Как да се изолира банята?

Как да се изолира банята

Много собственици на апартаменти смятат, че облицовката на банята с керамични плочки е практично решение, благодарение на което е възможно лесно да се поддържат стените чисти и да се предпазят от влага. Но всъщност, без адекватна хидроизолация, плочките няма да спестят помещението от влага, защото влагата ще проникне през шевовете между плочките.

Къде е необходимо да се направи хидроизолация? Разбира се, във всички влажни зони, това е навсякъде, където водата редовно навлиза в повърхността. По принцип стените и пода са близо до ваната или душ. В този случай хидроизолацията се навива на стената (височината на тази зона трябва да е с 20 см по-висока от нивото на смесителя или мястото, където е прикрепена душовата глава). Най-често се случва, че по време на операцията стената около мивката също непрекъснато влиза в контакт с водата, затова и там е необходимо да се постави слой от хидроизолационен материал. В някои случаи, особено с малка площ от стаята, е по-лесно да се водоустойчива целия периметър на помещението и височината до тавана.



Е, като посетите сайта stekloplastarmatyra.ru, ще намерите композитни стъклени фитинги на разумна цена. Има само качествени фитинги на разумна цена.

Какви материали се използват за хидроизолация? Той може да бъде рубероиден (материал, основан на полиестер и фибростъкло), полимерен филм или течен битумен мастик. Основните изисквания са устойчивост на вода и устойчивост на биологична корозия, т.е. на действието на гъбичките. Освен това, хидроизолационният слой трябва да е еластичен, за да издържи на деформацията, която настъпва по време на работа.

Един от най-удобните видове материали е филм от плътен полиетилен или PVC. Те дори могат да имат топлинно отразяващ слой, който им позволява да бъдат използвани в инсталацията на отопляеми подове. Добре доказана и течна битумна мастика. Този материал се нанася върху повърхността на стените и подовете в два слоя, а след изсушаване образува непрекъснат филм. Качествени водоустойчиви маси са на базата на цимент полимер състави, които се образуват след сушене грапава повърхност с добра адхезия към керамични плочки.
Но водоустойчиви гипсови плоскости не се считат за най-добрият вариант, тъй като те не предпазват от влага, но вече се запази тяхното качество под негово влияние. Ако поставяте плочките върху гипсокартонени плоскости, е необходим допълнителен грунд с хидроизолационни свойства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолация на банята под плочката, която е по-добре да се използва от материалиХидроизолация на банята под плочката, която е по-добре да се използва от материали
Как да се предпазим правилно банятаКак да се предпазим правилно банята
Колко струва да постави плочката в банята и в кухнятаКолко струва да постави плочката в банята и в кухнята
Как да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартонКак да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартон
Монтаж на миксер в банята стъпка по стъпка връзка и монтаж на стенаМонтаж на миксер в банята стъпка по стъпка връзка и монтаж на стена
Как да поставите плочка на стената в банята?Как да поставите плочка на стената в банята?
Ремонт на стените в банятаРемонт на стените в банята
Видове хидроизолация на банятаВидове хидроизолация на банята
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Етапи на ремонт на комбинирана баняЕтапи на ремонт на комбинирана баня
» » Как да се изолира банята?
© 2021 BggeHat.com