Изградете гараж от металния профил със собствени практически ръководства

Предимствата на гаража от професионалистите трудно се надценяват. Тази структура се отличава с нейната надеждност и естетически външен вид. Основните фактори обаче са достъпната цена за материали и реална възможност за изграждане на гараж от металния профил със собствените си ръце.

Метален профил за гаража - характеристики на избор

Когато решите да построите сграда от профилиран лист, прекарайте малко време подготовката. Изграждането на надеждна защита за колата започва с чертежи. Чертежите на бъдещата сграда ще позволят да се изчисли необходимото количество строителство и консумативи. Въпреки това дори професионално изпълнената схема не гарантира качеството на строителството, ако се използват строителни материали с неадекватно качество.

Надеждността на гаража зависи от велпапето, известно още като метални профили. За конструкцията е по-добре да използвате метален профил с буквата "C" или "NS". Това обозначение обозначава материал, предназначен за облицовка на стени. Номерата, които стоят след буквите, в милиметри, показват дълбочината на профила и ширината на листа.

Метални профилни цветове

Метални профилни цветове

Надеждността на конструкцията зависи от дебелината на листа и височината на профила. Такъв е случаят, когато спестяванията водят до допълнителни разходи. За да се осигури надеждно закрепване на лека нискокачествена гофрирана плоскост, ще трябва да се монтират допълнителни стелажи и ще се използват самобръчкови винтове. Но един тънък лист не може да издържи значителни механични ефекти.

Въпреки това, надеждността на гаража зависи не само от материала на кожата - метален профил, но и от други елементи на конструкцията: основата, покривът, рамката. Последното, между другото, може да бъде издигнато както от метални конструкции, така и от дърво. Ето защо, за да изградим добър гараж със собствените си ръце, ще разгледаме всеки елемент отделно.

Строителството започва с основа

Изграждането на гаража започва с основа. Зависи от него колко дълго ще бъде изградена велпапето на господаря си. Най-надеждната е основата на монолитна стоманобетонна плоча. Тя ще струва евтино, тъй като теглото на гаража е незначително и не се нуждае от мощна монолитна основа. Достатъчно е да се излее слой от 15-20 см от пясък и чакъл и да се излее с бетон.

Ако се даде възможност за подаване на подземните води (1,5-2 м), тогава в плочата е възможно да се направи отвор за бъдещата ревизионна яма. Това няма да усложни значително строителството на кофража, но може да бъде полезно и в бъдеще.

Създаването на конкретна основа не е трудно и се извършва на няколко етапа:

  1. 1. Периметърът на бъдещия гараж е маркиран (размерите зависят от размерите на автомобила);
  2. 2. В съответствие с линиите на маркировка, изкопа с дълбочина от 0, 5 m копае (в някои случаи е необходимо да бъде погребан 1 m);
  3. 3. На дъното на изкопания канал се напълва слой пясък и натрошен камък (дебелина 20 см);
  4. 4. Допълнителни шахти с дълбочина 50 см са изкопани под рамките на рамката;
  5. 5. След завършване на изкопни работи, оценете състоянието на почвата - ако се залепи, ще трябва да се погрижите за кофража;
  6. 6. Усилване. Да, теглото на гаража от профила е малко, но укрепването на основата няколко пъти повишава надеждността му. Като правило за тези цели се използват подкрепления с дебелина 1-1.2 см. Пръчките се свързват помежду си чрез жица и се поставят в окоп. Понякога се използва точково заваряване;
  7. 7. В подготвените жлебове ние инсталираме стелажите. Ако е необходимо, ги фиксирайте с опори. Разстоянието между стълбовете зависи от ширината на листа от велпапе;
  8. 8. Напълнете бетона (слой 20 см).

Има няколко съвета, които ще помогнат малко в работата. Когато напълвате пясък или развалини в окопите, ги намокрите, това ще предотврати пукнатини в бетона. За да предпазите колоните от корозия, преди да ги инсталирате, ги третирайте със специално решение. След като бетона се излива, за вентилация, пробийте го с пръчка. Между другото, оптималната марка бетон е M500. Заедно с основата можете веднага да направите ревизионна яма и да подготвите пода на гаража.

Характеристики на създаване на рамка и гаражна врата от профилиран лист

След като фондацията ще придобие сила (в зависимост от времето), ще започнем да формираме рамката на бъдещата сграда. Има два начина да инсталирате вертикални стелажи: като използвате ъгли и анкерни болтове или ги слагате в основата. Избирайки втория метод, ще спестим малко и ще направим нашата работа по-лесна.

Характеристики на създаване на рамка и гаражна врата от профилиран лист

рамката

Сглобяването на рамката в нашия случай се свежда до следните действия:

  1. 1. Подгответе релсите и напречните греди с правилния размер (те трябва да бъдат посочени на чертежите);
  2. 2. Ние монтираме хоризонтални дялове на подпорните стълбове. Надеждността на конструкцията се осигурява от три ленти: отдолу, отгоре и от центъра;
  3. 3. Създаваме основа за бъдещия покрив. Най-простият и най-печелившият вариант е покриването с едно наклон;
  4. 4. Правим рамката за портата. Трябва отново да се обърнем към скиците на гаража, и в съответствие с посочените там размери, заварете рамката. Можете да направите с болтове. Портата обаче е подвижна конструкция, за предпочитане е заваряването.


