Полезни уреди за домакинството го правете сами, направете го сами

Най-популярните машини са дървообработването и металообработването. Всеки от тях ще изглежда страхотно в домашния уъркшоп. Ако не за тяхната цена. Днес ще ви кажем как да направите себе си с полезно оборудване.

Струг върху дърво - въплъщава преживяването на хилядолетия в домашния ателие

Официалната история вярва, че първият дървообработващ струг е създаден през 650-те. Преди новата ера. д. През изминалите хилядолетия индустрията на машиностроенето се е преместила далеч напред и съвременните устройства изпълняват десетки задачи. Въпреки това, ние се интересуваме от самостоятелно изработени машини и аксесоари за дома уъркшоп.

Един от най-търсените механизми е стругът. Тя е предназначена да даде заоблени форми на дървени тухли и модели. Между другото, някои от тях успяха да работят с тях в уроците по училище. Някой си спомня устройството си и някой ще бъде помогнат от фигурата по-долу:

Полезни уреди за домакинството - ние го правим сами, ние правим за себе си

Повечето от детайлите са "говорещи" имена. Но по време на събранието ще обясним какво е отговорно за този или този елемент. Но тъй като машината е самоизработена, ще оставим само основните механизми:

  • рамка;
  • Електрическото задвижване;
  • Задна и предна ръкохватка;
  • Podruchnik.

Този процес започва с чертежите:

Полезни уреди за домакинството - ние го правим сами, ние правим за себе си

Размерите на машината ще останат стандартни за фабричните продукти:

  • Дължината е 800 мм;
  • Ширина - 400 мм;
  • Височината е 350 мм.

Тези размери на устройството позволяват работа с детайли с диаметър 250 mm и дължина 200 mm. Разбира се, размерите не са впечатляващи, но това е нашата първа машина. Монтажът започва с производството на рамката - останалите механизми са прикрепени към нея.

Препоръчаните укрепени канали като материал за рамката: две дължина - 80 см, и две - 40 см се нарязват на мелница и след това чрез заваряване се събират в правоъгълна структура ..

Следващият елемент е електрическо задвижване. Samodelkin препоръчва да се използват електрически двигатели на стари перални машини за тази цел. Това устройство има приемлива мощност и готово управляващо устройство (бонусите са болтове и крепежни елементи). Електроцентралата е монтирана на отделна плоча и е закрепена към рамката (понякога те са разглобяеми).

Предна ръкохватка - задържа и завърта детайла. Можете да го направите сами от лист метал или дебел шперплат. Но е по-надеждно да използвате фабричния шпиндел с няколко щифта. При фабричните машини той е свързан към електроцентралата чрез ремъчно задвижване. Можем да натиснем обезопасителното устройство директно върху вала на мотора.

Вретеното на стругове е ротационен вал, оборудван с механизъм за закрепване на детайлите.

Контур - служи за поддържане и завъртане на инсталирания в машината детайл. Най-добре е да използвате метална глава от електрическа тренировка за тези цели. В бъдеще се използва като самостоятелен крепеж или за монтиране на свредло. Констата е монтиран на шейна от ъглите или каналите, които се движат по леглото.

Между другото, много интересни идеи за самостоятелно направени металорежещи машини предполагат използването на стар електроинструмент.

На изхода трябва да вземем нещо подобно:

Полезни уреди за домакинството - ние го правим сами, ние правим за себе си

Cжелязо, без да напускат дома - фреза със собствените си ръце



Заедно с дървените заготовки в домакинството редовно се изискват метални изделия. За да работите с него хора излязоха с много металообработващи машини: завъртане, изрязване, фрезоване и др металообработване на струг, подобна на дърво - за разлика от резерва на сила и мощ ... Режещата машина включва работа с железни листове. Но обикновеният наемодател за тези цели, достатъчно триони за метал или българи. Но машината за фрезоване се изисква много по-често. С помощта на обработени профилни повърхности и самолети и е възможно да се произвеждат сложни метални изделия (ролки, ролки и др.).

