Как да направите сух под Knauf

Сух под Knauf

В продължение на много години инсталирането на подова настилка за линолеум, керамика или поливинилхлоридна керемида се свързва с изливането на основата с циментов пясък или бетонна замазка. Този процес е труден физически, включва много мръсотия и отнема много време да изсъхне. Ето защо сега мнозина са насочили вниманието си към по-голямата част от пода, което се прави много по-бързо и по-лесно.

Защо сухият под е привлекателен?

Въпреки факта, че традиционните подове от бетон или циментов разтвор с пясък са много популярни, те постепенно се заменят с по-съвременни технологии, които ускоряват процеса на монтаж на пода.

Предимствата на сухия етаж включват:

  • Екологична съвместимост, като се използват само естествени материали. След като сте поставили плочите, можете веднага да започнете да инсталирате довършителните подови покрития, независимо от избрания материал.
  • Отлични качества на шума и топлоизолацията, които нямат бетон или цимент-пясъчен разтвор. Тази технология на устройството на подовете изключва появата на скърцане, разчупване на листа и потъване на покритие.
  • Равна, здрава и надеждна основа, която може да издържи товар, равен на половин тон на квадратен метър. В допълнение, в насипно състояние етаж е напълно адаптирани към стените на устройството от гипсокартон, и това може да се инсталира всеки подови настилки - ламинат, паркет, теракот, балатум, мокет и др.
  • Насипният под Knauf е подреден без използване на вода, така че няма риск от разваляне на тавана на долния етаж. Можете да направите сух топъл етаж на етапи във всяка стая в апартамента, без да губите хоризонталното ниво, което показва видеоклипа.
  • Икономичен поради бърза работа, по-малко транспортни разходи и без необходимост от смесване на бетонова смес. Това изисква конкретен миксер, който консумира значително количество електроенергия. С намаляването на натоварването на пода можете да пестите на носещи конструкции, което ги прави по-масивни.

Ремонтът може да се извърши в отделна стая без загуба на комфорт за всички жители. В края на краищата, устройството на такъв етаж ще отнеме само 3-4 часа, за да подготви напълно стая от 18-20 кв. М до края на покритието.

Технически характеристики на подовите компоненти на Knauf

Компанията Knauf отдавна зае силна позиция на лидера на строителния пазар. Обхватът на нейните продукти е разнообразен - това е сухи строителни смеси, шпакловки, лепило и състави на боя, гипс и гипсови плоскости, камера дъски, палта и др. Масовите етажи на продукцията на тази компания с право заемат водещите позиции на руския пазар на строителни материали.

Основният компонент на сухия под е листовият лист от гипсови влакна (GVLV), който отговаря на всички изисквания за пожарна безопасност, екологична съвместимост, икономия на топлина, звукоизолация. Влагоустойчивите листове с размери 2500 и 2500 са произведени от напукана отпадъчна хартия и гипсов свързващ компонент, формован чрез пресоване.

Двете страни на листа са обработени с хидрофобни съединения, смляни и импрегнирани със специални разтвори, като се елиминира крекингът.

Присъединяване на листа

Слагане от стената

Разглеждат се листовете с ръб с гънка - те означават "FC" - и листа с права линия, маркирани с "PC". Крайните ръбове на двата вида листове имат формата на правоъгълник.

Маркирането се извършва в синьо на гърба на листа с водоустойчива боя. Символите за маркиране съдържат информация за типа лист, неговите размери, формата на надлъжния ръб и стандарта. Така например, на листа има маркировка GVLV-FC-2500x1200x10 ГОСТ Р 51829-2001, което означава, че водоустойчиво гипс лист с шев по дължината на ръба, размера на лист 2500x1200x10 мм, издадено в съответствие с изискванията на ГОСТ 51829 2001 години.

Гипсовият лист на Knauf има всички сертификати за пожарна безопасност и хигиена. Тя е разрешена за използване в жилищно и гражданско строителство.

Състав на подовата настилка със сух пълнеж

Насипният етаж включва следните елементи:

  • Гъвкави влакна устойчиви на влага листове Knauf.
  • Поливинилхлориден филм за устройството за хидроизолация.
  • Специално подбрана смес от експандиран глинен чакъл.
  • Опаковъчна лента.
  • Лепило PVA.
  • Самонарезни винтове.

Технология на сухия под

Проверка на хоризонталата

Суха замазка KNAUF

За да получите качествен под, трябва да следвате реда на работа и технологии.



Подготвителна работа

На първо място, основата се приготвя, като се изчистят от различни строителни отпадъци, ако по-голямата част от глината е направена в нова сграда. При ремонт на стария под, подовата настилка се отстранява.

След това се полага пара и хидроизолация, както е показано във видеото. За да направите това, маркирайте хоризонталното ниво на запълването на стените с помощта на вода или лазер. Дебелината на запълването обикновено е 3-6 см, в зависимост от състоянието на субстрата.

