Изолирайте пода в страната

Топлоизолацията на подовете в страната има свои собствени характеристики. Тук можете да използвате евтини практически материали, най-важното - да ги предпазите надеждно от влага и гризачи. Затоплянето се извършва най-често по два начина - на груб под или на върха на покритието (дъска от дъски). И двата варианта имат проста технология, така че всеки може да изолира пода на дача самостоятелно.

Изолирайте пода в страната

Изолирайте пода в страната

Затопляне до грубия под

Този метод се използва най-често и е подходящ за всякакъв вид субстрат. Предимството му е, че няма натоварвания на нагревателя, поради което е възможно да се използват хлабави и крехки материали.

Необходими инструменти:

  • ниво сграда;
  • мозайка или пишеща машина;
  • чук;
  • отвертка;
  • Рулетка.

Освен това ще се изискват такива материали:

  • асфалт;
  • изолация;
  • изграждане на шотландски език;
  • грунд за дърво.

Подготовка на субстрата

Демонтиране на дъската на дъската и проверка на целостта на изоставането

Демонтиране на дъската и проверка на целостта на трупите

Стъпка 1. Ако дача се използва дълго време, трябва да премахнете подовете, да проверите целостта на дървения материал, да почистите основата на натрупаните отпадъци. Старите износени подове се демонтират напълно, тъй като няма смисъл да ги изолираме. Ако подовете са в добро състояние, всички елементи се отстраняват равномерно, подовите дъски се номерират за удобство. Ако откриете следи от мухъл, влажни зони или сиви петна по дървените трупи, те трябва да бъдат демонтирани, поставени на въздух, изсушени и обработени с шкурка. След това дървото е добре импрегнирано с грунд и отново е изсушено на слънце. Подовата настилка също е внимателно инспектирана, полирана ако е необходимо, обработена с грунд и изсушена. Силното закъснение без дефекти не трябва да се отстранява.

Импрегнирането на дървесината ще подобри устойчивостта на влага и ще увеличи експлоатационния срок на дървените трупи, плочките

Импрегнирането на дървесината ще подобри устойчивостта на влага и ще увеличи експлоатационния срок на дървените трупи, плочките

Стъпка 2. Основата се почиства от отломки, внимателно почиства праха в ъглите и в ставите, затваряйте разтвора с широки процепи. Ако дачата е построена само и подът е базиран на циментова замазка, достатъчно е да я почисти. Дървените трупи в този случай са направени независимо от шина от 100x150 mm или твърди дъски със сечение от 100x50 mm. Дървесината трябва да бъде абсолютно гладка, добре изсушена, без дефекти. Преди инсталирането на изоставането е необходимо да се приеме, а основата е покрита с рубероид.

Хидроизолация на пода с рубероид

Хидроизолация на пода с рубероид

Схема за полагане на опорна бетонна основа

Схема за полагане на опорна бетонна основа

Стъпка 3. Монтирайте лъча на стъпки от 60-80 см, в някои случаи - до 100 см, докато повърхността на гредите трябва да бъде строго хоризонтална. Тъй като обикновено няма натоварване на пода, изоставането не може да се закрепи към основата с дюбели.

Полагане на дървени трупи

Полагане на дървени трупи

Дървените трупи се подреждат на стъпки от не повече от 40 см

Дървените трупи се подреждат на стъпки от не повече от 40 см

Полагане на хидроизолация

Като хидроизолация, можете да вземете glassine - гъст, издръжлив, не твърде скъп материал. Той се разпростира върху изоставането, добре разпределен между гредите. За да се запази пергамумът гъсто закрепен към повърхността и да не се движи по време на допълнителни операции, той може да се фиксира от вътрешната страна на дървения труп чрез скоби на строителния сепаратор. Ленти от пергамина се поставят задължително с отвор 10-15 см, а шевовете са фиксирани с алуминиева лента или специална мастика. Стените трябва да бъдат покрити с хидроизолация до височина 15 см от пода.

Пергам, полагане на трупи

Пергам, полагане на трупи

Разбира се, можете да вземете и обикновен полиетилен, но лесно се повреждат от гризачи, които се отглеждат под дървени подове, ако дачата не се използва твърде често. Полиетиленовият филм е фиксиран по същия начин като стъклото.

Процесът на затопляне

За изолиране на подове във вилата често използват евтини материали: експандиран глина, минерална или стъклена вата, пяна и дори дървени стърготини. При компетентно складиране тези нагреватели не служат по-зле от по-модерните и скъпи аналози.

Стъпка 1. Подгответе нагревателя. Пластините са нарязани така, че тяхната широчина е с няколко сантиметра по-голяма от разстоянието между закъсненията. Ролковите нагреватели намаляват директно при подреждане. Ако се използват дървени стърготини, те трябва да бъдат третирани със забавител на горенето и смесени с вар, чийто обем трябва да бъде около 10 от обема на стърготините. Лаймът помага за защита на изолацията от мишки, а импрегнирането с огнеустойчиво вещество намалява запалимостта на материала. След това стърготините трябва добре да се изсушат във въздуха.

