Как да направите вътрешни склонове на прозорците 3 на материала и 3 технологии

Монтажът на пластмасови прозорци е само един от етапите на работа. Следващият етап е инсталирането на прозоречни склонове. Наклони - това са двете странични и горни повърхности на отвора на прозореца. Тяхната инсталация ще подобри външния вид на прозорците и ще служи като допълнителна изолация. Често завършването на отварянето на прозореца вече е включено в цената за инсталиране на нови пластмасови системи. Но ако искате да спасите малко, можете сами да го направите.

Какво да направите склонове - 3 основни опции

Склоновете на прозорците са изработени от различни материали:

  1. 1. мазилка с допълнително покритие с тапети, боядисване;
  2. 2. пластмаса;
  3. 3. Гипсокартон.

Когато правите склонове, можете да използвате други довършителни материали. Например дърво от ценни или иглолистни видове. Изглежда страхотно при инсталиране на ламинирани пластмасови прозорци под дърво, в скъп интериор. Но този вариант е по-малко привлекателен за самоинсталация поради по-високите цени и необходимостта от професионални умения за работа с дърво. След това ще обсъдим подробно трите варианта, изброени по-горе.

Как да направите вътрешни склонове на прозорците - 3 материала и 3 технологии

Мазилка - ще извършим творбите от и до

Този метод се счита за най-икономичен, по-прост, тъй като е лесно да отрежете склоновете със собствените си ръце. За заданието се изискват следните инструменти и материали:

  • добро ниво, за предпочитане не твърде дълго;
  • правило на алуминий;
  • рулетка;
  • молив, маркер;
  • шпатула;
  • малка, специален шаблон;
  • мистрия;
  • чукова kirochka;
  • контейнери за вода и разтвор;
  •  мазилка.

Преди да започне производството на склонове от гипс, се извършва следната подготвителна работа. Прозоречният перваза е защитен от различни механични повреди, от възможното проникване на разтвора. За тази цел са подходящи дебели хартия, парчета гипсокартон. Отоплителните радиатори могат да бъдат опаковани в хартия. И за да защитите прозореца е по-добре да използвате филма. Фиксира се с лента за боядисване.

Стари мазилки, бои, остатъци от пяна и други замърсители се отстраняват безпроблемно. Излишната пяна, образувана по време на нейното разширяване по време на втвърдяване, се нарязва с нож. Ако при разрязването на пяната са открити цепнатини, други дефекти в отварянето на прозореца, тогава ги елиминираме. За да се подобри адхезията на мазилката в местата на контакт с отвора на прозореца, ставите са леко разширени и блокирани с разтвор.

На страничните повърхности на прозоречните отвори за изравняване на мазилки може да монтирате дървени ламели. Изравняването се извършва от дървена пръчка със закръглена дръжка. Грейката служи за стабилна опора на единия ръб на пръчката, а другата се поддържа от кутия. Нивелирането на повърхността започва едва когато започне процеса на нанасяне на мазилката. Покриващият слой се нанася след окончателното изравняване на мазилният слой. Рейки може да се отстрани само след като напълно се изсуши.

Слоят от мазилка, приложен в даден момент, е не повече от 5-7 мм. Подравнете слоя с еднообразни движения нагоре и надолу. След нанасянето на мазилката външните ъгли също се изравняват. Като допълнителна защита срещу повреда инсталираме декоративни ъгли. В бъдеще и ние ги поправяме. При довършване ъгълът между стената и кутията трябва да се поддържа равен. Следващият слой се прилага, след като предишният слой се изсуши напълно. Поради тази причина целият процес отнема два до три дни. Накрая върху мазилката се нанася слой боя, тапетът се залепва. В случай на повреда на мазилката, боята ще бъде лесна за ремонт.

Преди завършване на пълното изсъхване на мазилката прозорците не трябва да се отварят.

Въпреки лекотата на производство на склонове, техниката има някои недостатъци:

  • Поради сезонните температурни разлики поради разликата в характеристиките на използвания материал, между пластмасовата рамка и мазилката има пропуски.
  • Термоизолационните свойства на мазилката са ниски, не е устойчива на кондензация, плесен.

Пластмаса - как да се справя?

На прозорците пластмасовите панели изглеждат привлекателни. Те са лесни за работа, а вие се нуждаете от по-малко време за инсталиране. Не е трудно да се грижат за такива панели. Всяко замърсяване от повърхността може да се отстрани с влажна кърпа. Допуска се използването на неагресивни детергенти. Широкият избор на цветни панели опростява избора им за пластмасов профил от всякакъв нюанс.

Как да направите вътрешни склонове на прозорците - 3 материала и 3 технологии



По време на производствения процес ще се изискват такива инструменти и материали:

  • ниво сграда;
  • удар;
  • Степлери за закрепване на пластмасови панели;
  • инструмент за рязане;
  • панели и профили от пластмаса;
  • дървени брусовки;
  • нагревател, например, минерална вата;
  • силикон;
  • дюбели, гвоздеи, винтове за самозатягане.

