Разбрахме коя плочка да изберем за банята полезни съвети

Комбинация от бели плочки и сяра

Всеки, който се опитва да разреши собствените си проблеми с ремонта на собствения си апартамент, винаги е изправен пред един важен проблем. Всеки път, когато е необходимо да се изберат подходящи строителни материали, които могат да съответстват на функционалността на дадена стая. Следователно, въпросът коя плочка да избере за банята също е релевантна.

За да го решите бързо и правилно, е важно да вземете под внимание много различни фактори, когато купувате материал:

  1. Потребителски качества.
  2. Цветното решение.
  3. Размерът на плочките.
  4. Съответстващи стилове.
  5. Изчисляване на количеството.

Потребителски качества

Плочки за банята се предлагат в няколко модификации. Продават се стенни и подови плочки. Някои от тях се предлагат в готови комплекти, където има основни материали и принадлежности - спомагателни аксесоари.

Изберете плочки, чието качество отговаря на следните потребителски изисквания:

  • Всеки елемент трябва да има размерите, показани на опаковката.
  • Плочките трябва да са пълни и не трябва да има пукнатини, чипове, издрасквания и други видими дефекти.
  • Необходимо е да изберете материал, който е устойчив на абразия, високи температурни промени, както и на влага и пара.
  • Необходимо е, че плочката добре измити и не се страхува от домакински химикали.
  • Важно е да се обмисли трайността на материала. По-добре е да изберете плочка, която във времето няма да загуби своите нюанси и линии на релефни модели. Освен това, той трябва да има противоплъзгащ ефект.

Производителите предлагат продукти от пет класа. В същото време, основата на разделението е принципът на износоустойчивост:

  • Плочки от първи клас се поставят в стаи с ниски натоварвания на пешеходците.
  • Плочки от втори клас са предназначени за монтаж в жилищни помещения.
  • Плочки от трета класа са подходящи за стаи със среден трафик.
  • Плочки от четвърти клас са предназначени за полагане в търговски помещения.
  • Плочката от пета класа е универсална.

Банята е подходяща за втори клас материали. Няма нужда, както в кухнята или коридора, че експлоатационният период е достатъчен до следващия ремонт. Други спецификации са посочени на опаковката. На нея можете да намерите символите, които обозначават тези или други свойства.

Например, наличието на снежинка показва, че керамиката е устойчива на замръзване. Колбата се поставя, където можете да се грижите за плочките с помощта на домакински химикали. Обувката е символ на коефициента на триене на мокра повърхност. Лек палмов печат върху черен фон - плочка за декорация на стените. Бял крак на черен фон - материал за довършване на пода. Образът на кристала е нивото на твърдост на керамиката. Устойчивите на влага плочки имат две букви "АА" в маркировката си.

Техническият паспорт на партидата също така показва коефициента на триене на лицето, устойчивостта на абразивни вещества и абразията. Последният параметър е важен при избора на плочки на пода. Ясно е, че колкото по-високи са всички изброени показатели, толкова по-скъп е материалът. Нещо може да бъде пожертвано, което иска да направи покупката по-евтина. Но да се пренебрегне визуалната проверка на всеки елемент не си заслужава. Това е единственият начин да се установи наличието на брак, всякакви нередности в ъглите, издутини и други неприятни явления.

Цветен разтвор

Полагане на плочки в банята

Опция за избор на цвят

Важен аспект е изборът на керамика в банята по цвят. Почти навсякъде баните са с малки размери, така че е необходимо в малка стая човек да се чувства удобно и уютно, да има възможност да се отпусне и да вземе водни процедури. Ето защо керемидата не трябва да е прекалено ярка и цветът й не трябва да оказва натиск върху очите и да причинява трайно дразнене.

Опитни дизайнери знаят как да постигнат хармония. Ето основните съвети, които трябва да се вземат предвид при избора на плочка:

  1. Неутралната класика е бяла. Визуално разширява границите на малко пространство и образува необходимия обем. Някои бели хора наистина не харесват и смятат, че това е скучно. Но днес в продажба има декоративни елементи, които могат да се използват за създаване в баня с ярки акценти. Разбира се, чистата бяла плочка може да прилича на стените на болничното отделение. Ето защо основният съвет е да използвате неговите нюанси. Кремовите цветове са добри, интересен е и цветът на сметаната със сладолед или разтопеното мляко.
  2. Сините и зелени плочки зареждат жизненост, но създават хладен ефект. Гладко ще помогне за правилно организирано осветление. Следователно основният акцент ще трябва да се направи върху него.
  3. Добре успокоява всички дървени нюанси, както и цвета на кафе с мляко. С помощта на тях можете лесно да създадете уютна атмосфера, но само в просторна стая.
  4. Златната и червената баня изглежда шик, но неизменно ще предизвика нервно напрежение. Това е много опасно за човек, който е имал труден ден. Отпуснете се в душ в този случай няма да успее, така че любителите на всички светли и художествени дизайнери се препоръчва да използват определени цветове само под формата на семантични акценти.
  5. Черната баня също не е най-добрият вариант. Тъмните бои намаляват пространството, правят го камерен и създават смазващ ефект. Ако в описаната стая няма голям прозорец, не трябва да избирате черни плочки, за да украсите банята. Но като контрастни вложки такъв материал ще бъде достатъчно добър. Черната и бялата баня винаги изглежда красива и стилна.

