Разходите за замазка от цвекло на 1 m2 на това, което зависи и как да се изчисли

Косменият бръмбар е популярен довършител, който се използва както на закрито, така и за външни стени, така че е важно да се знае консумацията на декоративна мазилка на квадратен метър, за да планирате присвояването. Какво е съставен мазилка кората бръмбар, какви са неговите характеристики и какво е неговото потребление - за това в ред.

Мазилка кората бръмбар - характеристики и предимства

Името на тази мазилка е получено, тъй като при изчертаването на образец се формира, подобно на онова, оставено от кората бръмбари. Такъв ефект се постига благодарение на включването на различни частици в състава на сместа. Производителите имат свои собствени рецепти за приготвяне на гипс, но като правило, основните компоненти от тях са минерални трохи, гранит, мрамор или естествен камък.

Мазилка бръмбар е отличен за външна декорация

Мазилка бръмбар е отличен за външна декорация

Размерът на гранули обикновено варира от 0,1 до 3.5 mm, така че в зависимост от това къде ще се прилагат на мазилката - и тя се прилага на открито и закрито - трябва да обърнат специално внимание на размера на гранули. Във вътрешността, предпочитание се дава на фината фракция, като тази стойност не е много ясно, но за задната фасада на предпочитани голяма картина с различна структура. В продажба можете да намерите бръмбар от кората под формата на суха смес и готов състав.

Колкото по-малък е размерът на пелетите, толкова по-високи са разходите за бръмбар.

Какво толкова харесва тази композитна мазилка? Първо, сместа е екологична, тъй като съставът включва изключително безвредни компоненти. На второ място, тя е достъпна за всеки купувач поради своята демократична цена и широк избор от производители. Трябва да се отбележи, че мазилката не се поддава на мухъл инфекция, тъй като нейният температурен диапазон е доста широк - от -55 ° С до + 60 ° С.

Приложеният състав след втвърдяване има добри свойства против износване. Повърхността може да бъде почистена и избърсана с мек сапунен разтвор, който по никакъв начин няма да повлияе на външния й вид. Короятен бръмбар - огнеупорно покритие, което не отделя вредни вещества дори при нагряване. Продадената суха композиция има като правило бяло сиво оттенък, по време на което е възможно да се добави оцветяващ пигмент по време на фазата на нанасяне и е възможно да се боядисва след нанасяне.

Готовият микс може да се продава вече нарязан, така че можете да избирате между предложените цветови решения. Съставът на сместа не включва пясък, така че подготвената мазилка има ниско тегло, което елиминира допълнително натоварване на повърхността. С правилното изчисляване на мазилката за 1 m2, покритието не само няма да се свие, но и ще има отлична пропускливост на парите, което ще позволи на стените да дишат.

Фактори, влияещи върху потреблението на сместа

Трябва да се отбележи незабавно, че има няколко фактора, в зависимост от които ще се различава потреблението на материали, като цифрите могат да се различават значително. Дебелината на нанесения слой е една от първите характеристики, които влияят върху количеството на използвания състав. На опаковката винаги можете да намерите консумацията на материал с определена дебелина.

Като знаете това, можете да изчислите цената на мазилката в дадена ситуация. Ако започнете от дебелината на нанесения слой, добре е да знаете, че колкото по-добра е подготвената повърхност, толкова по-малка ще бъде потреблението на кората. Всяко отклонение в нивото автоматично увеличава количеството на използвания материал. Космичният бръмбар може да се използва едновременно за изравняване на повърхността - инструкцията не я забранява.

Нанасяне на мазилка

Нанасяне на мазилка

Този подход е изключително неблагоприятен, тъй като цената на сместа е много по-скъпа от стандартните състави на гипс, които обикновено изглаждат повърхността. Тъй като кошерът може да се нанася върху различни повърхности от гипсокартон до цимент, грундираната повърхност ще помогне да се намали консумацията на сместа.

Когато подготвяте повърхността за нанасяне на декоративно покритие, предпочитайте грундовите материали на същия производител, чиято мазилка сте закупили.

Основният компонент, който е основата за производството на гипс, също ще зависи от консумацията на короятен бръмбар. Сред обичайните в Русия смеси могат да бъдат идентифицирани минерални, полимерни, силиконови. Това се дължи на факта, че различните съединения се държат по различен начин, когато се прилагат. Някои от тях са по-пластични, а други трябва да се прилагат по-плътно. Дебелината на слоя директно зависи от размера на гранулите, които съставляват сместа.



Колкото е по-голяма фракцията, толкова по-дебела ще бъде нанесеният слой. Консумация Кората бръмбар също зависи от технологията на прилагане и умения. Тъй като подготвеният състав бързо се задава, не се препоръчва смесването на голямо количество разтвор в името на икономичността. Правилно подготвеното решение не само ще създаде красива облицовка, но и ще помогне за спестяване на разходите за бръмбар.

Когато купувате смес, винаги вземете 5-10 от количеството продукти, които сте изчислили за непредвидени разходи.

Консумация в зависимост от производителя

Както вече знаем, консумацията на композитна мазилка Coroed за 1 m2 зависи от редица фактори, но освен всичко останало, трябва да се спомене още една - производствената компания. Факт е, че различните фирми имат собствен патентован състав на сместа, който, в допълнение към общите компоненти за всички компоненти, включва различни добавки. Те директно ще повлияят върху пластичността, консистенцията, криещата сила и други аспекти, резултатът от които ще бъде средната консумация на сместа на квадрат за определена дебелина.

