Кабелни съединители, кабелни съединения

Важен параметър на характеристиките на всички кабели и жици е "конструктивната дължина". Този параметър определя минималната дължина на един проводник или дължина на кабела. В много случаи дължината не надвишава няколкостотин метра. Могат да бъдат организирани отделни поръчки за производство на кабелни и телени продукти.

С оглед на факта, че колкото по-дълга е дължината на кабела, толкова по-трудно е да се изпълняват всички операции с него, по-добре е да се използват частите на кабелните линии. Тяхната дължина не надвишава конструктивната дължина на конкретен кабел или жица.

Когато се направи уплътнението, ще трябва да свържете тези сегменти заедно. Можете да използвате кутията с клеморедите. Но тази връзка е ограничена в достъпа за използване, така че за по-надеждна връзка се използват съединители. Те имат силна електрическа и механична връзка, без да се нуждаят от внимание през целия работен период. Уверете се, че монтажът на съединителя на кабела е по-добър за професионалисти.

Кабелните съединители са разделени на няколко вида в зависимост от напрежението в свързващата линия. Най-често срещаните съединения имат напрежение от 1 kV до 10 kV.



В допълнение, съединенията се различават по типа на връзката. Например има съединители за свързване на кабели в хартиена или пластмасова изолация. Но той яде съединители за закрепване на бронирани кабели. Основната разлика е в специалното окабеляване, което свързва бронята и е прикрепено към нея чрез запояване или пружини с постоянно налягане.

Сега инсталирането на кабелни връзки не е труден процес. Съединител с напрежение до 1 kV може да бъде монтиран без никакви познания. Закрепването на вените се извършва чрез болтови съединители. Също така, болтовите съединители улесняват свързването на медни и алуминиеви кабели. Качествената изолация се осъществява с помощта на слоеве от термосвиваеми тръби, за които е достатъчно да се задействате с газова горелка или конвенционална сешоар.

Но заслужава да се отбележи, че е по-добре да откажете да работите с кабелни съединители в домакинската инсталация. Това се обяснява с факта, че дължината на силовите кабели е достатъчна. Също така трябва да се отбележи, че свързванията за свързване на силови кабели с напречно сечение, по-малко от 16 квадратни милиметра, са трудни за намиране. Ако напречното сечение е малко, няма смисъл да се увеличава дължината на линията и да се използват съединители, тъй като кацането може да бъде прекомерно голямо, което ще има ниско напрежение за крайния потребител.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кабелни проводници за електрическо свързване типични разлики и характеристики на приложениетоКабелни проводници за електрическо свързване типични разлики и характеристики на приложението
Закрепване на кабела към тавана опции и начиниЗакрепване на кабела към тавана опции и начини
Окабеляване в дървена къща със собствените си ръцеОкабеляване в дървена къща със собствените си ръце
Удобни инсталационни и инсталационни елементи за подово отопление на NexansУдобни инсталационни и инсталационни елементи за подово отопление на Nexans
Комфорт на вашия дом с топъл национален комфортКомфорт на вашия дом с топъл национален комфорт
Видове и приложение на водопроводни кабелиВидове и приложение на водопроводни кабели
Кабелна електропроводКабелна електропровод
Контролни кабелиКонтролни кабели
Дълготрайни кабелни връзки и капачки за Шс-10 от полимерни материалиДълготрайни кабелни връзки и капачки за Шс-10 от полимерни материали
Кабелни тави, металниКабелни тави, метални
» » Кабелни съединители, кабелни съединения
© 2021 BggeHat.com