Плочки свиня за баня и кухня тайни на поставяне на необичайни плочки

Керамични плочки с необичайно наименование свиня - това е много интересно и оригинално решение, което ви позволява да украсите интериора на банята, тоалетната или кухнята. Материалът за довършителни работи се произвежда в широк диапазон от цветове, така че не е трудно да се намери сянката, от която се нуждаете. След като прочетете статията, ще научите основните характеристики на такава плочка, както и съветите на специалистите по оформлението.

Специфична характеристика на плочката - неговите отличителни характеристики

Плочките в банята и кухнята се произвеждат от различни компании, включително от домашни. Важно е да знаете, че руските продукти по отношение на качеството и красотата са малко по-ниски от чуждестранните аналози, докато цената им е много по-ниска. Същата плочка се различава от конвенционалните плочки в нейния вид. Така че плочката е направена под формата на тухла, има изпъкнала повърхност, както и заострени, скосени или дори ръбове.

Специфична характеристика на плочката - неговите отличителни характеристики

Плочки глиганни визуално подобни на тухли

Към днешна дата има много различни технологии за производството на такъв завършен материал. Въпреки това е възможно лесно да се идентифицират основните отличителни характеристики на плочките:

  • Екологична безопасност на продукта, тъй като той използва само естествено пречистени суровини
  • Устойчивост на агресивни химикали, както и на висока влажност и температурни промени
  • Опростена поддръжка на плочките благодарение на гъстата структура
  • Дългосрочен полезен живот благодарение на високото качество и надеждността на плочките

Във всеки случай, при избора на плочки за баня, се препоръчва да се свържете с продавача за помощ. Това ще ви позволи да изберете тази опция, която е идеална за стая. Много е важно да изберете една плочка, която ще изглежда красива във вътрешността на стаята. Плочките от глигани могат да се похвалят с разнообразни естетически свойства, като основните са следните:

  1. 1. Повърхностна или гладка повърхност
  2. 2. Разнообразие от размери и форми на плочките
  3. 3. Отлична съвместимост с други видове декорация на помещения
  4. 4. Достатъчно широка гама от опции за дизайн
  5. 5. Много от нюансите и цветовете на плочките

Сред предимствата на този материал е простотата на работа с неравномерни стени. Разбира се, необходимо е да се предприемат подготвителни мерки във всеки случай, обаче, когато се работи с ястреб, процесът на обръщане към стените е значително ускорен и опростен. В края на краищата, всички проблемни моменти в идеалния случай ще бъдат скрити поради голямата текстура на керамичните плочки.

Специфичност на плочката - нейните отличителни белези снимка

Полагане на този вид плочки е по-трудно поради необичайната форма

Както виждате, тук има повече от достатъчно предимства. Имаше обаче някои недостатъци. На първо място, това се отнася до полагането на плочки. В сравнение с традиционната керамика, е много по-трудно да се работи с дива свиня, която е резултат от необичайна форма на плочки. Повече информация за това можете да намерите в текста. Друга важна точка е цената, тъй като цената на такъв завършен материал е с порядък по-висок в сравнение с обикновените керамични плочки, дори и от чуждестранните производители.

Плочки в кухнята - престилка от свинята

В кухнята плочките могат да се поставят само на едно място - на престилката. Ако искате да направите кухнята уникална и уникална, плочките на свинете на престилката са най-подходящи за вашите цели. Можете да изберете материала според самата кухня, в резултат всичко ще изглежда много органично, стилно и красиво. Уникалната форма на керемидата заедно с монохромен направите от обикновена кухня престилка елемент на истински декор, който ще перфектно украсява вашата кухня.

Плочки в кухнята - престилка от свинята

Зад престилка от дива свиня е много лесно да се грижите

Купуване на плочки от подобна форма за стил в кухнята, няма да го загубите по никакъв начин. Въпреки забележителния външен вид, този елемент е много удобен и практичен в експлоатация. Да се ​​грижиш за едно глиганче е просто: достатъчно е да изтриеш керемидата с кърпа, за да се отървеш от мръсотия и други натрупвания. Поради изпъкнала форма можете леко да изтриете плочката около периметъра, а калните отлагания след почистването няма да останат дори на кръстопътя.

