Бял под в интериора

Подове, боядисани в бяло - модна тенденция в интериорния дизайн. Тяхната нарастваща популярност се обяснява с факта, че във всяка къща такива подове изглеждат различно, като интериорът е личност и уникален стил. Интериорните дизайнери от бял цвят традиционно се използват за създаване на атмосфера на уют и спокойствие в стаята. Светла стая позволява на човек да се чувства далеч от външен шум и шум. Освен това белият под става ярък акцент, който привлича вниманието и като успешно се вписва в цялостния дизайн, създава впечатление за собственика на къщата като човек с деликатен вкус и нестандартно мислене.

Бял под в интериора

Бял под в интериора

Бял под в интериорен дизайн

Бял под в интериорен дизайн

Характеристики на интериора с бял под

Светлият под визуално разширява пространството, сякаш добавя към него слънчева светлина, въздух, чистота и лекота. Това усещане се среща дори в много малки стаи, украсени с тази техника на проектиране.

Светъл дървен под в интериора

Светъл дървен под в интериора

Поради собствеността на бял цвят, който отразява светлината, такъв под често се използва във вътрешността на помещенията, където естественият достъп до светлина е труден или напълно отсъства. Но тъй като класиците в декорацията на къщата са тъмни подове, използването на бяло за тази цел дава на интериора по-евтин и луксозен вид. Тази точка трябва да се има предвид при проектирането на апартаменти в стила на премията и лаксири.

Бял цвят може да бъде отличен неутрален фон в стая, където основният дизайн е създаден от нещата

Бял цвят може да бъде отличен неутрален фон в стая, където основният дизайн е създаден от нещата

Освен това е за предпочитане бял тон, който да се използва в комбинация с други нюанси. Декорирани изключително в бяло, интериорът ще изглежда невероятно. Линиите и границите ще бъдат замъглени, което ще окаже отрицателно влияние върху цялостното възприемане на дизайна на такава стая. За да избегнете този ефект, можете да използвате една от класическите техники, използвани от дизайнерите. Вратите, боядисани в тъмни цветове на фона на белия под, ще помогнат да се справим с монотонността и да балансираме доминирането на бялото. Можете също така да украсите стените за няколко тона по-тъмни и да добавите ярки акценти под формата на декор и отделни мебели в контрастни цветове.

Осветление в бял интериор

Осветление в бял интериор

Към бележката! Добавянето на сорт също ще помогне да се използва като подови настилки покритие с изразителна текстура - например паркет. Подобен ефект се постига чрез използването на плочки, както и на текстурирани материали, като например материя за килими.

Изящни изкуствени подове дъбов бял камък

Изящни изкуствени подове дъбов бял камък

Белият килим в спалнята

Белият килим в спалнята

Предимства на белия под

  1. Белият под визуално увеличава пространството на помещението, създавайки усещане за лекота и чистота.
  2. Бял цвят действа успокояващо, настройва се за почивка в комфортна обстановка, помага за облекчаване на стреса след натоварен ден.

    Психологическо влияние на цветовете в зависимост от тяхната позиция в пространството

    Психологическо влияние на цветовете в зависимост от тяхната позиция в пространството

  3. На бял фон прахът не е толкова изявен, колкото е на тъмно. Това свойство на лекия под ни позволява да намалите броя на почистването, които са необходими за поддържане на чист вид на стаята.
  4. Акцентът под формата на бял под намалява доминирането на мебелите и други декорации в тъмни цветове, което ви позволява да създадете хармоничен баланс на нюансите. Черните мебели на светлия под не изглеждат толкова масивни.

    Черните мебели на белия под

    Черните мебели на белия под

  5. Ако материалите, използвани за довършване на тавана са тъмни тонове, визуално височината му намалява и самата стая изглежда по-тъмна. Компенсиране на това дизайнерско решение е възможно чрез създаване на контраст под формата на светъл цвят на секса.
  6. Интериорът, декориран основно в бели тонове, се възприема като по-светъл и по-просторен.
  7. Дизайнът на пода в бели тонове прави нюансите на всички други интериорни елементи визуално по-ярки и по-наситени.
Зелена с черна баня

Зелена с черна баня

недостатъци

Прахът на белия под е почти невидим, но всички останали видове замърсявания са веднага видими, което изисква тяхното незабавно отстраняване, за да се запази чист вид на покритието. Лекият под ще изисква по-често почистване. Но този дефект лесно се превръща в достойнство, като се има предвид, че в този случай помещението винаги ще поддържа идеалната свежест и чистота.

Проектиране на бяла кухня с бели плочки на пода

Проектиране на бяла кухня с бели плочки на пода

Важно! Всички видове повреди като чипове, пукнатини, драскотини, драскотини, на бял фон са много по-видни, отколкото на тъмно. Този нюанс трябва да се вземе предвид при планирането на пренастройването или пренареждането на мебелите.

