Как да изберем подов нагревател за преглед на най-популярните материали

Подови настилки

При извършването на големи ремонти, много от тях използват най-новите технологии. Нека да говорим за един от тях - най-популярните подови нагреватели. Кой материал да избера? И колко правилно да го сложите? Нека поговорим за всичко това по-подробно.

Общ преглед на нагревателите

Има голям избор от нагреватели

За конкретна основа материалите са еднакви, но за дървен под, те са съвсем различни

На първо място е необходимо да се вземат под внимание климатичните условия, нивото на температурата през зимата, качеството на отоплението в помещението, нейната функционална цел и вида на покритието. Не по-малко важно е основанието на секса. За конкретна основа материалите са еднакви, но за дървен под, те са напълно различни.

Има голям избор на изолация. Ние изброяваме най-популярните топлоизолационни материали за пода:

  1. Стиропор.
  2. Разширена глина.
  3. Полистирол бетон.
  4. Стъклена вата и минерална вата.
  5. Корк материал.
  6. Изолация на Opilovye.
  7. Ековата.
  8. Penoizol.
  9. Изолация от фолио.
  10. Система за подово отопление.

Нека разгледаме по-подробно всеки вариант.

пенополистирол

Разширеният полистирол е най-популярният строителен материал, който се използва активно в строителството и ремонтните работи. Той се появи съвсем наскоро, но много бързо се оказа от най-добрата страна.

Разширеният полистирен е направен от полимер, който при високи температури пени и се превръща в много лека, но плътна текстура. Неговите топлоизолационни свойства са 25 пъти по-високи от тези на експандиран глинен бетон. Подът, изолиран с експандиран полистирол, абсорбира много бавно топлина, не изгнива, не се страхува от влага, така че може да бъде поставен на балкона и в банята.

Материалът често се използва при създаване на плаваща замазка. Тя може да бъде излята със слой от цимент или бетон, както и подредени между закъснения, изграждане на дървени подови настилки. Често с помощта на експандиран полистирол, бетонната замазка се затопля чрез разстилане на шперплатови листа на върха. Този материал е универсален, но има значителен недостатък - пенополистиролът изгоря добре, затова при използването му като нагревател трябва да се вземат строги предпазни мерки.

Разширена глина

Естествен материал, изработен от глина чрез изпичане - най-достъпната опция за затопляне. Използва се за създаване на "суха" замазка, където гипсовите плочи действат като твърда основа. Порестата структура на пелетите осигурява добра топло и звукоизолация. Но при тежки зими такова затопляне е било ефективно, слоят от експандирана глина трябва да бъде най-малко 10 см.

Това определя двата най-важни недостатъка на разширената глина като нагревател:

  • Първо, тази опция значително ще намали височината на стаята.
  • На второ място, това ще създаде значителен товар върху подовете. В повечето случаи всичко това е неприемливо.

Полистирол бетон

Полагане на бетон от полистирол

За постигане на висококачествена изолация е необходима само дебелина от 5 см

Според техническите си характеристики полистиролът е междинна позиция между циментово-пясъчната замазка и експандираната глина. Той има по-висока топлоизолация от "мократа" замазка, а с дебелина е 2 пъти по-тънка от "сухата". За постигане на висококачествена изолация е необходима само дебелина от 5 см.

Налягането на пода е незначително. Освен това, с полистирол бетон е добре да се изравнява пода. Над тази основа може да бъде положен материал за довършителни работи. Полистиреновият бетон е идеална основа за създаване на самонивелиращи се подове. Следователно, струва си да погледнете по-отблизо този нагревател.

Стъклена вата и минерална вата

Стъклата и минералната вата са евтини. Те имат отлични свойства за предпазване от пароиди, така че те най-често се използват за изолиране на дървени подове. Матките се подреждат между закъсненията. В същото време те не горят, не гният, не допринасят за образуването на плесени или насекоми, опасни за дървесината.

Недостатъкът е съставът, който има специална химична формула. При използване на стъклена вата и минерална вата се отделят токсични вещества. Вярно е, че те са в зоната на приемлив праг. Но мнозина предпочитат да не поемат рискове. В допълнение, стъклената вата може да се разпадне. Когато се носи, прах се образува през подовата настилка.



За да се предпазите от нея, подложките отгоре трябва да бъдат покрити с филм. При инсталирането винаги инсталирайте вентилационна междина. И двата материала губят свойствата си с течение на времето и това трябва да се вземе предвид.

