Гараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобил

Дом за частна кола от профилна тръба може да бъде построен от почти всяка къща майстор. Такъв гараж е изграден достатъчно бързо и има редица предимства.

Предимства на гаражите от тръби - минимално усилие и максимален резултат

Караваната от фабриката е категория от сглобяеми конструкции. Това означава, че конструкцията му отнема малко време. Гаражна рамка е изработена от профилна метална тръба. И като покритие се прилагат всички материали, подходящи за цената и външния вид, независимо дали това са стоманени листове, CIP панели, сайдинг или други продукти. Тази сграда е от интерес за много собственици на автомобили, тъй като има следните предимства:

  • Лек и евтин в подреждането на основата. Гаражът за кола от профилна метална тръба се изгражда за кратко, благодарение на факта, че не е необходимо да се прави прекалено мощна база. Общата маса на сградата ще бъде относително малка. Това е напълно възможно да се направи с лента или колонна основа.
  • Достъпни цени на правоъгълни тръби и гофрирани тръби за обвивка. Ако изградите гараж от блокове от пяна или обикновени тухли, цената на материалите ще бъде значително по-висока.
  • Висока износоустойчивост на автомобила. Визуално, гаражи от тръби не впечатляват много надеждните сгради. На практика те са в състояние да издържат на ураган без проблеми. Според показателите за якост те в никакъв случай не са по-ниски от тези на тухлени сгради - скъпи и трудоемки при ерекция.
За гараж от профилна тръба не е необходимо да се изгражда здрава основа

За гараж от профилна тръба не е необходимо да се изгражда здрава основа

Ако събранието на гаража, че няма да направи заварка и използване на гайки и болтове, е възможно бързо да се разглоби на колела с ръцете си и го преместете на друго място. Това е важно в случаите, когато структурата се използва само през лятото (на вила, в селска къща).

Реалната липса на гаражи от профилирани тръби е само една. Такива сгради са много студени. През зимата не можете да оставите кола в тях. Решаването на този проблем е елементарно - изолацията на автомобила с топлоизолационен материал. Последният обикновено се използва пяна пластмаса, фибростъкло, известен на всички минерална вата.

Проектираме къща за автомобили - как да предвидим всичко?

Районният гараж на правоъгълно оформената тръба е изграден по предварително проектиран проект. Необходимо е да се направи чертеж на бъдещото строителство, което да позволи точното изчисляване на количеството на необходимите материали за оперативното провеждане на всички строителни работи. При изготвяне на чертежите помислете за следното:

  • дължината на автомобила трябва да е с 250-270 cm по-дълга от дължината на автомобила;
  • ширината на гаража е по-голяма от 150-170 cm от ширината на автомобила (тогава можете лесно да отваряте вратите на автомобила);
  • Височината на помещението трябва да е такава, че отвореният багажник или качулката да не докосват тавана.
Преди да продължите с изграждането, е необходимо да изготвите проект

Преди да продължите с изграждането, е необходимо да изготвите проект

В повечето случаи гаражи от профилирани тръбни изделия имат размери 4х6 и 3х6 метра. Това е достатъчно за съхранение и повече или по-малко удобна поддръжка на автомобила. Придобийте тръби за сглобяване на рамката, фокусирайки се върху дължината на гаража. Ако тази стойност е равна на 6 м, съхранявайте я с шестметрови профилни продукти. Не е желателно да се вземат тръби с по-малка дължина и да се заваряват или обратят.

Ако моторът е построен през лятото, а в студеното време се планира да се разглобява, прехвърля, свързването на сградните елементи, както беше казано, трябва да се извършва с гайки и болтове.

За гаражи, построени от векове, е по-добре да се използва заваряване. Процесът в този случай ще бъде многократно по-бърз. И силата на дизайна ще бъде максимална. За изграждането на гаража са често използвани квадратна тръба или правоъгълно напречно сечение 6x6 cm (тези продукти са на покрива съцветие на ребра) и 10х10 cm (от тях направи основно ръководство). От инструмента ще ви трябва: електрическа бормашина с набор от свредла за метал, 10-метрова лента, ключалки, маркер за маркиране, български. При рязане на тръби и профилирани листове, малки частици от метал могат да излетят. Следователно е излишно да се извършват всички действия в здрави ръкавици и очила.

Започваме да работим - правим основата и пода

За гараж, който ще работи целогодишно, е възможно да се подготви стоманобетонна плоча. Тя се излива в цялата сграда. Работата се оказва отнемаща време, скъпа във финансите и достатъчно дълго. Дебелината на напълнената плоча е приблизително 10 см. Освен това основата задължително е укрепена с метални пръти или със специална подсилваща мрежа.

