Събираме инструкции за производство на бетонови смеси с чертежи

Пригответе дори малко количество бетон с лопата - занимание, което не предизвиква удоволствие. Закупуването на промишлен бетонен смесител не е достъпно, особено ако е необходимо за периодична работа. Домашните устройства ще бъдат изведени на светлина, които ще бъдат разгледани в тази статия.

Характеристики на бетонобъркачките - принцип на проектиране и експлоатация

Бетонният миксер ще ви помогне със собствените си ръце да подготвите хоросан или бетон за строителни работи на обекта. Устройството му е просто, повечето от възлите могат да се сглобяват сами или да се използват от стари механизми на машината. Основните части са:

  • метален резервоар;
  • лагери на вала;
  • рамка;
  • електрически мотор с предавателна кутия (само за устройства с електрическо задвижване).

За да изберете правилната версия на самостоятелно изработената конструкция, си струва да прочетете какво представляват конкретните миксери и как работят. Използват се няколко метода за смесване. Най-простата е гравитацията, когато резервоарът със сместа се завърти около оста, разтворът пада от една част на контейнера в друг, докато се смесва. Методът не е най-добрият: качеството е средно, трудно е да се подготвят големи обеми. За вашите собствени нужди можете да се монтирате много бързо.

За да изберете вида на конструкцията на бетоновия смесител, трябва да се обърне изцяло внимание

За да изберете вида на конструкцията на бетоновия смесител, трябва да се обърне изцяло внимание

Най-висококачественият бетон може да се приготви в устройство, използващо вибрационно месене. Ваната се фиксира в нея, само миксерът се върти, което смесва и удебелява качествения разтвор. Единственият недостатък е необходимостта от електрически мотор с достатъчно голяма мощност: при 20-литров резервоар се изисква задвижване от 1,3 kW. Но малък вибромиксер за себе си може да се събере у дома.

Най-честата конструкция на бетонобъркачки в ежедневието е комбинирането на механично и гравитационно месене. Ротационни части на подобни устройства: миксер, разбъркващ разтвор в неподвижна вана, разположен хоризонтално или вертикално. Във втория вариант, самият резервоар се върти, който има издатини вътре. Изработването на такива устройства не е толкова трудно и дълго, както изглежда на пръв поглед.

Проста опция - ръчен миксер

Най-простият домашен бетонов смесител на гравитационния принцип се събира в рамките на няколко часа от млякото или друг подходящ контейнер. За частно строителство е доста подходящо, давайки за 5-15 минути трудно ротационно усилие 3 кофи от готови продукти. Фигурата показва прост дизайн, който може да се повтори лесно.

Сглобяваме бетонен смесител - инструкции за производство с чертежи

За да работи, плавателният съд се балансира от центъра на тежестта, където се закрепва осите с дръжката. Поставяме колбата настрани на тесния край на всяка повърхност и постепенно се движим, намираме най-голямото равновесие. За да прикрепите контейнера към оста, не е необходимо да изостряте краищата. Металната вана е заварена, а за алуминиевата буркана към оста на водопровода трябва да се заварява малка ивица с дебелина около 5 мм с отвори, пробити в ъглите. Чрез тях закрепват болтовете. Дизайнът е монтиран върху рамка, заварена от тръбни профили, ъгли и др. Втулките за оста са тръбни сегменти, за фиксиране на оста, която залепваме към нея спирачките от гайките.

По-продуктивен бетонен смесител може да бъде направен от цев за 100-200 литра. От краищата на центъра правят дупки за работния вал. Също така в центъра чрез заваряване или болтове се монтират фланци. В страничната част нарязайте дупка около 40 × 50 см, през която ще заредим компонентите и ще разредим готовата смес. Капакът е направен от метал, малко по-голям от размера на отвора, поставен върху панти. Важно е да се осигури плътност, за която в краищата на дупката ние закрепваме гуменото уплътнение и захранваме капака с надеждни винтове или винтове.

Сглобяваме бетонен смесител - инструкции за производство с чертежи

Вътре в цевта се монтират гребени, които осигуряват цялостно смесване на компонентите. Фиксираме гребените с болтове или заваряване, само четири на същото разстояние. Зъбните гребени са направени от подходящи дължини на пръта. За окончателно сглобяване инсталираме рамка от канали, ъгли или дебелостенни тръби. Към вертикалните стойки закрепваме лагерите на вала, за да улесним обръщането на контейнера.

Друг вариант на ръчен бетонен смесител е възможен, когато цевта остава неподвижна, а смесването става с ножове, поставени на вала. В този случай валът минава през цевта и се върти на лагерите в края си. Ако го фиксирате откъм краищата диагонално, няма нужда да инсталирате гребена вътре в цевта. Разбъркването ще се случи при действието на гравитацията. Ние правим люка в края на цевта.

