Как да запълни бетонните подове в гаража

Бетонни подове в гаража

Когато възникне въпросът за създаването на под в гаража, никой не мисли за сложни и необичайни материали. Така че няма практически проблем за избор в този случай. Всеки знае, че на пода в тази стая трябва да бъде здрав, надежден, издръжлив и ниска цена - както по отношение на неговото изграждане, както и от гледна точка на строителните материали, използвани. Поради това повечето собственици предпочитат бетонни подове в гаража. Те ще продължи много дълго време, въпреки факта, че гараж - място, където има доста тежки автомобили, и да се съхраняват на агресивните смазочни материали.

Голяма част от работата, свързана с изграждането на конкретна основа, зависи от това как е изградена самата сграда. Ако това е малка стая само за паркиране на колата, тогава няма нужда да издигате висока и солидна основа. По-скоро неадекватен и не много широк аналог е достатъчен. Самата конструкция ще струва евтино, а пода може да се излива директно на земята.

Бетонният под на земята

Преди да разгледате технологията за изливане на бетонни подове на земята, определете формулата на бетоновото решение. Разбира се, най-лесният начин е да поръчате бетон в готов вид. Но подът на гаража има малка площ, а доставката на малко количество решение ще струва доста пени. Поради това е по-добре да направите бетон със собствените си ръце и за това ще ви е необходим конкретен миксер.

Сега за самата рецепта. Процентът на компонентите, а именно цимент, пясък и натрошен камък, зависи от използваната марка цимент. В класическата рецепта се използва клас M400. Съотношението е 1: 2: 3. В тази смес трябва да се добави вода в количество от 0.5 обем. Но помнете - колкото по-голяма е използваната марка цимент, толкова по-малко е количеството й в разтвора. И обратно, колкото по-ниска е отметката, толкова по-голямо количество цимент трябва да присъства.

Изглежда, че простотата на смесване на компонентите не би трябвало да създава проблеми. Но има специална технология за смесване, при която приоритетът на пълненето влияе върху качеството на крайния продукт. Следователно, в специален случай е необходимо да се вземе предвид последователното добавяне на всеки компонент към барабана на бетоновия смесител. Първата е пълна с цимент и се излива вода. Тази смес трябва да се смеси добре, така че всяка част от свързващия елемент да е мокра и напоена с влага. Ако обърнете внимание на получения разтвор, тогава върху неговата повърхност трябва да се образува циментно мляко. Това показва, че материалът е готов.

Сега можете да добавите пясък и развалини на малки порции. В този случай барабанът на бетоновия миксер трябва непрекъснато да се върти и не може да бъде спрян. Когато решението е готово, ще разберете това. Масата на получения бетон е равномерно разпределена в обемните компоненти.

Подготовка на земята и леене на бетон



Повърхностният слой на почвата има пореста и свободна структура. За да го подготвите, трябва да направите забиване. Някои майстори обикновено отстраняват почвата до дълбочина от 20-30 сантиметра, където почвата е много гъста. Така получената яма трябва да бъде запълнена с пясък и чакъл (чакъл). Пясъкът е по-добре да се използва грубо. И още нещо, на което да обърнем внимание. Долният слой трябва да е пясъчен, горният раздробен камък и тяхната дебелина трябва да е еднаква. И всеки слой е задължително потънал, а пясъчните могат да се излеят с вода.

Такава конструкция от два материала се нарича възглавница. И когато е готово, можете да продължите към следващата стъпка - хидроизолация. На пазара на строителни материали има огромно количество хидроизолация. Оптимална възможност за избор - традиционни хидроизолационни материали на базата на битум. Той е само рубеолиден. Също така е възможно да се използва горещ битум, но това е прекалено дълго и отнема много време, защото е свързано с отоплението му.

Ето защо, вземете рубероид и стека го се припокриват един спрямо друг. Обърнете внимание, че ръбовете на хидроизолационното покритие покриват основната конструкция на основата с около 10-15 сантиметра. Трябва да е нещо като кутия. Ако сте объркани от чистотата на покривния материал, поставете го на два слоя.

Запълване на пода с строители

Бетонният под и неговите предимства

Сега можете да излеете подготвения бетонен разтвор. Височината на запълване се определя от горния край на капачката. Ако се намира много високо, тогава можете да зададете реперни показатели. Съществуват много опции, например дървени клечки по периметъра на мазето, самобръчкови винтове, извити в основата, с опънати конци между тях. Можете да инсталирате метални водачи, които са прикрепени към основата с гипсови или циментови слайдове. Но този метод се използва само ако бетонният под в гаража е с малка дебелина. В края на краищата водачите трябва да бъдат свалени, след като бетонната смес е изсъхнала, а местата за монтаж са запълнени със същия бетон.

Изливайте бетоновия разтвор от всеки далечен ъгъл на входа. Има важни два компонента на процеса - равномерно разпределение в целия етаж на решение за получаване на по-ниска капка, и на изхода на тялото на въздушни мехурчета материал, който се отрази на качеството на бетона. Поради това трябва да се обърне специално внимание на удара на решението.

След като пода в гаража на бетона е напълно напълнен, е необходимо да изчакате няколко дни, за да изсъхне и е възможно да се придвижите по него. Но това не означава, че е готово за 100, защото неговата бетонна якост ще бъде събрана от бетон само след 28 дни. Оставянето на пода в тази форма не се препоръчва. Първо, трябва да покриете основата с пластмасова обвивка. На второ място, периодично го вода с малко количество вода, което е, провеждат овлажняване. Особено необходимо е да го направите през лятото, когато топлината е на улицата.

Така че, са минали 28 дни и можем да започнем следващия етап. Извадете филма, заздравете и защитите повърхността на бетонния под, като използвате различни технологии и материали. Но това вече е тема на друг разговор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да покрием бетонен под в гаражните методи, материали и технологииКак да покрием бетонен под в гаражните методи, материали и технологии
Как да направите пода в препоръките от гаража от професионалистКак да направите пода в препоръките от гаража от професионалист
Как да направите пода на дъските в гаража нюанси на процеса на изгражданеКак да направите пода на дъските в гаража нюанси на процеса на изграждане
Как да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалистиКак да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалисти
Бетониране на пода в гаражаБетониране на пода в гаража
Бетониране на пода в гаражната последователност на строителните работиБетониране на пода в гаражната последователност на строителните работи
Как да направите бетонен под в гаражКак да направите бетонен под в гараж
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
» » Как да запълни бетонните подове в гаража
© 2021 BggeHat.com