Как да направите фалшив таван със собствените си ръце по време на инсталацията



Таванът в помещение с висока влажност изисква специално отношение, затова се препоръчва използването на PVC панели за довършването му. Този материал осигурява редица предимства, сред които повишената устойчивост на влага.
Пластмасовите панели за тавани се предлагат в различен цветен дизайн, поради което можете да изберете таванна повърхност, която е напълно подходяща за цветовата схема на цялата стая. В допълнение, от предната страна на панелите можете да поставите картина, която ви позволява да симулирате естествени текстури, като нарязан камък или дърво.
как да направите фалшив таван
Монтирането на такъв таван ви позволява да се скриете зад вашата равнина всички комуникации (тръби и кабели). В самата повърхност на панелите често се изграждат приспособления или се монтират полилеи. Благодарение на простотата на монтажната технология дори аморанът лесно може да разбере как да направи фалшив таван със собствени ръце.
Тази статия е предназначена да опише подробно процеса на инсталиране на такива проекти със собствените си ръце.

инструменти

Преди да направите директно описание на това как да направите фалшив таван, трябва да разберете какви инструменти може да се нуждаете по време на работа.
Необходимо е да се подготвят:
  • лазерно или водно ниво;
  • дълго правило с ниво;
  • молив, влак и измервателна лента;
  • рамо на дърво;
  • електрическа бормашина или перфоратор;
  • сондаж за бетон, диаметър 6 мм;
  • чук;
  • отвертка;
  • остър карелски или конструктивен нож.
от това, което окачени тавани
В центъра на тавана ще извършим инсталирането на осветителна лампа. Следователно, електрическият проводник е предварително опакован. Тъй като в къщите на старата сграда окабеляване на лоджии или балкони не е инсталирана, тогава ще трябва да се направи от себе си. За целта е направена каскада в стената, в която е възможно да се скрие проводникът. След това този канал е покрит с мазилка. Светлинният проводник се поставя в гофриран ръкав. Този елемент ще предпази окабеляването от деформации и сълзи, свързани с термичната експанзия в мазилката.
Като алтернатива на гофрирането можете да използвате тръба от пластмаса. Каналът е прикрепен към стените.

Какво представляват окачените тавани - изчисляване на материалите

Как да направите окачен таван със собствените си ръце, докато харчите минимум средства? За тази цел е необходимо да се изчисли количеството на строителните материали за довършителни работи правилно. Преди всичко трябва да знаете броя на PVC панелите за облицовка.
Те могат да имат напълно различни размери:
  • Дължината на такива панели обикновено е 2700, 3000 и 6000 мм. Последният тип елементи се използва в промишлени съоръжения;
  • ширината може да бъде 200, 250, 300, 330 mm;
  • Дебелината варира от 8 до 25 мм.
Таванната площ се получава, като се умножи дължината на лоджията или балкона по ширина (по-подробно: "От какво и как да се направи таван на балкона"). В този случай, размерите на помещението са 2.7 * 1.13, така че таванът е с площ от 3,051 квадратни метра и как да се направи окачен таван, както и изчисляване на размера на PVC панели? За да направите това, площта на тавана разделени в бар зона. Така че, например, ако се използват по-малки елементи, 2.7 * 0.25 m, площта на една клетка е 0,675 кв.м. Така, за монтаж на тавана, трябва 3051/0675 = 4.52 панели. Но като муха половината плочки не можете да купите, тогава трябва да купите 5 артикула.
как правилно да направите фалшив инструмент за таван
Монтажът на PVC тавана се извършва върху дървена рамка, събрана от бара (по-подробно:Как да направите фалшив таван от PVC панели"). За това ние използваме бор, защото има добра водоустойчивост и износоустойчивост. Bruce има напречно сечение 20 х 40 мм. Тя е свързана по периметъра на тавана и перпендикулярна на посоката на полагане самите PVC панели, по този начин е стъпка в 40 см изчислява количеството възможно да се постави на дървения материал съгласно формула :. (а / 0,4) * б + A * 2, и където - ширината на помещението, в м, б - дължина.
По този начин за лоджията от нашия пример е необходимо да се приготвят (1,13 / 0,4) * 2,7 + 1,13 * 2 = 9,98 метра дървен материал. За да инсталирате осветление над главата, вместо мястото му, летвата трябва да бъде укрепена. Поради това използвайте още един метър от лентата. За образуването на летвата се използват общо 11 метра ширина от бор.
Ако къщата ви се намира в район с постоянна висока влажност, тогава вместо дърво препоръчваме да използвате поцинкован профил. Това ще ви позволи да съберете рамка, която е устойчива на влажност.
Гнездото се фиксира към съществуващия таван с дюбели на всеки 100 см. Панелите се монтират с помощта на закрепваща планка. Този инструмент е с нормален ъгъл от 90 градуса.
Броят на закрепващите прътове е равен на периметъра на стаята. Той е инсталиран таван первази, чието количество се изчислява и от периметъра на лоджията (да се чете: "Таванът на лоджията със собствените си ръце - уют и уют") Така че, трябва да използваме 7,66 м от закрепващата щанга и первазите.
как да направите фалшив таван с инструкциите за собствените си ръце
За да се присъедините към основата, се използват фуги и ъгли. По този начин се нуждаете от 4 вътрешни ъгъла. Самите панели са прикрепени към рамката посредством поцинковани самонарезни винтове, използващи пресоваща чашка. Всяка плоча има три такива закрепващи елементи.
Преди изпълнението на строежа таванната облицовка е грундирана. За тези цели използвайте грунд с дълбоко проникване. Консумацията му е приблизително 300 грама на 1 кв. М. квадрат (прочетете също:Как да направите таван в мазето: нюанси на инсталацията").
Монтаж на окачен таван, подробно видео:

