Изравняване на пода с експандирана глина

Изравняване на подове

се счита за един от най-отнемащите време и отговорни процеси в ремонта. От правилността на извършената работа зависи не само качеството на полагане на бъдещото подово покритие, но и монтирането на врати и различни прегради. Грешките на този етап от ремонта са фиксирани за дълго време и са скъпи, затова е много важно да не им се допускат. Използването на глина ще бъде един от най-добрите начини за постигане на идеален плосък под.

Изравняване на пода с експандирана глина

Изравняване на пода с експандирана глина

Разбира се, има и други технологии, но в някои случаи се препоръчва:

  • разликата във височината на основата е повече от 10 см. Ако поставите традиционна бетонна подова настилка върху такъв под, нейното тегло ще създаде натоварващо натоварване върху подовите лагери. Разширената глина е лесна за пълнене, която не претоварва структурата;
  • Базата е изработена от стоманобетонни плочи. Това е студено вещество, което се усеща особено на първия етаж, а глината изолира пода;
  • наличие под нивото на пода на допълнителни комуникации и електрическа отоплителна система;
  • ограничен ремонт бюджет. Claydite е по-евтино от бетон.

Разширена глина: естеството на произхода и полезните свойства

Суровината за производството на този материал е специална глина, която се пени под влияние на високи температури. В резултат на това ние получаваме леки заоблени камъчета, порьозни вътре. Те са с различни размери, в зависимост от това е обичайно да се разграничават три основни фракции: чакъл, камъчета и чакъл. От полезните свойства на следното:

  • екологична съвместимост;
  • трайност;
  • сила;
  • топлоизолация;
  • шумоизолация;
  • пожароустойчивост;
  • химическа инертност;
  • устойчивост на влага, топлина, замръзване;
  • Клейдит не изгнива, не произвежда плесен или гъбички;
  • Ниска цена с отлично качество;
  • наличност.

От това следва, че използването на експандирана глина не е само в състояние да спести най-безнадеждните подове с дупки или склонове с размери повече от 10 см, но в същото време да ги изолира и звукоизолира.

Подготвителна работа

Има няколко типа замазки с използване на разширена глина, но независимо от избрания, трябва да изпълните някои общи действия.

Почистване и подготовка на основата

Основата трябва да бъде почистена от прах и отломки, ако е възможно, ако е възможно, отстранете старото покритие. Ако има пропуски в пода, тогава те трябва да бъдат запечатани. Проводници, поставени върху основата, обвити с полиетилен и запечатани с лепилна лента в ставите.

Основна хидроизолация

Целта на това действие е да предотврати изтичането и повреждането на замазката. Сега за хидроизолация можете да използвате битум, да купувате готови смеси или рулонни материали, които се припокриват с голяма широчина, около 15 см. И допълнително се фиксират с лепяща лента.

хидроизолация

хидроизолация

Възможно е също да се използва филм с дебелина най-малко 100 микрона, за предпочитане едно парче на стая. Филмът или други изолационни материали се наслагват върху стената с височина до 10 см и се отрязват след приключване на работата.

Опаковка с колан за колан

Тя е закрепена по стените, директно върху изолацията на влагата. Целева лента - за компенсиране на евентуално разширяване на материалите поради резки температурни шокове, както и в случаите на суха замазка демпфер предотвратят възможни драскотини и други звуци, които произтичат от докосвате стените на покритието.

Повреден колан

Повреден колан

Инсталиране на фар

За да бъде етажът наистина нивелиран, е необходимо да се определи и поддържа нивото на замазката през целия работен процес. За тази цел служат т. Нар. Фарове.

Инсталиране на фар

Инсталиране на фар

Използвайки нивото на лазера, равнината на бъдещата подова повърхност се проектира върху стените на стаята и се правят маркировки на кръстовищата, които след това се свързват с хоризонтална линия. Те трябва да настроят маяци, като се има предвид факта, че за сухата замазка на експандираната глина трябва да се вземе значително разстояние от пода до профилите.

Обикновено гредите или металните профили се използват като маяци. Под тях поставете предварително матрици от дърво или шперплат, за да постигнете съответствие с нивото. Когато редиците фарове са инсталирани и съгласувани, е необходимо да ги поправите с решение.

Избор на разширена глина

Избор на разширена глина

Избор на разширена глина

Този порест агрегат се различава по фракции с размер, затова е най-добре да се смесват няколко. Малките ще осигурят гъстота, а средата няма да позволи на замазката да наддават на тегло.

По-гъстата разширена глина е по-тежка, но по-силна. Когато цялата подготвителна работа приключи, е време да започнем да изравняваме пода. Това може да се направи по различни начини.

Суха глинена възглавница + циментова замазка

Суха глинена възглавница + циментова замазка

Суха глинена възглавница + циментова замазка

Разширената основа е покрита с разширена глина, изравнена и потънала. Необходимо е в горната част на платформата пълнежният слой да не достигне около 2,5 см.

След това равномерността на "възглавницата" се проверява от нивото и ако всичко е наред, решението се поставя внимателно върху нагревателя. За да се избегнат изместванията и деформацията на субстрата, се позволява да се постави мрежа върху експандираната глина или да се излее с циментово мляко, така че гранулите да завземат и самата "възглавница" да не потъне с времето.

Циментовото мляко е цимент, разреден с вода до консистенцията на гъста сметана. Клейдите, пълни с такава смес, трябва да бъдат оставени за ден за втвърдяване. Когато възглавницата най-накрая е готова, е необходимо да се постави решение върху нея с изравняващите движения, чийто слой ще се окаже не много дебел и следователно сравнително лек.

