Течен тапет върху тавана за довършителни материали от ново поколение

Течен тапет - модерен довършителен материал, който ви позволява да завършите таваните в различни области. Дизайнерите го използват, за да създават оригинален интериор на лоджии, спални и дневни, коридори и коридори. Технологията за нанасяне на течни тапети е доста проста. Той може да бъде овладян от всеки занаятчия, който иска да украси покривните тавани в дома си без никаква помощ.

Течни тапети - различни по състав и цена

Описаният материал е комбинация от традиционни хартиени тапети и декоративни мазилки. Той се продава готов за употреба (рядък вариант) или като суха смес. Течните тапети по състав могат да бъдат:

  • Целулоза.
  • Силк.
  • В комбинация.

Целулозната тапет е най-евтината опция. Те се използват за довършване на таванните повърхности на изолирани лоджии, в коридори, коридори. Такива смеси се състоят от целулозни влакна, оцветени в определен цвят.

Декоративните композиции от втори тип са изработени от естествени копринени влакна. Последните дават безупречни естетически характеристики на покритието, но също така налагат висока цена на материала. Течна коприна тапет не се страхува от ултравиолетови, запазват цвета си за дълго време.

Комбинираните смеси съдържат както естествени, така и изкуствени компоненти. Такива тапети се считат за най-често срещаните. Тяхната цена варира в зависимост от съотношението на смес от коприна и целулозни влакна. Колкото повече в него е първото, толкова по-скъпи са течните тапети.

Предимства на Miracle Mixtures за вътрешно обзавеждане

Всички сортове на въпросния материал имат общи заслуги. Течните тапети на тавана се характеризират с:

  • добра пропускливост на парите;
  • висока екологична съвместимост;
  • трайност;
  • лекота на самостоятелно приложение поради високата еластичност на сместа;
  • простота на грижата за завършеното декоративно покритие.

Коприната мазилка (както често се нарича описания материал) не привлича прах, не отделя токсични съединения по време на изгаряне, не абсорбира миризми. Той осигурява отлична топло- и звукоизолация. Ако е необходимо, част от декоративното покритие лесно се поправя на ръка.

Липсата на течни тапети - сравнително малък избор от цветови решения (в сравнение с традиционните продукти от хартия). Обърнете внимание! Копринената мазилка не се препоръчва за използване в помещения с висока влажност. При такива условия тапетът бързо губи шикозния си вид.

Подготовка на тавана за декорация - няколко прости стъпки

Коприната мазилка е подходяща за тавани от дърво, тухла, глина, метал, ориентирани чипове и бетонни плочи, гипсокартон. На тези повърхности, тапетът е поставен в продължение на десетилетия, без да се разпада или да се отлепва. Но само ако таванът е правилно подготвен за довършителни работи.

Първо, стаята е освободена от мебели. Ако няма къде да се измъкне, необходимо е да се покрият всички неща с полиетиленово фолио, което се разпространява по пода. От повърхността, която се планира да украси с течна тапетна смес, остатъците от старото покритие се отстраняват. Отпечатаният тапет за хартия се откъсва, слоевете мазилка и мазилката се измиват.

Ако има големи пукнатини върху почистената основа, те трябва да бъдат запечатани с пълнеж и да бъдат изравнени. Тази операция не може да бъде извършена. Самите течни тапети напълно маскират такива дефекти. Но в този случай тяхното потребление се увеличава, което е икономически непрактично, предвид високата цена на декоративните смеси.

За да придаде допълнителна якост на тавана, тя се обработва с бял или безцветен грунд за дълбоко проникване. Увеличава адхезията и не позволява влагата да проникне дълбоко в основата. Важно! Не използвайте Ceresit CT17. Това причинява появата на жълти петна върху декорирана повърхност. Грундът трябва да се нанася с широка четка или ролка.

На участъците на тавана, където има метални елементи (арматурни прътове, ъгли, хардуер), трябва да се постави слой от PF-емайл, латекс или маслена боя. Това третиране предотвратява ръждата на тези части.



Течният тапет за предпочитане се прилага върху стени и тавани с груба повърхност. Ако последният след подготовката е твърде гладък, той се обработва с грунд с кварцов прах. Този слой ще гарантира надеждно издърпване на копринена мазилка с основа.

Инструмент за работа и подготовка на крайния състав

Завършването на тавана с копринена мазилка се извършва с помощта на прости устройства. За работа изисква валяци с различна ширина, поплавък, електрическа бормашина с spetsnasadkoy, пистолет, контейнери за разреждане на сместа (кофи, басейни, бани) шпатула.

