Универсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимства

Суха подова замазка Knauf

Съвременните производители предлагат материали и лесни за внедряване технологии, които позволяват на обикновения човек да ремонтира за себе си в апартамента за кратък период от време. Като последно ноу-хау е възможно да се наименуват подове Knauf.

Това е солидна и надеждна основа, която позволява:

  • бързо подравнете подовата плоча
  • с огромно спестяване на време и нерви за внедряване на суха замазка
  • да се откажат от всички мокри и трудоемки процеси, които неизменно придружават бетоновото леене

Какво представлява Knauf Superpol?

Доскоро само една технология беше използвана за изравняване на пода. Беше бетонна настилка, позволяваща цялостна реконструкция на мазето. Правете го сами, без да използвате знанията и уменията за изграждане, е доста трудно. Процесът на изливане днес отнема много време, е много труден и бетонът изсъхва много дълго. Освен това не винаги и не винаги е възможно да се използва този метод на подравняване.

Типичен 7-10 см слой бетон упражнява силен натиск върху основата. Не всяко припокриване е в състояние да издържи, така че имаше нужда от алтернатива. Тя се раждаше, когато германската загриженост предложи световните нови списъци с гипсови влакна. Те се състоят от смес от гипсови свързващи и влакнести влакна, които са равномерно разпределени по цялата повърхност на листа.

Плочите Knauf са залепени заедно с влагоустойчиви елементи от фабричен фаянс с размери 1500x500x10 мм. Те са свързани един с друг с изместване от 5 см. Общата дебелина на листа е 20 мм.

Този супермаркет knauf се произвежда за сглобяеми подове в граждански институции, жилищни апартаменти и индустриални сгради със стабилен сух климат и нормален режим на влажност. Ако се използва допълнително хидроизолация, листовете knauf могат да се използват за подравняване на пода в банята и тоалетната.

Подовите елементи се произвеждат в съответствие със съществуващите стандарти за качество, имат хигиенно заключение и сертификат за пожарна безопасност. Те се използват по-често, за да се създаде суха подова замазка. Технологията на нейното полагане е съвсем проста.

Технология за натрупване

Съвременната технология на устройството за суха замазка Knauf е съвсем проста. Работата започва с измерване на площта на помещението и откриване на нивото на разликата във височината. Капитанът на пода хвърля две метрова релса и прави знаци по стените, показвайки неравностите на основата. След това те се свързват посредством владетел и така се определя нивото на запълване на разширената глинеста смес.

Най-лесният начин е да извършите тази операция, като използвате лазерното ниво. Ако е налице, тогава ще трябва да действате в различен сценарий. С помощта на рулетка е необходимо да откриете най-високата точка на пода и да ориентирате лазера по него. Обикновено максималното ниво на слоя от експандирана глина може да бъде 10 см. Изчислете количеството на насипен материал не е толкова трудно - за 1 квадрат. m 5-сантиметров слой изисква 1 чувал от експандирана глина с тегло 50 кг. Тази формула може да се използва само, когато старите подове са напълно демонтирани.

Материали за изграждане на сухи замазки

Присъединяване на листа

Материал за подреждане

В процеса на работа може да са необходими следните материали:

  1. Елементи на пода 1500x500x20 мм.
  2. Лепило "Super PVA".
  3. Полиетиленов филм.
  4. Самонарезни винтове за GVL.
  5. Изграждане на шотландски.
  6. Монтиране на пяна или лента на ръба.
  7. Разширена глина.

Обърнете внимание! Опорната лента се използва само когато стените на стаята са равни и грешката на кривината е не повече от 1-2 мм на изминат метър. Ако тази цифра е по-висока, препоръчително е да използвате монтажна пяна. Тя внимателно изглажда пролуката между стените и новата подова основа. След изсушаване излишната пяна се нарязва с остър нож, което води до гладък, стегнат и запечатан шев.

Използването на полиетиленово фолио е задължително, когато сухият под е издигнат над техническия под, сутерена или солариум. И в други случаи използването му няма да бъде излишно.

Назъбено устройство



Преди да запълните пода, основата трябва да бъде подготвена внимателно. Почиства се от строителни отпадъци и вакууми. След това се простира полиетилен филм, така че тя е 15-20 см отиде на стените. Над филма са инсталирани маяци. Като тях могат да се използват обичайните алуминиеви профили за монтаж на гипсокартон. Маяците се излагат на желаното ниво и се закрепват към дебел разтвор на гипс със стъпка от 90 см.

В пространството, образувано между тях, се запълва фино гранулираната глина. С помощта на правилото той се изравнява и излишъкът му се премахва. Така се формира ново ниво на секс. Ако сухият под е над 5 сантиметра, разширената глина трябва да бъде внимателно подправена.

Покрит слой от слой от слой

Схема за сухо свързване

След като се постави разширената глина, могат да се оформят няколко елемента от суперполите на Кнауф. Започвайки инсталирането им, е необходимо да изрежете първия ръб на листовете с остър нож и да натиснете крайния елемент близо до стената. Платата са подредени според "нут и перо" фуги между листовете са покрити със специален лепило и след това да крепостта са свързани чрез болтове GVL на стъпки от 10 см. В момента на затягане на винта човек трябва да бъде изхвърлен на листа, който се завинтва.

Обърнете внимание! Първият ред листове трябва в идеалния случай да бъде подравнен по линията, от който ще зависи по-нататъшното полагане на други елементи. При монтажа на пода винаги оставете отстояние между стената и листовете от 10 мм.

След като са поставени листовете, сухите подове ще се вакуумират, за да се премахне прахът от тях. Пропастта между стената и плочите е изпълнена с пяна. Такова устройство на пода ви позволява да получите много здрава основа, способна да издържа на теглото на натоварена кола. Както можете да видите, технологията е доста проста. Но за да се избегнат отрицателни последици при експлоатация на нова подова настилка, е необходимо да се запомнят някои много важни нюанси.

