Насипно покритие Knauf Technology

Възможно ли е, в един ден, след завършване на подовата замазка, вече на следващия продължавате да полагате покритието? Не толкова отдавна изглеждаше нереално, защото "мократа" циментова замазка изисква най-малко 28 дни за окончателното сушене. Но преди около 15 години имаше революционна технология на насипни подове Knauf, която превърна идеята за този процес. Едно от имената, които са закрепени по тази причина, е "Knauf superglop".

Схема на подова настилка Knauf

Схема на подова настилка Knauf

Днес, най-вероятно, няма един или друг начин, свързани с областта на строителството, който да не е чувал за тази компания, която произвежда широка гама от довършителни работи и строителни материали, както и бои, компоненти окачен таван системи, хидро, топло и шумоизолация материали, крепежни елементи, различни инструменти.

Но най-вече тази компания е известна със своята изтънчена технология за гипсокартонени облицовъчни материали, като нейния предшественик. Основана от двамата братя Кнауф през 1932 г. като производител на смеси от гипсокартон, още през 50-те години на миналия век компанията започва производството на първите материали от гипсокартон, като скоро става безспорен лидер в тази технология. И днес можем уверено да кажем, че Кнауф и сухото строителство са две неразривно свързани понятия.

Попълване на пода Knauf собствени ръце

Попълване на пода Knauf собствени ръце

Основи на технологията на сухия замазка Knauf

насипни етажа Knauf метод е всъщност отдавна е позната технология сух или полусух модулна замазка когато субстрата на тънък слой от фини частици материал ожулена монтиран между слаб покривния лист панели. Натиска ги меки и изглежда, че свободното запълване става твърдо и твърдо и може да издържи достатъчно големи товари.

пълнеж

пълнеж

По метода Кнауф за тази цел се използва глинест пясък с много фина фракция с размер на гранулата, който не надвишава 4 мм. След изравняване на запълването с дясната "от фарове" е покрита с листове от гипсов влакнест материал. Дебелината на запълването трябва да бъде в диапазона от 30 до 100 мм.

Гипсовите влакнести листа (GVL) се различават от гипсовите дъски при липса на горно хартиено покритие и представляват еднаква смес от гипс и подсилени целулозни влакна. Те притежават висока якост и огнеустойчивост, поради което са екологични и химически безопасни.

Подов елемент от гипска мазилка 1500x500x20 мм KNAUF

Подов елемент от гипска мазилка 1500x500x20 мм KNAUF

Произведени структурни елементи Superfields Knauf като панели залепени два GVLlistov размери 1200 х 600 х 10 mm компенсират един спрямо друг, за да образуват периметъра шевове широк 50 мм, на който те са свързани, когато се определя заедно с използване на лепило смола и винтове , Общата дебелина на повърхностното покритие е 20 mm.

достойнство

  1. Основното предимство на тази технология е липсата на "мокри" материали и операции. Това е особено ценно не толкова в процеса на изграждане на нови сгради, колкото при ремонт на съществуващи, тъй като изключва възможни течове и проникване на влага и влага в съседни помещения.
  2. Висока скорост на монтаж. Не са необходими специални механизми. Висококачествената инсталация на Knauf в стая от 20 м² от екип от двама души през работния ден, заедно с доставките и разтоварванията е съвсем обикновен.

    Предимства на сухата замазка

    Предимства на сухата замазка

  3. Непосредствено след инсталирането на панелите GVL, подовете са готови за полагане на довършителното покритие и получаването на натоварване.
  4. В допълнение към скоростта на полагане, подът Knauf се отличава с висока скорост и удобство при демонтаж при демонтаж. GVLlisty се премахва с помощта на конвенционален мозайката, след което лопата или лопатата ще се напълнят.
  5. Малката обща дебелина на цялата "кейка" на сухата замазка - от 50 мм с дебелина на слоя запълване 30 мм - причинява много ниска загуба на височина и обем на помещението.
  6. Общото общо тегло на подовата конструкция е значително по-малко, отколкото при традиционните методи за полагане. Това значително намалява натоварването върху носещите подови елементи и конструкцията на цялата сграда.
  7. Ниска топлопроводимост позволява изоставянето на допълнителни слоеве топлоизолатори за тънки покрития като ламинат, линолеум, корк и др.

