Glochnet резачка търсят и решават проблеми

Верижната верижка е много полезно средство, което е просто незаменимо в домакинството. Това е сравнително прост технически инструмент, но неговите механизми са склонни да се провалят. Моторът може да се задържи, да не набира скорост в най-важния момент, като не позволява да се изпълни планираната работа. Причините за разрушенията и методите за отстраняване на неизправности се обсъждат в тази статия.

Защо верижният трион стои на празен ход - основните причини

За да разберете причините за счупването на верижния трион, трябва да разберете какво представлява устройството. Той работи на обикновена двутактова ICE, чиято неизправност най-често е причината, поради която верижният трион е глух. Двигателят с вътрешно горене може да бъде капризен по различни причини, но всички от тях водят до същите последствия. Най-честите последствия от аварии са следните:

Работа с резачка - обещание за качеството на успешната работа

Работа с резачка - обещание за качеството на успешната работа

  • двигателят не стартира;
  • двигателят е нестабилен, често стои;
  • Когато се зарежда, верижният трион се застопорява.

Причините за такива нарушения в работата могат да бъдат разнообразни неизправности. Най-често срещаните от тях са:

  • запушен въздушен или горивен филтър;
  • неизправности в запалителната свещ;
  • неизправност на карбуратора поради силна вибрация на механизма;
  • проблеми с бензиновия тръбопровод;
  • горивна смес с ниско качество;
  • замърсеният шумозаглушител;
  • проблеми в цилиндрична група.

Всеки от възможните проблеми трябва да бъде анализиран подробно.

Проблеми с филтрите и правила за тяхното почистване

Моторът може да се задържи на празен ход, ако филтрите в него са запушени. Преди всичко, когато има проблеми с работата на инструмента, е необходимо да проверите горивния филтър: за да направите това, изключете горивната линия и погледнете как горивото протича към карбуратора. Ако горивото се доставя в нормални дози, филтърът е в ред и проблемът трябва да се търси на друго място. В случай на получаване на бензин в недостатъчно количество или невъзможност за получаване на бензин, е необходимо да се почисти или смени филтъра.

За да почистите горивния филтър, е необходимо предварително източване на горивото от резервоара и отстраняване на филтърния елемент от него. Извадете филтъра през буркана на резервоара, който може да бъде направен от обикновена жица. Изключете филтъра от смукателния маркуч и внимателно го извадете. Понякога може да се почисти запушен филтър, но в повечето случаи е много по-лесно и по-лесно да закупите нов филтър и след това да го инсталирате по начина, по който е премахнат старият филтър.

Почистете горивния филтър

Почистете горивния филтър

Въздушните филтри са запушени с мръсотия и прах, като гориво. Такива проблеми често водят до неправилно функциониране на верижния трион - поради запушване на филтъра въздухът е затруднен в системата, в сместа въздух-гориво има твърде много бензин, което води до неизправност на устройството.

За да почистите филтърния елемент, той трябва внимателно да се отстрани от верижния трион, така че прахът върху него да не попадне в карбуратора. Ако няма видими повреди, той е просто напълно почистен от мръсотия, след това измит с помощта на наличните препарати, изсушен и върнат на мястото.

За да се гарантира качеството и продължителността на работа на инструмента, професионалистите препоръчват смяна на филтрите най-малко веднъж на всеки 3 месеца.

Повредена свещ - как да се поправи повредата?

Свещта е най-важният компонент на запалителната система, препоръчва се да се променя ежегодно, но собствениците често забравят за това просто правило. В резултат на това се появяват забележими проблеми при неактивните ходове. Има няколко грешки, характерни за системата за запалване, най-често срещаните са следните:

  1. 1. В момента на стартиране на свещта се пълни с бензин. Необходимо е да извадите свещта от дупката, да я изсушите без калциниране и да източите излишния бензин от гнездото. След половин час можете да поставите свещта на място и да опитате отново да стартирате механизма.
  2. 2. Лош контакт на върха на щепсела с кабела. Поради лош контакт, искрата изчезва и верижният трион не работи нормално. В този случай трябва да тествате връзката и да поправите проблема, ако има такъв.
  3. 3. Проблеми в електронния блок за запалване, което води до липса на искра. Ако тестът за свързване на върха към проводника не позволи да се идентифицира проблема, но няма искра, причината може да е запалване. Невъзможно е да ремонтирате устройството, ако то е счупено, трябва да бъде променено на ново.
  4. 4. Неправилен просвет между електродите на запалителната свещ. За различните свещи разстоянието между електродите е 0,2-0,5 мм. Разстоянието се настройва с помощта на подходящ дебеломер.

