С вашите ръце, гаражът е направен от велпапе

Купувайки кола, човек не може да помисли за наличието на гараж. И това е разбираемо: в края на краищата, най-добре е да спаси колата от лошо време и други различни фактори. Но изграждането на такъв подслон не е лесна задача и не всеки може да си го позволи. Въпреки това, в зависимост от това какво да се изгради.

Поради тази причина много собственици на коли са започнали да избират велпапе. Вярно е, че не е само, че е евтино и достъпно. С този материал можете сами да изградите структура. Как да изградим гараж от велпапе със собствените си ръце? И сега ще видим.

Силни и слаби страни на велпапето

Силни и слаби страни на велпапето

Първо, нека разгледаме материала, за да установите защо искате да го придобиете, и с какви минуси сте готови да се примирите. В края на краищата, велпапето, както и всеки друг материал, има свои собствени уязвимости. Така че профилът е добър, защото той:

  • ви позволява да построите гараж за кратко време;
  • лесно фиксирани;
  • евтини. Това важи не само за самия материал: строителните екипи ще отнемат по-малко от вас от изграждането на гараж от тухли или бетон;
  • траен;
  • ви позволява да транспортирате гаража от едно място на друго;
  • замръзване;
  • незапалим;
  • лесно.

Така че, с предимствата на велпапето, ние го подредихме. За да завършим снимката, нека да кажем за недостатъците:

  • материалът се деформира от въздействията. И не можете да върнете оригиналния формуляр. В този случай можете да замените деформирания лист с нов лист;
  • велпапето има ниска топлопроводимост и толкова много, че температурата в гаража и зад него, "т.е. на улицата", ще бъде същата. Ето защо стените на гаража трябва да бъдат изолирани, в противен случай няма да могат да го предпазят от температурни фактори.

Така че, с характеристиките на материала, ние го подредихме. Ако сте готови да сложите вдлъбнатина на стената "или сте готови да я замените" и можете да изолирате стените "ако изобщо имате нужда от нея", можете да отидете на пазара.

Избор на материал

Профилираните листове са валцовани поцинкована стомана, която е преминала няколко етапа на нанасяне на покритие.

Има много видове материали, но само три от тях са подходящи за изграждане на гараж. За да направите правилния избор, трябва да обърнете внимание на буквите в маркировката. Можете да използвате материала със следното означение:

  • Това гофрирана дъска има най-голяма дебелина, както и висока гофриране и жлеб. Подходящ за покрив често гараж;
  • NA. Това е стена велпапе борда, средната дебелина и височина на гофриране. По-добре е да го изберете за изграждането на гараж;
  • В. Тази гофрирана дъска е предназначена за облицовка на вече построените стени. Също така под него можете да поставите нагревател. В допълнение към буквата има цифра в маркировката, показваща височината: например, C20 е гофрирана дъска с височина 20 мм.

Проектиране

Проектиране

Защо планирате изграждането на гараж, особено толкова светлина? Просто е: в случай на грешка много работа ще трябва да бъде повторно извършена. Ето защо първото нещо, което трябва да направите, е рисунка.

Е, ако имате умения да работите с необходимата компютърна програма - има грешки "плаване настрани". По принцип можете да изготвите диаграми на хартия, особено ако сте свикнали да работите с тях.

На мястото на бъдещия гараж се извършват много малко действия. Всичко, от което се нуждаете, е да закрепите колчетата в ъглите и да ги завържете с конец. Сега, когато проектът приключи, можете да започнете да изграждате гараж.

фундамент

Започваме да изграждаме гараж от велпапе със собствени ръце. Първото нещо, от което започва изграждането на такива обекти, е основата. Често такива гаражи са изградени върху стоманобетонна плоча. В този случай рамката е прикрепена към нея посредством котви или заварена към арматурата, предварително освободена от основата. Но ако искаш да имаш вътре в нея, такава основа няма да ти хареса. След това, успоредно с основата, се монтират метални опори за рамката. За да направите това, изкопаване на канали 50х50х50 см, те са поставени стоманени тръби и изковани от чук чук на необходимата дълбочина. По време на този процес, трябва да се уверите, че тръбите са запушени гладко, тъй като след това подравняването им ще бъде доста трудно.



След задържането на опорите, между тях е изкопан пролом с широчина 30 сантиметра. В случай, че почвата в района е свободна, изкопа ще трябва да построи кофраж. Дъното е покрито с речен пясък "около 7 см". След това изкопа се излива с бетонов разтвор в няколко прохода с помощта на армировка - в противен случай основата може да се разпространи по някое време.