За подготовката на такова решение е най-лесно да се купи готов микс в склада и да се разрежда според инструкциите. Това ще ви помогне да избегнете грешки. Ако имате опит с бетон и цимент, можете сами да подготвите решението.

По този начин подът ще се втвърди за няколко дни. След това трябва да махнете маяците и да ги запечатате, както и да ги раздробите. Пълната здравина на пода се открива едва след 4 седмици и през цялото това време се покрива с филм, който забавя изпарението на влагата от повърхността. Можете да направите без филма, ако намокрите замазката с вода.

Разширена глинена замазка

Разширена глинена замазка

Разширена глинена замазка

Основното предимство на това подравняване е монолитната природа на замазката. Разтворът ще изисква експандирана глина, пясък и цимент в съотношение 3: 2: 1. Водата ще изисква около две трети от общото количество други материали.

Първо, водата се излива в смесителния съд и се излива глина, така че да може да се накисва. Клей е последван от пясък, а едва тогава - цимент. Сместа трябва да бъде смесена, докато стане хомогенна чрез строителна бъркалка или сонда с дюза.

Готовото решение трябва да бъде внимателно оформено, изравняващо правилото, по протежение на фаровете от ъгъла на стаята до прага. Разстоянието на бетонния бетон до горната маркировка на фара остава около 2 см, защото върху него ще се постави друга бетонна замазка. Това може да се направи веднага, без да се изчаква сушенето на първия слой. Изсушете цялата конструкция ще бъде толкова дълго, колкото предишната.

Claydite + самонивелиращи се подове

Подът, с подходяща основа, е най-лесният начин да получите красива, гладка и идеално гладка повърхност. Течна смес на базата на различни смоли се разпространява върху повърхността и се изравнява сама.

Заздравява този под сравнително бързо, докато е устойчив на въздействието на температури, химически инертен, устойчив на абразия. Глинената облицовка подравнява пода и създава основата, която е необходима за постигане на равномерно покритие. Тя трябва да се излива върху подготвената повърхност, уплътнена и изравнена, съсредоточена върху фаровете. След това поставете филма върху нагревателя, на който да се излее разтвора. Използвайте иглена ролка, за да превъртите течната маса, за да се отървете от въздушните мехурчета и да позволите на пода да изсъхне.

Сухо подравняване на пода

Сухо подравняване на пода

Сухо подравняване на пода

Това е може би най-лесният и евтин начин за подравняване на етажа с помощта на експандирана глина. В сравнение с предишните, когато цялата работа трябваше да се извърши бързо, в този случай можете да прекъсвате колкото е необходимо, да правите корекции и не е нужно да чакате кода да изсъхне.

Подът е подходящ за пълна употреба почти веднага. Необходимо е да се отбележи още едно предимство на метода. Завършената конструкция не съдържа цимент и пясък, поради което има най-малко тегло. Това изравняване е идеален вариант за стари къщи с дървени подове, при които тежестта на замазката е критична.

Слоят от нефиксирана глина ви позволява да поставяте телефонни и електрически проводници, системи за "топла подове" и всякакъв вид комуникация. Други два плюса за този метод на изравняване на пода: най-добрата звукоизолация и задържане на топлина, а единствената негативна е хидрофобията на покриващите листове.

Етапите на изпълнение са много прости. Сухата калциева смес се раздробява по пода, се уплътнява и подравнени с маяците. Възможно е да не се подравнява целия етаж наведнъж, но с фрагменти, тъй като той все още ще трябва да мине през запълването. Що се отнася до дебелината, то се определя от конкретната ситуация. Вече 3-4 см пълнеж ви позволява да създадете доста плътно и стабилно покритие, но по-малката дебелина не трябва да се прави.

Сухата глинеста смес се раздробява по пода, уплътнява се и се изравнява с маяци

Сухата глинеста смес се раздробява по пода, уплътнява се и се изравнява с маяци

На компактната възглавница се полагат листове от подови настилки. Те могат да бъдат GVL, OSB, фибростъкло, ПДЧ и просто шперплат. Листовете се поставят една спрямо друга на принципа на зидарията, т.е. страната на всеки лист е в контакт с половините на страните на другите две.

Гънките на плочите обикновено са залепени заедно, а вторият слой, прикрепен към първия винт, е поставен отгоре. Полученото покритие не трябва да достига до стената около един сантиметър, тези пропуски изчезват по-късно на первазите. В резултат на проектирането, всички стави са shpatlyuyutsya, и на върха на готовия етаж се полагат покритие.

Видео - Изравняване на пода с експандирана глина

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затоплянето на пода с експандиран глинен дъб и подробно описание на техниката, тайните на…Затоплянето на пода с експандиран глинен дъб и подробно описание на техниката, тайните на…
Как да се изравни етаж в апартаментКак да се изравни етаж в апартамент
Как да направите пода в къщатаКак да направите пода в къщата
Технология на подовата изолация с експандирана глинаТехнология на подовата изолация с експандирана глина
Изливане на пода с експандирана глинаИзливане на пода с експандирана глина
Подравняване на пода чрез метод на сухата замазкаПодравняване на пода чрез метод на сухата замазка
Разширена глина като подов нагревателРазширена глина като подов нагревател
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
Намажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНамажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
» » Изравняване на пода с експандирана глина
© 2021 BggeHat.com