Бял гланцов насипен под

Бял гланцов насипен под

За какъв стил на интериора се намират бели подове?

Бял под, подходящ за интериори, декориран в различни стилове:

  • в помещенията, направени в Скандинавски стил или cheby-chic, подовете, боядисани с матова боя, изглеждат добре;
  • такива стилове на интериора като високотехнологични, модерни, арт деко и поп изкуство, позволяват използването както на матова, така и на гланцова бяла настилка;
  • модерен интериор декориран в неокласически стил с преобладаване на светли тонове, са добре комбинирани с лъскав бял под;
  • за стаи традиционен класически стил комбинация от бели подове с тъмни мебели;
  • Традиционната комбинация от черни мебели и бели настилки в дизайна е подходяща за интериорен дизайн в строг класически стил;
  • помещения със стил еко и държава Можете да изберете подова настилка от избелена дървесина.
Баня в скандинавски стил

Баня в скандинавски стил

Етажът във вътрешността на кухнята в скандинавски стил

Етажът във вътрешността на кухнята в скандинавски стил

Материали, от които е най-добре да направите бял под

Уникалността на светлия цвят на пода е, че дава възможност да се създаде интериор във всеки стил, като се започне с грандиозно помпоз и завършва със скромен минимализъм. Стаята в този цвят може да бъде празнична, елегантна, изискана, спокойна.

Стая с бял под

Стая с бял под

За такъв пол е добър вариант:

  • порцеланови плочки;
  • ламиниран паркет;
  • товарен под;
  • дървена дъска;
  • плочки;
  • балатум.
Моля, имайте предвид, че на пода ще изглеждате големи черно-бели гланцови плочки от големи размери или други материали за подови настилки

Моля, имайте предвид, че на пода ще изглеждате големи черно-бели гланцови плочки от големи размери или други материали за подови настилки

Към бележката! Белият под е универсален в смисъл, че с помощта му интериорът на всеки стил придобива, от една страна, спокоен и изискан, а от друга - красив и празничен външен вид.

Много впечатляващо е избеленият под, изработен от масивен дъб. Малко по-ниско от това дърво дърво е пепел, когато го използвате за подови настилки, покрити с бяла боя. Цветът на дървесните влакна става по-наситен след обработка със специален състав. В комбинация с бяла боя, нанесена в тънък слой, дървото дава много красиви нюанси.

Живопис на пода от дърво в гостна стая

Живопис на пода от дърво в гостна стая

Вариация на нюансите на белия под и съвместимост с други цветове

Допълнително предимство на използването на бяло в покритието на пода е, че във всеки отделен случай е изцяло нов нюанс. Всички експерти по интериорен дизайн се съгласяват, че е невъзможно да се получи абсолютно същия тон на белия етаж в две различни стаи.

Нюанси на бяло

Нюанси на бяло

Най-често срещаните нюанси на белия под са:

  • античен бял цвят;
  • шампанско;
  • сметана;
  • разтопено мляко;
  • ванилия;
  • снежнобял;
  • седеф;
  • слонова кост;
  • екрю.


Обикновено бял цвят на пода се използва в комбинация със стени, украсени с материали от същия цвят. За разлика от други нюанси на стените, белият под изглежда особено добър, ако не всички стени са боядисани по различен начин, но само някои.

Комбинацията от бяло в интериора

Комбинацията от бяло в интериора

Най-често се опитват да избегнат използването при проектирането на пода и вратите на светли цветове. Това се дължи на страховете, че на такива повърхности всяка мръсотия ще бъде забележима веднага и грижата за тях ще трябва да се обърне много повече внимание. Но всички недостатъци са повече от компенсирани от изключителната красота и хармония на тази комбинация, особено в ансамбъла с интериорни елементи, изработени от хром или стъкло.

Бял подът ви позволява да вградите в интериора разнообразие от идеи и цветови решения. Това е универсална база за мебели от всякакви нюанси. Най-стилно изглеждащите стаи, в които подът, таванът и стените са завършени с бели материи и ярък акцент се поставя върху всеки голям обект - например богата червена дивана, разположена в средата на стаята. Останалата част от мебелите в такъв интериор може да бъде неутрален тон.

Комбинацията от цветове със зелен цвят в интериора

Комбинацията от бяло и светлозелено в интериора

Във вътрешността на различни стаи

Благодарение на многофункционалността на белия под, той може да се използва при проектирането на помещения за различни цели.

В мебелите в хола

Лекият под ще направи стаята официална, празнична и готова за приемане на гости всеки ден без предварителна подготовка на помещенията. В хола с бял под, можете да поставите кожени мебели от същия цвят, а за стени и текстил, изберете контрастни нюанси. Като подови настилки се препоръчва използването на плочки от камък или ламинат.

