Как да направите плаващ под с вашите ръце

За да се избегнат негативните ефекти върху сексуалното покритие на процесите на свиване и дифузия, човечеството е измислило плаващ подов дизайн, който няма пакет с плочи и стени. По дизайн, това са "пайове" от различни слоеве с различни цели. Всеки производител на строителни материали представлява този дизайн по свой начин, поради което има много материали за подреждането.

Планираните подове се избират, когато е необходимо сградата да бъде снабдена с повишена топло- и звукоизолация. Освен това, такава конструкция е удобна за монтаж, тъй като основно не изисква използването на мокри и мръсни методи.

Видове плаващи подове

Структурата, наречена "плаващ под", може да бъде разделена на три основни типа:

  • Национални отбори;
  • Подовете са сухи;
  • Бетон.

Видове плаващи подовеСглобяеми конструкции на плаващи подове - познати на всички покрития от сглобяем паркет, ламинат или листова купчина. Всички тези материали се полагат върху листовата облицовка, а изолационният материал е само 2-5 мм, така че топло- и звукоизолацията е минимална. Елементите на покритието са свободни и са фиксирани един към друг. От стената се наблюдава вдлъбнатина от 10 mm, за да се предотврати набъбването при температурни колебания. За този тип плаващ под е много важно, че под него има идеално равна повърхност. Незначителни драскотини или черупки нямат значение.

Подът, наречен суха замазка, представлява многослойна основа за предварително сглобено покритие, което се използва, ако е необходимо, за да се увеличат характеристиките на топло и звукоизолация. За устройството на такъв етаж има няколко опции:

  • От запълване (разширена глина или пясък), два слоя гипсокартонени плоскости и изолационни материали от минерална вата;
  • От запълване, експандиран полистирол, гипсокартон и изолация на ръбове;
  • От резервоара, минерална вата, гипсокартон и изолация на ръбовете.

Проектният вариант е избран в зависимост от предназначението. Ако е необходимо да се увеличат шумоизолационните качества, минералната вата е по-предпочитана, ако се изисква по-висока топлоизолация, тогава е по-добре да се пене полистирол.

Специален вид на плаващи подове - бетон, който се конструира пушачите с повишени механични натоварвания (складове, гаражи, къщи) и за монтаж на подово отопление, което трябва да има висока топлопроводимост на горния слой.

Устройството на сух съединител

Как да направите плаващ под с помощта на суха замазка в дома? Това е достатъчно просто, защото всички видове сухи замазки са подобни. Първият слой е винаги запълването, което трябва да бъде уплътнено и изравнено с помощта на нивото. На приземния етаж, ако има студено или влажно помещение под запълването, е необходимо да се постави парна бариера. След това върху контура на стаята се полага ръб от минерална вата с дебелина 20 mm.

Допълнителните действия зависят от избрания тип:

  • Ако само гипсова плоча, след това два слоеве са залепени PVA отстъп стените - 10 mm, ставите на плочи на втория слой не съвпадат с ставите на първия слой (горния слой плочи трябва да се определят разчленена polplity), основното предимство на този дизайн - малка дебелина;
  • Ако е необходимо да се укрепят изолационни качества gipsovolokna долен слой се заменя с пенополистирол (екструдиран или конвенционални), и слой изчислява от специфичните условия, тъй като този вид плаващ етаж намалява височината на помещението;
  • Ако е необходимо да се засили звук изолационни качества gipsovolokna долен слой трябва да бъдат заменени от минерална вата (този материал подобрява термичната изолация и следователно може да се използва, когато полистирол не е подходящ поради голяма дебелина).

След монтажа на сухата замазка може да се монтира всяка сглобяема конструкция (шперплат, плоскости, ламинат, паркет).

Най-важната точка в подреждането на сухи замазки е максималната плътност на запълването. Основното предимство на този тип конструкция е липсата на необходимост от използване на разтвора и способността му да се използва веднага след инсталирането. Особено удобно е за горните етажи, когато подовете вече се спускат на пода. Дизайнът не е много сложен, така че е възможно да направите такъв плаващ под с вашите ръце.

Подреждане на други видове плаващ под

Подреждането на плаващия под на дървени греди също е доста проста:

  • Пароизолация;
  • Греди 200x100 мм, разположени паралелно в къса секция на същото разстояние един от друг;
  • Пространствените ниши са изпълнени с пяна или минерална вата;
  • Дебелина на плочата 50 mm, перпендикулярна на гредите;
  • шперплат;
  • Сглобяема конструкция на паркет, ламинат, дъски и др.

Плаващ под ISOVERКраищата на гредите трябва да бъдат нарязани под ъгъл от 60 ° и обработени с антисептик, изгорени или обвити с два слоя покривен материал и оставени отворени. Ако стените са тухлени, краищата на гредите могат да се поставят върху дървени кутии, обработени със смола.



Трябва да се има предвид, че гредите трябва да бъдат от иглолистни дървесни видове (широколистни не са устойчиви на огъване). Те задължително трябва да се третират с антисептик и да се лекуват, като се започне от последното. Правилността на полагането трябва да се провери на ниво. Ако е необходимо, можете да отрежете дъските (но не и чиповете) под краищата.

Изграждането на бетонния плаващ под е малко по-сложно. Поставя се бетонната основа:

  • Хидроизолация (на първия етаж);
  • Ръб по периметъра;
  • Напълване (може да бъде заменено с минерална вата или експандиран полистирол);
  • Бетонова замазка с армировка в мрежата.

