Етапи на тавана на касетата на устройството



Напоследък се появиха много модерни декорации, с помощта на които е възможно да се създаде уникален, луксозен интериор. Много хора са чували за окачения таван на касетата, но не всеки знае какво е то.

Конструктивни особености на тавана на касетата

Таванът на касетата е окачена конструкция, състояща се от рамка и завършващ материал. Основната им особеност е, че в повечето системи панелите не са подгънати или монтирани към рамката по никакъв друг начин, а се вписват в клетките. Те остават на място благодарение на собственото си тегло.
Има няколко системи от структури, в които се използват панели с различни размери. Най-често има продукти с размери 60x60 сантиметра, малко по-рядко - 60x120 сантиметра. Има и други размери.
В клетката не се полагат само декоративни плочи. Вместо това те също така инсталират растерни приспособления (с две или четири луминесцентни лампи), вентилационни решетки, LED панели, нагреватели (включително инфрачервени таванни нагреватели). Вместо вентилационните решетки често се монтират перфорирани панели, които най-малко не се справят със същата функция.
касетен окачен таван
Появата на касетъчните тавани предизвиква наслада. И можете да изберете различен дизайн на панелите - диапазонът е достатъчно широк, така че можете да направите красив дизайн на тавана, без значение какъв интериор е в стаята. Изображението на плочките лесно се избира при всякакви обстоятелства.
Касетата с окачен таван е чудесна възможност да украсите всяка стая. Често такива проекти се намират в офиси и обществени сгради, но нищо не им пречи да ги инсталират в кухни, бани, душове. Ако искате, можете да изберете правилната система за вашата спалня, хол. Цената на структурите е доста висока, но не забравяйте за дълголетието им - те са работили повече от десет години.

Предимства и недостатъци на таваните на касетите

Касетъчните тавани имат много предимства в сравнение с другите окачени конструкции:
  1. Монтирането на тавана на касетата не изисква предварителна подготовка на повърхността. Рамката е прикрепена към плочите или таваните. Дори ако груб таван с дефекти, висящ дизайн ще изглежда все още напълно плосък (прочетете: "Груб таван със собствени ръце: инструкция").
  2. Разстоянието от тавана до панелите е около 15 сантиметра. В зоната на тавана са скрити не само рамката на системата, но и различни комуникации (водопроводни и газови тръби, електрическо свързване, вентилационни канали и др.). В същото време всички комуникации могат да бъдат достъпни без разглобяване на цялата структура: достатъчно е само да се премахнат един или повече панели. Освен това, ако някоя табелка е повредена, много лесно е да я замените: старият елемент се отстранява и новият се поставя на мястото му. Това отнема само няколко минути.
инсталация на тавана на касетите
  • Под стандартния касетен таван се изработват различни съоръжения - осветление, отопление и т.н. Нейната инсталация е толкова проста, колкото при панелите: устройството е свързано към окабеляването и е поставено в клетката на рамката.
  • За бани, басейни и други помещения с висока влажност се препоръчва избор на тавани от метални касети - те са устойчиви на корозия, нехигроскопични и са устойчиви на механични влияния.
  • Но, както всеки тип декорация, касетъчните тавани имат недостатъци. Това са:
    • високата цена на профилите за рамката, което е разбираемо: носещата конструкция остава видима, макар и частично, така че тя да изглежда естетически приятна;
    • забележимо намаляване на тавана (около 15 сантиметра), поради което системата за окачване може да се инсталира само в помещения с височина повече от 3 метра.
    По този начин, основният недостатък на окачените конструкции е, че те не могат да бъдат инсталирани в повечето къщи на стари сгради. Височината на таваните в тях оставя много да се желае, а ако се намали с още 15-20 сантиметра, помещението ще изглежда стегнато и неудобно.
    тавани от метална касета
    Също така си струва да си припомним, че за помещения с висока влажност не всички панели са подходящи. В тези случаи може да се инсталира само окачен таван с метална касета. Красиво изглеждащи панели от алуминий.

    Материали за производство на панели

    Панелите са изработени от различни материали. Всеки вариант има своите предимства и недостатъци, затова не е препоръчително да избирате само въз основа на лични предпочитания. Как да погледнем готови тавани, можете да видите снимката.
    Панелите са изработени от:

    • гипс;
    • минерални влакна;
    • огледала;
    • матирано стъкло;
    • дървен материал;
    • метал.
    метална тавана касета
    Гипсовите панели на тъканна основа се отличават с ниска цена. В допълнение към външната обжалване, те също имат отлични звукоизолиращи свойства. Тези панели не само шумове от помещения над тавана, но и подобряват акустиката, без да отразяват звука. За да разберем какво се оказва ефектът, достатъчно е да си припомним ехото в просторните зали на обществени помещения.
    Панелите, изработени от минерални влакна, са нехигроскопични и имат добри топлоизолационни свойства.
    Огледалните чинии на стъклена основа изглеждат добре в комбинация с металния блясък на рамката. Благодарение на тях можете да създадете касетъчни окачени тавани във футуристичен стил с LED светлини.
    Панелите от силикатно или акрилно матирано стъкло често се използват заедно със скрито осветление. Таванът със сложен образ, положен по метода на пясъчно бластиране, подчертан отвътре, изглежда много интересен и оригинален. Високата светлина на този дизайн е по-добре поставена в скрита ниша и не е поставена вертикално над панелите. Светлинният поток трябва да бъде насочен към плочите, а не към таванната система. В този случай фоновото осветление ще бъде по-еднородно, тъй като светлинните потоци ще бъдат отразени от матовата повърхност. За да се постигне перфектен ефект, грубият таван трябва да бъде омазан.
    метален касетен окачен таван
    Дървените панели са рядкост, защото те са скъпи. Обикновено те използват благородно дърво: пепел, тик, бук. Често панелите са украсени със сложни резби. Когато се използват такива плочи, металните профили са скрити или облицовани с дървена облицовка.
    Касетните окачени метални тавани са изработени от алуминий или от поцинкована стомана. Окачени тавани от алуминиеви панели имат голяма сила. Тези и други елементи се използват в помещения с висока влажност и вероятност за наводняване. Тяхното безспорно предимство е, че те са издръжливи, външният им вид не влияе на наводненията, студена и гореща вода, спрей, изпарение, колебания в температурата и влажността. Ако на повърхността на тавана има петна, те могат лесно да бъдат отстранени с помощта на гъба и сапун разтвор.

