Суха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvl

Разработването на строителни технологии предполага тяхното опростяване: сухият подово покритие е едно от най-удивителните прояви на тази тенденция. Подравняването на всички повърхности в помещенията е трудоемко и сложни операции, изискващи специфични умения и професионален опит. Използването на материали с предварително определени параметри при фабричните условия им позволява значително да се опрости.

За изравняване на пода се използват технологии, подобни на използваните за стени и тавани. Това е въпрос на плочи от гипсокартон с характеристиките, подходящи за тази повърхност. Те образуват черно покритие, върху което е положено подовото покритие. Тя може да бъде както ламинат, така и керамични плочки, и килим - изборът на материали от такива материали е страхотно.

Една от сортовете на тази технология е полусух подова замазка, донякъде по-сложна и изискваща използването на специално оборудване. Механизацията на работа обаче им позволява значително да се ускори. Другата страна на монетата е увеличаването на разходите за труд и материали. Основната разлика обаче е използването на конкретна, вместо на основата.

Насипни сухи класически

Нарастващата популярност на този метод се основава, на първо място, на наличието на материали, тяхната лекота на използване и ниска цена. Той е подобен в много отношения с класическата бетонна замазка, но се произвежда без много трудоемки операции за смесване на смеси. Първоначалните или подготвителните етапи напълно съвпадат и се състоят в освобождаването на припокриването от отломки и чужди обекти.

Качествена насипност може да бъде направена само ако фондацията е достатъчно силна. Това може да бъде стоманобетонна плоча, дървен под и земя. Преместването на отделни фрагменти от основата един спрямо друг неизбежно ще доведе до нарушаване на външното покритие.

Редът на устройството, използващ технологията на сухата подова замазка от собствени ръце, се извършва по следния начин:

  1. Базата е поставена хидроизолация: това може да бъде полиетиленово или полипропиленово фолио, както и специално покритие, когато се движите из стаята, трябва да внимавате да не го повредите.
  2. В приготвената стая се прави маркиране, за целта се използва специално оборудване. Строителните компании използват лазерни нива и нива, но е напълно възможно да се направят обичайните хидравлични.
  3. Минималната дебелина на основата трябва да бъде не по-малка от 40 мм, затова е необходимо да се разкрие горната точка на основата. То е означено на най-близката стена, след което хоризонталните линии се изчертават по периметъра. 
  4. Страничните релси се монтират по протежение на противоположните стени, за да се фиксират гипсови разтвори. Той бързо се захваща, което значително увеличава скоростта на инсталиране. За да се гарантира точността на инсталацията, се използват найлонови нишки.
  5. Сухата подова замазка Кнауф бе положена върху свободна основа от фино гранулирана глина. Пълнителят започва да се поставя от далечния ъгъл, постепенно се придвижва към изхода. За изравняване се използва обичайното правило, което се премества по протежение на маяците, като се разстила равномерно върху цялата повърхност.
  6. За прясно напълнените пълнители не се препоръчва ходене, движението се допуска само върху нанесените листове GVL за пода.

Монтаж на гипсови плоскости

За пода се използват листове с висока якост, които могат да издържат не само на статични натоварвания от мебели. Външната равнина на тях е в състояние да издържат колелата на офис столове женски токчета на фиби. Практиката показва, че при правилното монтиране на панелите, те са напълно изключени, дори и тяхното минимално отклонение и движение.

Монтаж на гипсови плоскостиПолагане се извършва по такъв начин, че между стената и капака има малка междина. Стойността му се определя от дебелината на амортизиращата лента, разположена около периметъра на помещението. Това обстоятелство прави възможно монтирането на топло подове в замазката. Основното изискване - поставянето на тръбопроводи с топлоносители трябва да бъде, може би, по-близо до повърхността. Външното покритие трябва да има висока топлопроводимост.

Сухата подова замазка Knauf поради използването на експандирана глина като пълнител осигурява отлична топло- и звукоизолация. В къщи, където такива подове са напълно недоловими съседи от дъното и безопасно можете да ходите боси, дори при най-екстремни температури. Свързването на отделните листове се осъществява чрез прилагане на специален жлеб към съответния жлеб на съседния жлеб.

Връзките между листа GVL за пода се поставят и се затягат със специални самонарезни винтове. На следващия етап се прилага специален замазка върху ставите и този метод на комбиниране на ставите е внимателно изравнен, като на практика елиминира унищожаването им с течение на времето и съответно го прави трайни и трайни. Производителят препоръчва закупените плочи да се съхраняват в топло помещение преди началото на работа, за да се изравнят температурите.

Видеоклип на минута: Правим го със собствените си ръце


Полу-суха подова настилка: характеристики на устройството

Този начин на полагане на покритието осигурява осъществяването на така наречените "мокри" операции. Както в случая с първата версия на технологията, ще са необходими няколко операции за предварителна подготовка. За да направите това, отстранете всички боклуци и всички чужди предмети от помещенията. Полу-сухата подова замазка със собствените си ръце се изпълнява на два етапа и започва с маркирането и задължителното монтиране на фарове.



