Ламинат цвят череша, сива металик, чисти бели съвети за избор на подови настилки

Подът в хола

Обикновено филистим, избирайки материала за завършване на апартамента, най-често използва традиционни довършителни материали, спокойна палитра. Но има хора, които обичат да експериментират и купуват, например, бял ламинат. Той лаконично не отговаря на всички стилистични понятия, но помага да се създаде определено настроение. Кога е оправдано използването на такъв избор? Как цветовете на подовата настилка спомагат за решаването на други проблеми при декорирането? Всичко това в статията.

Цвят и стил

Почти винаги цветът на ламината е от решаващо значение. И всичко това, защото подът е най-голямата декорирана повърхност, правилният избор на тази или онази палитра, дизайнерите и психолозите, помисли, помага да се настрои правилното настроение и да се формира определен стил.

Например, за да се реализира концепцията за класически стил, бял ламинат не се вписва, за такива интериори си струва да се закупи подово покритие, което имитира естествено дърво. Това е подовете под дъба или тиковете, които помагат да се формира ареола на твърдост и почтеност, на която старите класици могат да се похвалят. Този избор ще бъде успешен за декориране на хола или кабинета.

Неочаквано бяло

Деликатният бял ламинат е най-добрият избор за стаи, декорирани в стил "Прованс". Тя винаги е свързана с рустикална тема, а основните нюанси на тази концепция са светлите нюанси. Пастелни полутонове, изгорени на слънце, флорални мотиви, изобилие от текстил, бяло дери и под - интериори са много деликатни, концептуални с много характерно селско настроение. Гъби и грубост са добре дошли, най-важното е да се донесат всичко възможно най-близо до природата и далеч от модерния високотехнологичен сектор.

Много хора се страхуват да използват лекия под, поради страха, че не е много практичен. Всъщност има много предимства пред този избор и не е трудно да ги изброите.

Широк тип елементи

Широки панели

  • Наличието на бял под помага да се направи помещението по-светло, светло и въздушно. Осветяването на такава стая е възможно, използвайки по-малко електрически уреди. Следователно, това решение е от значение за тъмните стаи, тези, в които естествената светлина практически никога не прониква.
  • Бял етаж буквално разширява пространството, което го прави визуално по-просторен. Този ефект често се използва при проектирането на малки стаи, помага да се направят просторни и обемисти.

Обърнете внимание! Ако изберете в полза на бял ламинат, не можете да избирате други нюанси, за да украсите други стаи. И всичко това, защото многоцветният под "разрязва" пространството и създава противоположния ефект - значително ще намали наличното пространство.

  • На светъл фон, повечето аксесоари изглеждат страхотно. Ето защо дизайнерите използват бели настилки, когато е необходимо да се подчертаят отделните детайли на интериора.
  • Лека, спокойна атмосфера, създадена с леки полутонове, помага да се отпуснете и да се наслаждавате на интериора, без да се натоварвате с ненужни подробности.
  • Търговският тип бял ламинат се вписва добре в съществуващ стил. Класизъм, страна, романтизъм, японски минимализъм, конструктивизъм - навсякъде неутрален фон се превръща в идеална основа за творчество.

Cool сиво

Светли цветове

Сянка на сивото

Тъмен или цветен етаж ще изглежда най-добре в една стая, декорирана в авангарден стил, сиво ламинат ще бъде добре в стаята, която е декорирана в съответствие със стандартите на модерността, таванско помещение или футуризъм. Студената сянка е съвършено комбинирана с блясъка на метал и стъкло, със сложна текстура от бетон или асфалт. В таванското помещение сивният ламинат се формира. Той определя тона, привлича вниманието, става централен обект на декора.

Тази сянка визуално намалява стаята, така че не я избирайте за довършване на малки стаи. Но сивият ламинат лесно създава атмосфера, изпълнена с лекота и свежест, интериорът става, макар и хладен, но много уютен, успокояващ.

Често с помощта на такъв пол се постига ефектът на умственото равновесие, специална релаксация, в която трудно може да се концентрира върху бизнеса. Ето защо не трябва да се избере сив ламинат за проектирането на работни помещения. Той ще бъде добър в спални, дневни и трапезарии.

Обърнете внимание! В интериора сивият ламинат почти винаги прилича на текстурата на старо помрачено дърво, така че тази текстура изглежда страхотно само в реколтата на интериора. Сивите подове се превръщат в отличен фон, на който най-изгодната изглежда тухлена зидария, естествен камък, мазилка и мебели, която показва добре маркирана патина.



Но, че цялата картина изглежда хармонична, е необходимо да се комбинира сив ламинат заедно със старите интериорни врати, същите рамки за прозорци. Това е една от най-печелившите възможности. Мебелите в този случай също трябва да бъдат леки. Цветът на венге просто не е подходящ. Ето защо е необходимо внимателно да изберете всички елементи.

