Насипни етажи със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка

По време на строителството или ремонта рано или късно се появява въпросът за устройството на пода. Когато стените са издигнати и покривът е положен, е време да се покрият, след което хората ще ходят по-късно. Класическият метод на замазка е сложен и доста труден. Като алтернатива е измислен и насипен под, наречен също така суха замазка.

Насипни пода със собствени ръце

Насипни пода със собствени ръце

Отличителна черта на този метод е изключителната простота на неговото прилагане. Всъщност можете да поставите такъв етаж под контрола на никого. За това не се изискват технически познания. Малко чистота и търпение, и всичко ще се окаже.

Насипни пода със собствени ръце

Насипни пода със собствени ръце

Много майстори дават предимство на насипни етажи, поради факта, че могат да се извършват в един ден. "Мокър" бетонна замазка по принцип също се извършва бързо, но повърхността след това почти две седмици не може да бъде докосната, така че решението е добре взето. Традиционният метод е неизменно свързан с кал и влага, а насипният под може да се полага без вода и да се катери в бетонна локва.

Видео - Самонивелиращ се под

Предимства на насипния етаж

Да се ​​изброят предимствата на сухата замазка в сравнение със стандартен аналог на бетон може да бъде много дълъг. Въпреки това, си струва да се запознаете с основните положителни страни на сухия замазка.

  1. Подобен под е създаден с помощта на фино гранулирана глина. Материалът има високи нива на звукоизолация и топлоизолация. Освен това с помощта му можете лесно да изравнявате повърхността. Фракциите са достатъчно леки, което означава, че почти всяко припокриване ще издържи на такава разширена глина.

    Керамитът се произвежда и продава в различни фракции

    Керамитът се произвежда и продава в различни фракции

  2. Бетонната замазка не е възможна, когато като основа се използват дървени подове. Насипният етаж може да реши този проблем.
  3. Процесът на инсталиране на сухата замазка намалява до пълнене на материала и изравняване. Веднага след това подът е готов за употреба.
  4. В фино гранулираната глина могат да се поставят различни комуникации. Те обаче няма да бъдат погребани в конкретна основа. По всяко време те ще бъдат лесно премахнати или ремонтирани в случай на повреда.
  5. По време на монтажа на сухата замазка можете да излезете по всяко време за спешна дейност. В същото време не е необходимо да се притеснявате, че разреденият бетонов разтвор ще изсъхне.
  6. Почти всяко покритие е добре поставено на хлабави подове. Платформата е достатъчно силна и надеждна. До един тон тегло на един квадратен метър от тази замазка няма да създаде проблеми.
Суха замазка

Суха замазка

Claydite е перфектен за всяка всекидневна. Изключение са помещенията, в които се осигурява наклонът. Също така такива подове в малките бани са противопоказани. Това се дължи на факта, че материалът е податлив на висока влажност, което е неизбежно в помещенията на такъв профил. Не забравяйте, че миниатюрните повърхности ще бъдат по-трудно подравнени и качествено компактни.

Обща схема на устройството за насипни подове

Оформлението на устройството на тази замазка е изключително просто. Няколко слоя материали се подреждат последователно, съгласно установената технология.

Обща схема на устройството за насипни подове

Обща схема на устройството за насипни подове

Базата е внимателно подравнена и почистена от битови или строителни отпадъци. Освен това хидроизолационният филм се разпространява. Важно е да не се допускат неговите разкъсвания, пукнатини и дупки. По стените филмът идва на 15-20 сантиметра. За закрепване на основата се използват залепваща лента и лента на амортисьора.

Следващата стъпка на филма се изсипва фино-гранулираната глина. Перленият пясък, шлаката, пемзата могат да я заменят. Слоят е подравнен. Може да се добавят допълнително пяна плочи или минерална вата. Това ще осигури допълнителен звук, влага и топлоизолация. Тази стъпка обаче не е необходима. В последния етап листният слой на избраното покритие се сглобява.

Дебелината на целия под трябва да бъде най-малко 4 сантиметра. В същото време поне половината от тях са отклонени към горния лист. Спазването на това правило е задължително, защото иначе изолационните свойства на покритието няма да са идеални. Максималната дебелина не е ограничена.

Пълнеж на насипния етаж

Почти всяка задача по изграждането и ремонта се извършва на етапи. Естествено, инсталирането на насипни подове не е изключение. Тези въпроси не възникват в процеса на изпълнение на операцията, по-добре е предварително да се разберат подробностите и тънкостите на полагането на суха замазка.

Подготовка на повърхността

Подготовка на повърхността

Подготовка на повърхността

Повърхността на лагера трябва да е идеално равна и чиста. Понякога трябва да се отървете от пукнатини, дупки и пукнатини, защото те ще паднат натрупване, което ще се отрази негативно върху качеството на монтажа на пода. Старите къщи често трябва да разрушават старите етажи поради разрушителното си състояние или риска от разрушаването им. Като хидроизолация обикновено се използва филм, така че повърхността да не съдържа остри издатини и изпъкнали нокти. Връзките между дървените плочи трябва да бъдат запълнени с уплътнител.

Изолационен слой



Хидроизолацията при извършване на суха замазка не струва да се пренебрегва, тъй като полагането й не изисква значителни материални и времеви разходи. Освен това такъв слой ще осигури защита на погребания материал от влага, който прониква от под основата. Това ще бъде вид бариера за течности.

