Кнауф подът е със собствени ръце

Традиционно като груб под е дървена настилка или пясъчно-циментова замазка. Появата на подовете на Knauf беше истински технологичен пробив. След появата на тази технология, никой от производителите в този сектор на строителството не би могъл да създаде нещо по-икономично.

Кнауф подът е със собствени ръце

Кнауф подът е със собствени ръце

Предимства на Knauf Floor

Строителните материали, произведени от Knauf, имат най-широко разпространение на територията на страната ни. Те се различават перфектно качество, обхвата на продуктите, в Кнауф има няколко десетки видове сухи строителни смеси, грундове, листови материали (pazogrebnevye, гипс, гипс листа).

Пол Кнауф. Инсталация за 1 ден

Пол Кнауф. Инсталация за 1 ден

Основните подове, произведени от тази фирма, са екологично чисти, огнеупорни материали с отлични топло- и звукоизолационни свойства. Те се използват както в строителството, така и в ремонтните работи. Подовете от Knauf имат следните положителни качества:

  • пожароустойчивост. Плочките GVL не подлежат на изгаряне;
  • екологична съвместимост;
  • Лесна инсталация с минимални времеви разходи;
  • спазването на най-високите строителни стандарти;
  • създаване на оптимален микроклимат;
  • Подовата настилка на Knauf може да бъде стартирана веднага след монтажа -

    Подовата настилка може да се постави веднага след монтирането на сухия замазка

    Подовата настилка може да се постави веднага след монтирането на сухия замазка

  • можете да използвате всякакъв материал за довършително устройство: ламинат, килим, паркет, порцеланова каменина или линолеум-

    На пода на Кнауф можете да поставите някакво покритие

    На пода на Кнауф можете да поставите някакво покритие

  • за подовата настилка на такъв под не се изисква цялостна подготовка на повърхността, в технологичния процес на монтаж няма операции, които изискват подготовка на каквито и да е решения;
  • По време на работа, покритието не се деформира, не се скърца, няма пукнатини или недостатъци върху него. Общото тегло на подовете е малко и не създава значително натоварване на подовете и носещите конструкции;
  • Монтирането на пода може да се извърши през зимата в неотопляема сграда, най-важното е, че в нея няма много влажност.

И друг важен плюс - това е най-евтиният под.

Knauf-superfloor Елемент на пода (EP). HarakteristikaOpisanie
Метод на производствоКнауф superfields. Заготовка продукт изработен от водоустойчив гипс Knauf superlistov (GVLV) за създаване на "сух" замазка - сглобяема подосноВата. подови елементи са произведени чрез свързване на два листа от гипс водоустойчив (GVLV ГОСТ Р 51829-2001) Размери 1200h600h20 мм с взаимно компенсира в две перпендикулярни посоки и образуват гънки широк 50 мм в периметъра на продукта. Общата дебелина на ЕП е 20 мм.
Обхват на приложениеИзползва се за сглобяване на основния под, в сгради за различни цели.
характеристики наРазмери, mm: 1200x600x20.
Тегло на елемента, kg: около 18.
Ширина на гънките, мм - долен слой - горния слой: 50.
Полезна площ на елемента, m2: 0,75.
Коефициент на топлопроводимост, W / m С: от 0,22 до 0,36.
Коефициент на натрупване на топлина, W / m C: не повече от 6.2.
Твърдост на предната повърхност, MPa: не по - малко от 20%.
Поглъщане на повърхностната вода, kg / m2: не повече от 1,0.
Коефициент на пропускливост на парите, Mg / m • h • Pa: 0,12.
Специфична ефективна активност на естествените радионуклиди, Bq / kg: не повече от 370.
Опаковка: Опаковка, 70 елемента (50.4 м2).
С термосвиваемо фолио.
Пожар и технически характеристикиКнауф superfields (етаж елемент), определени за класа на опасност от пожар KM 1, което се потвърждава и от сертификат за изискванията за съответствие на Федералния закон № 123-FZ "Технически регламенти относно изискванията за пожарна безопасност".
Група на запалимост съгласно GOST 30244-94: Г1.
Групата за токсичност съгласно GOST 12.1.044-89: T1.
Група за размножаване на пламъка в съответствие с GOST R 51032-97: WP 1.
препоръкиПреди употреба подовите елементи трябва да бъдат подложени на аклиматизация (адаптация) в стаята.
В зоната на монтаж подовите елементи трябва да се съхраняват хоризонтално (плоски) върху равна повърхност.
Конструкцията на сглобяемия под (замазка) не трябва да има склонове.
В случаите, сглобяеми долен под устройства (муфи) в мокри помещения (бани) на подови фуги със стени, предвидени водоустойчива лента Кнауф Flehendihtband и етаж повърхност, покрита хидроизолационни Кнауф Flehendiht.
Ако подовата настилка е тънък еластичен материал, препоръчително е основата на пода да се покрие със слой самонивелиращ се Knauf-Boden 15 (замазка 415) с дебелина най-малко 2 мм.