    Сухата замазка от фино експандирана глина и гипсови плоскости може да се използва директно върху бетонната основа

    Сухата замазка от фино експандирана глина и гипсови плоскости може да се използва директно върху бетонната основа

  8. Високотемпературните свойства на подовете Knauf значително превишават в този параметър дървените и паркетните покрития.
  9. Отлична пожарна безопасност.
  10. Възможност за инсталиране по всяко време на годината.
  11. Подовите настилки на Knauf също имат висока екологична съвместимост и химическа инертност.

    Подовият елемент Knauf (HVLV) е фабричен слой, който се използва за монтаж на конструкцията при монтаж на суха замазка

    Подовият елемент Knauf (HVLV) е фабричен слой, който се използва за монтаж на конструкцията при монтаж на суха замазка

Основни технически характеристики:

  • размерите на панелите заедно с гънките с широчина 50 mm са 1250 × 650 × 20 mm;
  • площта, обхваната от един елемент, е 0,75 m²;
  • тегло на един панел - не повече от 18 кг;
  • Твърдостта на brinell е 22 МРа (220 kG / cm2);
  • трайност на глинените пълнежи за компресиране - не по-малко от 10 МРа;
  • топлопроводимост - 0,25 ~ 0,35 W / (m² × ° K);
  • звукова изолация: 58 dB - от въздуха и 55 dB - от шумови шумове;
  • пожарна безопасност според класовете запалимост, запалимост, образуване на дим и токсичност на газа - Г1, В1, Д1, Т1;

недостатъци

Knauf-superpole е фабричен подов елемент, залепен от два листа, устойчиви на влага

Knauf-superpole е фабричен подов елемент, залепен от два листа, устойчиви на влага



Говорейки за недостатъците на технологията на Кнауф, практически няма, въпреки че много хора тук се отнасят до "хидрофобията" на този материал, но течове и наводнения могат да развалят основно всякакъв вид пол. Дори ако последиците от такива инциденти не се проявят незабавно, след известно време те непременно ще се почувстват под формата на гъби, мухъл и гниене. Но удобството за премахване на подовете на Knauf ви позволява да ги замените с най-малко усилия в сравнение с други видове покрития.

Много от собствениците на жилища и ръководителите на сгради, поради икономии, смятат, че на горните етажи на сградите и конструкциите е възможно да се пренебрегне инсталирането на филм за бариера срещу влага под основата на сухата замазка. Това е груба грешка, тъй като може да се получи влага върху плочите от съседните помещения. В допълнение, този филм изпълнява функцията на пароизолация, като предпазва материали от кондензация.

Начин на полагане

Като се има предвид тук простата процедура конструктивен технология сух съединител като в терминологията на Knauf наименование "алфа", се използва еднослоен стифиране Gols, но има и други, на неговите изпълнения, включващи повече комплекс "торта" с допълнителни слоеве от полистирол или пореста звук и топлоизолационен материал тази компания.

Необходими материали:

  • прекрасният панел Knauf на необходимата обща площ с малка разлика. Един лист затваря ¾ м²;
  • галванично пълнене "Knauf Kompavit" от изчислението на приблизително 20 л / м2. Тя може да бъде заменена с домашен керамит с добро качество с размер на фракцията не по-голям от 5 mm;
  • самонарязващи се Knauf - около 12 бр / м²-

    Самонарезни винтове Knauf

    Самонарезни винтове Knauf

  • Edge band с дължина, равна на периметъра на стаята;
  • Адхезивен мастик Knauf - 50 гр / м². Можете също така да използвате лепило PVA;
  • замазка Knauf - 150 ~ 200 гр / м²-

    запушване

    запушване

  • грунд за дълбоко проникване на Knauf;
  • парноустойчив полиетиленов филм с обща площ от 20 повече от размера на помещението.

Необходими инструменти:

  • свредло, отвертка;
  • електрически мозайката;
  • нож за гипскартон;
  • Измервателни инструменти: лента мярка, м, гон, ниво;
  • метален профил за монтиране на "фарове";
  • право да подравнявате слоя за запълване с маяците.

репетиция

Накланяне на листове с малък формат (елемент Knauf Superpole)

Накланяне на листове с малък формат (елемент Knauf Superpole)

  1. Повърхността на подовите плочи под пода трябва да бъде добре почистена от отломки. Изпъкналите краища на фитингите, жиците, гвоздеите, винтовете трябва внимателно да бъдат нарязани и отстранени. Големи неравности и изпъкнали от бетонните навън парчета трошен камък трябва да бъдат точно съборени от длето.
  2. На подготвената основа парният бариерен филм с припокриване на съседни листове се разстила на разстояние най-малко на 200 mm един над друг. Краищата му по периметъра на стаята трябва да отидат до стените над нивото на бъдещия етаж.

