Всичко за това как да направите бетон подова настилка и монтаж себе си

Бетонната подова замазка е много популярна, но в страната нашите плочи се произвеждат само с една плоска страна. И страната, която ще бъде поставена Настилка "под">подови замазки

, ще бъде колкото е възможно изкривено. Само професионални строители могат да ходят на такива плочи, без да причиняват наранявания. Тя има огромно количество подсилване. В този материал ще говорим за начини за решаване на такива неравномерни етажи.

Технология на бетонна подова замазка

Бетонната замазка е междинен слой, който включва вода, цимент и пясък.

Тази подложка е укрепена: 

  • Fiber,
  • метал под формата на армировка или мрежа.

Този слой е изпълнен с: 

  • чакъл гранит,
  • отпадъци несвиваеми, например разбити тухли,
  • разширена глина.

Гранитният натрошен камък значително увеличава здравината, но глина (виж фиг. Разширена глина "за пода">Разширена глина за пода) изолира междинния слой. Теглото на замазката за сметка на експандираната глина и разходите, свързани с отпадъците, използвани в подовата настилка, са значително намалени.

Плюсите включват изравняване на пода от бетон и превръщането му в сексуална база, която може да издържи на голямо разнообразие от товари.

Понякога бетонната подова замазка е подсилващ елемент, например, когато настилката е "от земята".

Минусите на бетонната замазка са: 

  • значително тегло,
  • устойчивост на удар,
  • възможността за кракване и припадък,
  • неестетично,
  • водопропускливост,
  • нестабилност на различни химични вещества,
  • тази повърхност е с нисък вискозитет, което я прави прах и се разпада.

До този момент много от тези недостатъци могат да бъдат елиминирани. В бетона за бетон добавете модификатор на полимера. Такъв състав може да има много красив външен вид.

Той не замърсява и не позволява водата да преминава. Неговите данни за изтриване са равни на цифрите за гранит. Във връзка с първоначалната стойност на марката цимент, силата се удвоява.

Например, ако има M400, ще получите M800. Тази замазка се използва както в ролята на покритието, така и в откритите пространства. При монтажа на бетонни подове със собствените си ръце трябва точно да наблюдавате съотношението на компонентите, смесвайки полимерния бетон.

Последователност на работата

При монтажа на бетон за бетон е необходимо: 

  • направете подови маркировки,
  • Определете дебелината на този слой,
  • инсталирайте, ако е необходимо, топло, хидро и шумоизолация,
  • За да установите режки или маяци,
  • получи маса от бетон,
  • полученият разтвор е изравнен и изравнен,
  • използвайки половин разтрива избършете получената повърхност,
  • позволете на замазките да изсъхнат,
  • като се използва машина за шлайфане на бетонни подове, за да се изравнят горния слой на замазката, да се поправят микрокредитите и полимерният бетон да се направи брилянтно покритие.

Процесът на маркиране на половете

От стените за 30-40 см се получава вдлъбнатина и се получава първата линия за монтаж на водещите релси. Следните редове са маркирани на разстояние, 20-30 см под дължината на правилото.

Ако площта е голяма, тогава подът е разделен на бетонни карти с размер по-малък от 6х6 м, за полагане на бетон. На всяка получена карта подложката е отделно подредена.

Еластичните компенсаторни материали се полагат между отделните части на замазката. В същото време, по време на сушенето, пукнатини и огъване са сведени до минимум, и по време на работа поради температурни промени, подуване.

Процес на определяне на дебелината на бетона

За да се гарантира, че получената повърхност няма стъпки, е необходимо веднага да се изчисли дебелината на всички следващи слоеве след замазката във всяка част на сградата. Това се случва, когато в различни помещения покривните покрития са различни.

Например, ние балатум шперплат легло в коридора, паркет в стаите ще бъде на греди в банята, тоалетната и кухнята ще се полага винил плочки върху системата от топли подове.

Обобщавайки всички тези части, получаваме общата дебелина на всички слоеве на пода над дъската:

  • в коридора е 28 мм,
  • в стаите е 60 мм,
  • при услугите това е 84 мм.

За да се изравнят пода, като се вземат предвид ударите и дупките, най-дебел слой трябва да бъде поставен с лазерно ниво или ниво на водата, в стаята - 50 mm.



Нека да бъде, че по-нататък ще имаме цифра в услугите на 46, а в коридора това ще бъде 40 мм

Правейки всичко това отделно, ще бъдат освободени:

  • сумиране в коридора 28 + 40 = 68 мм,
  • сумиране в стаите 65 + 50 = 115 мм,
  • сумиране в услугите 84 + 46 = 130 мм.