Полагане на изолация

Полагане на изолация

Стъпка 2. Избраната изолация е плътно поставена между лагерите, гладка. Не оставяйте празнини в ъглите, по стените или между парчетата материал, това намалява ефективността на топлоизолационния слой. Ако има пропуски върху ставите на плочите, трябва да се надуе пяна с пяна. Обикновено изолацията на плочите и ролките се полага в два слоя, припокриващи цялата тъкан с шевовете на долния междинен слой. Независимо от вида на изолацията, повърхността му трябва да е на 2 см под горния ръб на дървото. Тази празнина осигурява необходимата вентилация на подземното пространство.

Стъпка 3. На изолацията се полага филм с бариера срещу пара. Може да бъде специална мембрана или същия пергамент, който има високи свойства на бариера срещу пара. Паровата бариера се припокрива, ставите на лентите се фиксират с мастик или лента. Материалът не може да бъде прикрепен към стените или опънат, а напротив, той трябва да бъде свободен да лежи на повърхността, напълно покриващ основата. За да се предотврати смяната при полагане на пода, филмът може да се фиксира със скоби към закъсненията на няколко места.

Понякога не е възможно да се остави вентилационната междина, а изолационният слой е в съответствие със закъсненията. В този случай, след полагането на парна бариера върху дървените трупи, кръстосано нарязани дървени 20х40 мм ламели със стъпка от 40 см са пробити. В тази каса е, че грубият под ще бъде фиксиран.

Полагане на дъските на дървените трупи с осигуряване на вентилационна хлабина между дъската и нагревателя

Полагане на дъските на дървените трупи с осигуряване на вентилационна хлабина между плота и нагревателя

Още няколко думи за нагревателите.

Минералната вата губи свойствата си от излишната влага, затова при полагането на покритието трябва да внимавате да не повредите слоя бариерен паркет. Влагата от въздуха, както и водата по време на измиване на подове лесно прониква във всяка дупка и влага памучната вата. Това значително намалява експлоатационния живот.

Затопляне на подове с минерална вата

Затопляне на подове с минерална вата

Видове минерална вата по плътност

Видове минерална вата по плътност

Пяната е повредена от мишки. Ако даката се използва от време на време, голяма част от мишките се отглеждат под пода, която се извива през полиетилена и прави крачки в пластмасовата пяна. Но пергаментът към гризачите не е да вкусва, така че под слоя стъкло, пяната ще бъде безопасна.

Затопляне на пяна пластмаса

Затопляне на пяна пластмаса



Сухият дървен материал се утаява и се компресира, което увеличава тяхната топлопроводимост. За да се избегне това, към чистия дървен стърбър се добавят антисептичен разтвор (7-8) и сух гипс (5). Разтворът леко овлажнява дървесината, така че масата трябва бързо да се постави между закъсненията, докато гипсът се хване. В резултат на това ще се получи достатъчно здрав и здрав слой, който ще задържа идеално топлината в помещението. Тестването и изгниването на такъв нагревател не са ужасни, тъй като цялата влага от дървесината ще абсорбира гипса. Понякога, вместо гипс, се използва цимент, като се добавя в същата сума.

Смес от дървени стърготини, цимент и вар може да се използва като нагревател

Смес от дървени стърготини, цимент и вар може да се използва като нагревател

Полагане на пода

Подова настилка

Подова настилка

Полагане на плочката

Полагане на плочката

Последният етап на затопляне е подовото покритие на подовите дъски. Предварително подготвени и номерирани плоскости се поставят на място, плътно прилепнали един към друг и фиксирани с винтове. Ако внезапно се образуват пролуки, възможно е да ги ударите с тънки клинове или да ги напълните с шпакловка. Не забравяйте да проверите хоризонталността на покритието по време на полагане, в противен случай повърхността може да се окаже вълнообразна. Когато са поставени дъските, монтирайте ги и ги отрязайте, като изрежете изпъкнали ръбове на хидроизолационния филм.

Полагане на масивна дъска

Полагане на масивна дъска

В новата сграда вместо дъски е възможно да се използват частици или OSB. Листовете от материал се изрязват според размера на стаята, положени върху трупи, завинтени с винтове. Във всеки ред плочите са леко изместени по дължината, така че ставите не съвпадат. Накрая шевовете между плочите се запечатват с шпакловка, повърхността се смила, обезпрашава, ако е необходимо и задължително се смила. Като завършващо покритие можете да поставите линолеум, ламинат или друг практичен материал.

