Съвети за избор на бетонобъркачка

Всеки, който поне веднъж се изправи срещу повече или по-малко голяма конструкция, знае, че без машина за смесване на бетон строителството е невъзможно. За да може закупеният бетонен смесител да изпълни напълно своите функции и да отговори на всички изисквания, си струва предварително да се определят основните параметри на тази машина.

Размер на барабана
Ако ще да си купя бетонобъркачка в Москва, евтин, което трябва да знаете, че с избора на изпълнението миксер, че е необходимо да се добави обема на барабана 10-15, като крайният резултат решение ще бъде по-малко от посоченото количество на барабана. Това се дължи на особеностите на дизайна му. За частно строителство ще има достатъчно бетонови смесители с капацитет на барабана от приблизително 100-150 литра.

Мощност на двигателя

Общоприето е, че един 700-ватов мотор не е достатъчен за извършване на работа. Въпреки това, той е за частни строителни проекти, като мощността ще бъде достатъчно, за да бетонобъркачки среден обем, толкова повече натоварването на такъв мотор на стартовата решетка ще бъде по-малко, както и консумацията на енергия.

Поддържано напрежение



Бетоновите смесители с големи обеми и мощности, използвани в професионалната конструкция, почти винаги работят само на напрежение от 380 V, което е неудобно за работа по частно строителство. Ето защо за такива работи е по-добре да закупите агрегат с двигател, работещ от 220V. Това ще предпази електрическата мрежа от прекомерно натоварване, тъй като мощността на тези двигатели не надвишава 1 kW.

Сезонност на работата

Преди да направите покупка, си струва да проверите с продавача дали избраният бетонен смесител може да бъде произведен през зимните месеци. Този въпрос няма да бъде излишен, тъй като повечето модели бетонови смесители са проектирани да работят само при положителни температури. Това се дължи на факта, че специалистите не препоръчват изграждането на зидария в студове - качеството на бетона при температури под нулата се влошава значително.

Работа на бетонобъркачки

При избора на дизайна на бетонобъркачката е необходимо да се помисли за характеристики на модела: ако машината има устройство с по-висока скорост, когато се използва постоянно смазване мърсотия ще се случи, частици от цимент и пясък. Затова смазването на предавката е забранено. Без значение колко сте следвали правилната работа на устройството, според статистиката миксери с интензивно използване трябва да бъдат ремонтирани 2-3 пъти на сезон. Поради това е целесъобразно да знаете предварително дали има близък сервизен център на производителя на избрания модел.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изборът на най-добрия състав на бетона за основиИзборът на най-добрия състав на бетона за основи
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
Как да запълни бетонните подове в гаражаКак да запълни бетонните подове в гаража
Игрални машини с 6 или повече барабани Качеството се различава ли от количеството?Игрални машини с 6 или повече барабани Качеството се различава ли от количеството?
Строителни материали разширени глинен бетонСтроителни материали разширени глинен бетон
Избор на шлифовъчна машина за бетонИзбор на шлифовъчна машина за бетон
Електро топки за изборЕлектро топки за избор
Правилно свързване на пералнята със собствените си ръцеПравилно свързване на пералнята със собствените си ръце
Характеристики на подготовка на бетонови смесиХарактеристики на подготовка на бетонови смеси
Натоварване назначаване на специално оборудване в строителствотоНатоварване назначаване на специално оборудване в строителството
» » Съвети за избор на бетонобъркачка
© 2021 BggeHat.com