Правила за оформяне на пода

GVL за подови настилки

Листата от гипсови влакна са материал, базиран на гипс. Различни технологични пълнители и целулозни влакна се добавят към него, които играят ролята на подсилен скелет. Те осигуряват якостните характеристики на материала. В зависимост от предназначението на плочите се разделят на обикновени (GVL) и устойчиви на влага (GVLV). Много широко използван GVL за пода, изпълнявайки с помощта си изравняване чрез суха технология.

Материални характеристики

За разлика от плочите от гипсокартон, гипсовите пластмаси нямат картонен корпус. За да се осигури висока якост на материала, производителите увеличават плътността си чрез метода на пресоване. В допълнение, комбинацията от целулоза и гипс прави плочите още по-силни. Сравнете този показател GCR и GVL не си заслужават. Дори и дървесната дъска изпълнява листове от гипсокартон.

Освен това този материал не гори и принадлежи към категорията "екологично чист".

Що се отнася до изравняването на пода, днес много специалисти предпочитат сухия метод. В крайна сметка, с разклонител, има много проблеми:

  • Първо, това е мръсна работа.
  • На второ място, след изливането е необходимо да изчакате дълго време, когато разтворът изсъхне.
  • Трето, за този процес са необходими допълнителни материали.

Сухият начин за подравняване на пода е не само по-лесен, но и по-бърз. Положете подовата на гипсова мазилка - и можете веднага да започнете облицовката.

Много материали за подови настилки изискват равномерна и солидна основа. Освен това, не всички от тях имат добри звукови и топлоизолационни свойства. Ето защо, сухата замазка от панели GVL е отлична опция. И за такива материали за подови настилки като килим, линолеум, ламинат и дори паркет, листовете на GVL ще служат и като субстрат. В този случай технологията на полагане на листове изисква предварителна хидроизолация на основата, тъй като са направени от гипс.

Къде мога да използвам листа от гипсокартон?

Устройството на пода от гвл е възможно да прекарате и на дървени и на бетонна основа. В този случай има незначителни разлики в дизайна. Ако се налагат повишени изисквания за топло и звукоизолация, GWL може да бъде подсилен с други материали. Например, експандиран полистирен листове. Важно е да се подхожда правилно към избора на дебелината на едната и другата, така че да не се намалява значително височината на помещението. Вярно е, че в частните домове той ще бъде почти незабележим.

Плътността на материала позволява инсталирането на "топла подова" система на повърхността му. Но не е нужно да използвате дебели продукти. Дебелината на плочите от 10-12 милиметра ще бъде точно. Освен това експертите успяват да поставят под сухата замазка всички видове инженерни системи, без да се страхуват, че могат да бъдат повредени при такъв дебел слой материали.

Технология за сухо настилка

Сухи подови замазки

Видове подови замазки

Преди да започнете инсталацията, основата трябва да е изолирана. Ако извършвате подови настилки в частна къща, по-добре е да използвате за тези цели най-простия и най-евтиния вариант - запълване с разширена глина. Но безпроблемно е необходимо да се полагат хидроизолационни материали под нагревателя - обикновен полиетиленов филм, покривен филц, покривна хартия или пергамен.

Моля, обърнете внимание! Оптималният размер на експандираната глина за тази технология е 0,5 сантиметра.

Обикновено се намират ръководства на подовата база, които ще играят двойна роля:

  • Първо, те ще станат еталон за запълване на изолацията. Прилага се върху горните ръбове на щайгата, приравнявайки се с правилото. В този случай разширената глина задължително се набива, особено ако нейният слой надвишава 10 сантиметра. Колкото по-плътен е, толкова по-висока е нейната топлоизолация. Обърнете внимание на подгъването в ъглите на помещението и мястото на прилепване на материала към входния отвор.
  • На второ място летвите се полагат и закрепват с листа от гипсокартон.