Това покритие може да бъде монолитно или плаващо. Разликата се състои в наличието или отсъствието на хидроизолационен филм, както и звукоизолация под замазката. Без зависимост от него върху контура на помещението, затихването на лентата остава и е закрепено към стената. Широчината му трябва да е достатъчна и да изпъква над завършената повърхност. Излишъкът се премахва лесно след края на работата.

Качествената полусуха подова замазка е направена от циментово-пясъчна смес. Монтирането на маяци се извършва на същото решение. Преобладаващо като референтни точки се използват специални релси от Т-образния профил. При инсталирането им се препоръчва използването на опънати настрани кабели, които показват хоризонталната равнина. Разстоянието между отделните маяци не трябва да надвишава 0.5-0.8 метра.

Смесващ разтвор за замазка

Тази операция е най-удобна за провеждане, ако има бетонен смесител, при липса на такъв може да се използва подходящ капацитет или дори стоманен лист. Първо, смесваме една част от цимента с три или четири парчета пресечен пясък. Пълнежът се добавя с влакно, със скорост от 1 кг на 1,2-1,3 с. м разтвор на бетон.

Сухата смес старателно се размесва, за да се получи хомогенна маса. Сега можете да добавите вода и модификатор на течности. Добавя се в размер на 1 литър на 100 кг цимент, като този препарат подобрява технологичните и експлоатационни свойства на бетоновия разтвор. Количеството вода, необходимо за смесване на сместа, се определя експериментално и трябва да осигури достатъчна пластичност на разтвора.

Разбъркването трябва да се извърши особено внимателно, за да се осигури равномерно преразпределение на компонентите. Това обстоятелство е една от основните различия от технологията на "насипния етаж". Това е усложняващ фактор, но също подобрява повърхностните свойства. В търговията на дребно има специални сухи смеси, направени във фабриката.

Разпределение и изравняване на разтвора

Това действие се извършва, както и в случай на полагане на суха подова замазка със собствените си ръце, с малки порции между маяците. С помощта на правилото правим подравняването му, движението на инструмента не трябва да е прави. Малките вълнообразни движения от една страна на друга ще осигурят ускоряване на процеса и най-доброто му качество.

В края на полагане, хоросан трябва да бъде грундиран, не забравяйте, че тази операция е насочена към запечатване на замазката и трябва да се извърши преди сместа да изсъхне. В достатъчно големи помещения, няколко души ще се нуждаят от съвместни усилия за правилно поставяне на полусух подова замазка и нейното фугиране. Съгласно препоръките на производителя, това действие се извършва в интервал от 20 минути до 6 часа.

Работата по шлайфане се извършва със специална машина, която включва няколко шлифовъчни диска. Те имат различна зрялост и се прилагат в намаляващ размер на смилащите елементи. Тази машина е двойно действие и в допълнение към шлайфането извършва затягане на замазката, което от своя страна влияе положително на силата на индикаторите.

Поставянето на полусух подова замазка със собствените си ръце ще осигури значителни спестявания на пари. Цената на професионалните строителни услуги е съизмерима с цената на материалите. Липсващият инструмент може да бъде нает, офисите за отдаване под наем са налични в почти всеки строителен супермаркет. Това обстоятелство е решаващо при избора на начина на действие.

Предимства на новаторската технология

GVL за подови настилкиГипсовите дъски GVL за пода се поставят върху подготвената основа на два слоя, така че фугите да попадат върху средата на листа. Това осигурява образуването на напълно плоско покритие, което е подходящо за директно полагане на външния декоративен слой. Тя може да бъде както ламинат, така и линолеум, както и плочки керамика. Единственото ограничение е забраната за тяхното използване в помещения с висока влажност.

Сухата подова замазка Knauf е творческо развитие на дългогодишна идея за запълване на подове на ново технологично ниво. Практиката показва, че поставянето на замазката е позволено директно върху плочите с минимална подготовка. Въпреки това, такива подове могат да бъдат покрити и дървени конструкции и стационарни и регулируеми. Основното им предимство е, че тяхното специфично тегло е много по-ниско от това на традиционните бетонни замазки.

Областите на приложение на технологията за замазки са сухи:

  1. Основен ремонт и реконструкция на сгради, особено тези, които имат припокриващо се дърво. Носещите стени на тези конструкции имат значителни ограничения върху товарите, така че използването на материали с ниско специфично тегло е оптималното решение.
  2. Висока скорост на работа по най-новите технологии, която не изисква дълго време за чакане. За сравнение: времето за пълно изсъхване на традиционната цименто-пясъчна замазка е 45 дни.
  3. Когато инсталирате топло подови на дървени трупи.

Сухата подова замазка може да се направи ръчно, без да се включват строителни работници и специалисти. Това значително ще намали разходите за издигане на сгради и ще работи за основни ремонти и реконструкции.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е сухата замазка и как е инсталирана?Какво е сухата замазка и как е инсталирана?
Универсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимстваУниверсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимства
Кнауф суперетажна - суха замазка KnaufКнауф суперетажна - суха замазка Knauf
Кнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиранеКнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиране
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?
Монтиране на полусух замазка как правилно да се съхранява?Монтиране на полусух замазка как правилно да се съхранява?
Подова настилкаПодова настилка
Замазка KnaufЗамазка Knauf
» » Суха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvl
© 2021 BggeHat.com