Черна кухня Интериорът на кухнята е черен

Да се ​​проектира кухнята в черно е смело и необичайно решение. Преди да го приложите, трябва да разберете какъв ефект има върху даден човек, независимо дали е подходящ за кухнята, с какви стилове и цветове се комбинира. Нека да разберем това в ред. Какво е, черна кухня?

И така, какво е черно и как влияе върху емоционалното и психическото състояние на човека? Специалистите казват, че от една страна черният цвят дава строги условия, подчертава добродетелите и позволява пълно разкриване на цветята, които го заобикалят. От друга страна, черен цвят може да потиска, потиска и дори да предизвика депресия. Човек възприема черен като тежък, тъп и самотен. В същото време, като цяло, тя се характеризира като концентрираща, сексуална, рафинирана, бизнес и културна.

Черна кухня

Що се отнася до зрителното възприятие, черният цвят намалява и отделя предмети, поглъща светлина и поради това намалява пространството. Вертикални повърхности, декоративни елементи, аксесоари и мебели - това ще изглежда добре в черно.

Но дали си струва да се фокусираме върху черния цвят при проектирането на кухненски дизайн? Всичко зависи от района на стаята. Ако това е ограничено, тогава такова начинание трябва да бъде изоставено. Нищо чудно, че идеята за черен декор идва с ново оформление на нови сгради и проекти на частни къщи - те могат да въплъщават много идеи, поради голямото пространство. Но дори и ако кухнята е достатъчно просторна, е желателно тя да има няколко прозореца или поне една голяма, така че черна кухня да не е мрачна и отблъскваща.

Интериорът на черната кухня

Черният цвят в различни стилове

Hi-Tech. В нея се използва черен цвят за мебелни фасади, които в по-голямата си част се комбинират с метални, стъклени и гланцови повърхности.

Неоготически. Този стил предполага съзнателното създаване на депресивно тъмна атмосфера, характерна за готическото изкуство. Има бележки за драма, театралност и контраст. Например, луксозните елементи от черно могат да допълнят грубото покритие на стените или да бъдат комбинирани с не по-малко невероятни елементи.

Нео-барокова. В този стил дизайнерите съчетават перфектно черно със сребро и създават уникален строг и в същото време луксозен стил.

Classic. Тя се различава в тежест, но може да бъде допълнена с бляскави елементи и вампир стил декор.

Интериорът на черната кухня

Съвети за дизайн за черна кухня

Черният цвят е доста причудлив и изисква специален подход, в противен случай използването му ще бъде неуспешно. Дизайнери Ви съветвам да обмислите следните препоръки при проектирането на кухненски интериор в черно:

- черна кухня се допълва успешно със сребърни битови уреди. Тази комбинация подчертава строгостта и изтънчеността;

- в кухнята, в която има голямо внимание на черно, е важно да се грижи за осветлението. В допълнение към естествената светлина, трябва да помислите за ефективното осветление. Например, тя може да бъде монтирана в мебели;

Интериорът на черната кухня

- ако кухнята е визуално разделена на два контрастиращи цвята (например бяло и черно), тогава масата трябва да има цвят, противоположен на онова, което преобладава в долната част на кухнята. Т.е. ако горната част на кухнята е черна, то масата трябва да е черна. Тази комбинация подчертава чувството за вкус и добавя благородни бележки;

- Ако не искате да допълвате дизайна на кухнята с друг цвят освен черен, уверете се, че мебелите имат стъклени врати и намаляват техния брой до минимум. Тогава ще се появи отвореност, която донякъде изглажда мрака от черно;

- Направете цвета на стените лек или неутрален, ако планирате да закупите черни мебели. Този дизайн е оптимален, защото ако комбинирате два силни цвята, единият от които е черен, тогава в кухнята ще има дразнеща и депресираща атмосфера;



Черна кухня

- желателно е цветното решение на кухненския интериор да се състои от три цвята, защото двамата твърде бързо се отегчават и хвърлят усещане за копнеж и скука. Третият цвят може да бъде леко озаряван и използван в аксесоарите или декорните елементи.

Комбинация от черно с други цветове

За да не се заблуждавате с избора на черно за кухнята, трябва да знаете с какви цветове може да се съчетае. За щастие, черен цвят е в хармония с много нюанси, така че можете да мислите чрез различни дизайни и комбинации.

Например:

1. Черно-бели
2. Черно и червено
3. Черно и златно
4. Черно и сиво

Черна кухня

Изброените цветове не само се вписват добре в черния тон, но и се хармонизират помежду си. Всеки от тях може да се използва като трети цвят, както беше препоръчано преди. Например, ако базата е взета червено и черно, подходящо допълнение може да бъде както злато, така и бяло. Акценти е, че с помощта на различни нюанси можете да създадете напълно различна атмосфера. Златният цвят винаги изглежда луксозен и богат, сребристо - стилен и запазен, бял - благороден и чист. Основното нещо, което не бива да забравяме, е, че е по-добре да изберете меки цветове за черно. След това се подчертава черен цвят и остава основният цвят на фона на това, което той допълва.

Черна кухня

Да, декорирането на интериора на кухнята в черно е смело и силно решение. Може би това е малко необичайно, но това е най-важното. Повярвайте ми, черният дизайн предизвиква много ентусиазирани отзиви и завистливи въздишки!

Черна кухня снимка

Черна кухня

Черна кухня

Черна кухня

Черна кухня

Черна кухня

Черна кухня

Черна кухня

Черна кухня


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Черно-бял подЧерно-бял под
Как да изберем цвета на кухнятаКак да изберем цвета на кухнята
Кухненски интериор цвят варКухненски интериор цвят вар
Лилава кухня Лилав кухненски интериорЛилава кухня Лилав кухненски интериор
Зелена кухняЗелена кухня
Простри таваниПростри тавани
Бежова кухня Вътрешна бежова кухняБежова кухня Вътрешна бежова кухня
Бяла кухня Кухненски интериор бялБяла кухня Кухненски интериор бял
Изберете основния цвят за кухнятаИзберете основния цвят за кухнята
10 Готови цветя за кухнята10 Готови цветя за кухнята
» » Черна кухня Интериорът на кухнята е черен
© 2021 BggeHat.com