В допълнение, керамиката може да бъде допълнена и украсена с различни декоративни елементи, включително панели или бордюри. Комбинацията от керемиди и подобни вложки изглежда страхотно, без да остава никой безразличен.

Кабанчик в банята - вътрешни опции

За разлика от кухнята, където плочките се разполагат само на малък парцел, в банята с плочки е необходимо да се оформят цялата стая. Съответно тук можете да включите въображението с пълен капацитет, защото разнообразието от интериори за баня наистина изненадва.

Арт Деко. Един от най-популярните варианти за баня. Характерните особености на този вариант са ясната геометрична форма, както и редността на всички елементи. Като правило се използват плочки от черно-бял цвят, но сивата плочка също изглежда много стилна. Контрастът е необходим, за да се подчертае още веднъж сериозността на формите на стаята. При наличието на ограничен бюджет можете да процедирате по следния начин - оформете само една стена с помощта на керемида, докато останалата част от стената е подходяща за конвенционална керамика. Дори една стена, изложена по този начин, добавя гланц и шик в стаята.



Loft. Този стил се нарича още градоустройство. Тя се характеризира с наличието на по-груби форми. За да се създаде таванско помещение, е необходимо да се закупи плочка с малки размери светлинни тонове, които се подреждат заедно с големи тухли от наситени тъмни нюанси. Друг начин да се подобри ефектът на грубите форми е да се използва контрастиращ пастообразен кит за фугиране на шевовете от по-светли цветове. Различните дървени, метални или стъклени елементи напълно съответстват на тази версия на интериора на банята.

Скандинавски стил. Този дизайн се характеризира с оригинална комбинация от контрастни материали, текстури и видове декорация. Тук можете да използвате различни технологии за полагане на плочки. Най-добре е да закупите плочка с подчертана текстура, тъй като тя е най-подходяща за създаване на скандинавски стил на дизайн в банята. Ако говорим за сянка, тогава се препоръчва да се избере плочки от естествен тухла цвят.

Изборът на изпъкнали плочки - какво да търсите

Закупуване на механа за употреба като престилка в кухнята или за складиране в банята, първо трябва да определите цвета и размера. В баните можете да използвате плочки от същия размер, но също така много популярен вариант с монтаж на плочки в различни размери. Тази опция е идеална за комбинирани бани. Ако говорим като цяло, за просторни помещения е необходимо да се избере плочка от големите размери, докато тоалетни помещения е възможно да се довърши керамика с по-малки размери. Цветът е по-зависим от личните предпочитания на собствениците на апартамента, както и от избрания стил на дизайна на стаята.

Изборът на изпъкнали плочки - какво да търсите

Материал от различни цветове ще ви позволи визуално да промените геометрията

Ако следвате следните съвети, можете да изберете най-добрата опция за себе си, която ще ви хареса много дълго време:

  • В малките стаи се препоръчва да се поставят керамика от по-леки и меки тонове, което допринася за визуалното разширяване на стаята. Естествено, само бяла плочка няма да работи, защото стаята ще изглежда като болнично отделение. Плочки с лъскава повърхност изглеждат много хубаво. Материалът с матово покритие е идеален за баня завършва голям размер.
  • Изборът на ястреб на плочки за завършване на банята ви позволява не само да украсите стаята, но и визуално да променяте геометрията. За това имаме нужда от материал от два контрастни цвята. Например, достатъчно е да поставите хоризонтален ред от тъмни плочки с ширина от една или две плочки около периметъра на цялата стая, за да дадете на помещението повече пространство. Ако искате да дадете на стаята формата на десния квадрат, ще трябва да използвате тъмни плочки по стените с по-малка площ.
  • Panno и други декоративни елементи, например бордюри, изглеждат невероятно. Но максималният ефект е възможно само в просторни стаи. За да подобрите впечатлението, можете да добавите върху нея шаблон с шаблон.
  • Използването на мазилка е друг начин за разнообразяване и украса на интериора на вашата кухня или баня. Както показва практиката, плочката на глиган е съвършено комбинирана с измазани и боядисани повърхности.