Общи препоръки

Полагане на пода в апартамента

  1. Преди употреба, суперпластовите листове трябва да се аклиматизират за 24 часа в стаята, където ще се монтират сухи подове.
  2. Поддържайте листовете само в хоризонтално положение върху равна повърхност.
  3. Насипният слой, който е основата за поставяне на листа Knauf, не трябва да има подчертан градиент.
  4. В случай на използване на материала в мокри помещения по стените, винаги трябва да се постави хидроизолационна лента. След това повърхността на новата основа е покрита със слой от ефективна хидроизолация. И всички тези материали се произвеждат от самия немски концерн.
  5. Ако подова настилка е тънък еластичен материал, се препоръчва нов слой да бъде затворен с тънък слой самонивелираща се шпакловка. Дебелината на слоя трябва да бъде най-малко 2 мм.
  6. След като се монтира замазката, сухият под трябва да престои около две седмици. През това време ще има пълно свиване на разширената глина, а нивото на новия етаж ще намалее с 1,5 cm.

Предимства на описаната технология

Днес описаните насипни етажи стават много популярни. И всичко това, защото сухият керемида Knauf има редица предимства:

Ниво на пода

Проверка на хоризонталата

  • Бърза инсталация. Използвайки устройство за сухо потапяне, можете да подредите етажа само за 2 дни. В този случай не е нужно да губите време за пълно изсъхване на новия субстрат, така че покритието да може да се постави непосредствено след замазката. Но експертите все пак препоръчват тя да я остави да стои в продължение на две седмици, ако височината на глинестата запълване е повече от 5 см. В насипно състояние материалът в този случай задължително ще се свие на половин сантиметър.
  • Липса на мръсни и мокри строителни работи. Това е основното предимство, което се различава от сухия нож. Устройството й може да се извърши в вече реновирана стая, без да се страхува да унищожи новото покритие. Когато се работи, само на прах ще се утаи по стените, но лесно може да се почисти с прахосмукачка и влажна кърпа.
  • Допълнителна топло- и шумоизолация. За разлика от студената бетонна замазка, технологията за монтаж на сухи подови настилки се счита за топла. Разхлабеният глинен агрегат предотвратява загубите на топлина и осигурява отлична шумоизолация.
  • Завършена база. За разлика от бетона, сухата замазка не трябва да използва допълнителни изравняващи агенти, саморазливни съединения или шперплат, което изглажда малките неравности на новия субстрат. И това е допълнително спестяване на пари и време. Новото покритие, благодарение на използването на Knauf Superfilm, след монтирането на неговите елементи е напълно готово за довършителни работи. Базата е напълно плоска, което означава, че е подходяща за полагане на модерни подови настилки.
  • Без зареждане на припокриването. Цимент-пясъчна замазка - много тежък материал и товарът му е в състояние да издържи не всяко припокриване. Сухият кнауф замазка няма толкова голямо тегло, така че често се използва там, където не е възможно да се излива бетон.

И още! Всеки насипен етаж позволява да поставите тръби и проводници в най-сухата замазка. Това е много удобно, когато стаята трябва да бъде ремонтирана само на пода и да не докосвате стените. За разлика от "мократа" замазка, насипните подове могат да се подреждат на етапи. Това е особено вярно, ако ремонтът се извършва сам и няма допълнителни работници.

Обобщение по темата

Сейф за деца

Топъл и уютен етаж

Обобщавайки, можем да отбележим следните характеристики на сухия под. Knauf superpol ви позволява да намалите сложността на ремонтните работи и значително да намалите времето си. Като го използвате, можете напълно да избегнете мокрите процеси и, съответно, да намалите технологичните прекъсвания до минимум. Всички насипни подове намаляват статичните натоварвания на пода, увеличават топло- и звукоизолацията.

С помощта на описаната технология можете бързо да изравнявате етажите на сложна конфигурация. Многобройни прегледи на онези, които вече са имали опит с тази технология, казват, че основанието, ако се приложи правилно, няма да "ходи". Системата за закрепване с двоен лист позволява подсилване на основата "плътно". Чрез него по-малко шум се предава на пода, а това е добър подарък за съседите отдолу.

Други свидетелства ни разказват кой Кнауф Суперпол поддържа статичен товар добре, но е уязвим от влага. Ако съседите се запъват отгоре, подът бързо ще се покрие с вълни. И ако има филм върху основата на чинията, никога няма да изсъхне.

Опитните експерти препоръчват използването на малка фракционирана глина за пълнене. Ако размерът на гранулите надвиши 0.5 см, а дебелината на слоя е по-голяма от 8 см, когато се разхождате в пълна тишина, ще чуете тънка характерна криза. Като се има предвид всичко това, лесно е да определите предпочитанията си и да решите дали да използвате празен етаж в апартамента си. Това е всичко за сухото подово устройство knauf.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сух запълване на пода KnaufСух запълване на пода Knauf
Насипно покритие Knauf TechnologyНасипно покритие Knauf Technology
Кнауф суперетажна - суха замазка KnaufКнауф суперетажна - суха замазка Knauf
Суха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvlСуха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvl
Насипни етажи със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНасипни етажи със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Как да направите плаващ под с вашите ръцеКак да направите плаващ под с вашите ръце
Кнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиранеКнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиране
Как да направите бетонна подова замазка правилноКак да направите бетонна подова замазка правилно
Какво е суперпола кнауф и как да го кажа?Какво е суперпола кнауф и как да го кажа?
Аквапанел КнауфАквапанел Кнауф
» » Универсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимства
© 2021 BggeHat.com