Бял под в хола

Бял под в хола

Дневна с бял под

Дневна с бял под

Пример за хол с бял под

Пример за хол с бял под

В спалнята

Светлият под ще добави стая за почивка на уют, пространство, усещане за спокойствие и дългоочаквана самота. За да подобрите този ефект, можете да купите текстил в пастелни нюанси и да допълвате интериора с малък вълнен килим.

Пастел килим в спалнята

Пастел килим в спалнята

Бял под в спалнята

Бял под в спалнята

Друг пример за светла спалня

Друг пример за светла спалня

В кухнята

При избора на подови настилки за кухнята трябва да се предпочитат порцеланови камъни или плочки от светли цветове. Дървеният под в този случай се смята за непрактичен.

Кухня с бял под

Кухня с бял под

Бял под в кухнята

Бял под в кухнята

Друг пример за кухнята, декориран в светли тонове

Друг пример за кухнята, декориран в светли тонове

В банята

В такава стая, най-подходящо е бял под. Визуално разширява пространството на малка стая и създава усещане за чистота в помещението, което служи за хигиенни процедури. Това обяснява и избора на много дизайнери в полза на абсолютно чисто бели тонове за пода в банята, която е перфектният аксесоар към плочка от ярки цветове, както и шкафове от ламиниран фурнир дървен материал. Интензивният син цвят на плочките и мебелите ще спомогне за реализирането на идеята за морски дизайн.

Баня с плочки

Баня с плочки

Бял под в банята

Бял под в банята

Оригинален дизайн на пода в банята

Оригинален дизайн на пода в банята

Таблица. Инструкция стъпка по стъпка за боядисване на паркет от дъб в бяло.

Стъпки, снимкаОписание на действията
Стъпки, снимка
Описание на действията
Стъпка 1

Стъпка 1

Позволява се да започне боядисването на паркета веднага след монтажа. Не е необходимо да ги третирате преди тези масла или лакове. Преди боядисване на пода, която има за известно време се поддържа, трябва да произвежда терени и мазилка. Преди да нанесете боята, подът трябва да се почисти от мръсотия и натрупване.
Стъпка 2

Стъпка 2

Необходимо е предварително да се складира водна емулсия с бял цвят - например Dulux Vinyl Soft Sheen. Тази боя ще изсъхне бързо (в рамките на 2-4 часа), а нейното потребление ще бъде 1 литър на 13 квадратни метра. етаж. Преди да се нанесе върху повърхността, боята трябва да бъде добре смесена. Ако помещението е горещо, то е разрешено да се разрежда с малко количество вода.
Стъпка 3

Стъпка 3

Препоръчва се работата да се извърши с помощта на ролка с дълга дръжка. Картината трябва да бъде направена удобно по дъските. Емайл не е необходимо да се приложи твърде гъсто, в резултат на доброто трябва да се изготви дърво фибри и формата на дъски. След нанасянето на първото покритие е необходимо 2 часа. След това можете да започнете да прилагате втория слой за довършване.
Стъпка 4

Стъпка 4

След изсъхване на боята трябва да бъде подсилен с безцветен лак. Подходящи средства, наречени Dulux Diamond Glaze Satin. Този лак има водна основа, надеждно предпазва подовата повърхност от негативните ефекти на различни домакински химикали.
Стъпка 5

Стъпка 5

Лакът преди употреба трябва внимателно да се смеси. Важно е да се избягва появата на въздушни мехурчета, поради което боядисната повърхност може да стане неравномерна.
Стъпка 6

Стъпка 6

Този агент трябва да се нанася с широка ролка в 2 слоя. След като първият слой е изсъхнал, препоръчваме да го лекувате малко с шкурка, което ще ви помогне да отстраните залепващите влакна на дървото от повърхността.
Стъпка 7

Стъпка 7

След приключване на работата, трябва да изчакате 5 дни, преди да поставите мебелите или да изложите пода на всякакви товари. Също така е необходимо да се избягва взаимодействието на повърхността с пара или вода.
Бял паркет в интериора

Бял паркет в интериора

Бял паркет

Бял паркет

Видео - Сексът от бялата дъска за паркет

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цветни тавани в интериораЦветни тавани в интериора
Цветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдатЦветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдат
Черна кухня Интериорът на кухнята е черенЧерна кухня Интериорът на кухнята е черен
Интериор на дървени къщиИнтериор на дървени къщи
Интериорен дизайн на магазин или салонИнтериорен дизайн на магазин или салон
Модерни стилове в интериорния дизайнМодерни стилове в интериорния дизайн
Цветове в интериораЦветове в интериора
Интериорът, като отражение на себе сиИнтериорът, като отражение на себе си
Червен цвят в интериораЧервен цвят в интериора
Спалня тапет Кое е по-добре да избирате?Спалня тапет Кое е по-добре да избирате?
» » Бял под в интериора
© 2021 BggeHat.com