Knauf-superpole (подов елемент)

Knauf-superpole (подов елемент)

Какво има в кутията

Подовите настилки на Кнауф са направени чрез залепване на два влагоустойчиви листа от гипсови влакна (гипсови влакна). Дебелината на получения лист - 2 см, линейни размери - 1200х600 мм, по периметъра са разположени гънки от 5 см.

Също така част от подовете Knauf е фино-зърнеста разширена глина, количеството зависи от дебелината на слоя, която е необходима за тази строителна площадка. Ако слоят е по-голям от 6 см, е необходимо да поставите втори слой от плочки GVL. Комплектът обикновено включва полиетиленово фолио и винтове. След правилното монтиране на подове Knauf се образува плоска, стабилна повърхност, която може да издържи на значително натоварване - до 500 кг на квадратен метър.

Инструмент и материал, необходими за инсталиране

  1. Прахосмукачка за строителството.
  2. Четка за боядисване.
  3. Изграждане на гипс.
  4. Ниво (конвенционална конструкция или вода).
  5. Почва с дълбоко проникване.
  6. Молив или маркер.
  7. Резачка за метал.
  8. Винтове с правилен размер (от 2 см).
  9. Метални водачи (профил профил, ширина 60 мм или метални маяци).
  10. Хидроизолации.
  11. Правилото е метално.
  12. Лепило (PVA или течни нокти).
  13. Отвертка.
  14. Лопатка.

Подготовка на субстрата

Подравняване на пода с керемида Knauf

Подравняване на пода с керемида Knauf

В случаите, когато подът е положен по време на ремонтни работи, е необходимо напълно да демонтирате старото покритие на бетон (или дървена) основа. За подовата настилка на Knauf основата може да не е точно на нивото, но трябва да се има предвид, че подложният слой не трябва да е повече от 10-12 см.

Почистване - задължителен процес преди инсталирането на пода Knauf

Почистване - задължителен процес преди инсталирането на пода Knauf

Много е важно в подготовката за монтаж да се почисти напълно цялата площ от замърсявания и строителни отпадъци, за да се запечатат големи отвори / пукнатини с бетон или смес от гипс. Повърхността е за предпочитане вакуумирана с професионална прахосмукачка и е обработена с грунд за проникване в дълбочина. След като почвата е изсъхнала, можете да продължите към изолационното устройство.

Разпределение за определяне на нивото на бъдещия секс

Разпределение за определяне на нивото на бъдещия секс

Лазерното ниво ще ускори процеса на маркиране на стаята

Лазерното ниво ще ускори процеса на маркиране на стаята

Устройство за преграждане с хидро и пара

Това е важен технологичен етап и трябва да се подхожда отговорно - висококачествен изолационен слой ще ви помогне да се отървете от подовите проблеми в продължение на много години. Ако влагата прониква, е възможно да се утаят отделните участъци от пода и оток на плочите, което води до деформация на подовата настилка. На първо място, е необходимо да се провери изравняването на повърхността с помощта на ниво и да се правят белези по стените по целия периметър на стаята, които определят нивото на запълване. За устройството за хидроизолация могат да се използват самозалепващи се хидроизолационни материали, PVC филм (дебелина минимум 200 микрона) или бариера срещу парите. Хидроизолационният филм се полага с припокриване от около 20 см, ставите се фиксират с помощта на лепилна лента.

Филмът трябва да бъде фиксиран на стената с лента или скоба

Филмът трябва да бъде фиксиран на стената с лента или скоба

Хидроизолационен филм

Хидроизолационното фолио се полага с припокриване

По стените хидроизолацията трябва да се навие до маркировките, които ограничават слоя за насипване.

За дървени подове е възможно да се използва стъкло като изолация, която предпазва от влага. Също така хартията, която е импрегнирана с битум, е подходяща.



След инсталирането на хидроизолацията трябва да продължите да създавате шумоизолация. По стените се полага изолационен слой от 10 см (ръб), който не позволява на пода да се деформира и да създава звукова изолация. Една редовна лента от пяна също може да служи като изолатор. Те са самозалепващи и обикновени (прикрепени с помощта на строителна лента или телбод). Добър вариант ще бъде и използването на специална амортизационна лента.

Edge band

Edge band

База за насипни материали

Запълване на насипната изолация

Запълване на насипната изолация

Изравняване на погребан глина

Изравняване на погребан глина

Основата под плочата GVL може да бъде направена не само от експандирана глина и силициев пясък, но и от други сортове пясък. Също така е възможно да се използва скрининг или шлака (малка част). Тези материали се характеризират с течливост, почти не предизвикват утаяване, имат висока порьозност. Те имат нисък индекс на хигроскопичност, така че те са оптимално подходящи за подова настилка на Knauf.

Необходимото количество за подложка зависи от големината на помещението и размера на слоя, което от своя страна се определя от наличието на комуникация и съществуващия наклон на повърхността. Преди да започнете пълненето, трябва да инсталирате маяци - водачи, с които да се изравнява сухата замазка. Два крайни профила (или един маяк) са изложени на противоположните стени строго хоризонтално. Те трябва да бъдат успоредни една на друга, разстоянието от стената е около 15 см.