    Филмът с бариера срещу пара се разстила върху подготвената основа

    Филмът с бариера срещу пара се разстила върху подготвената основа

  3. След това по всички стени е инсталирана вертикална лента, предназначена да компенсира температурната деформация на свръхфинитите панели Knauf. Разликата в компенсацията на ръбовете е много важно условие за тази технология. Той избягва отока на пода, когато температурата в помещението се промени.
  4. По протежение на линията на предложеното инсталиране на метални маяци профили се изсипва по дължината на малка плъзгаща се от разширена глина. На всичко отгоре на това са притиснати да се поберат на нивото на маяци в размер на обща дебелина на запълването на 10 см. Ако подмяна настилката се произвежда само в една стая на къщата, бъдещото ниво на настилката трябва да "излезе" до съответното ниво в другите стаи.
  5. В пространството между маяците се извършва насипване на разширения глинен слой, което след това се изравнява с правилото. Едно от предимствата на пода Кнауф е способността да се напълва и покрива подовата настилка не изцяло в цялата стая, а на части.

    В пространството между маяците се насипва слоят от експандиран глина

    В пространството между маяците се насипва слоят от експандиран глина

  6. След това се изваждат маяците и следи от тях се изсипват с малко количество експандирана глина. В ъгъла, откъдето започва инсталирането на GVLlists, се полага "пътека" на няколко свободни панела, по които ще може да се движи, без да се повреди останалата част от резервоара.
  7. Сгъванията на панели GVL, съседни на стени и прегради, трябва да бъдат отсечени, че тяхната дебелина в тези места е двойна. Първият ред панели е изложен по протежение на една от стените. Започнете работа трябва да бъде от противоположния вход на стената на стаята, постепенно се придвижва към входната врата. Преди полагането на следващия ред, гънките на предходните се смазват с лепило или мастика.
  8. Складирането на листа от всеки следващ ред се извършва с преместване по отношение на предишната не по-малко от 250 мм. Не е разрешено да се образуват кръстовидни стави. След това залепените фуги се закрепват с винтове с стъпка не повече от 300 мм.

    Полагане на листове

    Полагане на листове

  9. След като подът е поставен в цялата стая, всички фуги между листовете трябва да бъдат измазани с мазилка Knauf.

    След като подът е поставен в цялата стая, всички фуги между листовете трябва да бъдат измазани с мазилка Knauf

    След като подът е поставен в цялата стая, всички фуги между листовете трябва да бъдат измазани с мазилка Knauf

  10. Преди да покриете покритието, суперполата Knauf трябва да бъде покрита с грунд за проникване в дълбочина.

За значително увеличаване на якостта на покритието е възможно да се покрие вторият слой панели GVP, като се промени посоката на полагане, перпендикулярно на листовете на първия слой.

данни

Технологията на свръхполета на Knauf е най-подходяща за днешните системи от топъл под. И високите топлоизолационни свойства на насипните подове значително намаляват топлинните загуби на помещението през основата му, което значително увеличава енергийната ефективност на всякакви отоплителни системи. Може да бъде уверено, че разходите за инсталиране на насипни подове Knauf с добра цялостна топлоизолация у дома ще се изплати в рамките на 2-3 години поради спестявания при отопление.

Видео - насипни настилки Knauf Technology

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е сухата замазка и как е инсталирана?Какво е сухата замазка и как е инсталирана?
Сух запълване на пода KnaufСух запълване на пода Knauf
Универсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимстваУниверсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимства
Кнауф суперетажна - суха замазка KnaufКнауф суперетажна - суха замазка Knauf
Окачен таван Knauf - етапи на устройствотоОкачен таван Knauf - етапи на устройството
Primer betonokontakt Кнауф качествен състав от най-висок класPrimer betonokontakt Кнауф качествен състав от най-висок клас
Насипни етажи със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНасипни етажи със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Кнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиранеКнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиране
Как да направите сух под KnaufКак да направите сух под Knauf
Какво е суперпола кнауф и как да го кажа?Какво е суперпола кнауф и как да го кажа?
» » Насипно покритие Knauf Technology
© 2021 BggeHat.com