Ако дебелината на запълващия слой се прибави към дебелината на двата листа, получавате стойност, която намалява височината на стаята.

Хидроизолационният филм се разпростира върху цялата площ с подхода към стените над нивото на запълване. Лентите от филм трябва да бъдат подредени с припокриване от 20-25 см, а ставите трябва да бъдат залепени с лепяща лента. Важно е да се осигури пълна защита на глина от излагане на влага.

Ако електрическите проводници и кабели преминават през стаята на нивото на пода, препоръчително е те да бъдат опънати в гофриран ръкав. По-добре е да го поставите под хидроизолационния филм. Но трябва да помним, че насипните етажи над гънките не трябва да са по-малки от 2 см.

След хидроизолацията е време да поставите крайната лента около периметъра на помещението. Видеото ясно показва как се прави това. Касетата е необходима, за да се създаде компенсираща празнина при термично разширение на гипсовите влакна, както и да се създаде звукоизолация. Лентата е залепена или фиксирана върху залепваща лента.

Полагане на експандирана глина

Процесът на полагане

Полагане на подови настилки

За да може да се постави точно върху цялата площ на помещението, е необходимо да се поставят маяци. Видеото показва как да го направите правилно. Фаровете могат да бъдат изработени от метален профил или дървени пръти. С тяхна помощ е лесно да се изравнят насипните етажи и да се наблюдава необходимото хоризонтално ниво.

Морските къщи се монтират върху купчини алабастър, които бързо се втвърдяват и имат необходимата здравина, за да държат релсите. Първите елементи са разположени на малко разстояние от стените, а другите са успоредни на 1-1.5 м. Сигналите трябва да съответстват на едно хоризонтално ниво. За тази цел нишката или тънкият кабел се простират между крайните релси, по които са монтирани междинни маяци. Под опорите се правят подпори от алабастър след 60-70 см, за да се избегне отклонението на вторите.

Разширена глина между маяците и изравнена с правилото. Вместо гранули от експандирана глина може да бъде използван експандиран фин перлит, производствени отпадъци от глина, под формата на пресяване, кварцов пясък или финозърнеста шлака.

Насипните подове имат дебелина 5-6 см, но всичко зависи от наличието на комуникации и техния размер, както и състоянието на плочата, съществуващите изпъкналости и вдлъбнатини. Ако дебелината на слоя е голяма, може да е необходимо да поставите допълнителен слой от гипсокартонени листове.

Полагане на листове от гипсокартон

Чист по време на работа

Минимална мръсотия при работа

Работата по полагане на чаршафите трябва да започне от входа. Особено внимание изисква инсталирането на първия ред. Полагането на листове се препоръчва от няколко души, тъй като теглото на всеки елемент е около 17 кг, а един работник ще бъде трудно. Ако се използват конвенционални листове от гипсокартон, трябва да се положи второто подреждане. Но се случва, че общите настилки на Knauf включват вече залепени листове, след което инсталирането се извършва на една стъпка. За да не се счупи слоят за запълване, се поставят 2-3 малки квадратчета от всеки материал, поставен върху първите листове.

При първото листо се отрязва шевът от страната, която е в съседство със стените. Листът се полага върху експандираната глина, а втората е прикрепена към нея. В този случай гънките трябва да се наслагват един върху друг. Но преди това те трябва да бъдат намазани с лепило PVA.

Прикрепените листове се фиксират с винтове през гънките. По този начин покрийте цялата стая и след това продължете да инсталирате второто ниво. Сега лепилото се прилага както към листовете, така и към гънките. Вторият слой листове е поставен в постепенно подреден ред или с обвиване на шевовете.

заключение

Разреденият под от фирмата knauf ви позволява да направите основата абсолютно гладка и топла. Натрупването на всички компоненти се извършва в съответствие с технологията, като ръководството е прикрепено към закупените материали. Наистина е лицето, запознати с строителните работи, да направи този етаж с ръцете си, ако не се отклони от препоръките на производителя и в съответствие с етапите на процеса, предварително търсите видеото.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изливане на пода с експандирана глинаИзливане на пода с експандирана глина
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Как да подготвим подовата замазка за професионалистиКак да подготвим подовата замазка за професионалисти
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
Керамитен бетон за замазка изисква пропорцииКерамитен бетон за замазка изисква пропорции
Самонивелиращи се подове и техните сортовеСамонивелиращи се подове и техните сортове
Как да направите бетонна подова замазка правилноКак да направите бетонна подова замазка правилно
Монтиране на полусух замазка как правилно да се съхранява?Монтиране на полусух замазка как правилно да се съхранява?
Ферментация на конкретни основни методиФерментация на конкретни основни методи
Какво представлява Knauf Superpole?Какво представлява Knauf Superpole?
» » Как да направите сух под Knauf
© 2021 BggeHat.com