Гараж от профилна тръба със собствени ръце

Съвременният избор на строителни материали отваря широки възможности за тези, които искат да осигурят на колата си надежден и издръжлив подслон, т.е. гараж. Те могат да бъдат изработени от тухли и други блокови материали, на базата на дървена или метална рамка и други материали, могат да бъдат използвани за една или повече коли.

С други думи, има много възможности за гараж. Една от икономическите и практични опции е гаражът на профилната тръба със собствените си ръце. Профилът се използва за изграждане на рамка, която след това се обвива с велпапе, сандвич панели и други материали. Предлагаме подробни указания за изграждането на гараж от профилна тръба със собствените си ръце.

Предимства на гараж от профилна тръба

Предимства на гараж от профилна тръба

Изборът на профилна тръба за конструкцията на гаражната рамка се определя от нейните определени положителни качества:

  • Ниска цена. Гараж от профилната тръба със собствените си ръце ще ви струва значително по-евтино от подобна конструкция от тухли, стоманобетон и др .;
  • Спестявания на фондацията. Теглото на профилните тръби е малко, затова не се нуждаят от солидна основа за изграждането им. В този случай са достатъчни по-малко скъпоструващи основания;
  • Лесна инсталация. На практика всеки, който е запознат с технологията на извършване на строителни работи, ще може да изгради гаражна рамка от профилна тръба със собствените си ръце. Профилът може да бъде заварен или съединен с крепежни елементи.
  • Минимални строителни отпадъци. Работата с профил различава, наред с други предимства, чистотата;
  • Сила. Гаражът на профилната тръба, построен от собствените си ръце, ще се окаже доста силен и надежден. В него можете безопасно да напуснете колата, както и да извършите необходимите ремонти.

Важно! Гаражът на профилната тръба, монтиран без заваряване, може лесно да бъде демонтиран и монтиран на друго място!

В сравнение с други строителни материали, подходящи за издигане на гараж, профилната тръба печели ниската си цена, способността да изпълнява почти всеки завършек, с различни опции за свързване на рамката. Ето защо това е добро решение за тези, които искат да придобият надеждно, издръжливо и евтино място за кола.

Инструменти за строителство

Инструменти за строителство

За изграждането на гараж от профилна тръба от себе си, най-добрият вариант е квадратният профил. По-лесно и по-лесно е да работите. Когато използвате правоъгълен профил, монтажът ще изисква повече усилия. Стената на профилната тръба трябва да бъде 100 mm. Този размер ще осигури необходимата сила и стабилност. По-тесни тръби с размери 60 mm също са подходящи. за елементи, които ще придадат устойчивост на структурата. За да се реализира такъв проект, ще са необходими следните инструменти:

  • Пробийте с набор от бормашини за метал;
  • рулетка;
  • Български с набор дискове за метал;
  • ключове;
  • Маркерът.

Ако планирате да свържете части от рамката чрез заваряване, внимавайте за наличието на заваръчна машина. Също така е необходимо да се гарантира безопасността на работния процес. За да направите това, трябва да имате ръкавици, маска, очила.

Етапи на строителство

етапи на изграждане на гараж от профилна тръба

Работният план за изграждане на гараж от профилна тръба със собствените му ръце е както следва:

  • Подготовка на проекта;
  • Оформление на сайта;
  • Фондация или подготовка на строителна площадка;
  • Монтаж и монтаж на рамката;
  • Извършване на монтажа на порта;
  • Устройството на покрива;
  • затопляне;
  • Обшивка на сградата.

Нека разгледаме по-отблизо всяка стъпка от изграждането на гараж от профилна тръба със собствените си ръце.

план

план

Планът е основа за успешно изграждане. Въпреки че гаражът на профилната тръба не изглежда трудно, планът се изисква правилно да се определи точното количество строителни материали, както и да се постигне точна и безпроблемна реализация на всички фази.

Първо, трябва да създадете предварителен гаражен план, който според правилата за мащабиране трябва да постави цялата сграда. Определете параметрите, които са оптимални за вашата кола. Освен това, въз основа на данните от чертежа, изчислете необходимия брой строителни материали.

Важно! Когато създавате чертеж, опитайте се да го изпълнявате по такъв начин, че опорните тръби да са интегрални и възможно най-дълго, особено върху основата.

На този етап е важно да се реши как ще се свържат части от рамката. Ако се планира строителството, има смисъл да се използва заваряване. Ако структурата е предназначена за демонтиране, тогава можете да използвате крепежни елементи.