Преди инсталиране склонове от пластмаса Вътрешните повърхности са предварително почистени от замърсители. По размерите на повърхностите на прозореца, отварящи се от панелите, изрязваме отделни фрагменти. Монтажът се извършва с помощта на течни нокти и летви с щракващи ъгли. По-проста конструкция за монтаж е направена от дърво. Страничните ламели на прозорците се монтират отгоре и отстрани на отвора на прозореца с помощта на дюбели. Панел в процеса на монтаж е прикрепен с помощта на малки карамфили, винтове.

Монтажът на склонове с монтажна пяна има редица характеристики:

  • Необходимо е да се вземе предвид коефициентът на разширение на монтажната пяна по време на процеса на втвърдяване.
  • За да се предотврати деформация на склоновете, се препоръчва да се вземе пяна с нисък коефициент на разширение.
  • Панелите допълнително се фиксират за 10-15 минути.

Гипсокартон - всички предимства на този материал

Друг обичаен материал за изработване на склонове е гипсокартон. При инсталиране на склонове трябва да се използват листове от влагоустойчив гипсокартон. Той се отличава с повишена твърдост, термична стабилност, отлична топлоизолация. Използването на листове от обикновени гипсокартони се разрешава само след обработка с грунд. За равномерно покриване и импрегниране на листовете, грундът се нанася на няколко слоя. Повърхността на отвора на прозореца също се обработва с грунд. За удобство при нанасянето на грунда листовете се нарязват предварително на фрагменти с необходимите размери. Смесите се третират с неутрален уплътнител.

Как да направите вътрешни склонове на прозорците - 3 материала и 3 технологии

В допълнение към листовете от гипсокартон, по време на инсталацията, ще са необходими такива инструменти и материали:

  • отвертка;
  • нож за монтаж;
  • набор от тренировки;
  • равнище;
  • Резачка за GCR, шкурка 200-240;
  • шпакловка;
  • праймер срещу гъбички;
  • валяк;
  • боя на водна основа;
  • Ъглов, перфориран и наклонен;
  • канал под боята.

Монтажът на гипсокартонени плоскости се извършва по няколко начина. Първият начин е с помощта на монтажни конструкции. Методът се използва за големи разстояния между прозоречното устройство и отвора. Например, ако повърхността на втората е силно повредена по време на демонтирането на стари прозоречни конструкции. Надеждно фиксиране на парчета гипсокартон върху повърхността на отвора на прозореца се постига с помощта на профила. Листът от гипсокартон вътре здраво държи L-образната му форма.

Профилът е зададен в прозорците. В местата, където GCR навлиза в профила, решетката е допълнително залепена. Това ще предотврати образуването на пукнатини. Като нагревател се полага слой от минерална вата между гипсокартона и стените. На вътрешния слой на листа се нанася слой лепило. След това листът внимателно се притиска към стената и се поддържа в това положение за известно време.

Вторият начин е монтажната пяна. Методът се използва с минимални пропуски, когато повърхността е плоска, без дефекти. Монтирането на листови фрагменти от гипсовата гипсова шпакловка се извършва върху пяна, върху лепило. Горният фрагмент е прикрепен първи. На единия край на фрагмента адхезивният слой се нанася с твърда лента, а другият се поставя в началната лента. Ръбът на гипсокартона с лепило се притиска към стената. Закрепването на страничните фрагменти се извършва във втория ред. Това решение увеличава надеждността на закрепването на горния фрагмент.

За да се предпазят външните ъгли от чипове и други повреди, те са допълнително покрити с декоративни ъгли. В края на инсталацията на прозореца склон, тяхната повърхност е shpaklyuyut. Преди боядисване всички повърхности се търкат с ренде, шкурка. Гипсовият картон е боядисан с акрилна или маслена боя.

Правилно инсталираните наклони имат редица положителни характеристики. Например, благодарение на способността на гипсокартона да задържи и да освободи излишната влага, съдържанието му в стаята се нормализира. В този случай листовете за сухи стени са лесно поправка. Повреденото място е покрито с шпакловка и боядисано отново.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на пластмасови прозорци със собствените си ръцеМонтаж на пластмасови прозорци със собствените си ръце
Ремонтираме склоновете след инсталирането на прозорцитеРемонтираме склоновете след инсталирането на прозорците
Избор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорциИзбор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорци
Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?
Използване на платна в дървена къща на пластмасови прозорциИзползване на платна в дървена къща на пластмасови прозорци
Ние правим склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръцеНие правим склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръце
Завършване на склоновете на врататаЗавършване на склоновете на вратата
Защо е необходимо да инсталирате пластмасови прозорци през зиматаЗащо е необходимо да инсталирате пластмасови прозорци през зимата
Пластмасови прозорци с големи размериПластмасови прозорци с големи размери
Монтаж на външни склоновеМонтаж на външни склонове
» » Как да направите вътрешни склонове на прозорците 3 на материала и 3 технологии
© 2021 BggeHat.com