Ако повредата на свещта не е повредена, дефектът се намира другаде. А абсолютно суха свещ показва, че проблемът е свързан с неполучаване на гориво. При тази ситуация, ще трябва да проверите внимателно цялата система за подаване на гориво в резачката, за да откриете дефект.

Повредена свещ

Спринцовка

Наличието на черен въглерод върху свещта показва лошо регулиране на карбуратора, навлизането на мазута или пренасищането на горивото с въздух. В този случай трябва да извадите и почистите свещта, да замените напълно горивото и да настроите отново карбуратора.

Проблеми в карбуратора и горивната линия - как да се идентифицира?

Ако проверката не разкрие проблемите с филтърните елементи и свещта, възможно е устройството да не набира скорост поради нестандартната работа на карбуратора. Тази възлова точка в механизма е отговорна за доставянето на двигателя с необходимото количество въздушно-горивна смес, а ако неправилно се регулира, резачката не функционира нормално. На карбуратора има три специални винта, които ви позволяват да регулирате работата му:

  • винт с максимални обороти;
  • минимум;
  • бездейства.

Някои производители се страхуват от смущения в устройството на некомпетентни и неопитни потребители, защото имат само един винт на карбуратора - отговорен за празен ход. Независимо от броя на винтовете, регулирането на устройството може да се извърши само при пълно съответствие с инструкциите на производителя. Ако след адаптиране към фабричните спецификации карбураторът продължава да действа, препоръчва се да се почистят въздушните и горивните канали на устройството, филтърната мрежа и дюзите. Ако се открият дефекти по тези елементи, препоръчително е те да бъдат заменени с нови.



Проблеми в карбуратора и в горивната тръба на веригата

При обслужването и ремонта на резачката трябва да се помни, че карбураторът е сложен възел, състоящ се от много части, които лесно могат да се повредят. За да предотвратите това, разглобявайте карбуратора бавно и внимателно.

Устройството може да не развие необходимите обороти поради нарушение на целостта на горивната линия или неправилното съотношение на елементите в горивната смес, която се състои от масло и гориво. Преди стартиране на механизма е много важно да се провери визуално целостта на неговите елементи и външни компоненти, за да се открият евентуални дефекти в случая, изтичане на работни флуиди и други доказателства за неизправности своевременно. Ако физическите елементи на триона са физически повредени, въздухът може да бъде смукан, поради което устройството няма да може да работи нормално. Особено внимание трябва да се обърне на горивната тръба - гумената тръба, през която се движи работната смес.

Оставянето на устройството на влажна място за дълго време, трябва да се отбележи, че това вече е невъзможно да се подава гориво към работния единици резачка и тя ще трябва да се промени към друг може просто да се справи, когато температурите падат гориво през него. Не е възможно да ремонтирате горивната линия за физически повреди.

За да се избегнат проблеми с работата на машините трябва да се подготвят на горивната смес - добавяне на качествени й съставки точно в съотношение, както е изложено в твърди инструкции за вашето устройство. Неправилно съотношение на горивната смес на резултатите от елементите в тази части на двигателя са достатъчно смазани, поради което устройството не може само да забави, но също така може да повреди спирка фабрика и ще изисква по-сложни и скъпи ремонти.