Rainbow Green

Зелено и бяло

Градиентен ефект

Само по себе си зеленият ламинат, за разлика от сивото, е самодостатъчен. Той създава благоприятно впечатление само когато е избран правилният си нюанс. Тъмнозеленото, например, рядко се използва в жилищни райони. И всичко това, защото привлича вниманието и отвлича вниманието от всичко останало.

Тюркоазният цвят на ламината е най-студеният нюанс. Използването му е оправдано, само когато е необходимо да се смекчи бурята на ярка дневна светлина. Жълто-зелените цветове са свързани с положителна, с пролетно обновяване и благополучие. Те са избрани за декориране на детските стаи.

Светлият зелен цвят напълно обезсърчава апетита, такива подове могат да се появят в кухнята. Но за хола или спалните е по-добре да изберете салатни нюанси. С тях само леките мебели изглеждат страхотно, така че ламинат от този цвят не може да се нарече универсален.

Цялата палитра от зеленина успокоява, така че това е най-добрият избор за спалните. Съвършената комбинация може да се формира, като се използва тъмен под и текстил от същата палитра, но с леки нюанси. Стаята изглежда като уютна кутия, в която ще бъде много удобно да спиш.

Ламинираните изумруди цветове и използването на златни аксесоари помагат да се създадат уважавани проекти. Тази опция подчертава високата власт на собственика на имота и неговия безупречен вкус.

Многоцветен под

Браун на пода

Под дървото

Понякога за реализирането на специалния проект е необходимо да се постави многоцветен под. Така лесно можете да идентифицирате функционалните области или да създавате изключителни подови настилки. Опитвайки се да внедри такива решения в действителност, е необходимо да се вземат предвид следните препоръки.

  • За монтажа на пода е по-добре да изберете материал от различни цветове от един производител. Така че можете да осигурите перфектната връзка на лентите.
  • Рисунката се прави по-добре предварително, като се изчислява необходимото количество материал.
  • По-удобно е да се купят готови колекции от артистичен ламинат, той е определен по схемата, така че трудностите при инсталацията в този случай са сведени до минимум.

Как цветът помага за решаване на проблеми в стаята

В допълнение към стила, дизайнерите винаги вземат под внимание настроението на стаята, в което всички обитатели ще се чувстват комфортно. Всекидневните вдъхват комфорт, когато в стаята има много дърво. Естественият материал помага да се създаде комфорт, естествената топлина, която помага да се отпуснете и да се отпуснете, така че цветът на ламината може да бъде червено-кафяв, да има надлъжен модел, който симулира естествената дъска.

Нюанси на сивото

Клас 33

  • При закупуване на материал е необходимо да се вземат предвид характеристиките на стаята. Ако няма достатъчно светлина в стаята и има ниски тавани, струва си да се предпочитат леките подови настилки. Тук ще са подходящи бели ламели.
  • В студените стаи с прозорци обърнати на северната страна, топлите цветове с червени нюанси (орех, череша, венге и елша) ще изглеждат добре. Тъмно кафяви, сиви и дори черни подове могат да се използват само в светли, слънчеви стаи.

Обърнете внимание! Има едно важно правило: колкото по-тъмен е пода, толкова повече трябва да има източници на изкуствено осветление. В малките стаи е по-добре да не използвате твърде тъмен ламинат.

  • Полагането на панелите помага за визуално разширяване на размерите на стаята, поставянето на ивици по стаята помага за визуално удължаване на спалнята, хола или кухнята.
  • Яркият под е най-добре да не правим там, където има голям трафик. Винаги ще се вижда всяко замърсяване.
  • На тъмен ламинат дефектите се появяват по-интензивно. Всеки, дори малки драскотини ще се виждат с невъоръжено око.
  • Ако изберете подово покритие за едно дърво, неговият цвят трябва идеално да съответства на цвета на мебелите или да бъде няколко тона по-леки (по-тъмни).
  • Цветът на пода е без значение, ако мебелите са изработени от метал или стъкло.

Обобщение по темата

Работен ъгъл

Офис ъгъл

Статията установява основните закони за съвместимост, ако са нарушени, интериорът ще се окаже крещящ или вкусен. Не се страхувайте от нестандартни решения. Понякога бял ламинат помага да се елиминират визуалните недостатъци на стаята, като същевременно се създава доста уютна домашна атмосфера.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдатЦветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдат
Простри тавани палитра от цветове и широк асортиментПростри тавани палитра от цветове и широк асортимент
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Предимства на ламинат aberhofПредимства на ламинат aberhof
Диван-легло във всеки интериорДиван-легло във всеки интериор
Декориране в колониален стил и барокДекориране в колониален стил и барок
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Ремонт в апартамента Какво да решите преди стартаРемонт в апартамента Какво да решите преди старта
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
» » Ламинат цвят череша, сива металик, чисти бели съвети за избор на подови настилки
© 2021 BggeHat.com