Изолационен слой

Изолационен слой

За подреждането на хидроизолацията е подходящ филм от почти всеки тип, дебелината на който е по-голям от 200 μm. Както вече беше споменато, трябва да го сложите на едно парче без дупки и сълзи. Разстоянието между стените трябва да бъде най-малко 20 см. Филмът е прикрепен към тях с помощта на лента за скициране. Клапата на амортисьора е поставена малко по-високо от пода. Ако таванът в стаята е сглобен от дъските, препоръчително е да поставите специална строителна хартия. Катранът, с който е импрегниран, ще осигури допълнителна изолация.

Запълване на основния слой

Запълване на основния слой

Запълване на основния слой

За да се улесни хармонизирането на насипни материали, нулевите нива се задават, преди да се напълнят. На тях са фиксирани специални маяци. За да извършите тази операция, тя е подходяща както за стандартно ниво на вода, така и за лазер. Работата може да се опрости чрез използване на метални профили. След правилото, бързо и без много усилия, ще бъде възможно да се изравни разширената глина.

Обикновено материалът се излива повече, отколкото се изисква. В процеса на набиване, запълването ще се уталожи малко, така че нивото ще бъде наблюдавано. Излишъкът надвишава правилото. В случаите, когато впечатляващи слоеве на суха подова настилка може да се използва и гребло за гипс. След всичко това не забравяйте да премахнете маяците. Ако това не стане, разширената глина ще се свие.

Запълване и подравняване

Запълване и подравняване

Завършващият слой няма да се допира до свободния материал, а с метални водачи. В резултат на това изкривявания и деформации са неизбежни. Между другото, мобилните маяци се считат за добър вариант, който може да се движи по време на подравняването на слоя по правилото.

Видео - Суха мазилка

Довършителни покрития

В последния етап се поставят шперплат, ПДЧ, листове от GVL или други покрития. Качеството на тази процедура директно зависи от това дали по-голямата част от пода е равна и чиста. Големите стаи трябва да бъдат разделени на отделни блокове. Това ще сведе до минимум риска от повърхностни деформации или промени в височината на подреждане.

Довършителни покрития

Довършителни покрития

Започнете да инсталирате покритието от далечния ъгъл на стаята. И тук има проблем, всъщност да отидете на свободна глина и да не напускат така вдлъбнатини няма да напуснат. За да се реши тази трудност, се поставят релсите от плочите. По този начин можете да подготвите временен ход. Мостовете няма да повредят пълнежа по никакъв начин, защото при ходене по плочи нивото няма да бъде нарушено. Понякога е необходимо подовете да се повдигат на височина повече от 6 сантиметра. В такава ситуация е по-добре да се поставят междинни слоеве от GWL. Това ще осигури по-добра плътност и надеждност на субстрата.

Суха замазка

Суха замазка

Самите гипсови влакна заслужават специално внимание. Въпреки че се казва, че всяко покритие може да бъде монтирано на суха замазка, но само за тези цели са създадени само GVLs. Те се състоят от два слоя и специални брави. С тяхна помощ инсталирането на отделни плочи един към друг е изключително просто.

В близост до стените, покриващият слой трябва да приляга плътно към колана на амортисьора. Ключалки за допълнителна здравина на закрепване се смазват със строителни лепила. След това плочите се завъртат с винтове. Във вратите е по-добре да не се правят стави. В идеалния случай плочата трябва да изпъква леко в съседното помещение.

Когато се монтира покритието, възможно е да се отреже изпъкналият хидроизолационен слой и лентата на амортисьорите. Плоските между плочите се втриват и shpaklyuyutsya. Ако желаете, можете да поправите целия уплътнител. В крайна сметка е необходимо повърхността да се подсили. Само след това се монтират первази и декоративни покрития.

заключение

Един човек отнема около един ден, за да завърши цялата работа без опит. Става въпрос за инсталиране на насипни етажи в стаи със среден размер. Разбира се, двамата ще успеем да направим всичко много по-бързо.

Подов елемент 20 mm Knauf

Подов елемент 20 mm Knauf

Най-добрата версия на материалите за суха замазка е марката Knauf. Рекламата изобщо не е така. Само тази фирма предлага готови комплекти, в които има всичко необходимо за инсталиране на насипния етаж. Те включват готов микс от експандирана глина, хидроизолационна мембрана, листове от гипсови влакна, строително лепило, амортизационна лента и самонарезни винтове с подсилена резба. Броят на необходимите материали се изчислява въз основа на площта на помещенията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
3D подови настилки в банята3D подови настилки в банята
Универсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимстваУниверсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимства
3D подове със собствени ръце3D подове със собствени ръце
Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!
3D подови настилки в банята3D подови настилки в банята
Смесване на подаСмесване на пода
Технология на полагане на течни подовеТехнология на полагане на течни подове
Ние разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процесаНие разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процеса
Суха подова замазка със собствени ръце видео, подробни инструкции, прост алгоритъмСуха подова замазка със собствени ръце видео, подробни инструкции, прост алгоритъм
Три начина за подравняване на пода в апартаментТри начина за подравняване на пода в апартамент
» » Насипни етажи със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
© 2021 BggeHat.com