Гараж на глътки с гърди със собствени ръце

Закупуването на кола е чудесно събитие, което много мечтаят. Но в сегашните икономически условия е трудно не само да закупите кола, но и да я подкрепите адекватно. Гориво, рутинна поддръжка, ремонт - всичко това изисква разходи. Следователно желанието на всеки собственик да осигури най-добрите условия за неговата кола е съвсем разбираемо.

Гараж на глътки с гърди със собствени ръце

Разбира се, най-добре е да се построи удобен просторен гараж за колата. Тя ви позволява надеждно да го предпазите от лошо време, валежи, студ. В гаража можете безопасно да извършвате превантивни проверки и ремонти. Наличието на гараж ви позволява да спестите на паркинг. Има и други причини да се изгради гараж: той винаги може да играе ролята на икономическо строителство, склад за временно съхранение на ненужни неща, изба и др.

С други думи, да имате гараж е удобен, практичен и печеливш. Но поръчването на изграждането на гараж, особено веднага след закупуване на автомобил, може да бъде скъпо. Затова ви препоръчваме да изградите гараж със собствените си ръце от модерен и достъпен материал - глинени панели. В тази статия ще разкрием тайните на икономическата технология за саморегулиране на гараж от глинени панели.

Важни свойства на глинените панели

Важни свойства на глинените панели

Плъзгащите панели са изобретени от практични канадци, които са запознати с тежките студове, а не с най-приятните температурни промени. Климатът в тази страна не се различава мек и равен. При тези обстоятелства, за да се пести podstognutye канадци изобрети топло, евтино и лесно да се справят с материала, който ви позволява да бързо и евтино изолират стаи и да се изгради практически и висококачествено строителство.

Този материал може да се използва вместо тухли, като конструкцията отнема много по-малко време и изисква много по-малко усилия. Нарича се глътка за глътка. Тяхната надеждност, икономичност и висока производителност са открити многократно практическо потвърждение.

Плътен панел има сложна структура от няколко слоя. Обикновено между два листа пресовано дърво има нагревател. Между тях всички листове са свързани чрез полиуретанов адхезивен състав. Той е устойчив на налягане, температура, влажност и други отрицателни фактори. Sip панелите могат да издържат на налягане от 18 тона, което е много високо.

На съвременния пазар можете да намерите плочи с различни видове изолация. Но най-често използва полистиролова пяна. Сред неговите характеристики, най-важните и важни са трайността, екологосъобразността, надеждността.

Големите размери на плочите позволяват да се построят сгради възможно най-бързо, както и да се реализират различни архитектурни форми, а не само да се изграждат типични обекти. Това прави търсения материал сред ценителите на нестандартни, но практически решения.

Силните и слабите страни на глътките за глътка

Силните и слабите страни на глътките за глътка

Не може да се каже, че глинените панели са идеалният строителен материал. Заедно със заслугите, той също има недостатъци като всички останали съвременни материали на пазара. Ако решите да построите гараж от глътки панели със собствените си ръце, тогава трябва да се запознаете с всички техни характеристики, за да не загубите поглед от важни функции.

Силните страни на глинените панели са:

  • Висок шум и топлоизолация. Канадските сгради са станали синоним на топлина и комфорт. Според топлоизолационните свойства на глинените панели, те надвишават тухла. За да се постигнат подобни условия на топлоизолация, е необходима тухлена стена с дебелина 2,5 м или стена с дебелина на стената от едната стена с дебелина 17 см.
  • Леко тегло. Това качество прави конструкцията бързо и лесно. Един панел, с площ от 1 м², тежи само 15 кг. Това ви позволява да изпълнявате по-голямата част от работата по изграждането на гараж сами, без помощници.
  • Възможност за издигане на сгради през всеки сезон. Можете да изградите от този материал през цялата година;
  • Стабилност във връзка с влиянието на агресивните среди и отрицателните фактори, като температурни промени, валежи, плесени и др.
  • Лесна инсталация. Следвайки инструкциите, издигането на гараж или друга сграда с глътки за глътки е доста лесно. Дори хора, които нямат богат опит в строителната индустрия, ще се справят с тази задача.
  • За работата не е необходимо специализирано оборудване, тежко оборудване, скъпи консумативи. Ще се нуждаем само от инструменти и инструменти, които се предлагат във всяко домакинство, монтажна пяна, самонарезни винтове.
  • Икономиката. Изграждането на глътнителите панели наистина струва сравнително евтино, което ви позволява да спестите не само пари, но и време и енергия.