    Производители на касетъчни тавани

    Конструкциите могат да бъдат местни и френски. Между тях няма толкова малко разлики, които си заслужават да знаят, за да направят правилния избор.
    Таван метална касета от алуминий, затворен тип, има следната характеристика. Панелите се инсталират, като напълно затварят водача (нарича се още низ). Има само надлъжни водачи, няма напречни водачи. Стъпка, с която са прикрепени към тавана, а широчината на панелите е равна на 30 сантиметра.
    монтаж на касетни тавани
    Монтажът на конструкции от този тип без използване на окачвания не е възможен. Stringer се прикрепя директно към плочите. Това ви позволява да пренебрегнете основния недостатък на окачените тавани - значително намаляване на височината на помещението.
    Що се отнася до качеството на продуктите на местните производители, то обикновено не е по-лошо от внесените. Но цената на таваните е много по-ниска. Много производители обаче осигуряват закрепването на панелите по малко по-различен начин, поради това, че височината на помещението намалява по-силно. Но като цяло, си струва да знаете, като изберете таван на касетата: френският дизайн е подобен на вътрешното изпълнение. Ако височината на помещението е повече от 3 метра, можете лесно да изберете руски производител - това ще спести по подреждането на тавана.
    Монтаж на тавана на касетата, подробности за видеото:

    Монтаж на окачени тавани

    Нищо не пречи да направи таван на касетата със собствените си ръце. Нейната инсталация е достатъчно проста, че един аматьор може да се справи с нея.
    Трябва да се има предвид, че всеки дизайн има свои собствени характеристики, така че преди да започнете да инсталирате тавана на касетата, си струва да се запознаете с препоръките на производителя. За да разберете процеса на работа може да бъде пример за алуминиев таван с клетки с размери 60x60 сантиметра, инсталирани на конвенционална отворена рамка със същото разстояние между релсите.
    как да направите касетен таван
    На стените нарисувайте линия, по която ще бъде инсталиран остъкления ъгъл. Тя се фиксира на стъпки от 40-60 сантиметра. Желателно е крайните точки на скрепителните елементи да не са твърде далеч от ъглите на стаята.
    На оста на водачите нишките се опъват и, ориентирайки се към тях, фиксират окачванията. Разстоянието между тях не трябва да бъде повече от 120 сантиметра. Максималното допустимо разстояние от крайното окачване към стената е 60 сантиметра. След това, ръководени от едни и същи нишки, водещите релси са прикрепени към скобата за стена и окачването.
    Допълнителната монтаж на касетъчните тавани предполага инсталирането на първите стелажи с размери 120 и след това - 60 сантиметра. Близо до стените на ламелите ще трябва да се режат на необходимата дължина.
    След това продължете да инсталирате панелите, а крайните части също трябва да бъдат нарязани. За да направите това, напасвайте и остри ножици (не само за метал), български и обикновен нож. Избраният инструмент изчертава линията на изрязване няколко пъти и след това керемидата леко се счупва: тя ще пресече почти напълно. Когато разкроявате панелите, не забравяйте, че дебелината на плочите е малка, така че лесно да се смачкат. За да не разваляте елемента, е необходимо да действате внимателно и бавно.
    касета окачени тавани предимства
    Въпреки че цената е висока за касетен таван, инсталирането може да се извърши самостоятелно, спестявайки специалисти по време на работа. В работата няма нищо сложно, просто трябва да следвате препоръките на производителя. Освен това касетъчните тавани са дълги - не можете да мислите за ремонт в продължение на няколко десетилетия. И ако внезапно един от панелите е повреден, не е трудно да го замените. За да направите това, тя просто се отстранява от клетката и се поставя в нея друга. И, разбира се, касетъчните тавани изглеждат луксозни.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Метални панели на тавана - оригинална новостМетални панели на тавана - оригинална новост
    Таван декорация модерни тенденцииТаван декорация модерни тенденции
    Окачени тавани за опции за дизайн на кухняОкачени тавани за опции за дизайн на кухня
    Таванна инсталация Armstrong - инструкцияТаванна инсталация Armstrong - инструкция
    Правила за инсталиране на лампа за растерни светлиниПравила за инсталиране на лампа за растерни светлини
    Метален таван таван функция и видовеМетален таван таван функция и видове
    Таван от плексиглас с типове задно осветяване, разликиТаван от плексиглас с типове задно осветяване, разлики
    Перфориран таван в къщатаПерфориран таван в къщата
    Таван касета за баня - разнообразиеТаван касета за баня - разнообразие
    Таванни лампи за офис - функцииТаванни лампи за офис - функции
    » » Етапи на тавана на касетата на устройството
    © 2021 BggeHat.com