Ремонтираме склоновете след инсталирането на прозорците

Един от крайните етапи от инсталирането на прозорци е ремонтът и наклон. Този процес се състои в предварителна подготовка на повърхностите и директно довършване със строителни материали. За да ремонтирате склоновете, след като сте поставили пластмасови прозорци е качествено и трайно, трябва да подготвите стените и отвора на прозорците по всички правила.

Боядисване на склонове

Дори при много внимателно демонтиране на стари прозорци, склоновете са повредени. Всички глухи отвори, пукнатини и неравности трябва да бъдат премахнати. За да направите това, използвайте шпакловка, гипс или други материали на базата на пясък и цимент. В ъглите и върху повърхностите на ставите остават остатъците от монтажната пяна, те са внимателно нарязани с конструктивен нож, опитвайки се да не повредят целостта на съединителния шев. За залепената пяна се залепва лента за бариери срещу пара. За да се предотврати появата на мухъл по склоновете, те се третират с противогъбично съединение. За по-добра адхезия се препоръчва и покриването на стените на отвора с грунд.

Най-трудният парцел за мазилка е горната улица. Предварително е подсилен от подсилване. Мрежата е прикрепена към наклона с дюбели, след това е измазана с перлитна, вермикулитна или перлитна-гипсова смес. Смес за затопляне и измазване на склонове е най-добре да се направи със строителни миксер с дюза, така че ще се окаже гъста, вискозна и хомогенна. Първо поставете груб замазка, след това постепенно широка шпатула, изравнена.

След 2 часа след тази работа по склоновете могат да се появят малки пукнатини и депресии. Подравнете ги с четка за боя, потопена в същата смес, само по-течна консистенция. За формирането на външни ъгли използвайте два строителни инструмента - poluterki. След като мазилката е напълно изсъхнала, склоновете са покрити с боя в няколко слоя или с акрилен уплътнител, което е допълнителна хидроизолация. Цвят на боята може да бъде избран, но най-често използван в бяло, прави прозореца отворен по-светъл и по-изразителен.

Завършване на склонове с пластмасови панели

При поръчване на услугата от фирмените "прозорци на ключ" - подмяна, ремонт на пластмасови прозорци, первази и склонове се извършват едновременно.

В допълнение към атрактивния си външен вид, този материал има следните предимства:

  • устойчив на гъбична форма;
  • не абсорбира влагата;
  • лесно да се грижите;
  • издръжлив.

До прозоречната структура на PVC изглежда хармонично и стилно, без да нарушава целостта на интериора, се препоръчва да се монтират пластмасови наклони.

За монтажа на пластмасови панели ще ви е необходим U-образен стартов профил. Той се завинтва с винтове около периметъра на отвора на прозореца близо до шева на сглобяването. На периметъра на склоновете на външните ъгли на щайгата се закрепват - дървени ламели с ширина 2-3 см. Страничните ламели не се закотвят близо до тавана, а с малка стъпка. В този жлеб се вкарва панел за горната част на наклона.

Монтирането на clypeus започва отгоре. Тя е закрепена към дървена щандова кутия с конструктивен статив. След като горният корпус е инсталиран, можете да отидете директно към монтажа на PVC плочи. Първо, горният панел от PVC се вкарва в U-образния стартов профил, след което, ако е желателно, може да бъде поставен нагревател, а в края втория ръб на плочата се вмъква в F-образния жлеб на корпуса. Не поставяйте твърде дебел слой изолация, тъй като този пластмасов панел може да се огъне. По-нататък в същата схема са монтирани вертикални странични рамки и панели, а след това и долните. Плочите се преплитат и след приключване на работата излишните елементи могат да бъдат нарязани с метални ножици и по този начин да се правят правилни ъгли.

Довършителни гипскартон

Качествен ремонт на склонове след монтаж на пластмасови прозорци може да се направи и по-достъпни бюджетни материали. Една от възможностите е гипскартонът. Лесно е да нарязвате необходимите части, да монтирате и боядисвате. Монтирайте панела от гипсокартон по два начина: под рамката на рамката. Ако плочата е фиксирана под рамката, профилът остава широк и конструкцията изглежда по-хармонична и пълна.