Този вид жилищна площ се използва главно за монтаж на отоплителни кръгове в подови конструкции, при които се изисква по-висока топлопроводимост на горния слой и добра топлоизолация на долния слой. В такива системи се използва минерална вата или полистирол като топлоизолатор, който може напълно да отстрани изтичането на топлина надолу. Освен това, пълненето под топъл под, по време на работа, може да потъне. Много важно е високото качество на бетона и армировката, тъй като горната част на системата ще се нагрява и охлажда последователно.

Floating floor system от Knauf

Системата Knauf OP 131 с плаваща подова настилка е набор от материали за събиране на сухи замазки от четири типа на базата на плочки Knauf Insulation PVT от гипсови влакна. Основата може да бъде дървена и бетонна. Системата от Knauf може да се използва не само в жилищни сгради, но и в офис и обществени сгради, в производствени съоръжения. Върховният довършителен слой може да бъде всеки: килим, линолеум, плочки, ламинат, паркет, дъска и др.

Плаващо подово устройство Knauf:

  • Почистване на тавана от прах и отломки, запечатване на фуги;
  • Изравняване на повърхността;
  • Монтиране на лента от минерална вата по ръба (по стените);
  • Нанасяне на запълване;
  • Knauf Insulation PVT;
  • Монтаж на горната част на колекцията.

Системата Knauf позволява да се създаде гладка основа при средни температури не по-ниски от + 5 ° C, без да се използват "мокри" инсталационни методи. Плаващите етажи на това дружество получават повишени топло- и звукоизолационни характеристики. В тази система можете да скриете инженерните комуникации и окабеляване на топъл под. OP 131 се използва, когато е необходимо да се повиши нивото на пода или да се намали натоварването на подовете. В баните и душове трябва да се инсталира хидроизолационен слой.

Knauf Insulation PVT:

  • Почти не извършва топлина и звуци -
  • незапалим;
  • Устойчив на проникване на пара и въздух;
  • Не подлежи на увреждане от насекоми и гризачи;
  • Химически неутрален;
  • Поддържа формата, когато температурата се покачва;
  • Здрава да се разтяга;
  • Плочите имат точни размери, което улеснява монтажа.

Трябва да се има предвид, че при транспортиране и съхранение е необходима защита от отрицателните въздействия на атмосферата.

Системата Floating Floor от ISOVER

Izover плаващ етаж се състои от четири слоя: хидроизолация (кристал хартия, посочено в припокриващи се 10 см) плочи Изовер изолация в един или два слоя, водонепроницаем филм и бетон замазка. Ръбовете на кристал стените трябва да правят метода работят при плочата не влага, и да се изолационната лента от Изовер (10-20 mm над нивото на замазка). Ако топлинният изолатор е поставен на два слоя, вторият слой от плочки Isover трябва непременно да се припокрие с фугите на първия слой.

Топлоизолаторът е напълно покрит с филм, върху който са положени водещи релси. Бетонът трябва да се напълни с фрагменти, постепенно да се изравнява. След това ламелите се отстраняват, жлебовете се пълнят с хоросан. След една седмица всяка предварително сглобена конструкция може да бъде монтирана на повърхността.

Floating floor на Isover:

  • Той има високи характеристики на топло и звукоизолация;
  • Екологосъобразно;
  • незапалим;
  • Не се страхува от гъбички, мухъл, микроорганизми, насекоми и гризачи;
  • Durable. 

Isover плочите са изработени от минерална вата и фибростъкло, имат малко тегло, толкова удобни за полагане. Достатъчно голям, за да спести време. Възвръщаемостта на матрицата след механично удавяне позволява монтаж без помощници. Краят "скок-канал" предотвратява образуването на слотове и гарантира надеждността на връзката. Можете да стекате материала в един или два слоя.

Напоследък такова нещо като плаващ под не съществувало. Това е напълно нов подход за инсталиране на подови настилки. Плаващ се нарича, защото неговият размер се променя при загряване. Поради тази причина структурата не е прикрепена към основата и стените. Технологията се основава на наличието на "шипове" на паркет, ламинат и масивна дъска. При правилно разпределение на товара се разпределя равномерно, плаващ под е получен много надежден и обслужва дълго време, тъй като няма закрепващи елементи, които по време на работа могат да се повредят.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плуваща подова замазка със собствените си ръцеПлуваща подова замазка със собствените си ръце
Звукова изолация на пода в апартамента начини за защита на градски жилища от шумЗвукова изолация на пода в апартамента начини за защита на градски жилища от шум
Устройство за подова настилкаУстройство за подова настилка
Как е шумоизолация на пода в апартамента?Как е шумоизолация на пода в апартамента?
Звукоизолация на пода в дървена къщаЗвукоизолация на пода в дървена къща
Плаващ под с вашите ръцеПлаващ под с вашите ръце
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Ниско строителство строителство как да се направи етаж в частна къщаНиско строителство строителство как да се направи етаж в частна къща
Корк етаж предимства и недостатъци на материалаКорк етаж предимства и недостатъци на материала
Звукоизолация на подовите материали и работна поръчкаЗвукоизолация на подовите материали и работна поръчка
» » Как да направите плаващ под с вашите ръце
© 2021 BggeHat.com