необходимо, гредите също са покрити с друг слой от топлоизолационен материал.

  1. Монтиране на филм за бариери срещу пара. Парата може да "свиване" дори в тесен крак ... Следователно, специално залепени пара бариерен филм за получаване на запечатани връзки на ставите платна и ги опираща до строителни конструкции (стени, тръби, покривни прозорци, и т.н.)
  2. Закрепващи стелажи за фиксиране на таванните материали към гредите - вътрешната щайга.
изолация на тавана от вътрешната страна с минерална вата

Затопляне на тавана отвътре с минерална вата

Накрая искам да кажа, че ако все пак решите да приложат изолацията на тавана отвътре собствените си ръце, опитайте се да поставите преди започване на работа и по време на изпълнението им се е консултирал с няколко пъти със специалист по отношение на специфичните особености на вашия покрив.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дизайн и чертежи на таванаДизайн и чертежи на тавана
Характеристики на таванската изолация с полиуретанова пянаХарактеристики на таванската изолация с полиуретанова пяна
Варианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещениеВарианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещение
Как е таванското таванско помещениеКак е таванското таванско помещение
Каква е дебелината на изолацията, необходима за тавана?Каква е дебелината на изолацията, необходима за тавана?
Къща-рисунки с таванско помещениеКъща-рисунки с таванско помещение
Тогава за затопляне на тавана в частната къща - справкиТогава за затопляне на тавана в частната къща - справки
Топлоизолацията на тавана гарантира комфортТоплоизолацията на тавана гарантира комфорт
Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкцииЗатоплянето на тавана минивизира подробните инструкции
Изграждане на таван от газови блоковеИзграждане на таван от газови блокове
» » Затопляне на тавана от вътрешните инструкции
© 2021 BggeHat.com