корк

Корковата изолация е много ефективна. Изработена е от естествен материал с отлични технически характеристики. Корк има забележителни топлоизолационни свойства, е издръжлив, безопасен, тежи малко, лесен за транспортиране, но е тънък и много скъп. Може да се използва само там, където няма нужда да изравнявате основата на пода.

Най-често точката се използва като основа за ламинат и паркет. Но ако материалът е покрит с няколко слоя лак, той може да бъде поставен като довършително покритие.

Топлоизолационни материали

Топлоизолационни материали

Стърготините не са много популярни

Не толкова отдавна, дървени стърготини се използва активно в строителството и изолацията на частния жилищен сектор. Но дори и днес, те не се използват в чиста форма, защото не отговарят на стандартите за пожарна безопасност.

Сега има и други технологии. Стърготините се смесват с огнезащитни и антисептични средства, добавя се лепило и се произвеждат пелети от дървени стърготини и арболит.

Те не са много популярни, тъй като има по-ефективни нагреватели за продажба.

Ековата

Друга екологосъобразна изолация - ecowool е направена от целулозни влакна. Почувствайте, че това е хлабав материал, който е идеален за топлоизолация на труднодостъпни места. Излива се на ръка.

Desyatisantimetrovyh слой от нейните топлоизолационни свойства, сравними с 80 cm слой от експандиран глина. Но е страх от вода, така Ековата използва само в сухо помещение за топлоизолация на дървени подове.

Penoizol

Пеноизолът е течна пяна. Той има същите технически характеристики като "твърдия брат". Но неговата течна консистенция прави възможно да се използва, когато не е възможно да се постави пяна полистирол. С помощта на пеноизолните шевове се затварят големи пукнатини и интертитни шевове.

Добре е да използвате този материал по време на строителната фаза. С него е възможно да се запълнят всички въздушни кухини, като по този начин се предотвратяват големи топлинни загуби.

Обърнете внимание! Не толкова отдавна, екологично безопасен заместител на изолацията на пяната - еко изолацията. Той се излива в пространството между двете изоставания, затопляйки дървения под.

Фолиев материал

Фолиев материал

Изолон днес е доста разпространен материал

Материалите, които имат фолиен субстрат, имат отразяваща повърхност, която не позволява топлината да излезе от помещението. Затова подредете тази изолация с фолиото нагоре. Материалът служи за много дълго време, не позволява преминаването на влагата, така че обхватът на употребата му е голям. Често такава изолация на пода се използва за довършване на подове и стени в бани и сауни.

Фолиото е прикрепено към слой от минерална вата или полистирол. Изгответе го под формата на ролки или плочи. Те могат да бъдат покрити с дървени подове и използвани за монтаж на топъл под.

Допълнителна опция - система от топъл под

Все по-често потребителите избират системата "топъл под" за затопляне. Той не само помага за създаването на благоприятен микроклимат, но също така действа като основен източник на топлина в стаята. Има голям брой варианти за внедряване на такива системи. Има електрически вериги, но най-икономичният модел е подово отопляем под.

Не бива да се споменават предимствата и недостатъците на тази система. Всеки модел има свои положителни и отрицателни страни. Но системата на топъл под, е отличен вариант на затопляне.

Обобщение по темата

Както можете да видите, гамата от материали е огромна. Сега знаете как да изберете нагревател за пода. И за да направите материала по-ефективен, трябва да отговорите на следните въпроси:

  1. Откъде е направена основата на пода?
  2. Каква е функцията на стаята?
  3. Какви резултати могат да задоволят очакванията?
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
Разбираме как да изолираме пода в частна къщаРазбираме как да изолираме пода в частна къща
Затопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действиеЗатопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действие
Изолация за пода в странатаИзолация за пода в страната
Отопляваме тавана в дървена къща лесно и надеждноОтопляваме тавана в дървена къща лесно и надеждно
Нагревател за рецензии на къщи и какво да избереНагревател за рецензии на къщи и какво да избере
Видове изолация за покрива и техните характеристикиВидове изолация за покрива и техните характеристики
Как да изберем най-добрата изолация за подаКак да изберем най-добрата изолация за пода
Нагревател урсаНагревател урса
Типове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за домаТипове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за дома
» » Как да изберем подов нагревател за преглед на най-популярните материали
© 2021 BggeHat.com