Как да изберем цвета на кухнята

Всеки собственик иска да подреди дома си в съответствие с идеите си за топлина, комфорт и комфорт. Така че с кухнята. Как да изберем цвета на кухнята сред всички разнообразни сортове? Ако не можете да решите вашите чувства и предпочитания, тогава нека се обърнем към психолозите за помощ.

Кухнята е мястото за събиране на цялото семейство. И всеки от нейните членове може да обича или не като този или този цвят. Затова задачата е трудна - изберете хармонично решение за цветовете, което не нарушава психологическия комфорт на всички членове на домакинството.

Как да изберем цвета на кухнята

Как цветът засяга човек?

Въпреки факта, че визията на всеки човек възприема цвят по различен начин, в областта на психологията, все още е основен цвят база, която засяга и живите същества. Някои цветове са потиснати и ускорени в депресия, а други настояват за извършване на подвизи и да вземат отговорни решения, а някои се забавляват и да се подобри настроението и пети отпуснат, успокояват и усмири. Ето защо е много важно да създадете хармония и да не отидете твърде далеч с този или онзи цвят.

Как цветът влияе върху пространството

Избирайки цвят за кухнята, първо трябва да обърне внимание на нейния размер. Ако имате малка кухня, то не е подходящо да имате тъмни или прекалено ярки цветове. От кафяво, тъмно сиво, червено, синьо и други тъмни нюанси не само визуално намалява размерите, но бързо ще изчезне очите ви, ще потисне психиката. Ето защо, за малки кухни, трябва да изберете светли пастелни цветове, които ще разширят пространството и ще вдишат повече въздух в кухнята.

Ако имате голяма кухня - това не означава, че трябва да я нарисувате в тъмен цвят. Наситените тъмни цветове в него несъмнено ще са подходящи, но трябва да ги разреждате с по-светли тонове. В противен случай вашата кухня ще изглежда като нежилищни помещения, в които е студено и доста неудобно.

Така че, ние правим изводи: тъмни и светли наситени тонове намаляват помещението и светлината се разширява.

Как да изберем цвета на кухнята

Общ фон на кухнята

Цветът на стените, подът и фасадата на кухнята ще бъде решаващ. Т.е. цветовете им ще станат доминиращи в кухнята. Мебелите, завесите, домакинските уреди, декорните елементи вече са основни неща, които ще укрепят или отслабят водещите цветове или ще създадат правилните акценти.

Какъв цвят да изберем? Изберете господстващия цвят на кухнята трябва да бъде в съответствие с размера на помещението, дейностите на всеки член на семейството, осветление, темперамент и семеен състав.

Всеки цвят има своя цветна палитра, чиито нюанси са многобройни. Затова и това е на стойност.

Мобилните хора, които обичат скоростта, бързат в този живот, рядко готвят в кухнята. Те могат да бъдат само бързо да тичам до кухнята, за да стопли в микровълновата пица или други полу-готовия продукт, бързо да се варят в чаша чай, всичко е едно питие и се хранят по време на път почти толкова бързо, колкото е възможно и да се избяга от собствения си бизнес. Подобна категория хора обича привлекателна комбинация от ярки контрастни нюанси. Той се втурна в кухнята, получи обвинение в жизненост и се затича към себе си "хвани звездите от небето". Ярък цвят, хром, лъскава отражение на повърхностите не е време да се отегчиш, защото кухнята не ги е виждал. Но този интериор живее с тях на една и съща дължина на вълната.

Ако слънцето в кухнята - рядък гост, че си струва да мислим за топлите нюанси на кухнята - жълто, теракота, оранжево, праскова, бежови, кремави тонове с нотка на охра.

Но слънчевата кухня трябва да бъде балансирана с по-хладни нюанси - синьо, лилаво, зелено, лилаво или синьо. Особено този метод е много важен за домакините, които са много любители на готвенето. Топлината, идваща от печката, ще бъде визуално охлаждана от студени нюанси в кухнята. И домакинята вече няма да почувства, че е в средата на пустинята Сахара.

Как да изберем цвета на кухнята

И сега искаме да спрем малко от загубата на тегло. Да, да. Тя също така се отнася до основния цвят на кухнята. Ако мечтаете за тънка фигура, тогава вашият избор е студен доминантен цвят в кухнята. Студените нюанси потискат апетита и топло възбуждат. Но също така се случва, че в семейството има дете, което не е само хранено. Следователно студените нюанси в кухнята от детето ще направят още по-нехочуха. Как да бъдем? Ще трябва да купите сини ястия за себе си и да боядисвате в топли цветове. Между другото, комбинацията от розово и сиво също потиска апетита.