Полагане на плочки глиган - тайните на уменията

Така че, сега преминаваме към най-важния етап - директно опаковане. Най-голямата трудност е полагането, тъй като изисква умения и опит, за да направите всичко правилно и красиво. Нека разгледаме някои аспекти, които причиняват най-големи затруднения за начинаещите, когато работят с керамична плочка изпъкнала форма.

Полагане на плочки глиган - тайните на уменията

За да се гарантира, че шевовете не привличат внимание, е необходимо да поставите плочката идеално гладко

На първо място, както при всяка друга довършителна работа, повърхността на стената трябва да бъде подготвена за работа. Както бе отбелязано по-горе, в този случай този процес не отнема много време. Но известно време ще е необходимо да похарчите за това, за да изчистите повърхността на стара мазилка и боя. Ако няма видими дефекти по стената, можете да продължите към грунда. Ако има ясно маркирани чипове и вдлъбнатини, препоръчително е да ги запечатате с шпакловка.

Ако говорите директно за стила, има няколко начина. Обичайно е да се построи беглец, с малък компенсатор, което е вид имитация на тухлена зидария. Поради удължената форма на плочката този метод е най-логичният. Освен това поставянето на плочки с офсет е много по-лесно. Трябва само да се придържате към хоризонталната линия.

Плочата свиня за банята е подредена и по метода "шев по шева". Този метод намери приложение при работа с конвенционални керамични плочки. Трудовият опит по подобен начин ще бъде огромен плюс в декорацията на глиган. Скъсаните скосявания и изпъкналата форма на плочата придават на дизайна на интериора три измерения и стил. Основната трудност е в шевовете - поради изпъкналата на шевовете привличане на голямо внимание, така че трябва да се разпространи плочката идеално гладко, без най-малката денивелация във вертикална посока.

Естествено, между керамиката трябва да остане малка разлика от няколко милиметра. Прекалено голямото изчистване не се препоръчва, защото изглежда, че такава плочка няма да бъде толкова привлекателна.

Между другото, шевовете заслужават специално внимание. За да бъдете по-точни, тогава фуги за шевове. Необходимо е да се използват само висококачествени продукти, например мистрия върху епоксидни смоли. В противен случай може да има неприятен ефект като потъмняване на ставите. Придобиването на фуги на основата на смолата прави възможно запазването на оригиналния цвят за много дълго време. В допълнение, те не абсорбират мръсотия и влага.

Въпреки това ще бъде малко проблематично да се работи с такива фуги за начинаещи, което се дължи главно на високата степен на сушене. Следователно всичко трябва да се направи много бързо и точно. Най-добре е да се обработват малки площи с плочки, докато фугиращата смес в избраната област не изсъхне. След това можете да продължите с обработката на следните съединения.

Определени с броя на глиганите глигани при покупка, трябва да добавите около 5-10 процента за евентуален брак, както и подрязване. Това ще ви позволи да работите тихо с керамика без разсейване и без да се притеснявате за необходимостта да се върнете в магазина и да купите необходимото количество плочки. Накрая, отбелязваме, че поради разумното тегло на една единица от плочката, ще е необходимо много повече лепило. В края на краищата, лепилото трябва да се прилага не само към плочката, но и към стената, за да се осигури максимално ниво на захващане и прилепване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да се има предвид при избора на керамични плочки в банятаКакво да се има предвид при избора на керамични плочки в банята
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Ремонт на стените в банятаРемонт на стените в банята
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да изберем подовата плочка?Как да изберем подовата плочка?
» » Плочки свиня за баня и кухня тайни на поставяне на необичайни плочки
© 2021 BggeHat.com