Топлоизолация на пода с експандирана глина

Най-важните свойства, които притежава глина, са топло- и шумоизолацията. Свойствата на топлоизолацията са достатъчно високи, в допълнение, цената на разширената глина е малка. Трябва също така да се отбележи, че изолацията на пода с експандирана глина е по-ефективна от продуктите от дървообработването (например арболит) около 3 пъти и 10 пъти по-икономична от изолацията с плочкови полимери.

Малко за свойствата на експандираната глина

свойства на експандираната глинаСтроителният материал е направен под формата на гранули с кръгла форма. Тя е лека и порьозна. За производството на експандирана глина най-често се използват монтморилонитни и хидромиращи скали, съдържащи не повече от 30 кварца.

По време на производството на експандирана глина от леко набъбващи глини, добавете сол, дървени стърготини, сулфат-алкохол бард, торф.

Звукоизолационните и топлоизолационните свойства зависят от размера на гранулите, обемната плътност и якостта. В строителството разширената глина се използва като подложка, а също така се добавя към бетон, за да се намали значително теглото на конструкцията и да се увеличи топлоизолацията.

По отношение на GOST No. 9759-76 гранулите от глинеста експанзия се предлагат в следните размери: 5X10, 10X20 и 20X40 мм. Във всяка група е допусната грешка от 5 големи или по-малки зърна спрямо обявените размери.

По отношение на плътността на насипа, глина може да бъде разделена на 10 класа. Номерът на марката е равен на броя килограми на кубичен метър от 250 до 800.

Този индикатор се установява с помощта на специални съдове за измерване. Колкото по-голяма е гранулата, толкова по-малко е обемната й плътност, тъй като в нея има повече пори. Също така, разширената глина е разделена на свойствата на якост, този показател е определен чрез смачкване на гранули с различни маркировки. Този фактор е важен за конструкцията, определя способността за прехвърляне на тежки товари към конструкцията. Например голяма глинена глина се използва за затопляне на пода в баня и малка - за затопляне на тавана или тавана.

Claydite се използва и за изолация на комунални услуги. Често строителите са покрити с разширени глинести гранули с различни кухини от структури, като по този начин създават отлична топлоизолация на тръбопроводи и други видове комуникации.

Той счита, че е оптимален вариант за смесване на глина с пяна от пластмасови чипове. Този вид топлоизолация е още по-ефективен от изолацията на пода с всички известни минерална вата.

При изграждането на фондацията, строителите предпочитат да използват чакъл от експандирана глина, тъй като позволява да се намали полагането на основата до 1,5 метра. Също така е абсолютно необходимо при наводняването на подове на почвена основа.

Доставката на експандирана глина се извършва по различни начини от доставката на самосвал до покупката в предварително опаковани торби. Тук е необходимо да се вземе под внимание следната точка: когато се купува свободна глина, настъпва свиване, т.е. по време на транспортиране и натоварване, някои гранули просто се разбиват, като по този начин се намалява общият обем. Степента на свиване в повечето случаи е приблизително равна на 1:15. При закупуване на опаковани експандирани глини, съотношението на свиване е много по-малко, но отново зависи от начина на разтоварване и транспортиране.

Claydite е устойчив на резки температурни промени, но също така има добра огнеустойчивост. Лесно толерира тежки студове и по този начин позволява използването му при най-суровите климатични условия.



Важно предимство на материала са високите шумоизолационни характеристики. но най-важното предимство остава неговата топлоизолация. Необходимо е да се отбележи тяхната екологична съвместимост. Claydite е абсолютно безвреден за хората и околната среда, тъй като производството му е изключително от естествени суровини без различни синтетични добавки.

Как да изолирате пода с експандирана глина

за подгряване на пода с експандирана глинаДопълнителни подробности ще бъдат обсъдени за изолацията на пода с експандирана глина, а именно за изливането на разтвор с този материал.

За да се постигне максимална ефективност на топлоизолацията с използването на експандирана глина, трябва да се вземат под внимание характеристиките на пода, независимо от вида на конструкцията, независимо дали става дума за дървена или тухлена къща. При тази ситуация е много важно да имате информация за термичната устойчивост на тези структури.

Например, в тавански изолация, бани, таван, гараж, склад и други, без отопление е най-ефективно, ако съотношението на топлинно съпротивление е не по-малко от 4.16 м 2 ° C / W.

Елементарен пример, когато се използва един бетон с топлопроводимост 0.47 W / m C, ще трябва да изградите припокриване с дебелина около два метра.