Ако не е възможно да инсталирате склонове в разгънат ъгъл към стената, трябва да ги закрепите към самата рамка.

Преди да монтирате панелите, е необходимо да отрежете монтажната пяна и да нагласите повърхността на наклона. Монтиран гипсокартон върху предварително инсталиран L-образен профил по целия периметър на рамката. Външният ръб на гипсокартона е фиксиран към стената със специално лепило. Плочките, образувани между стената на склона и гипсокартон, могат да бъдат пълни с минерална вата или полистиролова пяна. Това ще увеличи топло и звукоизолиращите свойства на прозореца.

Ремонт на прозоречни первази

Парапетът на прозореца изпълнява няколко полезни функции, но при продължителна и неправилна експлоатация неговите ететични свойства бързо губят първоначалния си вид. Преди да поправите пластмасовия прозорец, трябва да проверите неговата цялост. Може би няма да е необходимо напълно да се замени плочата, а само нейното частично възстановяване. Основата за ремонт на перваза на прозореца може да бъде следната:

  • появата на драскотини;
  • пукнатини в пластмасата;
  • следи от саксии за цветя;
  • деформация на пластмаса от горещи предмети;
  • чипове в ъглите.

С леко повреждане на повърхността на пластмасовия прозорец, може да се ремонтира с подплата от трайна PVC. Инсталира се на стария перваз и се закрепва с монтажно лепило или силикон.

Преди да инсталирате облицовката, первазите трябва да бъдат почистени от прах и други замърсители и да бъдат избърсвани с алкохол или ацетон. Пукнатини и дупки са пълни с лепило. След като инсталирате капака, върху него трябва да поставите преса, която сигурно фиксира перваза на новия прозорец. Страничните части на капака са направени със специални щепсели.

Предимствата на пластмасовата облицовка са:

  • спестяване на пари;
  • спестяване на физическа сила;
  • спестяване на време;
  • проста инсталация;
  • пожароустойчивост;
  • устойчивост на ултравиолетова светлина;
  • способността да избирате всеки цвят.

Пълната подмяна на пластмасовия прозорец е дълъг и сложен процес, изискващ допълнителни парични и физически разходи. За неговото инсталиране е необходимо да се разчупи част от стената, което ще доведе до допълнителни инвестиции в декорацията на стените.

Възстановяване на бетонни прозоречни первази

Бетонният прозорец е много по-силен и по-надежден от пластмасата. След като инсталирате PVC рамката на прозореца, можете да оставите стария прозорец на бетон, отказвайки да инсталирате нова пластмаса. Това ще спести разходите за унищожаване на стената и ще съкрати времето за ремонт. На първия етап от възстановяването на бетоновия прозорец е необходимо боята да се отстрани. Това може да бъде направено по следните начини: с електрически вентилатор или газов горелка с киселинни люкове.

След отстраняване на боята повърхността на бетона се грундира в два слоя. Към края на бетонната плоча се закрепва с защитен перфориран ъгъл. Цялата повърхност на перваза е изравнена с всяка основна шпакловка. След като основният слой е изсъхнал, се прилага окончателният замазка. След пълно изсъхване на замазката, повърхността на перваза на прозореца се шпаклова с фин шкурка. След това можете да започнете да рисувате. Като декоративна повърхност первазът на прозореца може да бъде украсен с керамични плочки, изкуствен камък, мозайка или естествено дърво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на пластмасови прозорциМонтаж на пластмасови прозорци
Топлоизолация на пластмасови прозорци какво казват специалистите?Топлоизолация на пластмасови прозорци какво казват специалистите?
Как да направите вътрешни склонове на прозорците 3 на материала и 3 технологииКак да направите вътрешни склонове на прозорците 3 на материала и 3 технологии
Монтаж на пластмасови прозорци със собствените си ръцеМонтаж на пластмасови прозорци със собствените си ръце
Как да вмъкнете пластмасов прозорец?Как да вмъкнете пластмасов прозорец?
Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?
Монтаж на алуминиева дограмаМонтаж на алуминиева дограма
Избор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорциИзбор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорци
Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?
Инсталация при отлив на пластмасови прозорциИнсталация при отлив на пластмасови прозорци
» » Ремонтираме склоновете след инсталирането на прозорците
© 2021 BggeHat.com