За да подредите пода, използвайте обикновена бетонна замазка

За да подредите пода, използвайте обикновена бетонна замазка

Основата на лентата е много по-лесна за изграждане. В същото време тя е идентична по отношение на здравината на основите. Такава фундамент се излива изключително в тези места, където е монтирана рамката на рамковия гараж (по периметъра на автомобилната част). Не е необходимо да се впускате дълбоко в земята. Достатъчно е да направите база с дълбочина от 0,25-0,35 м. Тя е по-евтина и по-бързо да се построи колонна основа (понякога се нарича купчина). Неговата сила е малко по-ниска от тази на другите бази. Но със задачата си да задържа рамковата структура, той се справя перфектно. Ще трябва да изкопаете в земята няколко купчини (стълбове), които ще се основават на гараж от тръби и ги конкретизират.

Подът в къщата за колата се изработва с обикновена бетонна замазка. Можете също така да купите готови плочи от стоманобетон в строителния цех или да поставите основата на паважната плоча. Тези две опции ще изискват допълнителни парични средства. Но качеството на подовата настилка ще бъде отлично.

Конструкция на рамката - основната операция

Скелетът за гаража се сглобява от профилни продукти директно на строителната площадка. Възможно е модулно сглобяване. Предполага се, че всички елементи на сградата са свързани помежду си предварително, довеждат се до мястото за монтаж и след това се монтират. Занаятчиите на дома често предпочитат да работят по първата опция.

Схемата на работа в този случай е проста:

  1. 1. Вземете две къси и две дълги тръби, направете от тях лентата (долната) на планираната структура за съхранение на машината. Между тях тръбите се закрепват с болтове (или заваряване).
  2. 2. Закрепването се фиксира върху основата с помощта на анкерни болтове. Те се монтират в отвори, предварително пробити в бетонна основа.
  3. 3. Монтирайте вертикалните тръби от всяка страна и ги фиксирайте.
  4. 4. Ъгловите части на рамката допълнително закрепват рязаните. Те са направени от един и същ профук, но по-скромен напречен разрез.
  5. 5. По същия начин, изграждате горния колан. Закрепете тази част към вертикалните тръбни постове.
  6. 6. Монтирайте диагоналните скоби и вдлъбнатините. Мястото им трябва да бъде осигурено на етапа на проектиране.
  7. 7. Поправете горните ферми. Те са предназначени за монтаж на покривен материал.

Рамката е готова. Тук можете да дадете малко съвети. Не изхвърляйте материала за монтаж на допълнителни елементи, което прави конструкцията по-твърда. Допълнителните детайли ще осигурят конструкцията на по-голяма стабилност и надеждност. Порталът до гаража е окачен, преди да се направи облицовката на трупа. Входът е оборудван с готови продукти. По желание вратата е лесна за правене и независимо, използвайки профилирани листове и тръби.

Покриване и затопляне на гаража - как да го направя?

За покриване на автомобил се препоръчва използването на профилирани листове с маркировка C21 или C20. Процедурата на тяхното привързване към рамката е елементарна. Нанесете гофрираната плоскост върху тръбите, завийте с винтове за метал. Разстоянието между хардуера трябва да се поддържа на ниво от 90-100 см. Винтовете се завинтват стриктно в отклонението на профилирания продукт. Това гарантира целостта на херметичността на листовете и висока надеждност на закрепването.

Затоплянето на сградата се извършва по следния начин:

  1. 1. Натегнете рамката с полимерна мембрана или полиетиленово фолио.
  2. 2. Инсталирайте кашона. Поставете нагревател между елементите му.
  3. 3. Монтирайте още един хидроизолационен слой.
  4. 4. Покрийте гаража отвътре с пластмасови панели или шперплат.

Гаражът е готов за експлоатация!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на рамков гараж със собствени ръцеИзграждане на рамков гараж със собствени ръце
Ние изграждаме гараж гараж със собствените си ръцеНие изграждаме гараж гараж със собствените си ръце
Гараж от профилна тръба със собствени ръцеГараж от профилна тръба със собствени ръце
Изграждането на гараж е евтина и бързо детайлна технология и препоръкиИзграждането на гараж е евтина и бързо детайлна технология и препоръки
С вашите ръце, гаражът е направен от велпапеС вашите ръце, гаражът е направен от велпапе
Количка със собствени ръце, полезен дизайн за транспортиране на стоки и улесняване на градинатаКоличка със собствени ръце, полезен дизайн за транспортиране на стоки и улесняване на градината
Подслон къщата с сайдингПодслон къщата с сайдинг
Прост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайнПрост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайн
Как да започнем изграждането на гаражКак да започнем изграждането на гараж
Стомано-индустриална компания, металообработваща за всякакви целиСтомано-индустриална компания, металообработваща за всякакви цели
» » Гараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобил
© 2021 BggeHat.com