Гипс преградни стени какво е и къде се използва

Пазарът на строителни материали предлага огромно количество материали, предназначени за довършване на помещенията. Някои имена обаче могат да предизвикат изненада дори за професионалисти, да не говорим за обикновените собственици на апартаменти. Например, блокове от материал като гипс. Оказва се, че това е много търсен продукт, чиито блокове и преградки в някои случаи са единственото възможно решение в ремонта. Затова по-подробно разкажете за характеристиките на съветите за материали, инсталиране и обработка.

Плочки от мазилка - основните характеристики на материала

При първото запознаване с продукта възниква съвсем разумен въпрос: какво представлява мазилката? По име, можете да предположите, че материалът е на базата на гипс, но това не е единственият компонент. В допълнение към гипса, има много добавки, както и минерални пълнители, които дават на крайния продукт такива свойства като:

  • Повишена звукова и топлоизолация
  • Подобряване на силата и качеството на стоките
  • Намаляване на общото тегло на уреда
  • Повишена устойчивост на влага

Изградените от мазилки конструкции са предназначени за разделяне на пространството в няколко помещения. В някои апартаменти стаите могат да бъдат наистина огромни, което прави не рационално да ги използвате в тази форма. Оптималният избор в този случай е разделянето на цялото пространство на две или дори повече функционални отдели, които в бъдеще могат да се използват като отделна стая. Това е гипсокартон, който е най-подходящ за реализирането на тези цели поради многобройните си положителни качества.

Най-често мазилката се използва за създаване на вътрешни дялове

Най-често мазилката се използва за създаване на вътрешни дялове

Много често блокове от гипс се наричат ​​алабастър. Всъщност и двата материала са направени на базата на гипс. Въпреки това, технологията на производство се различава значително и в резултат на това мазилката и алабастърът ще се различават в потребителските свойства. Въпреки че, разбира се, и двата продукта имат много подобни качества, което се дължи на наличието на гипс и минерални добавки.

Предимства и недостатъци на плочите - защо гипсът се използва в ремонта

За да отделите помещението в няколко малки стаи, обикновено това са мазилките. Това се дължи на редица положителни качества, които благоприятно разграничават продукта от масата на подобни продукти. Сред най-значимите показатели могат да бъдат идентифицирани, както следва:

  • Малко тегло на табелата, поради това, което натоварването върху основата не е от съществено значение
  • Наличието на специална комбинирана пасто-гребен технология, която ви позволява бързо да сглобите цялата структура без много усилия, знания и умения.
  •  Оптимално ниво на топлопроводимост - поради този фактор материалът може да осигури топлина в помещенията за възможно най-дълъг период от време
  • Звукоизолация - тъй като този материал се използва основно за отделяне на пространството в помещението, индексът на шумоизолация е много важен. Не е нужно обаче да се притеснявате: наемателите ще бъдат в много удобни условия, защото стената от мазилка перфектно забавя всички шумове и звуци от съседната стая
  • Различни микроорганизми, включително плесени, гъбички и други подобни, са много слабо адаптирани към плочите.
Предимството на плочите е ниското тегло с достатъчна шумоизолация

Предимството на плочите е ниското тегло с достатъчна шумоизолация

Няма обаче толкова недостатъци при закупуването на материал, те също трябва да бъдат взети под внимание:

  1. 1. Изборът на боя за гипсокартон е донякъде ограничен, тъй като алкалните бои не са абсолютно подходящи за обработка на материала.
  2. 2. Обработката на дъската с перкусионни инструменти, както и халки, предизвиква появата на огромни количества прах, което има много негативен ефект върху човешките бели дробове. Ето защо се изисква непрекъснато да се проветрява помещението, използвайте овлажнители. Цялата работа се извършва изключително в респираторни маски.
  3. 3. В някои случаи може да е необходимо да поставите двоен слой блокове, което увеличава звукоизолационната ефективност.
  4. 4. Като носеща конструкция, гипсовите продукти са строго забранени.

Изборът на мазилка дялове - какво да търсите

Правилният избор на гипсокартонени прегради е от голямо значение. Необходимо е да се обърне внимание на много фактори. Например, размерът на плочите е много важен. Така че, има два основни типа - кухи и твърди. Размерът на първия е от 8 до 10 см., Поради своята структура могат да се похвалят със забележителни изолационни свойства. Ако говорим за пълноценно, те са по-здрави и надеждни, защото почти напълно нямат празни пространства. Размерът е около 4 см от една плоча.