Слабите страни на този материал включват:

  • Задължително външно украсяване. Това се дължи не само на естетиката на издигнатия обект, но и на необходимостта от създаване на защитен слой срещу гризачите, който бързо може да направи дървените компоненти на глъткалите за глътка незаличими;
  • Вероятност от лошо качество. Някои безскрупулни производители произвеждат плочи от неекологични материали. Те могат да бъдат вредни не само за околната среда, но и за хората. Ето защо е много важно внимателно да се избира материала, като се предпочитат доказани и надеждни производители и продавачи;
  • Голяма горимост. Тъй като панелите включват пресовано дърво, те горят много добре. Това, разбира се, значително намалява огнеустойчивостта на този материал. Обикновено плочите се обработват със забавител на горенето, което ги прави по-малко запалими. Но този факт трябва да бъде изяснен от доставчика, тъй като не всички видове сгъваеми панели се обработват по този начин.

Изграждане на гараж от глинени панели със собствените си ръце

Изграждане на гараж от глинени панели със собствените си ръце

Първият етап от всяка конструкция е изборът или създаването на оптимален проект.

Днес лесно можете да намерите готови стандартни проекти за всеки бюджет и всички изисквания. Тя може да бъде стандартен вариант на икономика без ненужни усложнения или истински архитектурен шедьовър, като се вземат предвид всички капризи на строителя. Sip панелите ви позволяват да внедрите всякакви творчески идеи, така че да можете свободно да избирате формулярите.

Когато желаният проект е идентифициран или разработен на индивидуална основа и е избрано подходящо място за неговата ерекция, може да се пристъпи към подготовката на необходимия арсенал от инструменти и материали. Определете колко ще е необходима плоча за изграждане на обект, това е лесно. Достатъчно е пространството на сградата да се раздели на площ от плоча, която обикновено е 1 м². В един добър строителен магазин, консултантите могат да ви помогнат в тази задача.

Що се отнася до инструментите, е необходим стандартен комплект за работа с панелите за глъткане:

  • отвертка;
  • Самонарезни винтове, ъгли;
  • Уплътнител за ставите;
  • Плъзгащи панели;
  • равнище;
  • рулетка;
  • Маркер или молив;
  • перфоратор;
  • Облицовъчни материали.

При започване на строителството от глинени панели обърнете внимание на някои характеристики на този процес.

Ако възнамерявате да построите гараж с отопление, тогава той изисква фундамент под формата на твърда плоча с допълнителна изолация, дори ако почвата ви позволява да изпълнявате различен тип основа. Такъв гараж се нуждае от надеждна основа, за която са подходящи стоманобетонни плочи. Полагането им няма да ви отнеме много време.

За панелите е необходимо да се създаде рамка. Най-доброто от всичко - метал, но е подходящо и за дърво. Дървена рамка е добра опция за малък гараж за една кола. Ако конструкцията е планирана да бъде голяма, за камион или за две коли, струва си да се изгради по-надеждна рамка от металния профил.

Поетапно изграждане на гараж от глътки за глътка

Поетапно изграждане на гараж от глътки за глътка



Има четири основни етапа от издигането на гараж от панелите за срязване:

  • Създаване на подходяща основа. За малък гараж подходящ фондация фондация, за солидна топла сграда е необходима по-надеждна монолитна основа. На същата фаза се препоръчва да се мисли за устройството на избата или на изглед;
  • Създаване на скелет. Елементите на рамката трябва да са здраво свързани към основата;
  • Покриване на рамката с гел за гърди;
  • Устройството на покрива и портата.

Сега ви предлагаме по-подробно разбиране за всеки етап.