Сглобяваме бетонен смесител - инструкции за производство с чертежи

Вторият живот на пералня - ако има резервоар и двигател

За конкретен миксер от стара перална машина се нуждаете от резервоар и двигател. По-добре е да използвате вертикални пишещи машини. Ако тялото е в добро състояние, резервоарът с двигателя може да остане в него. Но в такова решение има значителни неудобства: след мотивиране, хоросанът трябва да бъде избран с мистрия. По-добре е да заварявате удобно устройство, като поставите резервоара и двигателя върху самостоятелно изработена рамка.

Ако направите рамка като "люлка", той може да изпълни три задачи:

  • да издържат максималното натоварване;
  • ви позволява да премествате устройството;
  • лесно ще отстраните бетона от контейнера.

Процесът на изпълнение на проводника е прост:

  1. 1. Заваряйте два триъгълника от ъгъла 50 × 50 mm. За бази ще изискват две сегментни дължини от 0.6 m, за страните -. 0.8 m на четири места ги един срещу друг, заварени към страните на два ъгъла от 0.5 m и получаване на стабилна конструкция от два триъгълника.
  2. 2. На върховете на триъгълниците заварете две гайки или парчета тръба, така че да осигурят свободно въртене на вала с диаметър около 25 мм. В краищата на вала заваряваме ограничителите, така че да не изплъзват от отворите.
  3. 3. За люлка отрязани два ъгъла от 1,4 м и от три до 0,4 м. Ние ги заваряваме стълба, а средният ъгъл е поставен в средата. Ние го заваряваме здраво в средния ъгъл към вала. Излезе люлка, краищата на която се движат лесно.
Ще знае тази пералня, какво ще се случи в следващия живот

Ще знае тази пералня, какво ще се случи в следващия живот



Премахваме активатора. От стоманените ленти с размери 50 х 4 мм изрязваме две заготовки с дължина 0,9 м, в центъра на който се пробиват дупките за диаметъра на нишката на оста. Оста се приготвя предварително, в единия край осигуряваме закрепването на ролката, а другата трябва да излиза от дъното с 5 см и да има нишка. Поставете малък завой, за да дадете изглед на лопатките, поставени перпендикулярно на оста и закрепени с гайка. За да не се отклонява при работа, да се захване със заваряване. Резервоарът с готовия миксер е монтиран на единия край на люка и е конфискуван чрез заваряване. Резервоарът трябва да гледа към дъното по посока на върховете на триъгълниците. Дренажният отвор в него е глух.

Проверете въртенето на лопатките, които трябва да се движат свободно, без да докосвате повърхността на резервоара. От другата страна на люлеенето монтираме двигателя. В ъглите на стълбата пробиваме отвори за закрепване със стандартни болтове. Тяхното парче гума отрязва корпуса, за да предпази електрическия мотор от дъжд и пръски по време на инсталацията. Остава да свържете двигателя към мрежата и да проверите конкретния миксер. За да излеете разтвора от резервоара, повдигнете люлеенето отстрани на двигателя.

За да се поддържа желаният ъгъл на резервоара, докато се разбърква, под него се поставя торба с форма "Т".

Круша - основната част от домашното строителство

Възможно е да се използват цилиндрични резервоари за бетонов смесител, но те не осигуряват равномерно смесване на цялото съдържание. Остава много композиция в ъглите. В промишлените продукти се използва резервоар под формата на круша. Може да се направи с помощта на железен варел. На стените на цевта правим 6 дълги разрез под формата на остър триъгълник. Ние ги огъваме и ги заваряваме. Обвиваме врата с дебела жица и я заваряваме.

Сглобяваме бетонен смесител - инструкции за производство с чертежи

Крушата може да бъде заварена и от метални листове с дебелина 1,5 мм. Изрежете цилиндричната част на контейнера. Извиваме го в пръстен и го заваряваме с непрекъснат херметичен шев. Желателно е да се укрепи обвивката над горната част с лента от метална лента. Маркирайте и изрежете четирите пресечени конуса, заварете ги заедно, като осигурите плътност на шевовете. Краищата на гърлото се люлеят навън, фиксират кръга наоколо чрез заваряване на 10-мм пръчка. Във ваната се монтират две остриета, които ще смесват разтвора. Отделно, изрежете дъното (по-добре е да вземете метала на 5 мм) и заварете в тялото на крушата.

Достоверната рамка е ключът към стабилността на апарата

За конкретен миксер, който се планира да се използва редовно, е по-добре да се направи надеждна метална рамка. Подходящ канал или ъгъл 45 × 45 mm или повече. Рамката е с болтове, но е по-добре да се използва заваряване.

