Изборът на разширена глина в строителството

избор на разширена глинаРазширената глина е универсален строителен материал. Използва се за топлоизолация на подове, тавани и покриви. Също така, разширената глина също притежава звукоизолиращи свойства. Материалът се произвежда чрез изпичане на глина в пещи с температури над 1000 градуса.

Едно от важните предимства на този материал е неговата екологична съвместимост. Той е абсолютно безвреден в сравнение с други нагреватели, изработени от химически компоненти. Ето защо разширената глина придобива популярност сред хората, които ценят здравето си. В Европа, със своя фокус върху чистите материали, също се използва широко.

Когато избирате глина, трябва да обърнете внимание на доставчика. Тъй като технологията на производство на материали е трудоемка, тя изисква производителят да спазва определени условия. Всяко нарушение в производството ще повлияе на топлоизолационните свойства на материала. Следователно предпочитанията се отнасят до големите, добре познати производители на пазара. Често такива производители разполагат с модерно оборудване, добре оборудвани складове и добре обмислена логистика. С удостоверения за съответствие, такива компании няма.

Но не във всеки град има представители на големи производители. В този случай трябва да обърнете внимание на условията за съхранение. Когато формата се разруши, материалът започва да се излива и увеличава неговата хигроскопичност, с други думи, материалът започва да абсорбира течността.



Необходимо е също така да се контролира транспортният процес. Тъй като конструкцията изисква голямо количество разширена глина, транспортирането се извършва насипно. В този случай е необходимо материалът да се изолира от влага и течности. Ако материалът се намокри, той ще загуби някои свойства. Необходимо е да се избягва купуването на глина от открити площи на открито, където може да бъде изложен на дъжд или сняг.

Когато купувате, си струва да проверите наличието на сертификат за съответствие и съответствие с GOST. Също така за този материал съществуват санитарни стандарти и информация за безопасността на околната среда, които могат да бъдат намерени в сертификата.

Спазването на всички горепосочени условия гарантира качеството на използвания материал и купувачът ще създаде топло и безопасни условия на живот.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разширена глина като подов нагревателРазширена глина като подов нагревател
Топлоизолация на пода с експандирана глинаТоплоизолация на пода с експандирана глина
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
Плътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалитеПлътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалите
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
Разширена глина за подаРазширена глина за пода
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
Подова настилка с експандирана глинаПодова настилка с експандирана глина
Как да изолираме стените с разширена глинаКак да изолираме стените с разширена глина
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
» » Изборът на разширена глина в строителството
© 2021 BggeHat.com