С портата трябва малко да се въртиш. Рамката за тях е направена от метални ъгли - от тях трябва да заварите правоъгълна рамка с подходящ размер. Същите ъгли го подсилват - добавете вдлъбнатини. След това контурите се заваряват към предните стълбове. Мястото за циркулярите за отговор на рамката за вратата се отбелязва просто - поставете го върху стълбовете и маркирайте местата, където трябва да бъдат фиксирани.

Последният етап на изграждането на рамката е създаването на основата за бъдещия покрив. Металните ребра ще бъдат по-здраво закрепени чрез заваряване. В края на краищата има значителни натоварвания от сняг и вятър.

Характеристики на покривната конструкция от велпапе

Основното изискване за покрива на гаража е надеждността. Ето защо, за гаражите обикновено се издигат обикновени покриви с едно наклон или плочки. И двата проекта са доказали своята ефективност, но покривът с един наклон по време на строителството струва по-малко. Не може да се каже, че това е особено сложен дизайн, но има някои нюанси.

Гараж на покривна конструкция

Гараж на покривна конструкция

Наклон на покрива. Това зависи от височината на стените, качеството (дебелината) на профилирания лист. Освен това се отчитат и климатичните условия в региона: натоварване от вятър и сняг. Като правило ъгълът на наклон варира от 8 до 15 °. От наклона на покрива зависи и хидроизолацията - с лек ъгъл към него, се правят високи изисквания.

Създаването на покрива на гаража започва на етапа на образуване на рамката. Тогава се монтират решетките на бъдещия покрив. Основните предимства на покрива на седалките са простотата и надеждността и монтажът им може да се извърши след няколко часа:

  1. 1. Подгответе стелажи, които ще определят наклона на покрива (до тази точка вече трябва да определите ъгъла и посоката на покрива);
  2. 2. Инсталиран е хоризонтален ход, осигуряващ допълнителна здравина на конструкцията;
  3. 3. Рафтовете се поставят върху стелажите - те трябва да излязат за периметър 15-20 см от гаража;
  4. 4. Метални тръби с квадратно напречно сечение се монтират върху кофражната система - те играят ролята на щайга. Разстоянието между тях зависи от площта на гаража. Минималният брой е 3 линии на твърдост.

С помощта на специални програми можете да изчислите оптималното разстояние между стелажите и гредите. Въпреки това, като правило, тази стойност варира от 1 до 1, 2 м.

Монтаж на метален профил - финален етап на строителството

Покритието на гаража с велпапе започва само след като сте установили твърдостта на рамката. Тоест, бетонната основа трябва да изсъхне напълно, ключалките не причиняват страх. Когато използвате болтове за свързване, ги разтегнете отново. Достоверната рамка няма да позволи деформирането на гофрирания лист.

Докато изчислявате материала, вземете под внимание, че листовете трябва да бъдат фиксирани вертикално - дъждът и снегът в този случай ще доведат до минимална вреда на стената. Профилираните листове се монтират по такъв начин, че ръбовете на листовете се припокриват. Между другото, когато поръчвате профилирана хартия, посочете желания размер - това ще намали разходите за труд.

От инструменти и консумативи имаме нужда: самонарезни винтове за метал с гумено уплътнение (покриви), отвертки, водоустойчива мембрана, отвес, ниво, маркиращи, клещи, ръчна ножица, polososgibatel, клещи завои, ъглошлайф машина (български).

След подготовката, закрепването на метални профили към трупа на гаража се извършва на няколко етапа:

  1. 1. Облицовката започва от стените. Първият лист трябва да приляга плътно към стойката. След това се завинтва с винтове;
  2. 2. Вторият лист пада върху първия с "припокриване" в една вълна. След това и двата листа се закрепват на няколко места заедно с винтове за самозатягане. Това спестява целия гараж. Обърнете внимание на ръбовете на листовете, особено ъглите им, които са в непосредствена близост до стелажите;
  3. 3. Работата с покрива започва с полагането на хидроизолационния слой (водоустойчива мембрана) и монтаж на улуци и летви. Вдлъбнатината се фиксира в долната точка на покрива с помощта на специални държачи - куки. След това по периметъра на конструкцията са поставени огънати листове желязо. Те действат като предни стъкла и са предназначени да предпазват гаража от прекомерна влага;
  4. 4. На покрива металните листове са закрепени по такъв начин, че да осигуряват потока на водата, т.е. те са продължение на "вертикалните" стени на гаража.

Сега знаете как да изградите гараж от велпапе със собствените си ръце. Между другото, дизайнът може да бъде подобрен. Пътят по вътрешния периметър слой от нагревател и ще получите пълен гараж, осигуряващ безопасността на автомобила при всякакви климатични и климатични условия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на рамков гараж със собствени ръцеИзграждане на рамков гараж със собствени ръце
Гараж от профилна тръба със собствени ръцеГараж от профилна тръба със собствени ръце
Гараж на глътки с гърди със собствени ръцеГараж на глътки с гърди със собствени ръце
С вашите ръце, гаражът е направен от велпапеС вашите ръце, гаражът е направен от велпапе
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
Как да започнем изграждането на гаражКак да започнем изграждането на гараж
Как и от какво да построим гараж?Как и от какво да построим гараж?
» » Изградете гараж от металния профил със собствени практически ръководства
© 2021 BggeHat.com