Сглобяем бетонен бетон. На фигурата цифрите показват: 1 - две предни скоби - 2 - предна ъгъл - 3,4 - предна и задна лагера - 5 - задна опора - 6 - колесна ос - 7 - опора - 8 - дръжка.

Сглобяем бетонен бетон. На фигурата цифрите показват: 1 - две предни скоби - 2 - предна ъгъл - 3,4 - предна и задна лагера - 5 - задна опора - 6 - колесна ос - 7 - опора - 8 - дръжка.

Рамката се състои от T-образна основа, която свързва вертикални стойки към нея. На втората стойка създаваме лъч с оси за колела. Закрепваме и двата стълба отдолу и отгоре. Инсталираме наклонена стойка, в която след това фиксираме контролните бутони. Двигателят с предавателната кутия е фиксиран върху носилка, към която също прикачваме дръжка за накланяне на кофата под различни ъгли. Размерите на рамката могат да се различават леко, зависят основно от размера на крушата. На рамката осигурете мястото на монтиране на двигателя. Оборудвайте го с противотежест, за да предотвратите преобръщане по време на разтоварването.

Мотор с параметри за избор на предавка

В конструкциите на бетонови смеси са възможни електродвигатели от стари съветски перални машини. Те са в състояние да работят без прегряване дълго време, имат достатъчно въртящ момент. Но трябва да имате предвид обема, който може да смеси двигателя. Минималната мощност се изчислява въз основа на следните показатели:

  • за наклонен цев, който се върти - 20 вата на литър;
  • за хоризонтално разположено въртене - 15 W / l;
  • за фиксиран контейнер със смесител - 12 W.
Домашна версия на бетоновия миксер

Домашна версия на бетоновия миксер

За да започне изграждането на бетонен смесител, е необходимо да се определи мощността на мотора, само след като се избере обемът на резервоара, се избират частите на редуктора и се изготвят чертежите на рамката. В някои случаи вместо електрическия мотор се използват различни мотори от старата техника: мотопед, скутер или дори кола. Те не са свързани с наличието на електричество, но шумни и в някои случаи обемисти. Регулирането на скоростта с тези двигатели е по-лесно, използвайки конвенционална верижна трансмисия.

Смесителят трябва да има необходимата скорост в диапазона от 30-50 в минута. При промишлените продукти това се постига с помощта на зъбна корона, която може да се произвежда само със специално оборудване. Занаятчиите използват самостоятелно направени устройства от различни видове, за да намалят скоростта. Въпреки това, наличието на редуктор, подходящ за предавателното отношение, е идеален вариант.

В други случаи ще е необходимо да се прибегне до различни самостоятелно направени устройства. За да смените изцяло фабричната скоростна кутия, ще ви е необходим маховик от колата, от който ще се придвижвате превключвателя на скоростите за стартера и главината. Поставяме маховика на дъното на ваната, фиксирайте главината на маховика. Всичко се върти на вала, който е фиксиран в главината. Двигателят предава въртящия момент на ролка, разположена на обща шахта с извиване на пиньон. Той се захваща със зъбите на маховика, така че кофата се върти и смесва разтвора.

Полезни съвети - осигурете дълъг живот на устройството

Когато всички части на бетоновия смесител са направени, е време да сложим всичко заедно. Първо, укрепваме крушата на вала с лагерите на основата. След това монтирайте мотора с предавателната кутия, които са свързани чрез макари, но е желателно да приложите верижното задвижване. След като инсталираме всички възли, изпълняваме тест, ние сме убедени в правилната работа.

Сглобяваме бетонен смесител - инструкции за производство с чертежи

Всички връзки се правят здраво и надеждно при монтажа. Особено внимание се обръща на двигателя и скоростната кутия, както и на плътността на цевта. Не забравяйте и смазването на триещите се части, което значително удължава експлоатационния живот. Сглобеният модул ще може да осигури жилищна конструкция с необходимото количество хоросан и бетон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полезни уреди за домакинството го правете сами, направете го самиПолезни уреди за домакинството го правете сами, направете го сами
Строителни материали разширени глинен бетонСтроителни материали разширени глинен бетон
Оборудване за производство на пеноблоковеОборудване за производство на пеноблокове
Характеристики на подготовка на бетонови смесиХарактеристики на подготовка на бетонови смеси
Изберете миксерИзберете миксер
Модерни кранчетаМодерни кранчета
Оборудване на бетонните миксериОборудване на бетонните миксери
Как да изберем вибратор за бетон?Как да изберем вибратор за бетон?
БетонобъркачкиБетонобъркачки
Видове специални съоръжения за строителствоВидове специални съоръжения за строителство
» » Събираме инструкции за производство на бетонови смеси с чертежи
© 2021 BggeHat.com