Инспекционна яма

Не всички гаражи осигуряват този елемент. Но все пак това прави живота лесен за собствениците на коли. Яма се прави просто. Първо, той изкопава около метър дълбочина "или малко повече." Стените са подсилени със стоманена мрежа и след това са измазани. Подът е покрит с рубероид на три слоя и е бетониран. Краищата трябва да бъдат подсилени с стоманени ъгли. Също така, за удобство можете да предоставите стъпки. Ако веднъж гаражът стане нещо като килер, ямата може да се използва като мазе.

кадър

Вече имаме основата на гаража, сега трябва да го превърнем в гръбнака. Просто не започнете да го събирате веднага след като направите основата. Почивайте една седмица, докато замръзне, и после го направете.

Първо трябва да свържете нашите crossbars. За това се взема квадратна тръба "40x40" или правоъгълна "40x20" секция. Връзката се осъществява чрез заваряване. Останалите стелажи и напречните ребра са закрепени с винтове за самозатягане според чертежа. Всичко, рамката е готова.

Монтаж на порти и стени

Така че, половината битка вече е свършена. Сега събираме портите. Най-вероятно те ще се люлеят - по-сложни проекти са подходящи за капиталови гаражи. Основата за крилата ще служи като профилна тръба, а останалите са листа от велпапе и лист. Ако вратата излезе здраво, можете да използвате три контура на листа. Както можете да видите всичко е просто.

Минаваме по стените. Ако всичко е направено правилно преди, тогава няма да има никакви трудности, дори ако имате малък опит. Листовете са фиксирани само вертикално - така водата ще се спусне надолу по улеите. Първият лист е монтиран към ъгловата стойка без изпъкналости с отвертка. Трябва да се използват самобръчкови винтове, които не са обикновени, но с гумено уплътнение, тъй като простите могат да надраскат листа и влагата може да влезе в нея, но тук гумата ще го затвори. Инсталацията трябва да започне от горе надолу и след това - да шие листа по профила. Последващите листове се припокриват с предишните. В зоните на съединяване са зашити два листа, така че свободният ръб не се докосва, докато не бъде прикрепен друг. Последният лист не е ушит. Важно е също така да защитите ставите чрез запечатване, така че влагата да не разваля материала.

покрив

Сградата е почти готова. Сега ще разберем как да построим гаражния покрив от велпапе със собствени ръце. На етапа на изготвяне на чертежите вероятно сте избрали вариант с една или две наклони. В зависимост от това е необходимо да се изградят грайфери, използващи една и съща профилна тръба. Необходимо е правилно да се изчисли ъгъла на наклона, така че през зимата снегът да върви без проблеми. Същото важи и за ламелите: когато покривът е наклонен на по-малко от 15 градуса, е по-добре да го направим здрав, така че снегът да не натоварва гофрираната дъска.

Сега трябва да фиксираме дренажа, за който специални куки са закрепени към долния край на покрива. След това се инсталират вятърни врати, които не дават възможност за утаяване под покрива. Краят на тази лента трябва да бъде свален в вече инсталиран дренаж.

Всичко, от което се нуждаем, е да закрепим листовете от велпапе на покрива. Припокриването на ставите ", които също трябва да бъдат запечатани" трябва да бъде приблизително 20 см. Листовете са разположени успоредно на оста на гаража. Необходимо е да се направи изчисление за надвеса - около 40 см, които висят над ръба.

Резултатът

Резултатът

Сега сте наясно как гаражът е направен от велпапе. Както виждате, всичко не е толкова трудно.

Разбира се, все още можете да изолирате стените, да провеждате електричество и да правите много повече. Но дори и в тази форма гаражът може да защити вашата кола от различни фактори. Надяваме се, че сте успели и ще можете да използвате структурата си безпроблемно в продължение на много години. Също така в мрежата можете да видите видео за това как да направите гараж от велпапе със собствени ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради гараж бързо и бързо със собствените си ръцеКак да се изгради гараж бързо и бързо със собствените си ръце
Гараж от газобетон със собствените си ръцеГараж от газобетон със собствените си ръце
Гараж от профилна тръба със собствени ръцеГараж от профилна тръба със собствени ръце
Гараж на глътки с гърди със собствени ръцеГараж на глътки с гърди със собствени ръце
Изграждането на гараж е евтина и бързо детайлна технология и препоръкиИзграждането на гараж е евтина и бързо детайлна технология и препоръки
Изградете гараж от металния профил със собствени практически ръководстваИзградете гараж от металния профил със собствени практически ръководства
Основните предимства на използването на велпапеОсновните предимства на използването на велпапе
Как да започнем изграждането на гаражКак да започнем изграждането на гараж
Как и от какво да построим гараж?Как и от какво да построим гараж?
Гараж от велпапе със собствени ръцеГараж от велпапе със собствени ръце
» » С вашите ръце, гаражът е направен от велпапе
© 2021 BggeHat.com