Ако независимото развитие на гаражния проект от профилната тръба е незаинтересовано за вас, винаги можете да намерите готови дизайнерски решения на специализирани уеб сайтове в Интернет.

фундамент

Сутерената на гаража от профилната тръба

Най-важното нещо, което трябва да обърнете внимание при изграждането на гараж от профилна тръба, са чертежите. Така че фондацията се изпълнява веднага след изготвянето на чертежа. Профилът е относително лек, така че не е необходимо да се изгражда солидна основа. За основата е подходящо:

  • Стоманобетонна плоча. Това е най-надеждната, но и най-скъпата опция. За основата са необходими няколко плочи, площта на която трябва да надвишава площта на основата на сградата. Преди инсталацията детската площадка трябва да бъде изравнена, да се подготви яма и да се постави възглавница с пясък и чакъл. Плочите се поставят върху подготвената основа.
  • Монолитна подсилена подова замазка. Това е по-достъпна опция, която е много подходяща за рамкови структури.
  • Пилотна основа. Най-добрият вариант за рамков гараж.
  • Тротоарни плочки. Бюджетна база. Бетонната замазка на площадката се изпълнява и върху нея се полагат тротоарни плочи.

Важно! Когато подготвяте основата за изграждане на гараж от профилна тръба със собствените си ръце, не забравяйте, че тя трябва да се издига на около 20 см над нивото на пода, така че стаята да е защитена от влага.

стени

Гаражна стена от профилна тръба

След основаването можете да продължите с монтажа на стените на рамката. Тя се изпълнява, както следва:

  • Профилът се поставя върху подготвената основа и се фиксира по периметъра;
  • Вертикалните опори са фиксирани и фиксирани. Те са свързани помежду си чрез хоризонтални елементи;
  • Най-горната лента е в ход. Важно е да се разгледа видът на бъдещия покрив. За еднопосочен покрив едната страна на рамката трябва да е по-ниска от другата.
  • На хоризонталните елементи носещият профил е фиксиран отгоре.


Това завършва монтажа на рамката.

обшивка

Облицовка на облекло от профилна тръба

За полагането на гаража от профилната тръба със собствени ръце изберете велпапе. И този избор е напълно оправдан. С профилирани листове е лесно да се работи, е трайно, достъпно, практично. За тази сграда като гараж, тази опция е отлична. В допълнение, модерната велпапе се произвежда в разнообразни цветове, което ви позволява да изберете най-добрата опция за вашия сайт, в зависимост от цветовия дизайн на другите сгради. При извършване на облицовка с гофрирана плоскост, крепежните елементи се закрепват към винтовете за самозатягане с гумени уплътнения.

Можете също така да използвате обшивка или пластмаса. Ако сте избрали някоя от тези опции, не забравяйте да подрежете рамката с OSB-плочи, които всъщност ще формират основата на бъдещите стени.

В допълнение към сайдинг, пластмаса, велпапе, можете да използвате метални покриви, фалшир, подплата и други материали. Всеки собственик може да персонализира кожата и да направи уникален рамков гараж от профилната тръба със собствените си ръце. Профилът обхваща широка гама от подходящи материали, както и използването на различни декоративни техники.

покрив

Покрив на гараж от профилна тръба

Покривът може да бъде фронтон или седло. Еднократно изпълнение е по-лесно в изпълнение. За изпълнението му една стена на рамката е направена по-ниска от другата. След това и двете страни са свързани чрез напречен профил и покрити с избрания материал за покрива.

Ако се планира покрив на покриви, тогава е необходимо стопанствата да бъдат изпълнени отделно. Стандартният гараж изисква около 3-4 стопанства. Те се монтират на рамката след нейното сглобяване и след това се покриват и с избрания материал.

Важно! Изборът на материал за покрива е много важен. Например, когато избирате велпапе, имайте предвид, че когато панелът е съединен, ставите на листовете трябва да съвпадат с ръба на твърдостта, така че конструкцията да е надеждна и издръжлива.

Ако планирате да изградите прост и евтин гараж от профилна тръба със собствените си ръце, най-добре е да спрете на едноетажен покрив, облицован с велпапе, подобно на други елементи на рамката.

