Коприна мазилка луксозен финал на достъпна цена

Декоративните мазилки, които симулират повърхността на коприната, позволяват да се създадат шарки върху стените. Те са приятни за окото и имат отлични характеристики. Нека разгледаме всички характеристики на такива довършителни материали.

Декоративна мазилка - какво ще изненада състава на покритието?

Копринени мазилки на японски, турски и френски производители на пазарите на страните от ОНД започнаха да се внасят в средата на 90-те години. Този завършен материал веднага получи престижен статут, което доведе до високата му цена. Ефективността на декоративната мазилка не позволяваше тя да бъде използвана от обикновени хора, които искаха да променят интериора на дома си.

Копринена мазилка - луксозно покритие на достъпна цена

Днес ситуацията се е променила. Сега композициите с копринен ефект имат доста достъпна стойност (3-16 долара на 1 кг). Благодарение на това всеки от нас има възможност да създаде в дома си луксозен декор с тяхна помощ.

Описаните довършителни състави са известни като мокра коприна. По този начин те обикновено се наричат ​​обикновени хора, далеч от изграждането на мъдрост.

Съставът на това покритие, което е суха смес, включва:

  • микроскопични влакна от памук и целулоза;
  • полимерни елементи (по-специално нишки от полиестер);
  • частици от изкуствена (по-рядко естествена) коприна.

Освен това, декоративна мазилка, съдържаща акрилни кополимери, добавки, необходими за потискане на жизнената дейност на мухъл и плесен, пластификатори и специални химически примеси повишават красота облицовка, като си трептящата, перлен блясък. Както можете да видите, има много малко коприна в самия материал. Сместа 95-100 се състои от изкуствени компоненти.

Плюсове и минуси на довършителни за коприна - реалното състояние на нещата

Предимствата на копринените покрития са много. Ето основните неща:

  1. 1. Способност за създаване на безпроблемна, абсолютно твърда повърхност.
  2. 2. Лесно нанасяне на мазилката сами. Не е трудно да научите технологията на работа с този материал.
  3. 3. Универсалност. Декоративните покрития могат да бъдат монтирани във всякакви помещения и върху всякакви основи, от тухли и бетон, до дърво и метал.
  4. 4. Мазилката позволява да се премахнат малки разлики във височините на декорирана повърхност. Вярно е, че експертите съветват внимателно изравняване на стените, преди да използвате суха коприна, за да намалите потреблението.
  5. 5. Екологична съвместимост. Материалът е безопасен за работа. Той няма отрицателен ефект върху човек (не предизвиква алергии, не причинява разстройства и заболявания).
  6. 6. Еластичност. Мократа коприна след нанасяне върху всяка повърхност може да се простира на 5-8 мм. Тази особеност на материала е от голямо значение, когато стените са измазани в нова къща, която се свива с времето. Последното няма да разваля капака. Просто се простира малко и декорът ще остане непроменен.
  7. 7. Антистатични. Покритието за коприна не електрифицира и не събира прах. Това се постига благодарение на наличието в сместа на специални добавки.
  8. 8. Възможност за частично възстановяване на покритието. Необходимо е само да се почисти проблемната зона и да се постави "кръпка" върху нея, като се смесва нова част от декоративната смес.

Също така копринени покрития гарантират уникален акустичен комфорт в стаята. Това се дължи на специалната текстура на материала. Отделно, отбелязваме високия шумо- и топлоизолационен потенциал на мазилката.



Копринена мазилка - луксозно покритие на достъпна цена

Сега за недостатъците на копринени съединения. Първо, тяхната устойчивост на износване оставя много да се желае. Ако върху повърхността, украсена с такава смес, мека мебел, оборудване или друга структура, веднага се появи надраскване или дори по-сериозен дефект. Избягването на тези проблеми не е трудно. Необходимо е да поставите защитно покритие (специален восък, акрилен лак) върху стената на коприната стена. На второ място, въпросният материал за крайно поглъщане абсорбира чужди аромати. Поради тази причина никога не се използва за облицовка на кухни.

Производители - чиито продукти да изберем?