Така че, мястото за строителство трябва да бъде чиста и на нивото. При основата на лентата е необходимо да се изкопае изкопи, запълване пясък и чакъл легло, че пълнежът, и задаване на купчината да запълни. Преди да направите кастинг, трябва да определите местоположението на яма за проверка, ако е предвидено в проекта. Стандартни размери дупки са както следва: широчина - 20 cm по-дълго междуосие автомобил, дължина - един m-голяма от дължината на машината, височината - 20 см по-дълъг човешки ръст, който ще служи на колата. Тези размери осигуряват комфорт при работа в яма.

След като бетона се излива, е необходимо да му се даде време да изсъхне и да се втвърди. След това можете да фиксирате рамката върху купчинките. След това панелите се свързват към рамката чрез самобръчкови винтове.

Работата със слайд панелите е лесна и проста, защото те са леки, гъвкави и гъвкави.

Изрязването на необходимите фигури се извършва много лесно с мозайката.

Закрепването на панелите започва от ъглите по две стени, така че да няма изкривявания и несъответствия.

Основният време разходи за изграждане на гараж от глътки панели са за подреждане на основата. И за изграждането на стените ще са необходими няколко часа.

Поетапно изграждане на гараж от глътки за глътка

На последния етап трябва да оборудвате покрива и да инсталирате портата. Покривът също ще изисква време и усилия, защото е отговорен за силата и здравината на цялата структура. Можете да изберете почти всеки тип покрив, в зависимост от вашите изисквания и умения. Тя може да бъде плосък, с един стълб, челюст, фигурен покрив. Изборът на най-добрата опция за вашата конструкция, отидете на създаването на рамката, и след това покрийте с подходящия покривен материал.

Покривните работи ще изискват наличието на следните материали и елементи:

  • рамка;
  • mauerlat;
  • греди;
  • Покривни материали.

Подхождайте сериозно и задълбочено към създаването на покрива.

След като сте издигнали самата кутия, можете да започнете да преминете към комуникации. В гаража е необходимо да се направи вентилация, да се извършва светлина и отопление. Вентилационната тръба преминава през покрива. Не забравяйте да оборудвате тръбата със специален капак, така че водата да не попадне в стаята през нея.

В гаража трябва да има удобна порта. Най-достъпната опция за самостоятелно производство е простият дизайн на въртене. За това трябва да направите метална рамка, заварете пантите и подрежете профилирания лист.

Плъзгащите конструкции са по-трудни за изпълнение. По-добре е да ги поръчате от специалисти, ако нямате богат опит в извършването на този вид работа. Такива порти обаче ще струват повече, но те ще ви дадат комфорт и удобство при използване на гараж.

Друг удобен вариант - повдигане на конструкции. Те са най-скъпите и най-практични. Сред забележителните им качества са:

  • Възможност за дистанционно управление;
  • Автоматичен режим на работа;
  • Възможност за инсталиране на допълнителна защита;
  • Високи естетически качества.

Гараж от глинени панели

Гараж от глинени панели

Както казахме по-горе, просто е необходимо завършването на гаража от панелите за глътка. Тя може да бъде изпълнена от почти всички съвременни материали: облицовъчни плочи, декоративни камъни, мазилки, тухли. Много е лесно и удобно да направите облицовката на глътките за глътка, защото те създават гладка и гладка повърхност.

След като приключите, можете да започнете да използвате новия и красив гараж. Надяваме се, че нашите препоръки ще ви помогнат да изберете оптималните условия за изграждане на гараж!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Гараж от газобетон със собствените си ръцеГараж от газобетон със собствените си ръце
Гараж от профилна тръба със собствени ръцеГараж от профилна тръба със собствени ръце
Гараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобилГараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобил
Ние правим дървения под в гаража със собствените си ръцеНие правим дървения под в гаража със собствените си ръце
С вашите ръце, гаражът е направен от велпапеС вашите ръце, гаражът е направен от велпапе
Разпределение на къщата 150 кв.м С прилежащ гаражРазпределение на къщата 150 кв.м С прилежащ гараж
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Боклук от блокове от шлакаБоклук от блокове от шлака
Как да се изгради гараж от пенобетон блоковеКак да се изгради гараж от пенобетон блокове
» » Гараж на глътки с гърди със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com