Размер на плочките

Изберете синя плочка

Стандартни плочки

Голяма роля играе размерът на плочките. Какво е по-добре да изберете - мозайка или големи елементи? Ако банята е голяма, размерът не е важен. Тук можете безопасно да експериментирате с различни фракции. В една голяма стая изглежда чудесно и панел, изложени на цялата стена, както и комбинация от различни текстури и използването на триизмерни рисунки, които подчертават функционалните области.

Ако банята е малка, размерът на плочката трябва да се вземе по-внимателно. Мнозина смятат, че колкото по-малка е фракцията, толкова по-лесно е да се създаде малко пространство. Не е така. Колкото по-малки са плочките, толкова по-малко пространство изглежда. Същият ефект създава плочка с малък шаблон или шаблон. Ето защо незабавно отказваме такива опции.



Твърде големи плочки - твърде лошо. То разрушава стаята в отделни квадратни или правоъгълни сегменти, които правят пространството визуално още по-малко. Идеалният вариант - златната среда. По-добре е да изберете плочки с размери 20 × 30 см за декориране на стени и пода, но с формата на отделни сегменти можете лесно да експериментирате.

Обърнете внимание! Правоъгълните плочки се простират на стените, визуално увеличават тяхната ширина, ако са поставени хоризонтално, а височината с вертикален монтаж. Последният метод на полагане е добър, ако е необходимо да се елиминира ефектът от ниските тавани. Увеличаване на площта подпомага квадратната плочка, поставена диагонално.

Съответстващи стилове

Най-трудното е да изберете стил за декориране на баня. Експерти смятат, че само след като проектната концепция бъде одобрена, можете да продължите с избора на строителния материал.

Има готови схеми, които можете да спазвате, които искат да направят красив и уютен интериор. Да обозначим основните от тях.

Познат класически

Стени и подове в един стил

Проектиране на облицовки в банята

Класиките са печеливша опция. Ако се избере този стил, стените са проектирани по следния начин - в горната част на стените се използва лека керемида, а за долната - тъмна. Областите на контакт са декорирани с деликатен бордюр.

Цветът на пода трябва идеално да съответства на тона на долната част на стената. Ако осветите подовете, ефектът от дълбочината на пространството ще се увеличи.

Еко стил

Темата за природата за банята е много важна. Ето защо плочките с приятен зелен, син или бежов цвят ще изглеждат съвсем подходящи. В пространството не изглежда скучно, използвайте различни декоративни вложки. Така например, една плочка с картина на бамбуков модел перфектно допълва плочката с цвета на младата зеленина.

Симулиране на атмосферата на морския бряг е най-доброто в големи помещения. В този случай, добри мозайка и плочки панели. Днес в продажба има морски колекции от 3d. С тяхна помощ можете да създадете триизмерен морски бряг и да се насладите на невероятна гледка.

Мистериозен Изток

Цветни мотиви

Дизайн на цветя

Източните мотиви също станаха много популярни напоследък. И всичко това, защото те помагат за създаване на ярки, цветни интериори, които твърдят, че са изключителни. Плочките, които изобразяват турски краставици, екзотични цветя, райски птици и китайски йероглифи, не са толкова трудни за намиране.

Днес можете да украсите със злато, ярко синя, жълта или червена мозайка, дори водопровод. Изсвирвайки тона на фалшивите лампи и декоративните решетки, е лесно да се постигне очакваният ефект. Дори в малките бани можете да използвате всичко това. Просто трябва да заглушите цветовете и да изберете плочки с голям и по-малко екстремен модел.

Изчисляване на количеството

Всички горепосочени препоръки ще Ви помогнат да изберете подходящата баня за баня. Остава въпрос на малки - да се изчисли правилния брой плочки.

За това имате нужда от:

Изчисляване на необходимия брой плочки

Изчисляване на периметъра

  1. Изчислете общата площ на стаята и вижте колко парчета плочки са на един квадратен метър.
  2. Познавайки площта на помещението и броя елементи на един квадратен метър, лесно е да се определи общият брой плочки, като се умножат тези два показателя.
  3. За постигнатия резултат си струва да се добави малко материал за компенсиране на битката, както и появата на нестандартни парчета и парчета. Експертите препоръчват да купуват още 10 материала.
  4. Не можете да купите плочки на части. Това се случва, след като пристигна в магазина за останалите плочки, купувачът е изправен пред липсата на предварително избрания материал.
  5. По-добре е да купите плочка от надежден производител. Прегледите за продукти могат да бъдат прочетени в интернет.

Обобщение по темата

Когато решавате коя плочка за баня да изберете, струва си да разгледате много важни фактори. Само по този начин можете да постигнете очаквания резултат и да направите банята на мечтите си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да се има предвид при избора на керамични плочки в банятаКакво да се има предвид при избора на керамични плочки в банята
Как да поставите плочка на пода в банятаКак да поставите плочка на пода в банята
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Цената за ремонт на банятаЦената за ремонт на банята
Как да поставите плочка на стената в банята?Как да поставите плочка на стената в банята?
Как да изберем мебели за баня?Как да изберем мебели за баня?
Ремонт на стените в банятаРемонт на стените в банята
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Ремонт на апартамент на кредит?Ремонт на апартамент на кредит?
» » Разбрахме коя плочка да изберем за банята полезни съвети
© 2021 BggeHat.com