Технология на монтаж на окачен таван

Е, сега нека отидем директно към това как да направим фалшив таван. Както казахме по-горе, на първо място, е необходимо да се подготви препокриващата се повърхност. След изсушаване, праймерите преминават към закрепването на рамката.
Нивото по периметъра на стаята трябва да бъде отбелязано по линейно разположение на бъдещия окачен таван. Пръчките са закрепени точно по тази линия. Ако стените или таванът са неравномерни, тогава под бара може да поставите дървени кантове. Баровете са фиксирани с дюбели, които се монтират в предварително подготвени отвори (вижте също: "Как да направите опънати тавани със собствените си ръце: полезни съвети").
Корпусите на корпуса са разположени перпендикулярно на посоката на монтаж на PVC панели със стъпка от 40 см. В нашия случай гредите ще бъдат монтирани по дълга стена.
как да направите фалшив таван препоръка
На мястото на монтиране на осветителното тяло армировката е подсилена. За да направите това, инсталирайте допълнителна решетка от лентата.
След като завършите тези работи, ще получите каса за тавана. Сега можете да продължите да инсталирате монтажната плоча. Един рафт на този елемент е прикрепен към щайгата, а вторият е поставен на тавана. За тези цели, той има специален жлеб. Лентата е фиксирана навсякъде в периметъра на помещението с самобръчкови винтове и преса. Стъпалото за фиксиране е 20-25 см. Винтовете трябва да се завинтват стриктно в центъра на шината.
Перката е нарязана на размери, а ъглите са прикрепени към краищата й. След вкарване в жлеба на закрепващата лента се образува вдлъбнатина, в която е необходимо да се стартират PVC панелите. Вмъкваме таванния панел в него и го подравняваме, след което го фиксираме с отвертка с прес-чашата до рамката. Всеки следващ панел се вмъква в жлеба на предишния панел.
В местата, където панелите са закрепени към рамката, се прави отвор с помощта на свредла. След като направите проста процедура за фиксиране на таванните елементи, вашата повърхност ще бъде готова.
Това е всичко, което трябва да знаете от това как да направите окачени тавани себе си. Прочетете също: "Окачен таван байкал: проектиране и монтаж".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таванна инсталация Armstrong - инструкцияТаванна инсталация Armstrong - инструкция
Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панелиТаван от подготовка и монтаж на пластмасови панели
Окачените пластмасови тавани със собствените си ръце са икономични и простиОкачените пластмасови тавани със собствените си ръце са икономични и прости
Закрепването на PVC плоскости към тавана е практичен начин за довършванеЗакрепването на PVC плоскости към тавана е практичен начин за довършване
Монтиране на фалшив таван от панели по поръчкаМонтиране на фалшив таван от панели по поръчка
Стъклен окачен таван - естетичен и привлекателенСтъклен окачен таван - естетичен и привлекателен
Окачените огледални тавани го правите самиОкачените огледални тавани го правите сами
Фалшив таван и монтажФалшив таван и монтаж
Дървени тавани панели естествено покритиеДървени тавани панели естествено покритие
Окачена тавана за кухнятаОкачена тавана за кухнята
» » Как да направите фалшив таван със собствените си ръце по време на инсталацията
© 2021 BggeHat.com