монтиране

Монтаж на замазка

Полагане на суха замазка

Първоначално, по целия периметър на помещението, в ръба на стената в близост до пода се поставя специална лента с дебелина 10 мм. Тя има две задачи:

  1. За да абсорбира шумове от удари
  2. Компенсирайте деформациите на пода, които зависят от натоварването, както и измененията на влажността и температурата.

След монтажа на лентата е необходимо да се режат ръбовете на лентата по нивото на GVL панелите с нож за строителството.

Много често gvl на пода се полага на два слоя. Монтажните листове започват с най-близкия до входа ъгъл. Поставете листовете равномерно върху цялата област и ги закрепете към щайгата с винтове за самобръсначка. Обърнете внимание на дължината на последната - тя трябва да съответства на дебелината на изравняващия материал.



Когато инсталирането на първия слой приключи, продължете с полагането на втория слой. За да направите това, първият слой се обработва с лепилен състав, който може да се използва като PVA лепило.

Монтирането на втория слой се извършва напротив, т.е. на обратната страна в сравнение с първия слой. Понякога неопитни майстори пренебрегват допълнителни крепежни елементи, разчитайки само на адхезивния разтвор. Въпреки това, специалистите препоръчват допълнително да прикрепите целия пай върху щайгата с винтове за самозатягане, за да получите гаранция.

Сега производителите вече предлагат залепени в двуслойни листа GVL. В същото време те са свързани с малък отместване, за да образуват гънки. При инсталирането те ще влизат един в друг, оформяйки силна връзка за заключване. И ако искате да опростите процеса на инсталиране, но в същото време да увеличите силата на подовата настилка, изберете тази опция. Вярно е, че ще бъде малко по-скъпо.

Нюанси на процеса на сглобяване

Подова инсталация

Ниво на сухата замазка Knauf

Има няколко точки, на които трябва да обърнете специално внимание по време на инсталацията:

  1. Полагане на горния и долния слой се извършва в унисон. Размерите на изместването са в диапазона от 25-30 сантиметра. Това трябва да се направи, за да се разпредели равномерно товара в цялата област.
  2. Обърнете внимание на размера на шевовете между листовете - не трябва да надвишава 2 милиметра. Ако подовата настилка от килими или ламинати трябва да се положи върху пода, точките на закрепване и пролуките между панелите трябва да бъдат измазани.
  3. Изпъкналият адхезивен разтвор се отстранява незабавно, предотвратявайки натрупването му в стените и в пролуките между панелите.
  4. Експертите препоръчват след приключване на монтажната работа повърхността на новия субстрат да бъде грундирана. И вие трябва да изберете материал, който ще бъде добре комбиниран в своите физични свойства с лепилния състав. Това е предпоставка.
  5. Ако решите да използвате предварително сглобени панели, залепени заедно във фабриката, гънките, съседни на стените, трябва да бъдат отрязани. Краищата на тези листове трябва да бъдат прикрепени към пода с помощта на самонарезни винтове.

Оптимални размери на GVL листове, поставени на два слоя - 1,5x1,0 м. Ако топлинният подкосъм от глина има дебелина повече от 10 сантиметра, препоръчително е да поставите листове GWL на три слоя. В този случай горната част може да бъде направена от листове с размери 2,5 х 1,2 метра.

Ако решите да отоплявате помещение с помощта на системата "топъл под", преди да инсталирате сухия замазка, трябва да поставите пластините от експандиран полистирол. Те ще бъдат добра защита срещу загуба на топлина през пода.

Изграждане на технологии

Модерните майстори използват три метода за полагане на листове от гипсокартон:

  1. Основната опция. Използва се, ако дебелината на изолацията (в този случай, глина) не надвишава 2 сантиметра, основата на пода няма големи разлики и е изолирана.
  2. Използвайки черен под. За тази цел основата е изолирана с пяна или полистиролова пяна с дебелина 2-3 см. Отново съществуват изисквания към равномерността на фондацията.
  3. Предварително изработена суха замазка. Тук се използва армирана изолация - слой от експандирана глина, отгоре на която се подреждат стени от полистирен. В този случай разликите в базата нямат значение.