За да се улесни изчислението, просто трябва да сравните количеството глинеста струя, необходима за затопляне, с останалите широко използвани строителни материали. Елементен например, десет сантиметра слой от експандиран глина междинен слой изолационен ефект създава точно същата като дървена дъска с дебелина 20 см и шейсетсантиметра пяна бетонна плоча или тухлена стена 1m дебелина. Но трябва да вземете предвид факта, че разширеният глинен слой започва да действа като топлоизолация с дебелина 10 сантиметра.

Препоръки за затопляне на пода

изолация на пода с експандирана глинаПърво, чрез затопляне на пода с експандирана глина е необходимо да се помни за товара, който непрекъснато ще действа върху него, за разлика от тавана и стените. За тази цел е необходимо внимателно да се изчисли дебелината на слоя на произведената замазка и слоя от замазка, който ще се нанесе върху него, също не забравяйте да планирате възможните товари за това припокриване. На второ място, преди да приложите слой от подложка, е необходимо да поставите слой хидроизолация, който ще предпази podsypko от възможно влага. За хидроизолация най-често се използва полиетиленов филм с висока якост, в допълнение към филма могат да се използват и други хидроизолационни материали, днес има много от тях на пазара. Местата за свързване могат да бъдат залепени заедно с обикновена строителна лента, всичко това е необходимо за образуването на едно запечатано платно. Разстилайте филма така, че неговите ръбове да се наслагват върху стената, т.е. над слоя за запълване, след като излишната част от фолиото просто се отрязва. Трето, е необходимо да се помни параметрите на частта от използвания материал. За да се постигне максимално уплътняване и за да се избегне по-нататъшно свиване на пода, експертите препоръчват смесване на поне две глинени фракции. Също така, начинът на заспиване е важен, в строителния сектор той е известен като "заглушаване". Този момент е особено важен, когато подът е изолиран във вана, тъй като в допълнение към обичайното физическо въздействие влияе и влагата.

За да се постигне гладкост, преди да е необходимо в процеса на полагане на спалното бельо, за да изложи на ръководството, посочено като "фар" на нивото на пода на бъдещето. Първият от "фаровете" трябва да бъде инсталиран на разстояние 2-3 сантиметра от стената. Следните ръководства се инсталират паралелно, в зависимост от дължината на правилото, която ще бъде подравнена.

Трябва да бъдат коригирани фаровете. За да се определи, използвайте куп от стръмен цимент, гипс или алабастър разтвор. След изравняване на водачите с помощта на нивото на сградата и силното им закрепване към вече закаленото решение е възможно да се започне пълнене с експандирана глина.

Необходимо е също да заспиваме точно, във всеки случай е невъзможно да се допусне появата на различни нередности и отклонения. Тя се проверява много просто чрез измерване на разстоянието от горния край на "маяка" до подложката, като се използва лента.

Следващата стъпка преди леене, е подготовката на разширени глина, тя трябва да бъде много изобилно се излива течност разтвор цимент и вода, е необходимо да слой оригиналния силата на разширени глина установено, че по-нататък да предотвратят неговото движение по време на работни операции с бетон или цимент смес.

разширена глинаВ специални случаи подовете трябва да бъдат подсилени с метална мрежа. Това ще осигури по-нататъшна работа на цялото покритие, под товар, като единица. Следователно, рисковете от деформация на покритието ще бъдат намалени най-много и ще оставят егото цяло.

През седмицата ще бъде възможно да преминете през наводнените етажи. Но не забравяйте, че в рамките на 28 дни ще настъпи пълно втвърдяване и максимална якост на покритието върху циментовата замазка. Процесът на втвърдяване може лесно да се провери с обикновен стъклен буркан. Поставете буркана на замазката, вратата надолу, в случай че банката се замъгли, това означава, че пода все още не е изсъхнала. Можете също просто да инспектирате пода, ако има тъмни и лъскави цветове, това означава, че все още не е готова за употреба.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затоплянето на пода с експандиран глинен дъб и подробно описание на техниката, тайните на…Затоплянето на пода с експандиран глинен дъб и подробно описание на техниката, тайните на…
Разширена глина като подов нагревателРазширена глина като подов нагревател
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
Плътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалитеПлътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалите
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
Разширена глина за подаРазширена глина за пода
Керамитен бетон за замазка изисква пропорцииКерамитен бетон за замазка изисква пропорции
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
Подова настилка с експандирана глинаПодова настилка с експандирана глина
Полагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работаПолагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работа
» » Топлоизолация на пода с експандирана глина
© 2021 BggeHat.com