Сложете под маяците дървени блокове или малки парчета керамични плочки, но е по-добре да направите подложки от гипс. След това издърпайте кабела и поставете междинните профили, успоредни на останалите, на разстояние 1,5 метра една от друга. След монтирането на фарове разширената глина се запълва и внимателно се балансира с помощта на метално правило.

Запълване с подравняване

Подравняване на запълването със специално правило

След маяци подравняване трябва много внимателно да се отстранят (предварително организиране на временен сайт на дебел шперплат с размери около 60 на 60 см за движение по тях) и се налива бетонен блок, неговата метална нежно изравни с помощта на шпатула, без да се нарушава повърхността на ниво. На големи площи е необходимо да се инсталират на етапи: напълно покриване на определена част от пода, трябва да се пристъпи към по-нататъшно изравняване.

Запълване с подравняване

Запълване с подравняване

На абсолютно равна повърхност, която няма отклонения от хоризонталата, не е необходимо насипване от разширена глина. Вместо това е възможно да се полагат листове от експандиран полистирол (екструдирани), които са правили точно рязане. На експандиран полистирол инсталирайте подове Knauf, спазвайки обичайната технология.

Монтаж на плочи

Рязането на листа трябва да се извършва на равна повърхност

Рязането на листа трябва да се извършва на равна повърхност

Рязането на листа трябва да се извършва на равна повърхност

Рязането на листа трябва да се извършва на равна повърхност

Полагане на първия фрагмент на пода

Полагане на първия фрагмент на пода

Uttrambovav keramzit, можете да продължите с инсталирането на листа GVL. Сглобяеми подови елементи от фирмата Knauf просто поставили, просто трябва да отделите време и внимателно спазвайте цялата технология на полагане. По-добре е да започнете да подреждате листата от вратата, върху първите листове, да отстранявате гънките от едната страна (от стените), така че те да са плоски и да не потъват в експандираната глина. Схема на монтаж - "тухла", с изместване на фуги на половината от следващия лист. Първите листове трябва да бъдат внимателно изравнени, от това, как точно те лъжат ще зависи от нивото на събрания етаж. Сгъванията се залепват заедно и се придвижват с винтове само на 10-15 см.

Сгъванията се залепват заедно

Сгъванията се залепват заедно

Фиксиращи листове със самонарезни винтове

Фиксиращи листове със самонарезни винтове

Нарязани листове GVL може да бъде халче за метал или обикновена хартия с малък зъб. Трябва да се гарантира, че разширената глина или друг свободен материал не попадат в ставите. Етажите Knauf могат да се събират по едно време в целия апартамент, като се наблюдава едно ниво. Инсталацията трябва да се извърши с партньор, в рамките на един работен ден можете да поставите пода на площ от повече от 100 квадратни метра. м.

Монтаж на плочи

Монтаж на плочи

Подовете на Knauf са преминали теста на времето, производителят гарантира наистина високо качество, но супер-областта също има своите недостатъци:

  • почти винаги трябва да отрежете шева близо до листовете в съседство със стената. В резултат това води до слабо потъване на пода по време на работа;
  • премахването на фарове и изливането на малко количество разширена глина е доста трудно да се поддържа идеално равна повърхност, която е необходима за монтаж. Но маяците, оставени под пода, също могат да доведат до деформация на покритието.

Подът Knauf се страхува от влага и изисква внимателно изпълнена хидроизолация.

По време на монтажа трябва да се внимава да се гарантира, че насипният материал е напълно сух, в противен случай подът може да "води". Етаж Knauf не се препоръчва да се подреждат в сутерени и сутеренни подове. При настилката на такъв под в баните и кухните е необходимо да се направи висококачествена хидроизолация и да се монтира довършително покритие, което не позволява влага. Такъв етаж не трябва да се подрежда в помещения с високо натоварване - в офис и общински сгради, в производствени цехове. Подове Knauf - отлична възможност за апартамент или частна къща с добра вентилационна система. Ако инсталацията е направена качествено, такъв етаж ще ви издържи много дълго време.

Запълнете листовете на фугите

Запълнете листовете на фугите

Грундиране на пода Кнауф

Грундиране на пода Кнауф

Пример за поставяне на плочки на пода на KNAUF

Пример за поставяне на плочки на пода Knauf

Видео - Knauf подове със собствени ръце

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сух запълване на пода KnaufСух запълване на пода Knauf
Насипно покритие Knauf TechnologyНасипно покритие Knauf Technology
Универсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимстваУниверсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимства
Кнауф суперетажна - суха замазка KnaufКнауф суперетажна - суха замазка Knauf
Окачен таван Knauf - етапи на устройствотоОкачен таван Knauf - етапи на устройството
Primer betonokontakt Кнауф качествен състав от най-висок класPrimer betonokontakt Кнауф качествен състав от най-висок клас
Как да направите плаващ под с вашите ръцеКак да направите плаващ под с вашите ръце
Кнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиранеКнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиране
Как да направите сух под KnaufКак да направите сух под Knauf
Покривна изолация какво да избера?Покривна изолация какво да избера?
» » Кнауф подът е със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com