Някои производители произвеждат декоративни композиции за тавана в напълно готов за употреба форма. Такива смеси имат кремообразна консистенция. Първоначално те добавиха оцветяващ състав, придаващ на тапета определена сянка. Такива състави се опаковат в кутии или кофи. Достатъчно е да отворите контейнера, да разбъркате копринената мазилка и да продължите с обработката на повърхността.

В домашните строителни фирми, готовите декоративни композиции са рядкост. Обикновено те продават течни тапети под формата на прах. Те трябва да се разреждат с вода и да се добавят към получения състав на цвета. Смесването на компонентите се извършва съгласно инструкциите на производителя на течна мазилка.

Едно стандартно опаковане на описаните довършителни състави изисква около 5-8 литра топла (+ 25-30 ° С) вода. 4-7 литра течност се изсипва в контейнера. Сух прах се излива във водата. Разбъркването се извършва с ръце или с бормашина с дюза (инструментът се поставя с минимална скорост).

Сместа се оставя за 10-12 часа. През това време тя набъбва. След това добавете един литър вода към контейнера. Повторно смесете коприната мазилка. Съставът е готов за употреба.

Обработката на тавана е лесен и бърз процес

Приложението на течни тапети не изисква специални умения. Процедурата е следната:

  • Вземете шпатула с гладка повърхност, направена от неръждаема стомана или плексиглас. Вместо това се допуска използването на твърда четка или валяк от груб материал.
  • Сместа се набира в работен инструмент и се нанася върху тавана. Шпатулата трябва да се държи леко наклонена. Не го натискайте.
  • Приложеният състав се заглажда с ренде.
  • След обработката на целия таван или неговия отделен участък се анализират резултатите от извършената работа. Ако има увиснали, подутини, полупрозрачни участъци и други дефекти на повърхността, те незабавно се коригират.

На тапета се прилага слой от 3-5 мм. За пълно изсъхване на копринената мазилка е необходимо 1-2 дни. Но за да дадете украсената земя, облекчението е разрешено за 5 часа. Тази операция се извършва със структурен валяк, напоен с чиста вода. За ускоряване на процеса на нанасяне на течни тапети е лесно, ако използвате специален пистолет.

Материалът за довършване се характеризира с нисък индекс на устойчивост на влага. Не е трудно да го вдигнеш. Достатъчно е да се обработва замразената смес с няколко слоя (два или три) от акрилен лак. Препоръчителната консумация на такъв състав за 4 квадрата на таван или стена - 1 литър. Акрилното покритие увеличава експлоатационния живот на копринената мазилка, прави го по-издръжлив и устойчив на механични влияния.

Ако в процеса на работа има нужда от ремонт на част от покритието, цялата работа се извършва без участието на специалисти. Схемата за реконструкция на течни тапети е, както следва:

  • Повредената зона е навлажнена с вода.
  • Напоеното покритие се отстранява с широка шпатула и се събира в чист съд.
  • Освободената площ е измазана, shpaklyuetsya, обработени с почва (на два слоя).
  • След 7-8 часа краищата на тапета, съседни на реконструираната зона, са напоени.
  • Отстранената по-рано копринена мазилка се разрежда с вода до консистенцията на тестото и се наслагва на старото място.

Важно! Съставът се прилага с леко припокриване към съседни неповредени участъци и леко се втрива в ставите. След изсушаване се получава равномерно и равномерно покритие.

Създаване на картина - как да направите повърхността уникална?

Една проста технология за нанасяне на копринени мазилки позволява на занаятчиите да украсят тавана с различни орнаменти и изображения. Създайте снимка на тавана е лесно както следва:

  • Прост молив привлича скица на изображението върху декорирана повърхност.
  • На направената скица се полага финиш материал (дебелината на слоя е 1,5-2 мм). Очертанието на модела се формира от шпатула.
  • Полученият слой се оставя да изсъхне. Позволява се да се ускори този процес със сешоар за строителството.
  • В други части на изображението се поставя втора порция копринена мазилка.
  • Завършете, ако е необходимо, малки елементи за рисуване и фини линии.

Полученото изображение, ако желаете, е украсено с пайети, конци, мъниста.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Течен тапет за свойствата и качеството на таванаТечен тапет за свойствата и качеството на тавана
Течен тапетТечен тапет
Течен тапет в кухнятаТечен тапет в кухнята
Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
Разполага с подготовката на стени за течни тапетиРазполага с подготовката на стени за течни тапети
Течен тапет ред на монтаж работаТечен тапет ред на монтаж работа
Какво е течен тапетКакво е течен тапет
Течни тапети нови технологии за декорацияТечни тапети нови технологии за декорация
Тапети за основната стая в къщатаТапети за основната стая в къщата
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
» » Течен тапет върху тавана за довършителни материали от ново поколение
© 2021 BggeHat.com