Цената на фабриката за фрезоване започва от 10 000 рубли (по правило много по-висока). Но ако имате свободно време, някои детайли и сръчни ръце, можете да го съберете вкъщи. Нека не е твърде мощен и красив, но функционален.

За домашна фреза ще ви трябва:

  • Електрическа бормашина, работеща от 220 волта;
  • жак;
  • Метални канали, ъгли номер 25, квадратна тръба номер 20;
  • Метални пръти за оси или резбови накрайници;
  • Шперплат с дебелина 10 мм (горна част на работния плот);
  • Кошче за количка;
  • Морзов конус - специално закрепване в шпиндела на машината. Тя се различава от надеждността, точността на центриране и позволява бързото смяна на инструмента;
  • Ключарски инструменти, заваръчна машина, крепежни елементи.

Както можете да видите, посещение в специализиран магазин е неизбежно - всички видове занаятчийски устройства могат да наранят майстор-новак.

Приблизителна схема на бъдещата машина може да видите по-долу:

Полезни уреди за домакинството - ние го правим сами, ние правим за себе си

Тази рисунка не е стандарт, но на нейната основа е напълно възможно да се развие нейният собствен механизъм. След като подготвите необходимите инструменти и скици, можете да започнете сглобяването. Тя започва с създаването на легло и колона. Това е U-образен дизайн, поставен отстрани, където долната равнина е основата на машината.

Следващият етап е ръководствата, които позволяват на конзолата да се движи вертикално. За тази цел се изработват полирани ъгли (№ 25), закрепени към рамката. След като приключите с вертикалните водачи, преминете към хоризонтала. Тук е полезна квадратна тръба - в нея пробиваме дупки, през които преминаваме метални пръти с резба (или шипове).

Полезни уреди за домакинството - ние го правим сами, ние правим за себе си

За да регулирате височината на работния плот под неговата равнина, е инсталирана жак за кола. Той ви позволява да променяте височината на конзолата с 8-10 см. Изрежете самия плот от шперплата и го завийте към рамката на тръбите. За удобство болтовете се удавят в плота - те не трябва да изпъкват и да се намесват в работата.

Полезни уреди за домакинството - ние го правим сами, ние правим за себе си

На настолната площадка монтираме визията, за да държим раздробената част. Те могат да бъдат закупени в строителен магазин или направени от сърцевината с конец и ъгли. Както можете да видите, това не е трудно:

Полезни уреди за домакинството - ние го правим сами, ние правим за себе си

Последният етап е инсталирането на свредло, което действа като електрическо задвижване, в леглото на машината. Прикрепен е към горната напречна лента на буквата "P". Такава електроцентрала, за да се избегнат вибрациите, се фиксира с болтове и джъмпери съгласно принципа на повредата. Конусът Морс е монтиран върху шпиндела на фиксирана бормашина.

Полезни уреди за домакинството - ние го правим сами, ние правим за себе си

Както можете да видите, много полезни адаптации за домакинството се извършват от самия себе си. Достатъчно е да положа главата си и да бъдете търпеливи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Приложение на валцувани метални изделияПриложение на валцувани метални изделия
Видове фрезови машиниВидове фрезови машини
Класификация и приложение на дренажните помпиКласификация и приложение на дренажните помпи
Специални машиниСпециални машини
Онлайн хазартни машиниОнлайн хазартни машини
Отлично качество на ремонта през 21-ви векОтлично качество на ремонта през 21-ви век
Детайли за струговетеДетайли за струговете
Сглобяемо училищеСглобяемо училище
Предимства на онлайн игралните автоматиПредимства на онлайн игралните автомати
Weissgauff домашно оборудване немско качествоWeissgauff домашно оборудване немско качество
» » Полезни уреди за домакинството го правете сами, направете го сами
© 2021 BggeHat.com