Причини за проблеми с апарата за шумозаглушител

Ако при използване на устройството има забележимо силно понижение на мощността на двигателя в режим на готовност и колата често стои, е необходимо да проверите неговия ауспух. Не е необичайно шумозаглушителят да бъде силно запушен със смолисти частици и различни продукти от изгарянето на искрови пожарогасители, които се утаяват по стените на устройството под формата на тежки отлагания. Слоят от такива отлагания може да пречи на нормалната изпускателна система на отработените газове и следователно трябва периодично да се почиства. За да почистите ауспуха, той трябва да се извади от двигателя и да се демонтира, ако е дори разглобен. Отворите, останали от шумозаглушителя, трябва да бъдат намалени.

Възлият и всички негови компоненти са внимателно избърсвани с кърпа, напоена с вода и препарат. Сгъваемият ауспух се изсушава лесно след почистване - просто го оставете в разглобена форма за няколко часа. За цялостно сушене на несглобената заглушител е по-добре да използвате сешоар за домакинството. Препоръчително е да не почиствате ауспуха със сухи парцали и без да използвате лични предпазни средства. Частиците от токсични вещества могат да попаднат в дихателните пътища и да причинят значителна вреда на човешкото здраве.

Проверка на работата на резачка

За да намалите вероятността от замърсяване на ауспуха и да премахнете необходимостта от чести почиствания, трябва да използвате само висококачествено масло, за да създадете горивна смес. Най-добре е да използвате съставките, препоръчани от производителя на верижния трион, дори ако те са с високи разходи.

Дали машината работи неправилно поради неизправност на цилиндъра?

Проблемите, описани по-горе, са най-често срещани, но отсъствието им може да означава, че грешката е скрита другаде. Ако трионът не се стартира при натискане на "газ" - трябва да проверите централния елемент на двигателя - цилиндрична група, поради което доста често машините работят слабо.

Понякога дори е лесно да се определи визуално неизправността на групата двигатели с цилиндрово бутало. Наличието на видими дефекти, като например чипс, закачки, признаци на тежка износване, са ясно доказателство, че резачката не работи заради проблеми с цилиндъра. Физически щети и износване - причината да смените цилиндъра, тъй като няма да може да го поправя.

Отлична работа на резачка за много години

Отлична работа на резачка за много години

Ако визуално няма проблеми с този елемент на резачка, е необходимо внимателно да се разгледат буталните пръстени. Повреждането на пръстените често води до загуба на мощност на двигателя и нестабилна работа. Ако пръстените прекарат свободно в жлебовете на цилиндъра, резервните части имат време за промяна.

Пълна картина на състоянието на групата цилиндър-бутало може да се получи само след анализ на целия двигател на устройството. Това е много трудоемка и сложна задача, която изисква художникът да има професионални знания и опит. Не се препоръчва да изпълнявате такава работа самостоятелно, по-добре е да поверите анализа на професионалисти или да поискате помощ от приятел, който е запознат с верижния трион на устройството.

Всяка техника може да излезе от тяхната система, все още не е изобретил вечни възли и части, които могат да служат безкрайно дълго време. Но не забравяйте, че правилното поддържане значително ще удължи живота на всякакви технически средства, за да се избегнат повреди и дори спаси собствените си пари. За да се грижите правилно за вашата моторна резачка, го попълните само смеси за качество на горивата, изготвени в съответствие с инструкциите на производителя, и тя ще ви служи дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да настроите карбуратора на верижния трион на всички тайни на правилните настройкиКак да настроите карбуратора на верижния трион на всички тайни на правилните настройки
Рязане на трупите на верижния трион е ефективно и безопасно!Рязане на трупите на верижния трион е ефективно и безопасно!
Как да изостря веригата на верижната верига у дома, от която се нуждаете?Как да изостря веригата на верижната верига у дома, от която се нуждаете?
Верижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машинаВерижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машина
Как да изберем мозайката?Как да изберем мозайката?
Устройството за правилно заточване на верижни верижни триониУстройството за правилно заточване на верижни верижни триони
Коя резачка е най-добре спокойна или хъски stihl или husqvarnaКоя резачка е най-добре спокойна или хъски stihl или husqvarna
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
Сортове и характеристики на верижния трионСортове и характеристики на верижния трион
Ръчно циркулярно триоРъчно циркулярно трио
» » Glochnet резачка търсят и решават проблеми
© 2021 BggeHat.com