Плочите от гипс са два вида - кухи и пълни

Плочите се предлагат в два вида - кухи и твърди

Експертите Ви съветват да слушате следните съвети, когато купувате гипсови продукти:

  • Трябва да се предпочитат материали, устойчиви на влага, особено ако имате намерение да ги използвате в помещения с висока влажност
  • Като вътрешни прегради можете да използвате както плътни, така и кухи блокове. В този случай изборът зависи единствено от необходимото ниво на шумоизолация
  • Ако подът в стаята е направен на система от дървени лагери, то не трябва да се претоварва. По-добре е да купувате кухи плочи, които са по-малко тежки
  • Монолитната замазка може перфектно да борави с всякакви блокове, независимо от тяхната маса и размери.

Монтаж на гипсови блокове - характеристики на процеса

Едно от предимствата на мазилката е лекотата, с която работи. Например, не се нуждаете от допълнителни материали или устройства. Списъкът на импровизираните инструменти е много малък, включва само ниво на сградата, шпатула, пишеща машина с големи зъби, както и моливи за маркиране и монтиране на лепило. Единственото условие е изцяло подравненият етаж, върху който ще бъде инсталиран дял в бъдеще. Всички разлики, надхвърлящи 3 мм, трябва да се изравнят с циментов разтвор или други средства.

Както при повечето други строителни материали, за да бъдат оставени на закрито, преди да бъдат инсталирани, са необходими няколко часа, за да са свикнали с нова температура и влажност. Това ще осигури необходимото ниво на якост на материала по време на обработката.

Първо трябва да изчислите колко блокове имате нужда. Това е необходимо, за да се определи веднага броя на плочите, както и да се отрежат, ако е необходимо. Обработката и рязането на гипсови блокове не е много трудна, за тази цел ще ви е необходима обикновена ръчна машина, както ръчна, така и електрическа. С молив се прилага условната линия за рязане, след което отрязваме целия излишък с резачка. Веществото е сравнително меко и гъвкаво за рязане, така че тази задача няма да отнеме много време и енергия от вас.

Едно от предимствата на гипсовите плоскости е простотата на тяхната инсталация

Едно от предимствата е простотата на инсталацията им

Въпреки факта, че рязането на гипс е много проста, материалът е достатъчно силен и здрав. Във връзка с това може да се обвие да се правят различни комуникации. Например, може да има нужда от shtroblenii при инсталиране на тънки тръбопроводи, топлинни тръби, както и електрически кабели или окабеляване.

Като правило, когато се работи с обикновени строителни материали, всеки електрически кабел се препоръчва да бъде скрит в специален кабелен тръбопровод. Мазилката обаче е категория стоки, които не се възпламенят или изгарят, поради което наличието на кабелен канал в този случай не се изисква.

Накрая отбелязваме, че за да се постигне по-голяма здравина и качество на новопостроената стена, е възможно да се използват допълнителни средства, например, амортисьори и подсилени мрежи. Решетката увеличава адхезията на блоковете един към друг, в резултат на което стената се оказва по-силна и звукоустойчива. За други цели е необходима и тапицерска лента - различни материали в структурата, например гипс и дърво, имат различна степен на свиване, което във всеки случай се случва с течение на времето. Ако предварително поставите лентата на пода, тя напълно компенсира промени в линейните размери на гипсовите продукти и други конструкции, които могат да бъдат използвани (например дървени врати).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се разтварят съвети за гипс от майсториКак да се разтварят съвети за гипс от майстори
Как правилно да изпълнявате мазилката от блокове от пянаКак правилно да изпълнявате мазилката от блокове от пяна
Цимент и гипсова мазилка, които да изберем?Цимент и гипсова мазилка, които да изберем?
За да ги измаза стените на образователната програма за начинаещиЗа да ги измаза стените на образователната програма за начинаещи
Таваните от гипс са красиви и естетическиТаваните от гипс са красиви и естетически
Правилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къщаПравилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къща
Замазка KnaufЗамазка Knauf
Мазилка мистрияМазилка мистрия
Мазилки и материалиМазилки и материали
Топло и звукоизолация на сградиТопло и звукоизолация на сгради
» » Гипс преградни стени какво е и къде се използва
© 2021 BggeHat.com