Самостоятелно дизайнер

Как да изберем цвета на кухнята? Вие сте научили, че един цвят може да възбуди апетита ви, а другият напротив да се намали или да даде възможност да се отпуснете и да мислите им, с цел или обратното даде тон, дава сили и бодрост. Ако решите да изберете самите цветови комбинации, препоръчваме първо да изберете главния цвят на кухнята. Как да направите това? Слушайте чувствата си. Със сигурност сте били в различни интериори, различни цветови пространства. Спомняте ли си какви чувства сте имали в тях?

Как да изберем цвета на кухнята

Всички активни цветове бързо стават скучни. Те са светли и динамични, дават голямо натоварване на очите, дразнят дълго време и предизвикват нервност.

Топлите тонове запълват с енергия и се събуждат от хибернация.

Студената действа успокояващо и отпускащо.

Черните и сиви цветове са депресирани и отслабени.

Сега говорихме за общите характеристики на цветните решения. Сега нека се върнем към спецификата, а именно, ще разгледаме най-често срещаните цветове поотделно.

Зелена цветна кухня

Как да изберем цвета на кухнята

Ако погледнете наоколо, ще забележите, че за зеленината природата е взела като основа зеления цвят. Често отиваме в природата, излизаме на улицата, виждаме зелени насаждения и трева, а очите и психиката ни изобщо не се уморяват. Следователно зелена кухня никога няма да ви подтисне. Тя ще се успокои, ще възстанови баланса, ще се почувства защитена. Моята къща е моята крепост! Това е мотото на телетата, което отлично характеризира усещанията в зелената кухня. Ето защо, ако имате нервна работа или дейности, свързани с високи физически натоварвания, препоръчваме да изберете зелен цвят в интериора на кухнята.

Хората, които вярват, че доброто винаги побеждава злото, такива идеалисти, които са убедени в светлото бъдеще, ще се чувстват най-удобно в смес от зелени и цветове на водата, т.е. морски мащаб.

Синя кухня

Как да изберем цвета на кухнята

Човекът може да гледа водата в продължение на часове. Но това не е съвсем синьо. А небето над главата ни едва ли може да се нарече тъмно синьо. Това е през нощта. Ето защо, ако вземем като основа такъв цвят в кухнята, по-добре е да изберем по-гладък нюанс.

Кухнята, обърната към северната страна, в наситен син цвят, няма да изглежда позитивно. Да, и сините подтиска, потиска, намалява кръвното налягане, пулса и апетит, пръска студена и продължителна човешкото пребиваване в синята стая води до тежка му тревога.

По-светлите нюанси на синьото напротив имат много положителни характеристики. Те правят мислите равномерно разградени в рафтове, се събират и се успокояват. Супер! Може би, тази дума много добре характеризира ненаситения тъмен син цвят в кухнята.



Творчески хора и хора, пристрастени към хороскопи, разкази на съдби и други мистични неща, може да харесат цвета на индиго. Вярно е, че в този случай е по-добре да изберете не като основен, но под формата на акцент.

Син цвят в кухнята

Как да изберем цвета на кухнята

Какъв вид небе е синьо ... Този цвят се свързва предимно с нас с небето. Това е друг ненатрапчив естествен цвят, който предизвиква умиротворяване. Ако твоето кредо е лоялност и лоялност, тогава без съмнение ще избереш син цвят в кухнята.

Фантазизаторите също мечтаеха, нямат нищо против да лежат на тревата и да се наслаждават на мечтите си, гледайки небето. Ето защо, такива хора сини цветове също ще бъдат приятни.

Светло синьото нюанс ще се разшири и опресни пространството в стаята.

Червена кухня

Как да изберем цвета на кухнята

Червеното е цветът на скоростта и адреналина. Червеният цвят в кухнята е избран от страстна, активна природа, чийто живот кипва и бие с ключа. Червеното вълнение предизвиква бързи действия. В такава кухня ще бъде невъзможно да се реши конфликтът със света по чаша чай. Най-вероятно скандалът ще се случи с побой на кимвали и куп гневни викове.

Ако ви харесва червено, то трябва да се разреди. Например, черно. След това вашата кухня ще изглежда модерна и грандиозна.

Хората със спокоен характер трябва да избягват червеното. Много скоро този цвят не само ще започне да натиска, но и ще дразни. Изберете по-добре нейните нюанси - розов, коралов, бургундски.