Облицовките се произвеждат от много чуждестранни компании. Също така се продават композиции от местно производство. Най-голямата популярност беше спечелена от продуктите със следните марки:

  • Велоту от Ойкос. Италианска мазилка на луксозния клас. Характеризира се с повишена пластичност и антистатични свойства. Позволява на стените да дишат. Можете да работите с него сами, без да набирате специалисти. Velluto е практично покритие. Лесно се ремонтира и измива с обикновена вода, изключва възможността от мухъл и гъбични лезии.
  • Сан Марко. Друг шедьовър от италиански производители. Мазилката се произвежда с модерно оборудване. Готовите сухи смеси осигуряват различни декоративни ефекти. Липсата на покрития под тази марка е пренатоварване.
  • Път на коприната от оптимист-елит. Смес от руска продукция. Той е направен от екологични компоненти. Silk Road без мирис, е изцяло огнеупорен материал, характеризиращ pastopodobnoy последователност завърши покритие изсъхне в рамките на 20-24 часа. За декорация 1 квадратен стена изисква не повече от 150-200 грама състав.
  • Копринена мазилка. Мазилка от вътрешно производство. Препоръчва се за довършителни работи в нови сгради, тъй като има отлична здравина и еластичност. Важно предимство на копринените мазилки е достъпна цена.

Копринена мазилка - луксозно покритие на достъпна цена

Мазилки от други марки също са в търсенето. Положителни отзиви от потребителите са довършителни смес Silkoat и BAYRAMLAR (Турция), Dali-Decor (RF) Silkot (Япония), Senedeko (Франция).

Ние прилагаме коприна покритие себе си - 2 метода

За да получите траен и красив декоративен слой, занаятчиите трябва да прочетат внимателно инструкциите, прикрепени към сухата смес на конкретен производител. Той ясно показва количеството вода, необходимо за разреждане на състава, както и важни препоръки, които опростяват процеса на неговото приложение върху стените. По принцип, за да постигнем завършване с копринен ефект, трябва:

  1. 1. Отворете опаковката със суха декоративна композиция.
  2. 2. Поставете композицията в подходящ контейнер - в кофа, пластмасов басейн.
  3. 3. Добавете необходимия обем вода към сместа.
  4. 4. Разбъркайте мазилката. Изчакайте, докато се свали (времето е посочено в инструкциите).
  5. 5. Нанесете формулата върху повърхността.

Ще разберем по-подробно процеса. Производителите казват, че субстратът под приложния декоративен състав за третиране на почвата не е необходим. Това се дължи на първоначално високия вискозитет на мазилката. Но експертите в областта на довършителните работи все още съветват да се постави върху стената акрилен грунд. Разходите за време и усилия за такава операция ще бъдат минимални. В същото време ще бъдем сигурни, че решението ще се придържа здраво към стената. Грундът най-удобно се прилага със скумрия. Най-честата четка обаче е подходяща.

След като грундът изсъхне, започваме да украсяваме повърхността. Ядене с лъжица мистрия пластмаса разтвор декоративни части (наемат малко количество гипс) и ги кара да хаотични удари стената. Nuance! Повърхностното обработване с гипс се извършва по два начина:

  1. 1. Луната. Смесите трябва да се извършват чрез радиални движения на ръцете. В този случай покритието се получава без къдрици. То точно симулира ефекта на повърхността на коприната. Когато използваме техниката на Луната, налагаме слой с дебелина не повече от 1 мм.
  2. 2. Капка. Направяме кратки удари в различни посоки, като на стената има покривка с много къдрици и венчелистчета. Дебелината на мазилният слой с тази техника трябва да бъде в рамките на 1-2 мм.

След обработване на повърхността веднъж по избрания метод, незабавно нанесете върху стената втори слой мазилка. Действаме на същия принцип. В някои случаи, за да се получи желаният ефект съгласно техниката Droppe, трябва да се приложи и трети слой от състава. След края на мазилката изчакаме 24 часа и получим естетическо удоволствие от елегантно декорираните стени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декоративна мазилка на тавана нюанси на изпълнениетоДекоративна мазилка на тавана нюанси на изпълнението
Съвети за избор на мазилки за външна употребаСъвети за избор на мазилки за външна употреба
След това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочкиСлед това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочки
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
Характеристики на венецианска мазилкаХарактеристики на венецианска мазилка
Работи по зидарияРаботи по зидария
Декоративна мазилкаДекоративна мазилка
Декоративна мазилка като опция за довършителни работиДекоративна мазилка като опция за довършителни работи
Декоративни мазилкиДекоративни мазилки
Довършителни работни характеристикиДовършителни работни характеристики
» » Коприна мазилка луксозен финал на достъпна цена
© 2021 BggeHat.com