Разстояние между закъсненията под OSB плочите

Разстояние между закъсненията под обвивката на OSB плочи

Груб под на OSB плочи

Груб под на OSB плочи

Пример за инсталиране на плочи върху трупи е алтернатива на дървен под

Пример за инсталиране на плочи върху трупи е алтернатива на дървен под

Топлоизолация на дървения под

Ако подовете във вилата са много силни и равномерни и няма желание да ги отворите, можете да направите изолация директно върху дъските. Недостатъкът на този метод е, че височината на таваните ще намалее с около 8-10 см.

Инструменти и материали

За работа ще ви трябва:

  • шлайфаща дюза;
  • електрически мозайката;
  • ниво сграда;
  • грунд;
  • замазка върху дърво;
  • бруски 50х50 мм;
  • листов материал, например, ПДЧ;
  • парно бариерен филм;
  • изолация;
  • самобръчкови винтове;
  • отвертка;
  • строителни шотландски.

Баровете ще служат като лога, така че те трябва да бъдат гладки, без дефекти, добре изсушени. Тъй като процесът на работа ще отнеме много малко време, баровете трябва да се третират предварително с антисептично импрегниране и да се изсушат.

Подготовка на пода

Стъпка 1. Внимателно свалете первазите и почистете пода от прах. Проверете хоризонталната повърхност на манометъра.

Стъпка 2. Ако на пода има издатини, повърхността се обработва с шлайфаща глава. Слотовете между таблата и жлебовете shpaklyuyut.

Пълнене на дървения под

Пълнене на дървения под

Стъпка 3. Работната повърхност е покрита с два слоя от сместа на грунда, което позволява пода да изсъхне.

Стъпка 4. Брус изложени на пода в паралелни редове с разстояние от 30 см. От екстремните гредите на стените е равно на разстоянието от 2-3 см. Нивото на дух и дървени клинове барове показват точно хоризонтално и болтови към основата с винтове.

Полагане и закрепване на трупи

Полагане и закрепване на трупи

Стъпка 5. Пространството между гредите се запълва с нагревател. Най-доброто е за тази цел минерална вата и полистирол. Формираните шевове трябва да разпенват.

Натрупване на изолация в пространството между закъсненията

Натрупване на изолация в пространството между закъсненията

Стъпка 6. Изолирайте горната част с мембрана за бариери срещу пара, внимателно изправяне на материала и фиксиране на шевовете между лентите от лепилна лента.

Минвата е затворена от мембрана

Минвата е затворена от мембрана

Стъпка 7. Изрежете листовия материал за удобство в квадратчета и продължете към подовата настилка. Като се започне от втория ред, листовете се поставят с разместване на фуги от 20-25 см. Шевовете трябва да са минимални, така че коригирайте квадратите възможно най-плътно.

Полагане на листов материал върху трупи

Полагане на листов материал върху трупи

Стъпка 8. Ако планирате да разпределите дъските върху ПДЧ, нямате нужда от допълнителна обработка на чешмата. За по-фини покрития е необходимо да се напълнят ставите и да се обработва целият под с шлайфане. След това премахнете праха, нанесете грунд и изчакайте, докато подът изсъхне.

Описаните опции са най-практични за даване - при съблюдаване на технологията, топлоизолационният слой не трябва да се променя за най-малко 10 години.

Изолационният под в дачата ще работи минимум 10 години

Изолационният под в дачата ще работи минимум 10 години

Сравнение таблица на изолация за пода

Наименование на ползите Minins Топлопроводимост
дървени стърготиниЕвтини, екологично чисти материали с ниско теглоЗапалимост, чувствителност към гниене0,090-0,180 W / mK
Разширена глинаЕкологичен, устойчив материал, без гниене, незапалимГолямо тегло, крехкост0.148 W / mK
стиропорНе се разлага, водоустойчива, с ниско тегло и лесна инсталацияНиска пропускливост на парите, не издържа на високи температури, топими токсини0,035-0,047 W / mK
Минерална ватаНиска топлопроводимост, лесна за монтаж, екологична, огнеупорнаКогато се овлажнява, той се свива и губи топлоизолационните свойства0,039 W / mK

Видео - За да затоплите пода в страната

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите пода в странатаКак да направите пода в страната
Затоплянето на пода в дървена къща със собствените си ръце е правилният път и по-добреЗатоплянето на пода в дървена къща със собствените си ръце е правилният път и по-добре
Секс в страната със собствените си ръцеСекс в страната със собствените си ръце
Как да изолирате пода в странатаКак да изолирате пода в страната
Затопляне на пода в апартаментаЗатопляне на пода в апартамента
С каква технология се вписва натрупаната дъска?С каква технология се вписва натрупаната дъска?
Самостоятелна подова настилка в частен домСамостоятелна подова настилка в частен дом
Какво прави изолацията на пода в къщатаКакво прави изолацията на пода в къщата
Полагане на паркетПолагане на паркет
Как правилно да се изолира подборът на материала на таванаКак правилно да се изолира подборът на материала на тавана
» » Изолирайте пода в страната
© 2021 BggeHat.com