порта

Портали от профилни тръби

Портите са инсталирани на завършената рамка, но преди началото на обшивката. На гаража на профила обикновено се инсталират готови секционни, ролкови врати. Но можете да направите порта със същата сила от същите материали като цялата сграда, т.е. от профилирания лист и профилната тръба. Производствената технология е, както следва:

  • От профила, размер 60 мм, трябва да направите два правоъгълника - основата на бъдещите клапи;
  • Прикрепете допълнителни усилватели и шевове;
  • Поставете пантите върху рамката. Желателно е, повече от 2 парчета от всяка страна;
  • Дръжте щорите на пантите;
  • Шиете с други елементи на рамката.

Важно! В един от клапите се препоръчва да се направи малък вграден в човешкия растеж. То може да се използва, когато хората трябва да напуснат или да влязат само. В същото време не е нужно да отваряте напълно портата. Това е не само удобно, но и полезно, защото по този начин ще се образува много по-малко конденз в стаята.

Възможно е също така да се монтират секционни врати с автоматично управление. Това е по-скъпо, но по-удобно решение.

загряване

Затопляне от профилната тръба

Стойностите на топлоизолацията на тънките метални стени са доста ниски. Ето защо, ако изградите сами гараж от профилна тръба, погрижете се за изолацията. За изолация се използва минерална вата, експандиран полистирол, пяна и други материали. Достъпна, сигурна и ефективна опция е изолацията с минерална вата. Тя се изпълнява, както следва:

  • Рамката е покрита с хидроизолационен материал. Той може да бъде обикновен полиетилен или специални полимери. Монтирана хидроизолация с лепило или самонарезни винтове с пластмасови шапки;
  • Облицовката е вертикално закрепена към хидроизолацията;
  • Между частите на щайгата са положени минерална вата;
  • След това горната част е покрита с друг слой хидроизолация;
  • Вътрешното покритие на гаража се извършва с помощта на шперплат, пластмаса, гипсокартон.

По този начин получавате естетически, практичен и много удобен гараж без допълнителни разходи! Ако искате да научите повече за това как да изградите сами гараж от профилна тръба, видеоклиповете ще ви помогнат.

Изчисляване на разходите за материали за изграждане на гараж от профилна тръба от собствените ръце

Изчисляване на разходите за материали за изграждане на гараж от профилна тръба от собствените ръце

В сравнение с капиталовото строителство, изграждането на гараж от профилна тръба ще струва много евтино. Разбира се, възможно е точните изчисления да се извършват само след завършването на конкретен проект. Но приблизителната оценка за самостоятелно транспортиране на материали и извършване на работа със собствените им ръце ще изглежда така:

  • Профилирани листове - около 300 рубли на лист. За стандартен гараж за една кола ще са необходими около 12 листа, което е 3600 рубли.
  • Профилната тръба за рамката е около 2000 рубли;
  • Нагревател - около 2000 рубли;
  • Пясък, цимент - 1000 рубли.

Общо за гараж за една кола се нуждаете от 8600 рубли. Това е един от най-икономичните и най-бързи начини за изграждане на гараж със собствените си ръце. В допълнение, подобна сграда ще служи за около 30 години. Ако връзките на кланичния труп са били направени с помощта на скрепителни елементи, то може лесно да бъде демонтирано и транспортирано до ново място.

заключение

заключение

Гаражът от профилната тръба със собствените си ръце е икономично и ефективно решение на проблема с организирането на място за кола. Прилагането на такъв проект може да бъде бързо, просто и с минимални разходи. Надяваме се, че нашите препоръки и съвети ще ви помогнат да решите проблема с подреждането на гаража по най-добрия начин.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние изграждаме гараж гараж със собствените си ръцеНие изграждаме гараж гараж със собствените си ръце
Гараж от сандвич панели със собствените си ръцеГараж от сандвич панели със собствените си ръце
Гараж от газобетон със собствените си ръцеГараж от газобетон със собствените си ръце
Гараж на глътки с гърди със собствени ръцеГараж на глътки с гърди със собствени ръце
Изграждането на гараж е евтина и бързо детайлна технология и препоръкиИзграждането на гараж е евтина и бързо детайлна технология и препоръки
Гараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобилГараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобил
С вашите ръце, гаражът е направен от велпапеС вашите ръце, гаражът е направен от велпапе
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Как да се изгради гараж от пенобетон блоковеКак да се изгради гараж от пенобетон блокове
Как да започнем изграждането на гаражКак да започнем изграждането на гараж
» » Гараж от профилна тръба със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com