Монтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалисти

Домашната строителна традиция осигурява изравняване на плочата на припокриване само от едната страна. Правната страна в същото време се превръща в тавана на стаята, а на обратната страна - на пода на стаята, която се намира на пода по-горе. Съвсем естествено е, че от тази страна плочата има могили, неравности, изпъкнали фитинги и разлики в нивата. Подравняването на тази повърхност се нарича замазка. Във връзка с това има логичен въпрос и възможно ли е да вържете пода със собствените си ръце?

Всъщност, можете лесно да го направите сами, ако знаете характеристиките на работата и технологиите, както и тяхната последователност. Това е доста универсален метод за подготовка на подовата настилка, която да покрива всякакъв вид. В допълнение, цименто-пясъчната замазка позволява, в процеса на нейното подреждане, монтирането на система тип "топъл под".

Тази повърхностна подготовка се нарича "мокро" или "мокро". Ако е необходимо да се подготви универсална груба повърхност, тогава подовата замазка със собствените си ръце е напълно реализируем метод, въпреки че е доста дълъг. За такива помещения като баня без такова обучение просто не мога да направя без.

Колко правилно да направите подова настилка? За да направите това, трябва да отговорите сами на няколко предварителни въпроса и да отбележите няколко важни точки, да съберете инструменти, да подготвите материали и да работите.

Предварителна подготовка

  • До подовата повърхност след полагане на подовата настилка във всички стаи е една и съща, е необходимо да се вземе предвид дебелината на бетонния слой във всяка стая отделно;
  • Бетонирането върху дървен под изисква хидроизолация;
  • Работите в банята изискват специално внимание на хидроизолацията, както и на здравината на всички водопроводни комуникации;
  • Под ламинираното покритие субстратът трябва да бъде направен особено устойчив на топлина (промяна на състава на сместа и дебелината), както и с особено равна повърхност;
  • Когато циментовата подова замазка се извършва под плочката в голямо помещение от района, е необходимо да се осигури съвпадение на разширяващите фуги върху бетонната повърхност със шевовете върху плочката.

инструменти

Следващият етап на подготовка е необходимите инструменти:

  1. Владетелят е правило;
  2. Гъвкаво хидравлично ниво (маркуч с прозрачни ръкави в краищата);
  3. Келма (мистрия);
  4. шпатула;
  5. Инструмент за грундиране / хидроизолация (валяк за боядисване);
  6. Строителни ножове;
  7. рулетка;
  8. Електродвигател с дюза за разтваряне;
  9. Капацитет за разтвора (30-40 литра).

Подготовка на работната повърхност

Преди започване на работа е необходимо да се предприемат подготвителни действия:

  • Повърхността се почиства от отпадъци (за предпочитане със строителна прахосмукачка);
  • Гнезда, пукнатини и дупки в основата са запълнени;
  • Върху фугата на пода и стената се полага амортизационната лента;
  • Ако е необходимо, хидроизолация (със специален състав или няколко слоя плътни полиетилен)

Важно! Всички бетонови работи се извършват при температура над + 5 ° С.

Нивелиране и ниво на местоположение

Определянето на дебелината на слоя циментово-пясъчен разтвор изисква намиране на най-високата точка. Настройката на нивото определя настройката на маяците - направляващата система, която се настройва според така наречените. "Нулево ниво".

С помощта на нивелирало, лазерно или хидравлично ниво се полага условна линия по периметъра на помещението, в което ще се извършва бетонирането. Този ред се нарича "базово ниво". На него се определя най-високата точка. За това се измерва разстоянието между това ниво и пода. Където това разстояние е най-малкото е най-високата точка. За да определите такава точка в средата на стаята, трябва да използвате нишка, опъната по ширината.

Маркиране на фарове

Маркиране на фарове



След това се поставят маяци за подовата замазка. Те се продават готови, но могат да бъдат направени от U-образен профил (метал или пластмаса). Релсите трябва да се поставят успоредно (първите 25 см от стената). Разстоянието до всеки следващ сигнал се определя от дължината на правилото на владетеля. Това разстояние трябва да е с 30-35 см по-малко от дължината му.

Монтиране на маяци

Монтиране на маяци

На купчините цимент нанесени водачи, които са настроени нивелир ниво или лазерно ниво, на която те са подравнени във всички посоки. По същия принцип, маяците се изработват от самобръчкови винтове, които са фиксирани в плочата.

Приготвяне на разтвора

Най-добре е майсторът за начинаещи да използва готови смеси за такива произведения. Но можете сами да подготвите решението. За да направите това, трябва да знаете пропорцията на хоросан за замазка.

Така че, за да се подготви такова решение, е необходимо да се вземат цимент и да се изгради пясък в съотношение от 1 до 3. Първо смесване на сухата смес с мистрия или шпатула. След това постепенно добавете вода към сухата смес. Тази процедура се прави най-добре в голяма кофа (30-40 литра) с електрическа бормашина със специален бъркалка за разтвора. Готовият хаван има доста плътна консистенция (обикновено се казва, че това е "консистенцията на дебелата заквасена сметана"). Бучките от готовата смес не се разпространяват и не се разтварят на парчета.

Приготвяне на хоросан в бетонен смесител

Приготвяне на хоросан в бетонен смесител

Ако е желателно (и наличието на свободни агенти), към сместа могат да се добавят специални вещества, за да се подобрят нейните еластични свойства - пластификатори. Тези добавки намаляват вероятността от появата на пукнатини след изсушаване.

Изпълнение на произведения

Сега директно върху това как да направите подовата замазка. Разпределете разтвора от ъгъла, който е точно обратното на изхода. Сместа се полага между водачите на около половин метър и след това се изтегля заедно с правилото на владетеля (затова се нарича този процес). Този процес трябва да се повтори 2-3 пъти, за да се избегне появата на мехурчета и неравномерното разпределение на сместа.

Повърхност и изравняване

Повърхност и изравняване

Ако имате намерение да инсталирате подов килим или линолеум, тогава ще трябва да завършите работата, която се извършват с помощта на технологията за запълване на пода След като бетонната повърхност е достатъчно устойчива. Тя зависи от дебелината му, както и от редица други фактори, но като правило отнема 25-30 дни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите DVD на подаКак да поставите DVD на пода
Как да направите подова настилка в апартамент независимо проверен алгоритъм за действияКак да направите подова настилка в апартамент независимо проверен алгоритъм за действия
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Как правилно се прави подова настилка?Как правилно се прави подова настилка?
Павел на лоджия или балкон със собствените си ръцеПавел на лоджия или балкон със собствените си ръце
Топъл под с ръцеТопъл под с ръце
Монтиране на пода на земятаМонтиране на пода на земята
Как да подготвим подовата замазка за професионалистиКак да подготвим подовата замазка за професионалисти
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
» » Монтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалисти
© 2021 BggeHat.com