Компоненти gipsovoloknistoy връзки

Компоненти gipsovoloknistoy връзки

Суха подова настилка

Първият слой, който е поставен на дъното на пода - е хидроизолационна и паропреградна. Вторият е подходящ, когато подът на горните етажи е изравнен. В края на краищата влажните пари могат да проникнат дори и през дебели стоманобетонни плочи. Между другото, ако таванът е бетонна плоча, може да се използва конвенционален полиетиленов филм с минимална дебелина 200 микрона. Дървените подове са покрити с пергам.

Монтажната лента е закрепена към стените с лепило или винтове. И е изработена от изолон, базалтова вълна, пяна и други материали.

Моля, обърнете внимание! Много важен момент за дебелината на слоевете листове от гипсокартон. Ако се избере подова настилка с три слоя, горният слой трябва да бъде равен на общата дебелина на първите два слоя.

Често работата по изравняването на разработчиците на сексуални бази отделя самостоятелно. В същото време те може да не знаят маркирането на продуктите, но има и плочи GVL за довършване на стените и довършване на подовете. Не ги бъркайте при покупката! Те се различават една от друга с дебелина. Оптималната дебелина на листовете за пода е 10 милиметра.

Подравняване на пода

Дървена основа

Сега, що се отнася до дървената основа и инсталирането на гипсови влакнести листа върху нея. Дървените подове трябва да бъдат приведени в правилен вид. Панелите за подови настилки не трябва да изтръпват, огъват, имат пукнатини и чипове, не трябва да има големи празнини между тях. От всичко това, преди да положите сухата замазка, трябва да се отървете от нея. Някои майстори оставят празнини между плочките, вярвайки, че вентилацията на пода ще предотврати по-нататъшното гниене. И това е напълно допустимо.

Поставете сухата замазка върху дървения под само на два слоя - не по-малко. Това ще увеличи здравината и здравината на основата. Но защо трябва да изравнявате дървения под по този начин, ако не е по-нисък от подовите настилки в неговите характеристики?

За да сте ясни, дайте пример. Ако е необходимо да поставите керамична плочка, ще бъде невъзможно да направите това на обикновен дървен под. Това е мястото, където имате нужда от гипсокартонени плоскости.

Заключение по темата

Съвременният подход към ремонтните работи изисква нови материали и нови технологии. И инсталирането на пода на GW е едно. Днес голям брой специалисти предпочитат този метод, като го смятат не само за прости, но и за доста евтини.

И за да ви улесни разбирането на описания процес, публикувахме видео на тази страница на сайта. Нека ви бъде визуална инструкция.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Анализ на листовите свойства на гипсовите влакна и сравнение с гипсокартонАнализ на листовите свойства на гипсовите влакна и сравнение с гипсокартон
Как да направите сух под KnaufКак да направите сух под Knauf
Дъска от гипсови влакна за стени, самостоятелно сглобяванеДъска от гипсови влакна за стени, самостоятелно сглобяване
Гипс преградни стени какво е и къде се използваГипс преградни стени какво е и къде се използва
Дебелината на гипсокартона и други параметри как да намерите правилния лист?Дебелината на гипсокартона и други параметри как да намерите правилния лист?
Какво е влажна водонепропусклива DSP?Какво е влажна водонепропусклива DSP?
Характеристики на материала с гладки стъклаХарактеристики на материала с гладки стъкла
Етажната технология за изравняване на пода KnaufЕтажната технология за изравняване на пода Knauf
Гипсокартон да вземе или да не приема?Гипсокартон да вземе или да не приема?
Предимства на гипсокартонаПредимства на гипсокартона
» » Правила за оформяне на пода
© 2021 BggeHat.com