В този пример бетонната подова замазка ще бъде дебела в 2 случая:

  • в коридора ще бъде 130 - 28 = 102 мм,
  • в стаите ще бъде 130 - 60 = 70 мм,
  • в услугите ще бъде 46 мм.

При класическа замазка този слой трябва да бъде най-малко 40 мм. Когато минималният резултат в услугите е по-малък, дебелината на всички замазки се изчислява въз основа на дебелината на замазката в услугите и това е 84 + 40 = 124 мм.

Устройството и видовете бетонна подова замазка

В зависимост от инсталацията, бетонните замазки са: 

  • свързани,
  • несвързан,
  • плаващ.

При липса на допълнителни слоеве между замазката и основата се образува замазка, свързана с основата. С помощта на четка се полага течна циментова замазка върху основата, почистена до голям пълнител, в консистенция, подобна на заквасена сметана. При дебелина на връзката, по-голяма от 160 мм, тази стъпка преминава. По-голямата част от разпространението, не позволява да изсъхне.

Ако в основата има водоотблъскващ слой или е положен хидроизолационен слой, се получава незалепена (с основата) замазка. Грундирането с грундиране в този случай не произвежда.

Най-добре е на този етап да сте внимателни, за да не повредите хидроизолационния слой.

Слоят от хидроизолационна или водоотблъскваща повърхност не дава на циментовия разтвор устой чиво. Поради това, че рискът от образуване на черупки е много висок. По-добре е да се компресира добре разтвора. Ако дебелината на замазката е повече от 100 мм с малък пълнеж до 10 мм, тогава рискът от черупки е незначителен.

Понякога след това слой се полага топлинна и шумоизолация. Тези слоеве обикновено са гъвкави. При монтирането на замазката върху гъвкави дебели предишни слоеве се образува плаваща замазка с дебелина повече от 65 мм.

За да се постигне необходимото уплътнение за първото разпространение, без специално привеждане в съответствие, 30 - 40 обща дебелина на сухожилията. След един ден поставете по-голямата част от разтвора върху слоя за самоуплътняване.

Решения за циментови замазки

Преди това разтворът е направен от вода, цимент и пясък, след което изложи мрежата и изсипва замазката.

Сега има огромно количество пълнители, които подобряват свойствата на разтвора. Едната от тях е влакна, под формата на полипропиленови нишки с диаметър 15 мк и дължина 1 - 2 см.

Те намаляват риска от пукнатини и период на работа. На 1 кубичен метър разтвор е необходимо 0,6 - 0,9 kg влакно. В този случай металната мрежа не е подредена. Вече сме ви разказали за модификатори на полимери.

Имаме база без пукнатини с изолационни слоеве, монтирани върху нея. Тъй като няма здрава основа, не се полага бетонна подова настилка върху дървения под (вж. Нанесете "на дървения под">Потапя се върху дървения под).

Назъбено устройство

За да продължите работата, установете водещите релси. Между летвите на един или два слоя се поставя бетонна маса. Последният слой се подравнява внимателно с правилото и се оставя да се зададе.

Бетонната подова замазка изсъхва от 12 до 50 дни. В случай на задържане на повърхността на теглото на човек, слоят се втвърдява и може да се трие с половин разтриване. Също така, в горния слой и замазката облекчаване на напрежението отрицание незначителен sherohovatosti.Chtoby разклонител не доведе до пукнатини по време на първите 12-15 дни и държат намокрена от полиетилен. Ако замазката е традиционна, след 30-40 дни след опаковането й, те преминават към по-нататъшното подреждане на пода.

Сега нека да кажем няколко думи за смилането на бетонния под. След изстъргването на твърдостта, тя трябва да бъде шлифована със специални машини. Най-добрите образци имат капацитет до 50 квадратни метра на час.

Резюме на бетонната замазка

От горното може да се види, че бетонната подова замазка е незаменим елемент при инсталирането на висококачествени подови настилки. Благодарение на най-новите разработки, често е покритието.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изливане на пода с експандирана глинаИзливане на пода с експандирана глина
Изравняване на пода с експандирана глинаИзравняване на пода с експандирана глина
Разширена глина като подов нагревателРазширена глина като подов нагревател
Намажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНамажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
Разширена глина за подаРазширена глина за пода
Керамитен бетон за замазка изисква пропорцииКерамитен бетон за замазка изисква пропорции
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
Подова настилка с експандирана глинаПодова настилка с експандирана глина
» » Всичко за това как да направите бетон подова настилка и монтаж себе си
© 2021 BggeHat.com