Мечтата да отслабнете също е табу на червено, в противен случай винаги ще дъвчете нещо. Червеният е стимулант на апетита.

Наситеният червен нюанс е особен избор на енергични хора.

Виолет в кухнята

Как да изберем цвета на кухнята

Пурпурен цвят е пълен с мистерии и мистерии. Отнася се до духовните цветове. Символ на властта и богатството. За да се отнесе този цвят не е необходимо. Твърде много лилаво въвежда човек в състояние на депресия, намалява ефективността и възнаграждава хроничната умора. Виолетовият цвят в кухнята трябва да бъде дозиран, разреден със злато, маслинено или жълто. Но виолетовата кухня може да бъде не по-малко красива и магическа от кухненските интериори на други нюанси.

Ако все още наситеният цвят ви подсказва с привлекателността си, декорирайте кухнята в лилав или лилави тонове и добавете енигматичния цвят под формата на импрегнации.

Кухни в черно

Как да изберем цвета на кухнята

Ако сте рисували стените черни, тогава нещо определено ви е погрешно. Много малко хора харесват този депресиращ цвят. Но в комбинация с бялото, той представя класиците, които създават много успешен интериор в стила на минимализма. В комплект с черен цвят изглежда добре не само бяло, но също така и червено. Завършеното изображение е създадено от метални или лъскави детайли, ярки кухненски аксесоари. Черната кухня, с умен дизайн, абсолютно няма да създаде депресиращо впечатление.

Браун в кухнята

Как да изберем цвета на кухнята

Кафявото е цветът на едно дърво. Това е най-често срещаното в дизайна на кухнята. Стаята в дървени тонове изглежда екологична, топла и уютна. В такава кухня е хубаво да прекарвате време на обща маса, да пиете чай и да общувате спокойно. Цветът е толкова универсален, че се комбинира с почти всички цветове. Друга възможност е бежовата кухня. Може би това е точно дизайнът, когато просто е невъзможно да се правят грешки с цветовете.

Оранжева кухня

Как да изберем цвета на кухнята

Оранжевият цвят се смята за най-положителен. Той е обичан от деца и оптимисти. Той се зарежда с добрата си енергия, подобрява апетита и наздравява. За разлика от червеното, това не изглежда толкова натрапчиво. Кухнята с оранжев цвят изглежда весела и топла. Оранжевата винаги ще доминира в интериора. Новодошлите лесно могат да забележат модния аксесоар, но веднага привличат вниманието към оранжевия диван или завеси. Но във всичко, което трябва да знаете мярката. Наситен оранжев носи очите и прекалено тъмно създава впечатлението за тясно пространство. Следователно, този весел цвят като основен може да бъде избран само от заглушен сянка.

Бяла кухня

Как да изберем цвета на кухнята

Представете си, ако сте проектирали кухнята само в бяло. Няма ли да изглежда като операционна зала? Твърде стерилният дизайн в кухнята очевидно не е подходящ. Ако кухнята е на слънчевата страна, тогава белите повърхности ще започнат да отразяват светлината и да заслепят очите. И в тъмните стаи бялото изглежда сиво. Бялата кухня е добре допълнена от ярки нюанси или черни петна.

Жълта цветна кухня

Как да изберем цвета на кухнята

Жълтият е цветът на самото слънце. Този цвят подхранва творческата вена. Ето защо, най-вероятно ще изненадате всичко с кулинарните си шедьоври. Рекламните послания, веселите хора и само оптимистите могат да разреждат жълто с червено и оранжево. И по-тихи личности препоръчваме да допълним тази божествена сянка с цветовете на венец дървото.

С помощта на компетентна комбинация от цветове можете да постигнете невероятен резултат. И един цвят в кухнята ще превърне стаята в затворено и потискащо пространство.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненски интериор цвят варКухненски интериор цвят вар
Лилава кухня Лилав кухненски интериорЛилава кухня Лилав кухненски интериор
Зелена кухняЗелена кухня
Бежова кухня Вътрешна бежова кухняБежова кухня Вътрешна бежова кухня
Изберете основния цвят за кухнятаИзберете основния цвят за кухнята
10 Готови цветя за кухнята10 Готови цветя за кухнята
Избор на мебели за кухнятаИзбор на мебели за кухнята
Ролята на цвета във вътрешността на дететоРолята на цвета във вътрешността на детето
Как да изберем правилната кухняКак да изберем правилната кухня
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
» » Как да изберем цвета на кухнята
© 2021 BggeHat.com