Между другото, всички производители на опаковката винаги посочват тези цифри, но е важно да не забравяме, че тези показатели са средни и съответстват на идеални условия, които трудно се създават в действителност. Голям брой фирми са представени на съвременния строителен пазар, така че един обикновен човек на улицата има много да избира. За да направим избора по-лесен, ви предлагаме да се запознаете с основните марки и да разберете кои са по-икономични при употреба.

Внимавайте препоръките на производителя при смесване на състава

Внимавайте препоръките на производителя при смесване на състава

Лидерът в броя на представените сортове трябва да се нарече фирма Ceresit, в чийто диапазон можете да намерите готови и сухи смеси, които се основават на различни материали. Декоративна минерална мазилка Ceresit ST 35 се произвежда в опаковка от 25 kg със зърно 2.5 (потреблението му е от 2.5 до 3.2 kg / m2) и 3.5 mm (дебит от 3.5 до 4.0 kg / m2). Мазилката е пропусклива за пара, водоустойчива и се произвежда в бяло или боядисана. Ceresit ST 63 Една завършена тънкослойна акрилна мазилка, чиято употреба е позволена вътре в сградите и извън нея. Произвежда се в пластмасови кофи с тегло 25 кг.

Диаметърът на зърното е 3 мм, а средният поток е от 4,2 до 4,5 кг / м2. Декоративната мазилка има подобни параметри Ceresit CT 64, неговата единствена разлика е размерът на зърното - тук е 2 мм, така че потреблението му е много по-малко - само 2.7-3.0 кг / м2. Силикатно-силиконова мазилка Ceresit ST 175 се произвежда в кофи от 25 кг различни цветове с размер на зърното 2 мм и дебит от 2,7 до 3 кг / м2.

Руската фирма "Starateli" произвежда декоративна мазилка на базата на бял цимент. В допълнение, съставът включва доломитни чипове, както и полимерни и модифициращи добавки. Той се продава като суха смес в опаковка от 25 кг. Прилага се във и извън сградите с последващо боядисване. Предлага се с фракция от 1,5-2 мм, докато консумацията му е 2-2,5 кг / м2. В смес с фракция от 3 mm, скоростта на потока е 3.5-4 kg / m2.

Фирма "Перфекта" предлага на своите клиенти суха мазилка смес от кокошки бръмбари в опаковка от 25 кг. Размерът на фракцията на продукта е 2 мм, а консумацията на квадратен метър е 2,5 кг, като се има предвид, че приготвената смес се нанася върху дебелина 2 мм. Фирмата предлага също и мазилка зимна серия бръмбар бръмбар, която може да се нанася при студ до -10 ° C и според характеристиките, която съответства на предишната версия.

Фирмата "Eunice" има две версии на гипсовия сух микс Бортов бръмбар, произведен в опаковки от 25 кг. Има бял цвят, след нанасяне и изсушаване може да се боядисва. Първата версия има част от не повече от 2 мм и е предназначена за довършване на фасадите на сградите и вътрешните помещения. Консумацията за слой от 2 мм е 3,5-4,5 кг / м², а втората - 3 мм фракция, а консумацията му от слой от 3 мм е от 7,5 до 10 кг / м2.

Декоративна мазилка Грудкият бръмбар GD-31 от фирма "Херкулес" се произвежда на базата на цимент с добавяне на кварцов пясък и различни пълнители и добавки. Продадени в опаковка от 25 кг. Максималната част е 3 мм, а потреблението на квадратен метър е 5 кг.

Компанията Knauf предлага на своите клиенти сухи смеси, чиято основа е цимент с добавка на различни добавки, които позволяват използването на мазилка на закрито и за нанасяне върху фасади. Продуктите са опаковани в торбички с тегло 25 кг. Консумация Knauf-Diamant цвекло от цвекло с фракция от 1,5 мм е 2,5 кг / м2, Knauf-Diamant цвекло от цвекло с фракция 2,5 ще се нуждае от 3,5 кг / м2.

В опаковки от 20 кг можете да си купите суха декоративна смес Barkadeh от фирма Vetonit. Нанасяйте го за декоративно довършване на вътрешните повърхности на сградите и техните фасади. Консумацията му е 2,6-3,0 kg / m2, а най-голямата част е 2,5 mm.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Текстурирана мазилкаТекстурирана мазилка
Короятен бръмбар изследваме довършителни материали и начини за работа с тяхКороятен бръмбар изследваме довършителни материали и начини за работа с тях
Технология за затопляне на стената от тухлиТехнология за затопляне на стената от тухли
Декоративна мазилка корозияДекоративна мазилка корозия
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
Текстурирана мазилка под естествен камъкТекстурирана мазилка под естествен камък
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
Декоративна декорация на стениДекоративна декорация на стени
Пяна за мазилкаПяна за мазилка
Характеристики на венецианска мазилкаХарактеристики на венецианска мазилка
» » Разходите за замазка от цвекло на 1 m2 на това, което зависи и как да се изчисли
© 2021 BggeHat.com